Menumenu

Programma

De vakbeurs Gastvrij Rotterdam barst van de wedstrijden, masterclasses, proeverijen en netwerkbijeenkomsten. Iedere professional, of je nu chef, sommelier of manager bent, kan iets ontdekken in Rotterdam. Ontdek hieronder het programma van de afgelopen 10e editie.
 

 • Maandag 18 september
 • 10:30
  11:30
  Dagstart door GROUP 7
  Dick Slootweg, algemeen directeur van Bidfood, gaat in gesprek met Martin van Dam over digitale vernieuwing.

  AANMELDEN VOOR GRATIS PROGRAMMA-ONDERDEEL

  Lees meer
  Welke ontwikkelingen zijn belangrijk voor een groothandel? En wat betekent dat voor de partners - zoals fabrikanten - waarmee Bidfood werkt?

  Type:
  Presentatie/Lezing
  Spreker:
  Martin van Dam & Dick Slootweg

  Locatie:
  VIP room

  Organisator:
  GROUP7
  Maandag 18 september Presentatie/Lezing
  Favoriet outFavoriet aan
 • 11:00
  18:00
  Bocuse D'Or Dutch Finals

  Bocuse d'Or is de grootste gastronomische competitie van de wereld. Maximaal vijf kandidaten gaan de strijd met elkaar aan tijdens de Nederlandse finale maandag 18 september 2023 op horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam.

  Lees meer

  Maandag 18 september is het zover. Dan vindt de Nederlandse finale van Bocuse d’Or tijdens horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam plaats. Zeven topchefs nemen plaats aan de vakjurytafel. Aan hen de eer om de chef te kiezen die Nederland culinair mag vertegenwoordigen tijdens de Europese finale in het Noorse Trondheim. Vijf finalisten en hun commis gaan de strijd met elkaar aan.


  Type:
  Wedstrijden
  Spreker:
  Met o.a. François Geurds en Cees Helder

  Locatie:
  Euro-Toques Wedstrijd Arena

  Organisator:
  Stichting Bocuse d'Or Nederland
  Maandag 18 september Wedstrijden
  Favoriet outFavoriet aan
 • 11:00
  12:00
  Officiële opening Gastvrij Rotterdam

  Tijdens de officiële opening van de 10e editie van Gastvrij Rotterdam op maandag 18 september 2023 heffen we gezamenlijk het glas om met elkaar te vieren dat de beurs weer opent.

  Lees meer

  Moderator Maarten Wessels neemt iedereen mee door een afwisselend programma waarin de thema's duurzaamheid en talentontwikkeling centraal staan. Op het podium zie je onder meer Paul Fagel, de sterrenchefs die de Nederlandse Finale van de Bocuse d’Or jureren (waaronder de eerste 3-sterrenchef van Nederland, Cees Helder) én Jet Loos, die namens Nederland in oktober meedoet aan de wereld finale van de S.Pellegrino Young Chef Academy Competition in Milaan.  

  Ook dit jaar zal De Week van de Horeca weer van start gaan tijdens de opening van de beurs.


  Type:
  Spreker:
  Meerdere sprekers

  Locatie:
  Euro-Toques Wedstrijd Arena

  Organisator:
  Gastvrij Rotterdam
  Maandag 18 september
  Favoriet outFavoriet aan
 • 11:00
  16:00
  Finale Green Chefs Hat 2023

  Op maandag vindt de finale plaats van de nieuwe wedstrijd van het Gastronomisch Gilde, de Green Chef’s Hat. Vijf deelnemers gaan strijden om de Green Chef’s Hat. De eerste drie finalisten, Yornie van Dijk van restaurant Basiliek, Youri Hiemstra van Oan Tafel en Timoti Jongsma van restaurant De Nieuwe Winkel komen uit de voorronde die tijdens de Horecava plaatsvond. Twee wildcards gingen naar Joram Timmerman van op Oost, boutique hotel & restaurant het Kook Atelier op Texel en naar Lieven Lootens van Restaurant ’t Aards Paradijs in België.

  Lees meer

  Tijdens de Green Chef’s Hat, eerder bekend als De Groene Koksmuts, dient er 100 procent plantaardig gekookt te worden. De deelnemers mogen zelf ingrediënten meenemen voor de wedstrijd maar deze mogen geen industriële bewerkingen kennen.

  Juryvoorzitter Frank Fol wordt vergezeld door Albert Kooy (Dutch Cuisine) en Michaël Vrijmoed (Restaurant Vrijmoed* in Gent). Zij zullen de deelnemers beoordelen via het beoordelingssysteem van Worldchefs waarbij het Gastronomisch Gilde is aangesloten.


  Type:
  Wedstrijden
  Spreker:
  Met o.a. Frank Fol

  Locatie:
  Gastronomisch Gilde WedstrijdArena

  Organisator:
  Gastronomisch Gilde
  Maandag 18 september Wedstrijden
  Favoriet outFavoriet aan
 • 11:00
  18:00
  Cocktails & Beans

  Cocktails & Beans by Barsupport is een collectief platform op de beursvloer voor bartenders en barista’s die hun passie, kennis en ervaring willen delen en daarvan willen leren. Het paviljoen, gerealiseerd door initiatiefnemers van Barsupport, kent een uitgebreide programmering met gast barista's & bartenders die serveren, jammen en spreken.

  Lees meer

   

  Gedurende de hele dag zijn er verschillende interessante workshops en sprekers:

   

  Mixology met Batched Cocktails

  Naast het gemak en snelheid van Kant&Klare cocktails, zijn er genoeg mogelijkheden om je eigen cocktail creaties te maken. Vraag aan de bartenders naar de mogelijkheden.

   

  Manhattan Coffee Roasters

  Specialty coffee’s - van Latte art tot slow coffee - van Manhattan barista’s onder leiding van Esther Maasdam voor verschillende type horeca. Topkoffies van het allerbeste niveau, die in een uiterst beperkte overvloed voorkomen en die in een wereldkoffiewedstrijd zouden moeten zijn.  

   

  Coffee machine upgrade Level

  Met een volautomatisch koffiemachine doorgroeien naar een Basis set-up en zelfs naar een High traffic setup. Ontdek de mogelijkheden voor jouw specifieke situatie in de horeca.

   

  Mood Cocktails

  Cocktails afgestemd op het gevoel van de gast, zonder dat de (beginnende) bar medewerker hoeft te beschikken over cocktail mixology! Een leuke aanvulling van je cocktail kaart. 

   

  Fusion Lemonades (Cocktails)

  Huisgemaakte alcoholvrije Lemonades van gefuseerde kruiden en specerijen. Vraag de bartender naar de mogelijkheden en fusions.

   

  Kruiden & Krullen

  Ontdek wilde boskruiden voor je 0.0 cocktails. Thirza neemt je mee in haar kruiden ontdekking voor Cocktails. Aanrader: Thirza’s Love Potion.  

   

  Student Bartending

  Toekomstige bartender scouting voor jouw horecazaak. Bartenders in opleiding vanuit diverse horecascholen.


  Type:
  Demonstratie
  Spreker:

  Locatie:
  Cocktails and Beans ©

  Organisator:
  Barsupport
  Maandag 18 september Demonstratie
  Favoriet outFavoriet aan
 • 12:00
  12:30
  Vormgeving van het etiket op de smaakbeleving
  Het belang van wijnetiketten is aanzienlijk. Ongeveer 4 op de 5 consumenten baseert hun keuze voor wijn op het etiket.
  Lees meer
  Het etiket beïnvloedt hoeveel een consument bereid is te betalen en stimuleert herhaalaankopen door herkenbaarheid.Dit maakt het cruciaal voor wijnmakers en inkopers om onderscheidend te zijn en het etiket op de juiste doelgroep af te stemmen. Ook heeft de beleving in restaurants ruimte voor verbetering. De smaakervaring is immers tijdelijk. Een sterke beleving door kwaliteit wijnen met een goed verhaal kan er daadwerkelijk voor zorgen dat je een memorabele avond neer zet.

