Menumenu

Nomineer uw favoriete duurzame horecalocatie voor de Gaia Green Awards 2021!

04 Maart 2021

Duurzame horecalocaties die het afgelopen jaar, ondanks de COVID-19 crisis, grote stappen hebben gemaakt op het gebied van duurzaamheid kunnen zich vanaf vandaag aanmelden voor de Gaia Green Awards. De winnaars van awards worden dinsdag 21 september 2021 bekendgemaakt tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam in Rotterdam Ahoy.

Voor de horeca was 2020 een inktzwart jaar, maar we hebben er alle vertrouwen in dat het jaar 2021 het jaar van de heropening wordt waarbij we stapje voor stapje weer teruggaan naar het nieuwe normaal. Gezien de maatschappelijke ontwikkelingen verwachten wij dat duurzaamheid een nog belangrijke rol gaat spelen in het nieuwe normaal.

De Gaia Green Awards zijn awards voor horecabedrijven in Nederland en België die zich onderscheiden op het gebied van duurzaam ondernemen. Dit kan zijn door opvallende maatschappelijke bijdragen, bijzondere duurzame innovaties, de duurzaamheid van de menukaart of aanzienlijke besparingen op energie.  

Nieuwe award: Plasticvrij Award
De Gaia Green Awards worden uitgereikt aan horecalocatie in Nederland en België die er qua duurzaamheid bovenuit steken. De award bestaat uit de categorieën: hotels, restaurants en strandpaviljoens en heeft als doel om bijzondere duurzame horecalocaties te onderscheiden en de rest van de horecamarkt te inspireren. Naast de vijf bestaande awards wordt in 2021 een nieuwe award toegevoegd: de Plasticvrij Award. Deze prijs wordt uitgereikt aan de horecalocatie die de meeste stappen heeft gezet in het plasticvrij krijgen van de horecalocatie. Hierbij wordt onder andere gekeken naar de inspanningen die de horecalocatie heeft verricht in het voorkomen van het gebruik van plastic product verpakkingen, zowel bij leveringen van leveranciers als het uitbannen van Single-Use plastics.

Nomineer uw favoriete duurzame locatie!
Strandpaviljoens, hotels en restaurants uit Nederland en België kunnen zich van 1 maart t/m 30 april 2021 gratis aanmelden via deze link.  Ook gasten, leveranciers en overige partners van duurzame toplocaties kunnen hun favoriete locatie nomineren. 

Via een beoordeling van de inschrijving door een deskundige vakjury in combinatie met onder andere mysterie visits aan alle genomineerde bedrijven komen we uiteindelijk op dinsdag 21 september 2021 tot de finale ronde waarin de uiteindelijke winnaars hun award in ontvangst zullen nemen.

Gaia Green Awards: Winnaars 2020

Op 22 september 2020 zijn de Gaia Green Awards uitgereikt in Rotterdam Ahoy tijdens het netwerkevent van Gastvrij Rotterdam. De trotse winnaars in 2020 per categorie zijn:​

• Hotel - Stayokay Bergen op Zoom
• Restaurant - Veggies on Fire (Den Haag)
• Strandpaviljoen - Beachclub Bids (Den Haag)​

De publieksprijs 2020 is gegaan naar Noorderlicht uit Amsterdam. Naast de awards gemaakt door kunstenaars van hetWerkvan, ontvingen de winnaars o.a. een dinercheque van Euro-Toques en een duurzaam goodiebag met verantwoorde producten van verschillende leveranciers van het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen. 

​Tijdens de uitreiking is een extra award uitgereikt aan een horecalocatie die uitblinkt op het gebied van eerlijke en verantwoorde voeding. De Falco Eleonora Award 2020 is gegaan naarBeachclub Birds. 

Lees hier het persbericht dat o.a. via Misset Horeca werd gepubliceerd. 
 

Partners

De Gaia Green Awards zijn een initiatief van een brede coalitie van organisaties en partijen die actief zijn in de horecasector op het gebied van duurzaam ondernemen. De partijen die de award ondersteunen zijn Green Key Nederland en België, EKO- Keurmerk Horeca, Vis&Seizoen, Good Fish Foundation, Olijfbedrijf, Stichting hetWerkvan, Euro-Toques Nederland en initiatiefnemer Green Leisure Group. De awards worden gesponsord door Santas Koffie, Made Blue en Gastvrij Rotterdam.

 

Meer informatie over Gaia Green Awards:

URL: www.gaiagreenawards.nl

Facebook: www.facebook.com/gaiagreenawards

Twitter: @gaiagreenawards
 Terug naar overzicht
Nomineer uw favoriete duurzame horecalocatie voor de Gaia Green Awards 2021!