Menumenu

Proefschrift Wijnen van het Jaar voor het eerst in Rotterdam

17 Augustus 2022

Voor het eerst in de geschiedenis van het Proefschrift Wijnconcours worden de winnaars gehuldigd in Rotterdam. De feestelijke happening vindt plaats op 19 september tijdens de openingsdag van Gastvrij Rotterdam in Rotterdam Ahoy, in het Wijntheater van Barbara Verbeek en Barend Havenaar.

Het Proefschrift Wijnconcours wordt sinds 34 jaar georganiseerd door The Wine & Food Association. Centraal bij deze najaarseditie staan witte, rode en zoete wijnen in prijscategorieën die uiteenlopen van onder de € 12,50 tot meer dan € 40 per fles.

Proeverij en huldiging winnaars
Vanaf 13.00 uur vindt in het Wijntheater een proeverij plaats onder leiding van Jan van Lissum, met een selectie opvallende concourswijnen: trendy, afwijkend en spannend.
Om 14.00 uur volgt de bekendmaking van de winnende wijnen in iedere categorie, waarbij de desbetreffende importeurs de bijbehorende oorkondes uitgereikt krijgen. De winnaars krijgen daarbij een glas champagne ingeschonken, verzorgd door Champagne Bollinger (importeur Verbunt Verlinden). Gastvrouw is Barbara Verbeek.

Proef de genomineerde en winnende wijnen
Gedurende de hele dag hebben bezoekers van Gastvrij Rotterdam de mogelijkheid de genomineerde en winnende wijnen van het Proefschrift Wijnconcours, in totaal zo’n 75 wijnen - 5 per prijscategorie, te proeven. Ze staan opgesteld op presentatietafels bij het Wijntheater.Terug naar overzicht
Proefschrift Wijnen van het Jaar voor het eerst in Rotterdam