  Type:
  Masterclass
  Spreker:
  Rose Groot

  Locatie:
  Wijntheater

  Organisator:
  Design en Wijn
  Maandag 18 september Masterclass
  Favoriet outFavoriet aan
 • 12:30
  14:30
  Storytelling voor chefs
  'Met daarnaast een lekker verhaal.' - Workshop Storytelling voor Chefs

  AANMELDEN VOOR GRATIS PROGRAMMA-ONDERDEEL

  Lees meer
  Chef zijn gaat over meer dan goed koken. Over meer dan smaken en technieken. Hoe je jezelf, je gerechten of je culinaire signatuur presenteert wordt steeds belangrijker voor wie zich wil onderscheiden als chef. Als je gerechten op smaak zijn, moet dat ook voor je verhalen gelden. S.Pellegrino Young Chef Academy organiseert daarom in samenwerking met JRE een workshop.STORYTELLING VOOR CHEFSWat maakt een verhaal een lekker verhaal? En hoe zorg je dat je overtuigend en onvergetelijk vertelt? In twee uur tijd helpt storyteller Marlies Bax je die twee vragen te beantwoorden. En laat ze je zien dat je voor een goed verhaal waarschijnlijk niet ver hoeft te zoeken.In het eerste deel van de workshop ga je met Marlies op zoek naar jouw eigen verhaal. In het tweede deel leert ze je meer over opbouw, presentatie en overtuiging. Zodat je verhaal niet alleen verteld wordt, maar ook blijft hangen.Marlies werkte de afgelopen 8 jaar als storyteller in de hospitality-industrie voor o.a. Woodford Reserve, Hendrick’s Gin en Daalder*. Vanuit haar achtergrond als creatief schrijver helpt ze merken elke dag onvergetelijke verhalen te vertellen. Deze interactieve workshop combineert personal branding en storytelling en is daardoor perfect voor jonge chefs, sous-chefs en de meest ambitieuze culinaire talenten binnen een keukenteam.OVER S.PELLEGRINO YOUNG CHEF ACADEMYDe S.Pellegrino Young Chef Academy is een internationaal initiatief dat culinaire talenten uitdaagt om hun gastronomische grenzen te verleggen. Met een wereldwijde competitie voor jonge chefs en een educatieplatform waarin gevestigde culinaire namen hun kennis delen, wil de S.Pellegrino Young Chef Academy chefs ondersteunen in hun ontwikkeling en talenten samenbrengen. De academy verbindt zo meer dan 1.000 mensen over de hele wereld met elkaar. Van jong talent tot de rotten uit het vak.Beperkt aantal plekken beschikbaar, aanmelden kan per mail naar bannisseht@kepler15.nl. Je hoort dan uiterlijk donderdag 14 september of je een plek hebt!

  Type:
  Masterclass | Workshop
  Spreker:
  Marlies Bax

  Locatie:
  VIP room

  Organisator:
  S.Pellegrino Young Chef Academy en JRE
  Maandag 18 september Masterclass | Workshop
  Favoriet outFavoriet aan
 • 12:30
  14:30
  Gault&Millau Jamsessie: Restaurant YANO

  Tijdens de speciale Gault&Millau Jamsessies staat Gault&Millau met een keuken en restaurant setting op de beursvloer. Rotterdamse chefs en een sommelier bereiden een drie gangen menu in het bijzijn van de gasten, waarbij bij elke gang de beste wijn-spijs combinatie wordt gezocht in samenspraak met gasten (max. 24 per sessie). In deze jamsessie: Restaurant YANO met 14,5|20 Gault&Millau punten met chef Yuri Wattimena.


  Type:
  Proeverij
  Spreker:
  Chef Yuri Wattimena

  Locatie:
  Gault&Millau Jamsessies

  Organisator:
  GaultenMillau
  Maandag 18 september Proeverij
  Favoriet outFavoriet aan
 • 13:00
  13:30
  Magnum versus Bouteille
  Wat is nu het verschil tussen een gewone fles champagne en een magnum?
  Lees meer
  Zit er buiten de grootte verschil in productie, houdbaarheid, ontwikkeling van de wijn of smaak Spreker Jacqueline Smit weet alles over champagne.

  Type:
  Proeverij
  Spreker:
  Jacqueline Smit

  Locatie:
  Wijntheater

  Organisator:
  Dis Donc
  Maandag 18 september Proeverij
  Favoriet outFavoriet aan
 • 14:00
  14:30
  Onbekend en onbemind
  Deze proeverij zit boordevol nieuwe druiven & gebieden. Wijn waar je nog nooit van hebt gehoord.
  Type:
  Proeverij
  Spreker:
  Jeroen Broos

  Locatie:
  Wijntheater

  Organisator:
  Residence Wijnen
  Maandag 18 september Proeverij
  Favoriet outFavoriet aan
 • 15:00
  16:00
  Presentatie CuliQuiz jaarprogramma voor het MBO 2023 / 2024
  CuliQuiz Schoolbattle 2023/24: Dé kennisquiz voor hét lekkerste werkveld.
  Lees meer
  CuliQuiz is niet zomaar een kennisquiz; het is dé ultieme culinaire test voor de meest gepassioneerde professionals en studenten binnen het lekkerste werkveld van Nederland. Gedurende het jaar biedt de CuliQuiz een boeiende mix van vragen, uitdagingen en evenementen die de kennis en vaardigheden van de deelnemers op de proef stellen.

  Type:
  Presentatie/Lezing
  Spreker:
  Tjitze van der Dam

  Locatie:
  VIP room

  Organisator:
  CuliQuiz
  Maandag 18 september Presentatie/Lezing
  Favoriet outFavoriet aan
 • 15:00
  15:30
  De smaak van Leerdam
  Ontdek de vernieuwde glazenlijn Experts Collection van Royal Leerdam d.m.v. een glasproeverij!
  Lees meer
  Met één wijn in verschillende vormen glazen, zult u ontdekken dat de vorm van het glas een enorme invloed heeft op de geur en smaak van de wijn. De experts Collection is een samenwerking tussen wijnschrijfster & vinoloog Barbara Verbeek en glasfabrikant Royal Leerdam Crisal.

  Type:
  Proeverij
  Spreker:
  Barbara Verbeek

  Locatie:
  Wijntheater

  Organisator:
  Royal Leerdam Crisal
  Maandag 18 september Proeverij
  Favoriet outFavoriet aan
 • 15:15
  15:45
  Het Nieuwe Nassen Masterclass | Lokaal & Natuurinclusief

  Tijdens Gastvrij Rotterdam zal Het Nieuwe Nassen drie dagen lang diverse kookdemo's verzorgen in de wedstrijdarena van Gastronomisch Gilde. Het evenement zal de arena laten bruisen met een masterclass die gericht is op het thema Lokaal & Natuur-inclusief voedsel.


  Type:
  Masterclass
  Spreker:

  Locatie:
  Gastronomisch Gilde WedstrijdArena

  Organisator:
  Het Nieuwe Nassen
  Maandag 18 september Masterclass
  Favoriet outFavoriet aan
 • 15:30
  17:30
  Gault&Millau Jamsessie: Restaurant GOUD

  Tijdens de speciale Gault&Millau Jamsessies staat Gault&Millau met een keuken en restaurant setting op de beursvloer. Rotterdamse chefs en een sommelier bereiden een drie gangen menu in het bijzijn van de gasten, waarbij bij elke gang de beste wijn-spijs combinatie wordt gezocht in samenspraak met gasten (max. 24 per sessie). In deze jamsessie: Restaurant GOUD met 12|20 Gault&Millau punten met chef Nick de Kousemaeker.


