Menumenu

Winnaars Euro-Toques Nederland Cookware Company Restaurantprijs

20 September 2022

Maandag 19 september was de finale van de 1e Euro-Toques Nederland Cookware Company Restaurantprijs 2022. Het wedstrijdveld was gevuld met gedreven gemotiveerde Euro-Toques Nederland Chefs. De opdracht was: met uitsluitend verse en onbewerkte producten van eigen streek- en seizoen leveranciers op ambachtelijke wijze een amuse en een driegangenmenu bereiden.

De gehele dag werd door Alain Caron en Hans van Triest ter plekke verslag gegeven. In de jury voorzitter Jozua Jaring (Ratatouille Food&Wine Haarlem*), Euro-Toques Nederland voorzitter Yolande Vesters, Marie Dobbels (The Cookware Company), Kees Bruins (STRRN Magazine) en Ihmad Khalfioui (Hotel de Draak, restaurant 1397 Bergen op Zoom). De prijzenpot: €23.500,- beschikbaar gesteld door The Cookware Company.

De algemene indruk van de jury was dat het niveau erg hoog was. In alle gevallen is de opdracht tot in de puntjes uitgewerkt met verrassende resultaten. Na beraad was de unanieme uitslag:

Nr.1 - Restaurant Morille Koudekerke met chef Dennis Willems.

Nr.2 - Restaurant De Basiliek Appingedam met chef Willem Bos

Nr.3 - Restaurant De Gordiaan Lelystad met chef Lars Dekens

Euro-Toques Nederland feliciteert de winnaars en alle deelnemers met de prachtige resultaten. Alle chefs hebben aangetoond Euro-Toques Nederland in hart en nieren te vertegenwoordigen: iets om trots op te zijn.Terug naar overzicht
Winnaars Euro-Toques Nederland Cookware Company Restaurantprijs