Menumenu

Meld uw duurzame horecalocatie aan voor de zevende editie van de Gaia Green Awards

02 Maart 2022

Horecalocaties die uitblinken met hun duurzame concepten maken jaarlijks kans op het winnen van de Gaia Green Awards. Dit jaar vindt alweer de zevende editie van de Gaia Green Awards plaats. De uitreiking van de Gaia Green Awards 2022 vindt plaats op 20 september tijdens Gastvrij Rotterdam. Met een nieuwe categorie en een nieuwe partner.

Strandpaviljoens, hotels en restaurants uit Nederland en België kunnen zich in de periode vanaf 1 maart 2022 t/m 30 april 2022 gratis aanmelden via de website www.gaiagreenawards.nl. Ook de gasten, leveranciers en overige netwerkpartners van duurzame toplocaties kunnen hun favoriete locatie nomineren. 

 

Verloop van het proces

De beoordeling bestaat uit twee onderdelen: een rapportage opgesteld door de deskundige vakjury en een 'mystery visit’, uitgevoerd door een professional. De uiteindelijke winnaars nemen hun award in ontvangst op dinsdag 20 september 2022 in Rotterdam Ahoy tijdens Gastvrij Rotterdam.

Nieuwe award en nieuwe partner
De Gaia Green Awards worden uitgereikt aan horecalocatie in Nederland en België die er qua duurzaamheid bovenuit steken. De award bestaat uit de categorieën: hotels, restaurants en strandpaviljoens en heeft als doel om bijzondere duurzame horecalocaties te onderscheiden en de rest van de horecamarkt te inspireren. Aan de zes bestaande awards wordt in 2022 een nieuwe award toegevoegd; de Frisse Vis Award. Deze prijs wordt uitgereikt aan de horecalocatie die op haar menukaart volgens de vakjury het beste invulling heeft gegeven aan het serveren van duurzaam gevangen vis en op dit thema een ambassadeur is voor de rest van de branche. Om deze nieuwe award verder vorm te geven sluit de Marine Steward Council (MSC) zich aan bij de 10 partners van de Gaia Green Awards.

 

Duurzaamheid: speerpunt voor de horeca

Duurzaamheid heeft een enorme vlucht genomen in de horecasector. Nieuwe duurzame horecaconcepten schieten als paddenstoelen uit de grond, wetgeving rondom het verbieden van Single Use Plastics in de horeca wordt jaarlijks verder uitgebreid en gasten kiezen steeds vaker voor lokaal en vegetarisch eten en drinken. Kortom: horecaondernemers kunnen niet meer om duurzaamheid heen. Dit is goed waarneembaar in de sector: Green Key telt inmiddels ruim 700 certificaathouders in Nederland en vanaf 2022 gaat ook Booking.com met een groen blaadje aangeven of een locatie aantoonbaar duurzaam is.

 

Winnaars 2021

Tijdens de `horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam zijn op 21 september 2021 in Ahoy Rotterdam de Gaia Green Awards 2021 uitgereikt. De volgende winnaars mochten de Gaia Green Awards in ontvangst nemen:

 

  • Hotels - Suitehotel Pincoffs Rotterdam
  • Restaurants - De Ceuvel Amsterdam
  • Strandpaviljoens - The Shore Scheveningen


Tijdens de uitreiking is een extra award uitgereikt aan een horecalocatie die uitblinkt op het gebied van duurzame Food & Beverage: de Falco Eleonora Award. Deze speciale award is in 2021 gegaan naar The Spot Zandvoort. De Publiekprijs van de Gaia Green Awards is gegaan naar Pampus Muiden. De eerste editie van de Plasticvrij Awards is gewonnen door Stayokay Terschelling.

 

Partners

De Gaia Green Awards zijn een initiatief van een brede coalitie van organisaties en partijen die actief zijn in de horecasector op het gebied van duurzaam ondernemen. De partijen die de award ondersteunen zijn Green Key, EKO- Keurmerk Horeca, Vis&Seizoen, Good Fish Foundation, Olijfbedrijf, Stichting hetWerkvan, Euro-Toques Nederland en initiatiefnemer Green Leisure Group. De awards worden gesponsord door de Marine Steward Council en Gastvrij Rotterdam.

 

Meer informatie over Gaia Green AwardsTerug naar overzicht
Meld uw duurzame horecalocatie aan voor de zevende editie van de Gaia Green Awards