  Type:
  Proeverij
  Spreker:
  Chef Nick de Kousemaeker

  Locatie:
  Gault&Millau Jamsessies

  Organisator:
  GaultenMillau
  Maandag 18 september Proeverij
  Favoriet outFavoriet aan
 • 16:00
  16:30
  Uitreiking Finale Green Chefs Hat 2023

  Bekendmaking van de winnaar van de Finale Green Chefs Hat 2023!


  Type:
  Prijsuitreiking
  Spreker:

  Locatie:
  Gastronomisch Gilde WedstrijdArena

  Organisator:
  Gastronomisch Gilde
  Maandag 18 september Prijsuitreiking
  Favoriet outFavoriet aan
 • 17:00
  18:00
  Finale Wijnvrouw van het Jaar 2023
  De laatste jaren zien we steeds meer krachtige, energieke en gedreven vrouwen die zich op een bijzondere manier inzetten in de wijnwereld.

  AANMELDEN VOOR PROGRAMMA-ONDERDEEL

  Lees meer
  Zij is iemand die met haar werk, passie, kennis of creaties de wijnwereld nog mooier maakt. Volgens initiatiefnemers Barbara Verbeek en Clarissa Slingerland (MissPublicity) zijn de vrouwen in de Nederlandse wijnbranche uniek. Deze vrouwen werken hard, inspireren, zijn creatief, kleurrijk en veelal een stimulans voor andere vrouwen. Het is de hoogste tijd om deze wijnvrouwen in de schijnwerpers te zetten. Kernwaarden voor de award zijn onder andere toegankelijkheid, verbinding, professionaliteit, kennis en ambitie.

  Type:
  Prijsuitreiking
  Spreker:
  Stichting Wijnvrouw van het Jaar

  Locatie:
  Wijntheater

  Organisator:
  Clarissa Slingerland en Barbara Verbeek
  Maandag 18 september Prijsuitreiking
  Favoriet outFavoriet aan
 • 17:30
  18:00
  Prijsuitreiking Bocuse d'Or Dutch Finals

  Bekendmaking van de Nederlandse winnaar van de Bocuse d'Or 2023!

  Lees meer

  De Europese finale is in Noorwegen op 19 en 20 maart 2024, gevolgd door de wereldfinale in Lyon in 2025.


  Type:
  Prijsuitreiking
  Spreker:

  Locatie:
  Euro-Toques Wedstrijd Arena

  Organisator:
  Stichting Bocuse d'Or Nederland
  Maandag 18 september Prijsuitreiking
  Favoriet outFavoriet aan
 • 18:00
  23:59
  Officiële afterparty Gastvrij Rotterdam

  Op maandag 18 september hosten we samen met Hell’s Kitchen, VINVIN Wines en Heerlijk.nl de Officiële Festive Afterparty van Gastvrij Rotterdam bij de nieuwe hotspot aan de Coolsingel in Rotterdam: Grace! Als exposant of bezoeker kun je bij dit diner en/of afterparty aanwezig zijn. De inloop voor de het Festive Dinner is vanaf 18:00 en om 19:00 gaan we aan tafel. Daarna barst vanaf 21:00 de feestavond los tot 00:00 met een DJ en live entertainment. Tickets voor het diner (incl. drank tot 21:00) koop je al voor €125,- p.p. Tickets voor alleen de afterparty (entrance only) koop je voor €17,- p.p. Let op! Er zijn beperkte plekken beschikbaar dus reserveer snel jouw tafel. Reserveren doe je via www.gastvrij-rotterdam.nl/afterparty


  Type:
  Spreker:
  N.v.t.

  Locatie:
  Bar Restaurant Grace (Rotterdam centrum)

  Organisator:
  Gastvrij Rotterdam, Hell's Kitchen, VINVIN Wines, Heerlijk.nl
  Maandag 18 september
  Favoriet outFavoriet aan
 • Dinsdag 19 september
 • 08:00
  15:30
  Voorronde HANOS Gouden Koksmuts

  Het Gastronomisch Gilde verzorgt met samenwerkingspartner HANOS Internationale Horecagroothandel in 2023 de voorronde van de HANOS Gouden Koksmuts-wedstrijd op Gastvrij Rotterdam.

  Dertien teams zullen het in de voorronde tegen elkaar opnemen voor een plek in de finale. Die vindt plaats op maandag 8 januari 2024 tijdens de Horecava. In de finale is slechts plek voor zes teams. Tijdens de voorronde zullen de deelnemers verdeeld zijn over drie groepen. Iedere groep krijgt 2 uur voor het bereiden van de amuse, die 100 procent plantaardig moet zijn, en voor het bereiden van het hoofdgerecht waarbij kalfsvlees van de VanDrie Groep een verplicht element is.

  Lees meer

  De deelnemende chefs zijn Paskal Karels van restaurant Karels; Yazen Awwad van restaurant The Church; Thijs Stekelenburg van restaurant Merlet; Tommy Janssen van restaurant Maeve; Danique Denkers van restaurant Alma; Afroditi Lamprianidou van restaurant Elea; Sven Faassen van Cuisine D’amis; Marco van der Wijngaard van restaurant ’t Amsterdammertje; Tolunay Yuksel van restaurant aan de Poel; Nina Graver van Landgoed het Roode Koper; Wijnand Bunk van restaurant Wijnand Bunk; Walid Gabara van restaurant Casa Egitto en Sidi Ben van restaurant Den Berg.


  Type:
  Wedstrijden
  Spreker:
  Meerdere sprekers

  Locatie:
  Gastronomisch Gilde WedstrijdArena

  Organisator:
  Gastronomisch Gilde
  Dinsdag 19 september Wedstrijden
  Favoriet outFavoriet aan
 • 09:00
  11:00
  Het Glazen Kalf

  Het Glazen Kalf is een jaarlijkse wedstrijd voor culinaire professionals van VanDrie Group. Jonge kooktalenten krijgen de opdracht om à la minute een hoofdgerecht te koken voor 4 personen naar eigen inzicht, op basis van een kalfsvlees black box die voorafgaand aan de start wordt uitgereikt. 


  Type:
  Wedstrijden
  Spreker:

  Locatie:
  Euro-Toques Wedstrijd Arena

  Organisator:
  VanDrie Group
  Dinsdag 19 september Wedstrijden
  Favoriet outFavoriet aan
 • 09:30
  14:00
  FoodserviceXs Workshop '2050'

  Tijdens de Xs Workshop gaan we aan de slag met de consumentenbehoeften van de komende vijf jaar, onder leiding van toekomstdenker Jeanneke Scholtens.

  AANMELDEN VOOR GRATIS PROGRAMMA-ONDERDEEL
   

  Lees meer
  FoodserviceXs is hét kennisnetwerk voor marketeers in foodservice. Tijdens inspirerende livebijeenkomsten en online kennissessies krijg je alle tools die je nodig hebt om de foodservicebranche te veroveren én je marketingdoelstellingen sneller te behalen. Met een lidmaatschap bij FoodserviceXs ben jij klaar voor de marketingwereld van morgen.De Xs Workshop '2050' is één van de vier bijeenkomsten die FoodserviceXs jaarlijks organiseert voor haar leden. Twee van de bijeenkomsten zijn altijd in workshop-vorm, zodat jij jouw toolkit vult met de tools die jouw job makkelijker maken.Deze keer kijken we vooruit. We gaan aan de slag met de consumentenbehoeften van de komende vijf jaar door een duik te nemen in directe behoeftebevrediging. Want als je weet waar we naar verlangen, heb je de toekomst in handen.

