Menumenu

Podium voor Stichting Buddyhuis op Gastvrij Rotterdam

30 Augustus 2023

Podium voor Stichting Buddyhuis op Gastvrij Rotterdam

Stichting Buddyhuis brengt (ex)kankerpatiënten en hun naasten samen om ervaringen te delen, als vraagbaak te fungeren, activiteiten te ontplooien en adviezen te geven om de levenskwaliteit van deze mensen te verbeteren, zowel tijdens als na de ziekte. Dit doet de stichting door een set van Buddyzorg tools aan te bieden onder het dak van het ziekenhuis. Denk aan wandelgroepen, webinars maar ook het koppelen van lotgenoten (Buddy’s) via een applicatie. Een krachtig initiatief dat Gastvrij Rotterdam steunt tijdens de aanstaande 10e editie 18 tot en met 20 september. In hal 6 vind je de stand van Stichting Buddyhuis én ontdek je meer over hun missie.
 

"Gastvrij Rotterdam geeft Buddyhuis graag een podium om de professionals uit de gastvrijheidssector kennis te laten maken met en mogelijk een bijdrage te laten leveren aan de gastvrijheidsbeleving in de vele Buddyhuis projecten  die inmiddels operationeel zijn, " aldus Robert Melaard, beursmanager van Gastvrij Rotterdam. "Gastvrijheid ervaren en gasten gastvrij onthalen" is de kern waar de horeca om draait. Buddyhuis biedt patiënten een plek waar zij kunnen ontspannen en waar zij lotgenoten en hulpverleners kunnen ontmoeten in een gastvrije omgeving, binnen de muren van een ziekenhuis.”
 

Van kop koffie tot waardevolle vriendschap

Het initiatief voor Buddyhuis is opgezet vanuit het St. Antonius Ziekenhuis te Utrecht voor borstkankerpatiënten. Mede oprichter Femke Riel ervaarde zelf hoeveel een buddy kon betekenen: "Ik realiseerde me: ik kan ziek zijn, maar ook midden in het leven blijven staan. Een buddy biedt niet alleen een luisterend oor, maar zorgt ook voor minder angst. Het is een extra motivatie. We moeten meer voor elkaar gaan zorgen en een deel van de oplossing zit hier in.”

Sinds de start in 2019 heeft Buddyhuis een snelle ontwikkeling doorgemaakt: inmiddels zijn er al bijna 1.000 buddy’s bij St. Antonius Ziekenhuis. Op dit moment wordt de stichting ook door andere ziekenhuizen en welzijnsorganisaties benaderd om het concept, ondersteund door KWF, in te voeren.

Hoe jij kunt bijdragen aan dit bijzondere initiatief?

  • Breng je een bezoek aan de beurs, kom dan langs in hal 6 op de stand van Stichting Buddyhuis
  • Wil je direct doneren? Scan de QR code en doneer! 

Buddy worden of heb je een buddyvraag? Check bij het ziekenhuis in jouw regio of hier al mogelijkheden voor zijn en laat het ons weten. We helpen graag bij het opzetten van nieuwe buddyhuis projecten.

 

Meer weten over Stichting Buddyhuis? Ga naar de website of luister het interview met mede oprichter Femke Riel op Radio 1 hier: Buddyhuis op Radio1

 Terug naar overzicht
Buddyhuis Gastvrij Rotterdam