Menumenu

Paviljoens & specials

Op zoek naar de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van horeca en hospitality? Dan mag je de paviljoens en specials op Gastvrij Rotterdam zeker niet missen! Kom langs op de beursvloer en ontdek de nieuwste innovaties in de horecabranche. Wat dacht je van de Cocktail Promenade waar je de lekkerste cocktails ontdekt? Of het Wine & Fine Foods paviljoen waar je kunt genieten van de meest verfijnde smaken en combinaties? En vergeet vooral niet een kijkje te nemen bij de Wedstrijd Arena's waar je de beste culinaire hoogstandjes kunt bewonderen. Dit en nog veel meer kun je ontdekken op Gastvrij Rotterdam!

Plant-Based Pavilion

Pure, onbewerkte producten winnen de laatste jaren flink aan populariteit in de horeca. Een paviljoen gericht op 100% plantaardige producten op de beursvloer kan dan ook niet ontbreken. Het Plant-Based Pavilion biedt het meest complete overzicht van verantwoorde en plantaardige producten en leveranciers. Dit wordt ondersteund door diverse proeverijen.Met concrete plantaardige Foodservice producten laten de exposanten van het Plant-Based Pavilion zien wat er allemaal mogelijk is! 

In het naastgelegen duurzaamheidspaviljoen: "Dit Smaakt naar Meer!” worden lezingen en workshops gegeven die ook bij dit onderwerp aansluiten. 

Dit Smaakt Naar Meer!

In het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen op Gastvrij Rotterdam staat duurzame inspiratie centraal. Hier staan circa. 40 exposanten en een groot aantal sprekers en enthousiaste chefs voor de beursbezoekers klaar om van het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen een duurzaam succes te maken. Alle beursdagen vinden er in de keuken van het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen inspirerende, culinaire sessies plaats. Ook vond de uitreiking van de Gaia Green Award er plaats. Het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen wordt mogelijk gemaakt door Green Leisure.

Kijk voor deelnamemogelijkheden en informatie op de website van het Dit Smaakt Naar Meer! paviljoen.

Cocktail Promenade - Springbay Cocktails

'Er is een ware revolutie gaande in de cocktailmarkt: het grote publiek bestelt meer cocktails dan ooit, bijna elke horecazaak serveert ze. Experts spreken dan ook van een 'cocktailrevolutie’, maar zien ook een groot gebrek aan cocktail-kennis in de horeca. Kant en klare cocktails is zeker een goede oplossing, echter laat het 'kant & klare gemak' je niet tot stilstand brengen. Er is namelijk nog veel meer gaande in de wereld van cocktails, te denken aan: bijzondere smaken, nieuwe bartender infrastructuur, mixology enzovoort. Beleef ze in de Cocktail Promenade tijdens Gastvrij Rotterdam.

 

The Beer Xperience

Na een succesvolle eerste editie vorig jaar is ook het The Beer Xperience,hosted by Have a Few en Hospitality Synergy Group, op Gastvrij Rotterdam te vinden! Onafhankelijke Nederlandse brouwerijen krijgen hier laagdrempelig de kans om zich te presenteren aan de kwalitatieve bezoekers van Gastvrij Rotterdam. De bieren van de beste Nederlandse craft brouwerijen staan hier centraal! De brouwers staan klaar om de bezoekers hun nieuwste en bekendste brouwsels te laten proeven.

In The Beer Xperience zal tijdens de beursdagen iedere dag een programma item op het podium gepresenteerd worden, begeleid door Charles van Goch (Hospitality Synergy Group). Onder andere De Beren Holding, NL Brouwers en Food Inspiration zullen hier een presentatie geven!
 

Wedstrijd Arena

Deze editie zijn er maar liefst twee Wedstrijd Arena's, die gehost wordt door Euro-Toques Nederland en Gastronomisch Gilde. Komende editie zal er weer worden gestreden om Het Glazen Kalf, de Young Chef Awards en Koken met Wild. Maar ook de Euro-Toques Nederland Cookware Company Restaurantprijs, voorronde van de HANOS Gouden Koksmuts, kick off van de 100% plantaardig wedstrijd en Zoutchallenge zullen hier plaatsvinden! Lees hier meer over de kookwedstrijden die eraan komen.

Wine & Fine Food

In de sfeervolle ambiance van Wine & Fine Food kunt u bijzondere wijnen & delicatessen proeven en op zoek gaan naar de perfecte wijn-spijscombinaties. Laat u informeren over de laatste trends op wijngebied. Topgastronomen en wijnprofessionals geven hier masterclasses en proeverijen in het Wijntheater© en op de beursvloer staan tal van delicatessen en fine food producten centraal en treft u een keur aan gerenommeerde wijnhuizen.

Start-Up Spots

Start-Up Spots is er speciaal voor startende en doorstartende leveranciers aan de horeca.