  Type:
  Netwerkbijeenkomst
  Spreker:
  Jeanneke Scholtens

  Locatie:
  Dock 14

  Organisator:
  FoodserviceXs
  Dinsdag 19 september Netwerkbijeenkomst
  Favoriet outFavoriet aan
 • 10:30
  11:30
  Dagstart door GROUP 7

  Harro Willemsen, eigenaar van 3to1 Sales Artists, gaat in gesprek met Martin van Dam over digitale vernieuwing.

  AANMELDEN VOOR GRATIS PROGRAMMA-ONDERDEEL

  Lees meer

  Harro Willemsen is een echte vernieuwer van het salesvak. Hij ontwerpt voortdurend nieuwe salesmethodieken en publiceert daarover, o.a. met de besteller 'De Par5 methode’. Hij spreekt over de toegevoegde waarde van de salesprofessional in tijden van digitalisering. In zijn mini-seminar legt Harro uit hoe je als salesprofessional de stap richting thought leader kunt maken en wat dat betekent in de samenwerking met marketing.


  Type:
  Presentatie/Lezing
  Spreker:
  Martin van Dam & Harro Willemsen

  Locatie:
  VIP room

  Organisator:
  GROUP7
  Dinsdag 19 september Presentatie/Lezing
  Favoriet outFavoriet aan
 • 11:00
  18:00
  Cocktails & Beans

  Cocktails & Beans by Barsupport is een collectief platform op de beursvloer voor bartenders en barista’s die hun passie, kennis en ervaring willen delen en daarvan willen leren. Het paviljoen, gerealiseerd door initiatiefnemers van Barsupport, kent een uitgebreide programmering met gast barista's & bartenders die serveren, jammen en spreken.

  Lees meer

   

  Gedurende de hele dag zijn er verschillende interessante workshops en sprekers:

   

  Mixology met Batched Cocktails

  Naast het gemak en snelheid van Kant&Klare cocktails, zijn er genoeg mogelijkheden om je eigen cocktail creaties te maken. Vraag aan de bartenders naar de mogelijkheden.

   

  Manhattan Coffee Roasters

  Specialty coffee’s - van Latte art tot slow coffee - van Manhattan barista’s onder leiding van Esther Maasdam voor verschillende type horeca. Topkoffies van het allerbeste niveau, die in een uiterst beperkte overvloed voorkomen en die in een wereldkoffiewedstrijd zouden moeten zijn.  

   

  Coffee machine upgrade Level

  Met een volautomatisch koffiemachine doorgroeien naar een Basis set-up en zelfs naar een High traffic setup. Ontdek de mogelijkheden voor jouw specifieke situatie in de horeca.

   

  Mood Cocktails

  Cocktails afgestemd op het gevoel van de gast, zonder dat de (beginnende) bar medewerker hoeft te beschikken over cocktail mixology! Een leuke aanvulling van je cocktail kaart. 

   

  Fusion Lemonades (Cocktails)

  Huisgemaakte alcoholvrije Lemonades van gefuseerde kruiden en specerijen. Vraag de bartender naar de mogelijkheden en fusions.

   

  Kruiden & Krullen

  Ontdek wilde boskruiden voor je 0.0 cocktails. Thirza neemt je mee in haar kruiden ontdekking voor Cocktails. Aanrader: Thirza’s Love Potion.  

   

  Student Bartending

  Toekomstige bartender scouting voor jouw horecazaak. Bartenders in opleiding vanuit diverse horecascholen.


  Type:
  Demonstratie
  Spreker:

  Locatie:
  Cocktails and Beans ©

  Organisator:
  Barsupport
  Dinsdag 19 september Demonstratie
  Favoriet outFavoriet aan
 • 11:00
  11:30
  Ontvangst FoodService Pioneers

  Geniet van een exclusief welkom op dit besloten evenement, met een speciaal ontvangst verzorgd door FoodService Pioneers, de visionaire organisatoren die de toekomst van de voedselbranche vormgeven.


  Type:
  Netwerkbijeenkomst
  Spreker:

  Locatie:
  Netwerklounge

  Organisator:
  FoodService Pioneers
  Dinsdag 19 september Netwerkbijeenkomst
  Favoriet outFavoriet aan
 • 11:00
  12:30
  Finale SVH 'Wijnexpert van het jaar'
  De beste 25 deelnemers van alle voorronden plaatsen zich voor finale tijdens de vakbeurs Gastvrij Rotterdam op dinsdag 19 september 2023.
  Type:
  Proeverij | Wedstrijden
  Spreker:
  Edo Kruidering & Pepijn van der Linden

  Locatie:
  Dock 2

  Organisator:
  WTOL Academy
  Dinsdag 19 september Proeverij | Wedstrijden
  Favoriet outFavoriet aan
 • 12:00
  12:30
  Private label
  Ontdek vernieuwende ontwerpen voor wijnflessen voor betere verkoop.
  Lees meer
  Word geïnspireerd door op maat gemaakte private labels voor wijnen in restaurants, events en hotels.

  Type:
  Presentatie/Lezing
  Spreker:
  Rose

  Locatie:
  Wijntheater

  Organisator:
  wijntheater
  Dinsdag 19 september Presentatie/Lezing
  Favoriet outFavoriet aan
 • 12:30
  13:30
  Professional Community | Duurzaamheidsonderzoek 2023
  Kom alles te weten over de uitkomsten van het meest recente duurzaamheidsonderzoek van de GROUP7 Professional Community.
  Lees meer

  Het meest recente onderzoek van de GROUP7 Professional Community staat in het teken van duurzaamheid. Van het gebruik van duurzame producten tot aan voedselverspilling, en van true pricing tot aan het omgaan met plastic disposables en statiegeld. Een breed scala aan onderwerpen komen aan bod in het onderzoek. GROUP7 neemt je mee in de highlights van het onderzoek


  Type:
  Presentatie/Lezing
  Spreker:
  Carolien Plevier

  Locatie:
  Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen

  Organisator:
  GROUP7 Professional Community
  Dinsdag 19 september Presentatie/Lezing
  Favoriet outFavoriet aan
 • 12:30
  13:00
  Prijsuitreiking Het Glazen Kalf

  Bekendmaking van de winnaar van Het Glazen Kalf 2023! 


  Type:
  Prijsuitreiking
  Spreker:

  Locatie:
  Euro-Toques Wedstrijd Arena

  Organisator:
  VanDrie Group
  Dinsdag 19 september Prijsuitreiking
  Favoriet outFavoriet aan
 • 12:30
  16:30
  De Euro-Toques Nederland Cookware Company Restaurantprijs 2023

  In de Wedstrijd Arena van Euro-Toques vindt op maandag de Cookware Company Restaurantprijs-uitreiking plaats. Vijf genomineerde restaurants gaan strijden om The Cookware Company Restaurantprijs 2023. In vijf keukens wordt een driegangenmenu gekookt met een black box, samengesteld uit Euro-Toques-waardige producten.

