Menumenu

Winnaars NK & BK Oestersteken

21 September 2021

Rotterdam, 20 september 2021

Op de eerste dag van horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam 2021 heeft in een bomvol Wijntheater de grote finale van het Nederlands Kampioenschap Oestersteken en het Belgische Kampioenschap Oestersteken plaats gevonden. De Nederlandse winnaar is dit jaar Peter Oreel. De Belgen deden het dit jaar bijzonder goed: Freek Albregts werd Belgisch snelste. De jury was onder de indruk van het zeer hoge niveau oestersteken dit jaar. 
 
Twintig deelnemers uit Nederland en België streden om de eervolle en felbegeerde wisseltrofeeën die speciaal voor deze kampioenschappen zijn ontworpen en gemaakt. De zinderende wedstrijd werd gepresenteerd door oesterman Barend Havenaar en register vinoloog Barbara Verbeek in het sfeervolle Wijntheater.  
 
De deelnemers, afkomstig uit verschillende steden en werkzaam in verschillende viswinkels en visrestaurants, openden in een zo snel mogelijke tijd 30 platte Zeeuwse oesters op de meest vakkundige manier. De jury beoordeelde het plateau met oesters niet alleen op snelheid, maar ook op aanwezigheid van gruis, cut meat, presentatie en schoonheid van het plateau. 


De deskundige jury bestond dit jaar uit de directrice van Adri & Zoon: Inge Bruijnooge, culinair journalist van de Telegraaf: Felix Wilbrink en de originele oprichter van het NK Oestersteken: Piet Janssens.  
 
Janssens richtte 28 jaar geleden met Europa Culinair het NK Oestersteken op en de finale vond al die tijd plaats tijdens de BBB in Maastricht. Dit jaar was het evenement voor het eerst op Gastvrij Rotterdam. Het Wijntheater heeft in de afgelopen negen jaar de organisatie overgenomen en heeft er landelijke bekendheid aan gegeven door verschillende voorrondes door heel Nederland te organiseren. Het doel van het NK Oestersteken is het motiveren van de jonge generatie om beter en mooier oesters open te steken en de kwaliteit van het oestersteken in Nederland en België te verhogen. 
 

------------

Persfoto Peter Oreel (winnaar NK) en Freek Albregts (winnaar BK)

 

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:
Voor meer beeldmateriaal of nadere informatie met betrekking tot Gastvrij Rotterdam kunt u contact opnemen met Marketing & Communication Specialist Angela Nolten:
 

E-mail: a.nolten@ahoy.nlTerug naar overzicht
Winnaars NK & BK Oestersteken