Menumenu

Waarschuwing

Gastvrij Rotterdam / Rotterdam Ahoy ontvangt regelmatig klachten en vragen van exposanten die benaderd zijn per email door bedrijven zoals Expo Pythonleads met de vraag of men de bezoekerslijst van Gastvrij Rotterdam wil ontvangen. Dit zijn phishingberichten en dus nep! Graag willen wij benadrukken dat er op geen enkele manier een samenwerking of solidariteit is tussen Gastvrij Rotterdam / Rotterdam Ahoy en Expo Pythonleads of andere soortgelijke partijen.

Deze mails zijn niet van ons en ook niet in samenwerking met ons. Rotterdam Ahoy houdt zich aan de eisen die wet- en regelgeving stelt ten aanzien van de verwerking van Persoonsgegevens, waaronder de eisen die de Algemene Verordening Gegevensbescherming ('AVG') stelt.

 

Hoe kan je je beschermen tegen phishing-berichten: wees altijd alert!

Controleer het e-mailadres van de afzender. Gastvrij Rotterdam / Rotterdam Ahoy e-mailt jou met e-mailadressen die eindigen op @ahoy.nl of @gastvrij-rotterdam.nl. Als je een onverwachte e-mail ontvangt of een e-mail waarvan je geen idee hebt waar deze vandaan komt, open deze dan niet, maar verwijder deze. Klik nooit op een link en open geen enkele bijlage erin.

Wat kan je het beste doen?

Stuur elke verdachte e-mail die beweert afkomstig te zijn uit Gastvrij Rotterdam / Rotterdam Ahoy door naar avg@ahoy.nl en verwijder deze dan meteen. Zorg er altijd voor dat jouw antivirus- en antispywaresoftware up-to-date is en dat jouw firewall sterk is.

Soortgelijke bedrijven waar je ook op moet passen:

  • Fair Guide: Deze brief is afkomstig van het Oostenrijkse of Slowaakse bedrijf Construct Data Publishers, die suggereert bedoeld te zijn om correcties door te geven op de vermelding in FAIR Guide en een registratie via www.inter-fairs.com om jouw bedrijfsgegevens up-to-date te houden. Na ondertekening van de brief zijn deze bedrijven voor een bepaalde periode gebonden aan een jaarlijkse betaling van een aanzienlijk bedrag, voor een tegenprestatie die niet echt duidelijk wordt gemaakt.
  • Expo Guide: Expo Guide stuurt bedrijven een brief met een formulier om gegevens te corrigeren voor een vermelding in Expo Guide. Ook hier is men, na ondertekening van de brief, gebonden aan een jaarlijkse betaling van een aanzienlijk bedrag voor een bepaalde periode.
  • International Fairs Directory: International Fairs Directory opereert vanuit Costa Rica. Dit bedrijf vermeldt onderaan de brief dat er geen enkele zakelijke relatie met de beursorganisator bestaat. Zij vragen desondanks wel om jouw bedrijfsgegevens online te controleren en eventueel aan te vullen. Dit lijkt risicovol en wij raden het dan ook af om hier op in te gaan.

 

Heb je hier nog vragen over? Neem dan contact op met ons team!

Contact ons