  Lees meer

  Dinsdag 19 september 2023 zullen de volgende Euro-Toques Nederland Chefs de strijd met elkaar aangaan op de Euro-Toques Nederland wedstrijdvloer tijdens de beurs Gastvrij Rotterdam. In samenwerking met hun eigen leveranciers van Euro-Toques waardige (h)eerlijke producten gaan chef en gezel een drie gangen menu incl. amuse en bijpassende drank bereiden voor de vakjury. De eigen maître zal de gerechten en wijn- bier-spijscombinaties toelichten. De genomineerden zijn:

  • Jouke Piet Drijfhout Restaurant De Slotplaats Bakkeveen
  • Leon Barents Herberghe In De Heerlyckheid Deurne
  • Dimitri Roedoe Restaurant ’t Ambachtshuys Rotterdam Hilligersberg
  • Ingenhousz Breda
  • Frank Streefland Restaurant de Nieuwe Polderkeuken Stolwijk
  • Sander de Vette Hotel Restaurant de Mandemaaker Bunschoten Spakenburg

  Type:
  Wedstrijden
  Spreker:
  Meerdere sprekers

  Locatie:
  Euro-Toques Wedstrijd Arena

  Organisator:
  Euro-Toques Nederland
  Dinsdag 19 september Wedstrijden
  Favoriet outFavoriet aan
 • 12:30
  14:30
  Gault&Millau Jamsessie: Restaurant On Cru

  Tijdens de speciale Gault&Millau Jamsessies staat Gault&Millau met een keuken en restaurant setting op de beursvloer. Rotterdamse chefs en een sommelier bereiden een drie gangen menu in het bijzijn van de gasten, waarbij bij elke gang de beste wijn-spijs combinatie wordt gezocht in samenspraak met gasten (max. 24 per sessie). In deze jamsessie: Restaurant On Cru met 13,5|20 Gault&Millau punten met chef Kelvin de Pijper en gastvrouw Denise van der Mijn.


  Type:
  Proeverij
  Spreker:
  Chef Kelvin de Pijper

  Locatie:
  Gault&Millau Jamsessies

  Organisator:
  GaultenMillau
  Dinsdag 19 september Proeverij
  Favoriet outFavoriet aan
 • 12:30
  13:30
  GROUP7 op weg naar duurzaamheid
  Het laatste onderzoek van de GROUP7 Professional Community staat in het teken van duurzaamheid.
  Lees meer
  Van het gebruik van duurzame producten tot aan voedselverspilling, en van true pricing tot aan het omgaan met plastic disposables. Een breed scala aan onderwerpen! GROUP7 neemt je mee in de highlights van het onderzoek.

  Type:
  Demonstratie
  Spreker:
  GROUP7 Professional Community

  Locatie:
  Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen

  Organisator:
  GROUP7 Professional Community
  Dinsdag 19 september Demonstratie
  Favoriet outFavoriet aan
 • 13:00
  13:30
  Wijn met kaas
  Welke stijl wijn past bij welke type kaas?
  Lees meer
  Leer in 30 minuten de basisprincipes van de beroemde kaasplateau te combineren met welke wijn.

  Type:
  Masterclass
  Spreker:
  Maurice de Coninck

  Locatie:
  Wijntheater

  Organisator:
  De Coninckwines
  Dinsdag 19 september Masterclass
  Favoriet outFavoriet aan
 • 13:15
  14:00
  Lunch Foodservice XS

  Geniet van een exclusief welkom op dit besloten evenement, met een speciaal ontvangst verzorgd door FoodService Pioneers, de visionaire organisatoren die de toekomst van de voedselbranche vormgeven. Laat je verrassen door hun innovatieve aanpak en proef de smaak van vernieuwing terwijl je je onderdompelt in een wereld van culinaire ontdekkingen en inspirerende gesprekken.


  Type:
  Spreker:

  Locatie:
  Netwerklounge

  Organisator:
  FoodService Pioneers
  Dinsdag 19 september
  Favoriet outFavoriet aan
 • 14:00
  14:30
  Fruits de Mer Spectaculair
  We lanceren het allernieuwste boek over schaal & schelpdieren van Inge Bruinooge.
  Lees meer
  Dit doen wij met een fruits de mer proeverij met drie verschillende wijnen. Ook krijgen we tips hoe je in de keuken een plateau fruits de mer kunt maken, bereidingswijze van o.a. scheermesjes en venusschelpen. Daarnaast proef je er drie verschillende wijnen bij. Welke wijn kun je goed inzetten bij schaal & schelpdieren.

  Type:
  Proeverij
  Spreker:
  Inge Bruinooge

  Locatie:
  Wijntheater

  Organisator:
  Adri en Zoon
  Dinsdag 19 september Proeverij
  Favoriet outFavoriet aan
 • 14:30
  15:00
  Podcasts over duurzame ontwikkelingen
  WorldMeetings host dit jaar als partner van de Gaia Green Awards een podcast.
  Lees meer
  In de podcast wordt gesproken met deelnemers en winnaars van de Gaia Green Awards. Wat drijft hen om duurzaam te ondernemen? Waar lopen zij tegenaan en wat is makkelijker dan gedacht.Kom kijken en luisteren naar de Worldmeetings.com podcast!

  Type:
  Presentatie/Lezing
  Spreker:
  Worldmeetings.com

  Locatie:
  Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen

  Organisator:
  Worldmeetings.com
  Dinsdag 19 september Presentatie/Lezing
  Favoriet outFavoriet aan
 • 14:30
  15:00
  Deldiche - where food becomes art
  Deldiche - where food becomes art.
  Lees meer
  Deldiche is een voedingsbedrijf dat zowel distributie, productie als ontwikkeling van delicatessen verzorgt, in de ruime zin van het woord.Als bedrijf hebben wij een duidelijke missie: Onverzadigd speuren naar nieuwe trends op de markt en deze commercialiseren, zodat onze klanten zich innoverend kunnen onderscheiden.Kom luisteren naar de missie en visie van deze duurzame ondernemers.

  Type:
  Demonstratie
  Spreker:
  Deldiche

  Locatie:
  Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen

  Organisator:
  Deldiche
  Dinsdag 19 september Demonstratie
  Favoriet outFavoriet aan
 • 15:00
  17:00
  Prijsuitreiking wedstrijd SVH Wijnexpert van het jaar 2023
  De wedstrijd SVH Wijnexpert van het Jaar draagt bij aan het vergroten van de vakkennis over wijn op de werkvloer.
  Type:
  Prijsuitreiking
  Spreker:
  Ruud Weterings en Ricardo Eshuis

  Locatie:
  Netwerklounge

  Organisator:
  WTOL Academy en SVH
  Dinsdag 19 september Prijsuitreiking
  Favoriet outFavoriet aan
 • 15:00
  17:00
  Aftwerwork-borrel HotelloTOP
  HotelloTOP is hét netwerk voor studenten en alumni van de (inter)nationale Hotel Management Scholen in Nederland.

  AANMELDEN VOOR GRATIS PROGRAMMA-ONDERDEEL

  Lees meer
  Hotello’s zijn net even anders dan andere mensen. Datgene wat Hotello’s onderscheid, en waarvoor ze herkend en erkend worden, is hun unieke combinatie van kernwaarden: Een Hotello is gastvrij, optimistisch, energiek, sociaal, inventief, pragmatisch, ambitieus en een harde werker.HotelloTOP organiseert jaarlijks evenementen en diverse borrels voor Hotello's, waaronder een afterwork-borrel tijdens Gastvrij Rotterdam. Voorafgaand aan de borrel zullen er 'TOP Talks' plaatsvinden, waarbij Emile Gabriël, de oprichter van MyTalentBoard, Sjoerd Mulder, de commercieel directeur van 4Suites, Frank Visser, de Managing Director van Compass Group Nederland, en Xander de Buisonjé, zanger, presentator en oprichter van BREGGZ, inspirerende presentaties zullen geven.

  Type:
  Netwerkbijeenkomst | Presentatie/Lezing
  Spreker:
  n.v.t.

  Locatie:
  Netwerklounge

  Organisator:
  HotelloTOP
  Dinsdag 19 september Netwerkbijeenkomst | Presentatie/Lezing
  Favoriet outFavoriet aan
 • 15:00
  15:30
  De smaak van Leerdam
  Ontdek de vernieuwde glazenlijn Experts Collection van Royal Leerdam d.m.v. een glasproeverij!
  Lees meer
  Met één wijn in verschillende vormen glazen, zult u ontdekken dat de vorm van het glas een enorme invloed heeft op de geur en smaak van de wijn. De experts Collection is een samenwerking tussen wijnschrijfster & vinoloog Barbara Verbeek en glasfabrikant Royal Leerdam Crisal.

