Menumenu

Bezoek de spannende kookwedstrijden op horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam

Gastvrij Rotterdam is dé vakbeurs waar horecaprofessionals elkaar ontmoeten! Als liefhebber van gastronomie mag je de vele spannende kookwedstrijden die tijdens de beurs in Rotterdam Ahoy plaatsvinden absoluut niet missen. Laat je verrassen door de meest getalenteerde chefs terwijl ze live strijden om de felbegeerde titels op de horecavakbeurs. De wedstrijden zijn een unieke kans voor nieuw talent om hun stempel te drukken op de culinaire wereld.

Ontdek hieronder welke kookwedstrijden je tijdens jouw bezoek aan Gastvrij Rotterdam kunt bijwonen. Met maar liefst twee grote Wedstrijd Arena’s, georganiseerd door partners Euro-Toques en Gastronomisch Gilde, staat er weer een kwalitatief hoogstaand programma klaar voor de bezoeker.
 

In de Euro-Toques Wedstrijd Arena kun je deze kookwedstrijden bijwonen:

 • Bocuse D’Or Nederlandse finale: de finalisten zullen strijden om een plek in het wereldkampioenschap voor chef-koks. Het is de ultieme culinaire uitdaging waar Nederlandse chefs hun vaardigheden en creativiteit laten zien.
 • Glazen Kalf: Een prestigieuze wedstrijd waar vakmanschap en presentatie hand in hand gaan. De deelnemers krijgen de opdracht om met kalfsvlees in anderhalf uur een hoofdgerecht te maken voor vier personen. Het kalfsvlees wordt gekozen uit een mysterie box die vlak voor de wedstrijd opengaat…
 • Euro-Toques Nederland Cookware Company Restaurantprijs: Ontdek welk restaurant zichzelf mag kronen tot winnaar van deze prijs, een eerbetoon aan uitzonderlijke eetgelegenheden. Een vijftal genomineerden bereiden van eigen duurzame seizoens- en streekproducten een driegangen menu!
 • HANOS Smaakmakers Challenge: Smaak en innovatie komen samen in deze kookwedstrijd! Vijf teams van smaakmakers (chef en jonge gezel) gaan de strijd met elkaar aan onder het motto: "meer smaak, minder zout”. Zij gaan een driegangenmenu koken met max. 2 gram zout.
 • Young Chef Award: Bewonder de jonge, veelbelovende talenten die de toekomst van de culinaire wereld vertegenwoordigen. Een inspirerende wedstrijd vol passie en doorzettingsvermogen, waarbij nieuw talent t/m 27 jaar alle ruimte krijgt om te schitteren.
   

In de Gastronomisch Gilde Wedstrijd Arena stelen deze kookwedstrijden de show op Gastvrij Rotterdam:

 • De Green Chef’s Hat: Een nieuwe duurzame kookwedstrijd waarin chefs worden uitgedaagd honderd procent plantaardig te koken, om zo de meest smaakvolle gerechten te bereiden met oog voor mens en milieu. Daar wil je bij zijn!
 • Voorronde van de HANOS Gouden Koksmuts: De ultieme bekroning voor de meest buitengewone chef. De deelnemers dienen een een amuse te presenteren en hoofdgerecht. Wie gaat er dit jaar met de felbegeerde Gouden Koksmuts naar huis?
   

Maar dat is nog niet alles! Voor de liefhebbers van opwinding en spektakel biedt Gastvrij Rotterdam ook een aantal niet te missen wedstrijden om naar te kijken. In het Wijntheater op de beursvloer geniet je bijvoorbeeld van het NK Oestersteken. Aanschouw de behendigheid van de beste oesterstekers, terwijl ze met precisie en snelheid oesters ontdoen van hun schelp. Of bezoek het Kampioenschap Sabreren en laat je verbazen door de spectaculaire kunst van het sabreren!

Dit jaar belooft Gastvrij Rotterdam een onvergetelijk culinair spektakel te worden, waar je als horecaprofessional echt bij moet zijn. Je kunt niet alleen de gevestigde topchefs bewonderen, maar ook nieuw talent ontdekken.

Regel snel je toegangsbewijs hier.

REGEL NU JE TOEGANGSBEWIJS

 

Bekijk het volledige programma dichter op de beurs hier.

BEKIJK HET PROGRAMMA