Menumenu

PERSBERICHT: HORECAVAKBEURS GASTVRIJ ROTTERDAM BOVEN VERWACHTING AFGESLOTEN

23 September 2021

Exposanten en bezoekers blij elkaar weer live te ontmoeten

Rotterdam, 22 september 2021 - 
Na 20 maanden was de 8e editie van Gastvrij Rotterdam eindelijk weer de eerste grote live beurs die kon plaatsvinden in vier goed gevulde beurshallen van Rotterdam Ahoy. De drie beursdagen markeerden voor velen een nieuwe start om weer op positieve wijze de horeca op te kunnen bouwen. Veel innovaties, nieuwe trends, gelukkige prijswinnaars en vooral heel veel blije gezichten bepaalden de sfeer.

Bezoekers van Gastvrij Rotterdam konden zich van 20 t/m 22 september oriënteren op de belangrijkste ontwikkelingen op horecagebied. Ruim 300 exposanten en 11.264 bezoekers bezochten tijdens de afgelopen dagen Ahoy. Gelet op de actuele situatie in de branche met de aanhoudende uitdagingen rondom het coronavirus, het nijpende tekort aan personeel in de horeca in combinatie met het fraaie nazomerweer, was de opkomst boven verwachting. In verhouding tot de vorige editie in 2019, toen de beurs in 5 hallen plaatsvond, ligt het bezoekersaantal slechts 17% lager.

Managing Director van Gastvrij Rotterdam, Robert Melaard geeft aan: "Als deze editie van Gastvrij Rotterdam iets duidelijk heeft gemaakt, dan is het de enorme behoefte om elkaar weer live te kunnen ontmoeten. Het is geweldig dat we van zoveel exposanten het vertrouwen hebben gekregen door hun deelname te bevestigen aan Gastvrij Rotterdam 2021 in deze onzekere tijden en dat toch ook zoveel vakbezoekers de tijd hebben vrijgemaakt om naar de beursvloer te komen.”

Founding Partners, branchepartners en programmapartners ook enthousiast
Gastvrij Rotterdam werkt nauw samen met haar Founding Partners, vrijwel alle branchepartners en verschillende programmapartners. Ook zij zijn zeer enthousiast over de sfeer op de beursvloer, het hoge niveau van de bezoekers en het grote aanbod aan stand.

De horecavakbeurs kende vele culinaire wedstrijden en finales, zoals de Nederlandse Finale van de Bocuse d'Or, de Young Chef Award, Het Glazen Kalf, de Gaia Green Awards, de Minder Zout, Meer Smaak Challenge en het NK en BK Oestersteken.

De beurs werd afgelopen maandag officieel geopend door Managing Director Robert Melaard, Soenil Bahadoer, Lennart Maas en Robèr Willemsen, landelijk voorzitter KHN: "Ja, we mogen weer! En kijk eens naar die blije gezichten! Dit is weer een mooie stap voorwaarts. Dit is een heel belangrijk moment: de eerste keer dat we elkaar weer massaal kunnen zien, iedereen kan weer ideeën opdoen en vooruit kijken en kan weer focussen op leuke dingen. Net als voorgaande edities ziet het er weer supertof uit: er is veel aandacht aan de stands besteed, veel ruimte en er heerst een ontzettend goede vibe. We hebben dit echt gemist.”

Soenil Bahadoer: "Na twee jaar mag het weer fysiek: iedereen is trots en zo happy hier! Wij staan voor gastvrij en Gastvrij Rotterdam is een gastvrije, mooie beurs: niet tè groot, maar culinair, heel aanwezig. En met de mooiste wedstrijd, de Bocuse d’Or, op de vloer. Je spreekt eindelijk weer mensen, overlegt met chefs over hun zaak en ziet wat de nieuwe trends zijn. De sfeer is heel goed. Iedereen is heel enthousiast, echt geweldig!”

José Olde Olthof, Managing Director Cordier Nederland: "Je kunt zien dat mensen te lang binnen gezeten hebben. Je merkt dat iedereen weer naar buiten wil en het gesprek aan wil gaan. Iedereen is heel positief enthousiast. Dit is het eerste jaar dat we Founding Partner zijn en dus ook betrokken waren bij de hele invulling van de beurs. Deze editie gaat echt over verbinding: het weer aan de slag mogen, het weer naar buiten mogen en het weer mogen ondernemen. Dat zie je op de beurs terug in nieuwe innovatieve producten, zoals veel mooie vegan producten en producten waar duurzaamheid voorop staat. En waarbij iedereen open staat om samen te werken en iets voor elkaar te kunnen betekenen.”

Familiegevoel
Ruben Korten, Events & Traffic Specialist Makro Nederland: "We hebben zo lang niet fysiek kunnen laten zien wat we te bieden hebben; daarom zijn we ook zo blij dat we het hier weer kunnen laten zien. In één woord: het familiegevoel! Net als Rotterdam als stad is deze beurs ook uniek. Dat zie je in alles terug: standhouders met eigen nieuwe innovaties en trends, het is wat kleiner en gemoedelijker, we doen het samen. Ondernemers zijn op zoek naar de trends voor de komende herfst en winter, dat heeft anderhalf jaar stilgelegen en je merkt dat bedrijven het nu echt willen voelen, proeven, ruiken en ervaren.”  

Leon Noppert, Sales Manager bij Bresc: "Boven alles is het gewoon heel erg gezellig. Je merkt heel erg dat mensen behoefte hadden aan het sociale aspect van een beurs. Dat maakt het wel echt heel tof om al die mooie dingen te laten zien die we maken. Deelnemers en bezoekers willen heel graag hun verhalen kwijt. Over wat ze in de afgelopen tijd allemaal hebben meegemaakt. Het was voor iedereen een hele moeilijke tijd en Rotterdam Gastvrij lijkt wel het startsein om dat af te sluiten en weer vooruit te kijken. Bovendien worden er verschillende kwalitatief goede oplossingen getoond die inspelen op het grootste probleem van deze tijd: het personeelstekort.”

Gastvrij Rotterdam 2022
De volgende editie van Gastvrij Rotterdam vindt plaats van 19 tot en met 21 september 2022 in Rotterdam Ahoy. Gastvrij Rotterdam richt zich op ambitieuze horecaprofessionals uit het midden- en hoog segment. Meer informatie is te vinden op www.gastvrij-rotterdam.nl.

------------

Download persfoto's Gastvrij Rotterdam 2021 (zip bestand)
Foto’s van de 8e editie van Gastvrij Rotterdam kunt u via bovenstaande link downloaden. U kunt deze foto’s rechtenvrij plaatsen, onder vermelding van copyright Gastvrij Rotterdam.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:
Voor meer beeldmateriaal of nadere informatie met betrekking tot Gastvrij Rotterdam kunt u contact opnemen met Marketing & Communication Specialist Angela Nolten:
E-mail: a.nolten@ahoy.nlTerug naar overzicht
PERSBERICHT: HORECAVAKBEURS GASTVRIJ ROTTERDAM BOVEN VERWACHTING AFGESLOTEN