  Type:
  Proeverij
  Spreker:
  Barbara Verbeek

  Locatie:
  Wijntheater

  Organisator:
  Royal Leerdam Crisal
  Dinsdag 19 september Proeverij
  Favoriet outFavoriet aan
 • 15:30
  16:00
  Prijsuitreiking HANOS Gouden Koksmuts 2023

  Bekendmaking van het winnende team van de HANOS Gouden Koksmuts 2023!


  Type:
  Prijsuitreiking
  Spreker:

  Locatie:
  Gastronomisch Gilde WedstrijdArena

  Organisator:
  Gastronomisch Gilde
  Dinsdag 19 september Prijsuitreiking
  Favoriet outFavoriet aan
 • 15:30
  17:30
  Gault&Millau Jamsessie: Restaurant Renilde

  Tijdens de speciale Gault&Millau Jamsessies staat Gault&Millau met een keuken en restaurant setting op de beursvloer. Rotterdamse chefs en een sommelier bereiden een drie gangen menu in het bijzijn van de gasten, waarbij bij elke gang de beste wijn-spijs combinatie wordt gezocht in samenspraak met gasten (max. 24 per sessie). In deze jamsessie: Restaurant Renilde met 15|20 Gault&Millau punten met chef Jim de Jong.


  Type:
  Proeverij
  Spreker:
  Chef Jim de Jong

  Locatie:
  Gault&Millau Jamsessies

  Organisator:
  GaultenMillau
  Dinsdag 19 september Proeverij
  Favoriet outFavoriet aan
 • 16:00
  17:30
  NK en BK Oestersteken 2023
  Wie is de snelste & beste oestersteker van Nederland & België?
  Lees meer
  Het NK oestersteken wordt georganiseerd door Stichting Europa Culinair sinds 1993.A.s. dinsdag 19 september is het weer zo ver! De grande finale van het NK oestersteken 2023 zal weer plaats vinden op Gastvrij Rotterdam om 16h00.De wedstrijdBijna 20 oestermannen en vrouwen zullen strijden om de felbegeerde unieke oestercup.Wie is de snelste maar ook de beste oestersteker van Nederland?Tijdens de wedstrijd zal er achter iedere deelnemer een tijdjury staan en achter de schermen zal een zeer professionele kwaliteitsjury zich over ieder plateau zal buigen.De resultaten worden openbaar gedeeld op social-media.De juryDe jury (bestaande uit de oprichter van het NK oestersteken Piet Janssen, Inge Bruijnooge van Adri & zoon, culinair journalist Felix Wilbrink en visfileer specialist Arie Kuijt ) kijkt dus niet alleen naar tijd maar ook naar de juiste manier van openmaken zonder gruis en zonder kapot gesneden vlees. Hiervoor krijg je zelfs strafpunten. Maar de plateau met de mooiste opmaak met 30 platte Zeeuwse oesters krijgt de schoonheidsprijs.

  Type:
  Wedstrijden
  Spreker:
  Barend Havenaar & Barbara Verbeek

  Locatie:
  Wijntheater

  Organisator:
  Wijntheater
  Dinsdag 19 september Wedstrijden
  Favoriet outFavoriet aan
 • 16:15
  16:45
  Het Nieuwe Nassen Masterclass | Aan de slag met Voedselverspilling

  Tijdens Gastvrij Rotterdam zal Het Nieuwe Nassen drie dagen lang diverse kookdemo's verzorgen in de wedstrijdarena van Gastronomisch Gilde. Het evenement zal de arena laten bruisen met een masterclass die gericht is op het thema Voedselverspilling.


  Type:
  Masterclass
  Spreker:

  Locatie:
  Gastronomisch Gilde WedstrijdArena

  Organisator:
  Het Nieuwe Nassen
  Dinsdag 19 september Masterclass
  Favoriet outFavoriet aan
 • 16:30
  18:00
  Uitreiking Gaia Green Awards 2023
  Gaia Green Awards: Dé duurzaamheidsprijs voor de horeca.
  Lees meer
  De Gaia Green Awards worden uitgereikt aan horecalocaties die het afgelopen jaar aantoonbaar grote stappen hebben genomen om hun organisatie in de volle breedte te verduurzamen.Bezoek het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen en ontdek welke organisaties naar huis gaan met een Gaia Green Award!De hoofdcategorieën zijn:- Meest duurzame MICE-locatie- Meest duurzame restaurant/ strandpaviljoen- Meest duurzame hotel

  Type:
  Prijsuitreiking
  Spreker:
  Green Leisure Group

  Locatie:
  Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen

  Organisator:
  Green Leisure Group
  Dinsdag 19 september Prijsuitreiking
  Favoriet outFavoriet aan
 • 17:00
  17:30
  Prijsuitreiking Euro-Toques Nederland Cookware Company Restaurantprijs 2023

  Bekendmaking van de winnaar van de Euro-Toques Nederland Cookware Company Restaurantprijs 2023!


  Type:
  Prijsuitreiking
  Spreker:

  Locatie:
  Euro-Toques Wedstrijd Arena

  Organisator:
  Euro-Toques Nederland
  Dinsdag 19 september Prijsuitreiking
  Favoriet outFavoriet aan
 • 17:00
  18:00
  Ontvangst Sterrentour

  We zijn verheugd om u te ontvangen voor de besloten Sterrentour, een uniek hoogtepunt van ons evenement dat u niet wilt missen.


  Type:
  Netwerkbijeenkomst
  Spreker:

  Locatie:
  Netwerklounge

  Organisator:
  Gastvrij Rotterdam
  Dinsdag 19 september Netwerkbijeenkomst
  Favoriet outFavoriet aan
 • Woensdag 20 september
 • 09:00
  12:00
  HANOS Smaakmakers Challenge

  Smaak en innovatie komen samen in deze kookwedstrijd! Vijf teams van smaakmakers (chef en jonge gezel) gaan de strijd met elkaar aan onder het motto: "meer smaak, minder zout”. Zij gaan een driegangenmenu koken met max. 2 gram zout.


  Type:
  Wedstrijden
  Spreker:

  Locatie:
  Euro-Toques Wedstrijd Arena

  Organisator:
  HANOS
  Woensdag 20 september Wedstrijden
  Favoriet outFavoriet aan
 • 10:30
  11:30
  Dagstart door GROUP 7
  Walter van de Ven, commercieel directeur bij Van Geloven, gaat in gesprek met Martin van Dam over digitale vernieuwing.

  AANMELDEN VOOR GRATIS PROGRAMMA-ONDERDEEL

  Lees meer
  Walter van de Ven is commercieel directeur bij Van Geloven. Vanuit zijn jarenlange ervaring in commerciële directiefuncties (o.a. Spadel, Mondelez) geeft hij zijn visie op Digitale Vernieuwing. Welke succesverhalen maakte hij mee? En wat heeft Walter geleerd van gemaakte fouten? We gaan met Walter in gesprek. En natuurlijk is er ruimte om je vragen te stellen aan Walter.

  Type:
  Presentatie/Lezing
  Spreker:
  Martin van Dam & Walter van de Ven

  Locatie:
  VIP room

  Organisator:
  GROUP7
  Woensdag 20 september Presentatie/Lezing
  Favoriet outFavoriet aan
 • 11:00
  18:00
  Cocktails & Beans

  Cocktails & Beans by Barsupport is een collectief platform op de beursvloer voor bartenders en barista’s die hun passie, kennis en ervaring willen delen en daarvan willen leren. Het paviljoen, gerealiseerd door initiatiefnemers van Barsupport, kent een uitgebreide programmering met gast barista's & bartenders die serveren, jammen en spreken.

