Menumenu

FAQ

Algemeen
 • Wat zijn de openingstijden? 

  Gastvrij Rotterdam is iedere dag te bezoeken van 11.00 tot 18.00.

 • Zijn er kluisjes of een garderobe aanwezig?

  Jassen en eventuele kostbaarheden kunnen achtergelaten worden bij de bemande garderobe. Ook zijn er kluisjes aanwezig. 

  Het mee naar binnen nemen van grote en onhandige voorwerpen en met name van koffers, rugzakken en tassen met een omvang groter dan A4 formaat en dikker dan 10 cm (inclusief wieltjes, handvatten en voor- en zijvakken) is niet toegestaan. We raden je aan deze niet mee te brengen.

  De directie is niet aansprakelijk voor diefstal en/of het zoekraken van kledingstukken e.d. 

 • Ik ben iets verloren tijdens Gastvrij Rotterdam. Wie kan ik bellen om te vragen of het gevonden is?

  Gevonden voorwerpen en ingenomen voorwerpen die niet zijn opgehaald, worden na afloop van het evenement afgegeven en bewaard bij de portiersloge van Rotterdam Ahoy. Je kunt de portier bereiken via telefoonnummer 010 - 293 3124.

 • Kan ik roken, e-smoken of vapen?

  Roken, inclusief e-smoking, in Rotterdam Ahoy is verboden. Roken is alleen toegestaan op de daarvoor aangewezen rookplekken.

 • Hoe kan ik deelnemen als exposant?

  Wil je deelnemen op Gastvrij Rotterdam? Als horecavakbeurs bieden we diverse mogelijkheden om jouw bedrijf of product te presenteren op Gastvrij Rotterdam 2024. Bekijk de mogelijkheden hier. Indien je nog vragen hebt kun je ook altijd contact opnemen met het projectteam

 • Hoe kan ik mij registreren voor een bezoek aan Gastvrij Rotterdam?

  De registratie voor bezoekers zal open gaan rond mei 2024. Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Meld je dan ook aan voor de nieuwsbrief of volg Gastvrij Rotterdam op Linkedin.

Bereikbaarheid
 • Hoe kan ik Ahoy het beste bereiken?

  Openbaar vervoer

  Ahoy is het best te bereiken vanaf bus- en metrostation Zuidplein. In vijf minuten loop je naar Ahoy. Kijk voor dienstregelingen op de websites van de Nederlandse Spoorwegen, de RET en de algemene openbaar vervoer site: www.9292ov.nl.

   

  Auto

  Rotterdam Ahoy is voor iedereen gemakkelijk bereikbaar met de auto vanaf Ring Rotterdam Zuid (A15). Lees meer over de bereikbaarheid van Ahoy. Als er bijzonderheden zijn (bijvoorbeeld wegwerkzaamheden die bij Ahoy bekend zijn), staat dit aangegeven in de agenda op de website.

   

  Adres:

  Rotterdam Ahoy

  Ahoyweg 10

  3084 BA, Rotterdam

   

 • Is er een Kiss & Ride strook om iemand op te halen of weg te brengen met de auto?

  Naast het voorplein van Ahoy is het mogelijk om kort met de auto stil te staan om iemand op te halen of weg te brengen. 

Parkeren
 • Waar kan ik parkeren?

  Het parkeerterrein van Rotterdam Ahoy biedt plaats voor 2000 auto’s. Een parkeerticket kost €19,-. Wil je een parkeerticket met parkeergarantie, dan betaal je even veel. Bij het uitrijden opent de slagboom automatisch.

   

  Parkeergarantie boeken

   

  Heb je geen parkeerticket met parkeergarantie gekocht en is de parkeerplaats bij aankomst vol, dan verwijzen wij jou door naar de overdekte parkeergarage Zuidplein (hier geldt een ander tarief). Of je kunt gebruik maken van de diverse P+R voorzieningen, o.a. bij de metrostations Slinge en Capelsebrug.

 • Krijg ik een uitrijkaart bij het inrijden?

  Bij het inrijden krijg je een parkeerticket. Het systeem bij de slagboom registreert jouw kenteken en print dit op het ticket. Je kunt op elk gewenst moment van de dag jouw parkeerticket afrekenen bij de betaalautomaten. Bij uitrijden opent de slagboom automatisch door kentekenherkenning.

  Wanneer je een vooraf gekochte parkeerkaart aangeschaft dien je deze bij inrijden te scannen. Bij het uitrijden opent de slagboom automatisch door kentekenherkenning.

 • Wat kan ik doen als bij aankomst het parkeerterrein vol is?

  Als je van tevoren een parkeerkaart voor een parkeerplaats hebt geboekt, kan je altijd parkeren op onze parkeerplaats.

  Heb je geen parkeerticket met parkeergarantie, dan verwijzen wij jou door naar Q-park Zuidplein (aan de overkant van Ahoy) of eventueel naar P+R Slinge.

 • Is het mogelijk mijn elektrische auto op te laden?

  Momenteel beschikt Rotterdam Ahoy niet over laadpalen, het is op het parkeerterrein van Rotterdam Ahoy dus niet mogelijk om elektrische auto’s op te laden. Uiteraard denken we aan de toekomst en investeren we in duurzame oplossingen.

Toegang
 • Is er een plattegrond van de beurshallen?

  De plattegrond van Gastvrij Rotterdam 2024 staat begin september 2024 op de website, bekijk hier de plattegrond van 2023 om alvast een beeld te krijgen van alle stands.

 • Vanaf welke leeftijd kan ik Gastvrij Rotterdam bezoeken?

  De minimumleeftijd voor het bezoeken van Gastvrij Rotterdam is 18 jaar. Dat betekent ook dat baby's en jonge kinderen geen toegang hebben tot de beurs.

 • Is Gastvrij Rotterdam toegankelijk voor mindervaliden?

  Ja, Rotterdam Ahoy biedt vele faciliteiten voor mindervaliden. Zo is er een taxistandplaats, speciale parkeerplaatsen op het grote parkeerterrein, liften, speciaal aangepaste toiletten en meer. Desgewenst kan je op vertoon van legitimatie bij de portiersloge een rolstoel lenen.