  Lees meer

   

  Gedurende de hele dag zijn er verschillende interessante workshops en sprekers:

   

  Mixology met Batched Cocktails

  Naast het gemak en snelheid van Kant&Klare cocktails, zijn er genoeg mogelijkheden om je eigen cocktail creaties te maken. Vraag aan de bartenders naar de mogelijkheden.

   

  Manhattan Coffee Roasters

  Specialty coffee’s - van Latte art tot slow coffee - van Manhattan barista’s onder leiding van Esther Maasdam voor verschillende type horeca. Topkoffies van het allerbeste niveau, die in een uiterst beperkte overvloed voorkomen en die in een wereldkoffiewedstrijd zouden moeten zijn.  

   

  Coffee machine upgrade Level

  Met een volautomatisch koffiemachine doorgroeien naar een Basis set-up en zelfs naar een High traffic setup. Ontdek de mogelijkheden voor jouw specifieke situatie in de horeca.

   

  Mood Cocktails

  Cocktails afgestemd op het gevoel van de gast, zonder dat de (beginnende) bar medewerker hoeft te beschikken over cocktail mixology! Een leuke aanvulling van je cocktail kaart. 

   

  Fusion Lemonades (Cocktails)

  Huisgemaakte alcoholvrije Lemonades van gefuseerde kruiden en specerijen. Vraag de bartender naar de mogelijkheden en fusions.

   

  Kruiden & Krullen

  Ontdek wilde boskruiden voor je 0.0 cocktails. Thirza neemt je mee in haar kruiden ontdekking voor Cocktails. Aanrader: Thirza’s Love Potion.  

   

  Student Bartending

  Toekomstige bartender scouting voor jouw horecazaak. Bartenders in opleiding vanuit diverse horecascholen.


  Type:
  Demonstratie
  Spreker:

  Locatie:
  Cocktails and Beans ©

  Organisator:
  Barsupport
  Woensdag 20 september Demonstratie
  Favoriet outFavoriet aan
 • 11:30
  12:30
  Snel en simpel koken met Jadis Schreuder
  Snel en simpel, maar wel met oneindig veel variatie. Klinkt goed toch?
  Lees meer
  Kijk mee met Jadis Schreuder, food expert en eigenaar van de Lemon Kitchen, en ontdek hoe lekker je kunt koken met mosselen!

  Type:
  Demonstratie
  Spreker:
  Good Fish Foundation

  Locatie:
  Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen

  Organisator:
  Good Fish Foundation
  Woensdag 20 september Demonstratie
  Favoriet outFavoriet aan
 • 11:45
  12:15
  Het Nieuwe Nassen Masterclass | Nieuwe Gewassen - Eiwittransitie

  Tijdens Gastvrij Rotterdam zal Het Nieuwe Nassen drie dagen lang diverse kookdemo's verzorgen in de wedstrijdarena van Gastronomisch Gilde. Het evenement zal de arena laten bruisen met een masterclass die gericht is op het thema Nieuwe Gewassen - Eiwittransitie.


  Type:
  Masterclass
  Spreker:

  Locatie:
  Gastronomisch Gilde WedstrijdArena

  Organisator:
  Het Nieuwe Nassen
  Woensdag 20 september Masterclass
  Favoriet outFavoriet aan
 • 12:00
  13:00
  Van één horecazaak naar een keten.
  Van één horecazaak naar een keten. In het horecalandschap zien we steeds meer ketens. Heb jij ook de ambitie om jouw concept groots uit te rollen?
  Lees meer
  Door middel van een presentatie van een klein uur laten we jou zien wat belangrijk is in de route naar zo'n succesvolle keten. Wij geven je waardevolle praktische handvatten om dit voor elkaar te krijgen.

  Type:
  Presentatie/Lezing
  Spreker:
  Daan Smeltzer

  Locatie:
  VIP room

  Organisator:
  Firstmate
  Woensdag 20 september Presentatie/Lezing
  Favoriet outFavoriet aan
 • 12:00
  12:30
  Astrid & Thérese
  Deze twee powervouwen hebben groot nieuws!
  Lees meer
  informatie volgt!

  Type:
  Presentatie/Lezing
  Spreker:
  Astrid & Thérese

  Locatie:
  Wijntheater

  Organisator:
  Wijntheater
  Woensdag 20 september Presentatie/Lezing
  Favoriet outFavoriet aan
 • 12:30
  16:30
  Euro-Toques Young Chef Award 2023

  Bewonder de jonge, veelbelovende talenten die de toekomst van de culinaire wereld vertegenwoordigen. Een inspirerende wedstrijd vol passie en doorzettingsvermogen, waarbij nieuw talent t/m 27 jaar alle ruimte krijgt om te schitteren.

  Lees meer

  Woensdag 20 september strijden vijf koks onder de 25 jaar om de Young Chef Award. Vijf koks meten zich in deze strijd met elkaar op het gebied van productkennis, techniek en creativiteit. Zij worden beoordeeld door een vakjury.


  Type:
  Wedstrijden
  Spreker:

  Locatie:
  Euro-Toques Wedstrijd Arena

  Organisator:
  Euro-Toques Nederland
  Woensdag 20 september Wedstrijden
  Favoriet outFavoriet aan
 • 12:30
  14:30
  Gault&Millau Jamsessie: Restaurant Perceel

  Tijdens de speciale Gault&Millau Jamsessies staat Gault&Millau met een keuken en restaurant setting op de beursvloer. Rotterdamse chefs en een sommelier bereiden een drie gangen menu in het bijzijn van de gasten, waarbij bij elke gang de beste wijn-spijs combinatie wordt gezocht in samenspraak met gasten (max. 24 per sessie). In deze jamsessie: Restaurant Perceel met 16,5|20 Gault&Millau punten met chef Jos Grootscholten.


  Type:
  Proeverij
  Spreker:
  Chef Jos Grootscholten

  Locatie:
  Gault&Millau Jamsessies

  Organisator:
  GaultenMillau
  Woensdag 20 september Proeverij
  Favoriet outFavoriet aan
 • 12:30
  13:30
  Seaburger - de smaak van Zeeland
  Wist jij dat de mossel één van de laagste ecologische voetafdrukken heeft?
  Lees meer
  En dat dit ook een perfecte eiwitvervanger is voor vlees? Ontdek wat jij kunt doen en laat jezelf inspireren.

  Type:
  Demonstratie
  Spreker:
  Seaburger

  Locatie:
  Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen

  Organisator:
  Seaburger
  Woensdag 20 september Demonstratie
  Favoriet outFavoriet aan
 • 13:00
  13:30
  HANOS Smaakmakers Challenge Prijsuitreiking

  Bekendmaking van het winnende team van de HANOS Smaakmakers Challange 2023!


  Type:
  Prijsuitreiking
  Spreker:

  Locatie:
  Euro-Toques Wedstrijd Arena

  Organisator:
  HANOS
  Woensdag 20 september Prijsuitreiking
  Favoriet outFavoriet aan
 • 13:00
  13:30
  Wijn met kaas
  Welke stijl wijn past bij welke type kaas?
  Lees meer
  Leer in 30 minuten de basisprincipes van de beroemde kaasplateau te combineren met welke wijn.

  Type:
  Masterclass
  Spreker:
  Maurice de Coninck

  Locatie:
  Wijntheater

  Organisator:
  De Coninckwines
  Woensdag 20 september Masterclass
  Favoriet outFavoriet aan
 • 13:30
  16:00
  ProVeg Impact Event
  Hoe maak je van een idee een succesvolle vega onderneming? En waar loop je tegenaan? Ga mee in gesprek met een panel van vega ondernemers.
  Lees meer
  Dit is een besloten bijeenkomst voor de ProVeg Impact Club. Interesse om deel te nemen? Stuur een berichtje naar tessa.stevens@proveg.com.

  Type:
  Netwerkbijeenkomst
  Spreker:
  Danielle Mol + panel

  Locatie:
  Dock 14

  Organisator:
  ProVeg Nederland
  Woensdag 20 september Netwerkbijeenkomst
  Favoriet outFavoriet aan
 • 13:30
  16:00
  Good Fish Dish Award

  Een kookwedstrijd voor jonge chefs met durf, ambitie en oog voor duurzaamheid. In de middag neemt Good Fish de arena over voor hun wedstrijd de Good Fish Dish. Hierin strijden studenten van de diverse opleidingen tegen elkaar. 


  Type:
  Wedstrijden
  Spreker:

  Locatie:
  Gastronomisch Gilde WedstrijdArena

  Organisator:
  Good Fish
  Woensdag 20 september Wedstrijden
  Favoriet outFavoriet aan
 • 14:00
  15:30
  Uitreiking Gouden Pollepel 2023

  De Gouden Pollepel-uitreiking 2023! Een culinair spektakel waar we de smaakmakers eren die met hun meesterlijke kookkunsten onze zintuigen keer op keer betoveren.


  Type:
  Spreker:

  Locatie:
  VIP room

  Organisator:
  AD
  Woensdag 20 september
  Favoriet outFavoriet aan
 • 14:00
  14:30
  La Grande Bellezza
  Het laatste nieuws uit Italië door VinVin!
  Type:
  Proeverij
  Spreker:
  VinVin

  Locatie:
  Wijntheater

  Organisator:
  VinVin
  Woensdag 20 september Proeverij
  Favoriet outFavoriet aan
 • 14:30
  15:30
  Verdomd lekker plantaardig vlees
  Deze kookdemonstratie van Beyond Meat laat zien dat plantaardig vlees verdomd lekker kan zijn en ook een positieve impact heeft op onze wereld.
  Lees meer
  Houd jij van lekker eten? Maar wil je ook genieten op een bewuste manier die beter is voor onze planeet? Deze kook demonstratie van Beyond Meat laat zien dat plantaardig vlees verdomd lekker kan zijn en ook een positieve impact heeft op onze wereld. Doe mee en leer meer over het assortiment van Beyond Meat en ontvang tips over de lekkerste plantaardige recepten.

  Type:
  Demonstratie
  Spreker:
  Beyond Meat

  Locatie:
  Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen

  Organisator:
  Beyond Meat
  Woensdag 20 september Demonstratie
  Favoriet outFavoriet aan
 • 15:00
  15:30
  De smaak van Leerdam
  Ontdek de vernieuwde glazenlijn Experts Collection van Royal Leerdam d.m.v. een glasproeverij!
  Lees meer
  Met één wijn in verschillende vormen glazen, zult u ontdekken dat de vorm van het glas een enorme invloed heeft op de geur en smaak van de wijn. De experts Collection is een samenwerking tussen wijnschrijfster & vinoloog Barbara Verbeek en glasfabrikant Royal Leerdam Crisal.

  Type:
  Proeverij
  Spreker:
  Barbara Verbeek

  Locatie:
  Wijntheater

  Organisator:
  Royal Leerdam Crisal
  Woensdag 20 september Proeverij
  Favoriet outFavoriet aan
 • 15:30
  17:30
  Gault&Millau Jamsessie: Restaurant 't Ganzenest

  Tijdens de speciale Gault&Millau Jamsessies staat Gault&Millau met een keuken en restaurant setting op de beursvloer. Rotterdamse chefs en een sommelier bereiden een drie gangen menu in het bijzijn van de gasten, waarbij bij elke gang de beste wijn-spijs combinatie wordt gezocht in samenspraak met gasten (max. 24 per sessie). In deze jamsessie: Restaurant 't Ganzenest met 15|20 Gault&Millau punten met chef Erik Tas.


  Type:
  Proeverij
  Spreker:
  Chef Erik Tas

  Locatie:
  Gault&Millau Jamsessies

  Organisator:
  GaultenMillau
  Woensdag 20 september Proeverij
  Favoriet outFavoriet aan
 • 15:45
  17:30
  ProVeg Borrel

  Geniet van een exclusief welkom op ons besloten evenement, met een speciale ontvangst verzorgd door ProVeg!


  Type:
  Spreker:

  Locatie:
  Netwerklounge

  Organisator:
  ProVeg
  Woensdag 20 september
  Favoriet outFavoriet aan
 • 16:00
  17:00
  Prijsuitreiking Good Fish Dish Award

  Bekendmaking van de winnaar van de Good Fish Dish Award 2023!


  Type:
  Prijsuitreiking
  Spreker:

  Locatie:
  Gastronomisch Gilde WedstrijdArena

  Organisator:
  Good Fish
  Woensdag 20 september Prijsuitreiking
  Favoriet outFavoriet aan
 • 16:00
  17:00
  Presentatie CuliQuiz Schoolbattle 2023/2024
  Presentatie van het CuliQuiz jaarprogramma 2023/2024 voor MBO scholieren.
  Lees meer
  CuliQuiz is niet zomaar een kennisquiz; het is dé ultieme culinaire test voor de meest gepassioneerde professionals en studenten binnen het lekkerste werkveld van Nederland. Gedurende het jaar biedt de CuliQuiz een boeiende mix van vragen, uitdagingen en evenementen die de kennis en vaardigheden van de deelnemers op de proef stellen.

  Type:
  Presentatie/Lezing
  Spreker:
  Tjitze van der Dam

  Locatie:
  VIP room

  Organisator:
  CuliQuiz
  Woensdag 20 september Presentatie/Lezing
  Favoriet outFavoriet aan
 • 16:00
  18:00
  NK Sabreren 2023
  Wie slaat de mooiste slag met zijn sabel?
  Lees meer
  In de afgelopen weken waren er diverse voorrondes door heel Nederland. O.a. tijdens het netwerk evenement Mosselen aan Maas in Rotterdam en op een prachtige botter in Spakenburg. Het initiatief komt van de voorzitster van de Confrérie de Sabre d’Or : Esther van Staalduijnen. Uit de vier voorrondes komen er 12 finalisten. Ieder gaat een fles champagne Jacquart sabreren met zijn eigen sabel. De jury bestaande uit Daam Schaarloo, Esther van Staalduijnen en Raymond Zuure, zullen de finalisten beoordelen op de juiste sabrage, houding, verspilling en details. Wie slaat de mooiste slag? Wie wint de wisseltrofee? Een prachtig kunstwerk: "Ode aan een bruisend leven” van kunstenaar Ruurd Hallema. De champagne Jacquart wordt gesponsord door Delta wines en de show is in handen van wijnjournaliste Barbara Verbeek.

  Type:
  Wedstrijden
  Spreker:
  Confrérie de Sabre d'Or

  Locatie:
  Wijntheater

  Organisator:
  Wijntheater
  Woensdag 20 september Wedstrijden
  Favoriet outFavoriet aan
 • 17:00
  17:30
  Prijsuitreiking Euro-Toques Young Chef Award 2023

  Bekendmaking van de winnaar van de Euro-Toques Young Chef Award 2023!


  Type:
  Prijsuitreiking
  Spreker:

  Locatie:
  Euro-Toques Wedstrijd Arena

  Organisator:
  Euro-Toques Nederland
  Woensdag 20 september Prijsuitreiking
  Favoriet outFavoriet aan