Program
The hospitality exhibition Gastvrij Rotterdam is bursting with competitions, master classes, tastings and network meetings. Every professional, whether you are a chef, sommelier or manager, can discover something in Rotterdam. Discover the programme for the 10th edition below and register for a ticket to visit!
- Wednesday September 25
- 10:00
16:00Voorrronde HANOS Gouden KoksmutsOp woensdag vindt de voorronde van de HANOS Gouden Koksmuts plaats, waar 10 teams strijden om de 6 plekken die beschikbaar zijn voor de finale.
Type:
Wedstrijden
Speaker:
Location:
Wedstrijdarena Gastronomisch Gilde
Organiser:
Gastronomisch GildeWednesday September 25 Wedstrijden - 10:00
11:00Dagstart GROUP7GROUP 7 & Milram / DMK vertellen over launch van een nieuw zuivelmerk in de Nederlandse foodservice markt gebaseerd op data en onderzoek.
AANMELDEN VOOR GRATIS PROGRAMMA-ONDERDEEL
Type:
Presentatie/Lezing
Speaker:
Carolien Plevier en Jan Peters
Location:
Netwerklounge
Organiser:
GROUP7Wednesday September 25 Presentatie/Lezing - 11:00
16:00Jonge Keukenhelden en Het Glazen Kalf powered by VHC en Van Drie GroupJonge talenten van Euro-Toques-restaurants strijden om de "Jonge Keukenhelden en Het Glazen Kalf" door een innovatief driegangenmenu te creëren met natuurzuivere streekproducten, waarbij traditie en toekomst samenkomen.
Type:
Wedstrijden
Speaker:
Location:
Kookpodium Euro-Toques
Organiser:
Euro-Toques NederlandWednesday September 25 Wedstrijden - 11:00
18:00Nieuwste ontwikkelingen en proeverijenOntdek in de Cocktail Parade de nieuwste ontwikkelingen.
Type:
Proeverij | Demonstratie
Speaker:
Location:
Cocktail Parade
Organiser:
Springbay CocktailsWednesday September 25 Proeverij | Demonstratie - 12:00
15:00ELEA 14|20Elea verhuisde begin 2023 van Rijswijk naar Den Haag op een steenworp van Paleis Noordeinde.
Dat chef Takis Panagakis een Griekse keuken brengt is te kort door de bocht, toch is zijn eigentijdse en creatieve kookstijl doorregen met Griekse invloeden. De nadruk ligt op pure smaken en kraakverse producten. Geen spektakelkeuken maar eerder subtiel. Intussen zorgt zijn partner-gastvrouw Bibi Kuyp en haar team dat er boeiende wijnen in het glas komen en de sfeer warm, gezellig en ongedwongen is.
Type:
Demonstratie | Proeverij
Speaker:
Chef: Takis Panagakis
Location:
Gault&Millau Jamsessies
Organiser:
GaultandMillauWednesday September 25 Demonstratie | Proeverij - 12:00
12:30Een Master of Wine op bezoekOntmoet Job de Swart, een van de drie Masters of Wine in Nederland. Een man vol kennis over wijn. Maar hoe word je een Master of Wine?
Type:
Presentatie/Lezing
Speaker:
Job de Swart
Location:
Wijntheater
Organiser:
Les GenereuxWednesday September 25 Presentatie/Lezing - 12:00
13:30Wijnselectie Gastvrij RotterdamProeverij met een selectie van de meest boeiende, spannende en verrassende kwaliteitswijnen van wijnexposanten op de beursvloer, geselecteerd en toegelicht door de importeurs zelf.
Type:
Proeverij
Speaker:
Location:
Proefschrift Theater
Organiser:
The Wine and Food Association Wednesday September 25 Proeverij - 13:00
13:30De smaak van LeerdamLaat je onderdompelen in de wereld van glaswerk en ontdek hoe de vorm van het glas invloed heeft op de geur en smaak van de wijn.
Type:
Masterclass
Speaker:
Barbara Verbeek
Location:
Wijntheater
Organiser:
Royal LeerdamWednesday September 25 Masterclass - 13:00
13:30Wat verdwijnt er binnenkort uit het bierschap?Panel over trends in biermerken, nieuwe keuzes in het assortiment en de toekomst van het bierschap.
Type:
Presentatie/Lezing
Speaker:
Joris Zwamborn & Craft
Location:
The Beer Xperience
Organiser:
Hospitality Synergy Group and Have a FewWednesday September 25 Presentatie/Lezing - 13:30
15:00Spannende smaken van Vin NatureVins nature variëren sterk in geur en smaak, van elegant en toegankelijk tot intens en complex, waardoor sommeliers hun gasten een uitdagende en unieke eetervaring bieden.
Type:
Proeverij | Presentatie/Lezing
Speaker:
Location:
Proefschrift Theater
Organiser:
The Wine and Food Association Wednesday September 25 Proeverij | Presentatie/Lezing - 14:00
14:30Klimaatverandering en de gevolgen!Wat moet een wijnboer doen om zich aan te passen aan klimaatverandering? Luister en proef mee!
Type:
Proeverij
Speaker:
Renate Overhorst
Location:
Wijntheater
Organiser:
Noordman wijnimportWednesday September 25 Proeverij - 14:00
14:30De Kunst van HopOntdek de veelzijdigheid van hop met bierexpert Aron Nap. Leer alles over de smaken, variëteiten en het brouwproces in deze inspirerende masterclass.
Type:
Masterclass
Speaker:
Aron Nap
Location:
The Beer Xperience
Organiser:
Hospitality Synergy Group and Have a FewWednesday September 25 Masterclass - 15:00
18:00In de keuken van Floris 14|20Tijdens de Gault&Millau Jamsessies bereidt Restaurant In de keuken van Floris, onder leiding van chef Floris Versluijs, een driegangenmenu met afgestemde wijn-spijscombinaties.
Type:
Demonstratie | Proeverij
Speaker:
Chef: Floris Versluijs
Location:
Gault&Millau Jamsessies
Organiser:
GaultandMillauWednesday September 25 Demonstratie | Proeverij - 15:00
17:00NK Sabreren 2024Wie slaat de mooiste sabrage? Wie heeft de mooiste presentatie met zijn sabel en de fles champagne?
Type:
Wedstrijden
Speaker:
Esther van Staalduijnen
Location:
Wijntheater
Organiser:
Confrérie de Sabre dOrWednesday September 25 Wedstrijden - 15:00
16:30Masters of Jerez: uniek en verrassend goed inzetbaarMasterclass met een bijzondere selectie sherrywijnen (oloroso, palo cortado, amontillado), met de focus op gastronomische inzetbaarheid. De unieke geuren en smaken van Vinos de Jerez zijn met geen enkele andere wijn te vergelijken. Daarom vormen ze een verrijking voor iedere restaurantwijnkaart. Presentatie: Fabiola Bonke.
Type:
Masterclass
Speaker:
Location:
Proefschrift Theater
Organiser:
The Wine and Food Association Wednesday September 25 Masterclass - 15:00
15:30Cider revolutionHoe Nederlandse appels en peren nu eindelijk leiden tot een succesvolle lokale cider.
Type:
Presentatie/Lezing
Speaker:
Arjen Meeuwsen
Location:
The Beer Xperience
Organiser:
Hospitality Synergy Group and Have a FewWednesday September 25 Presentatie/Lezing - 16:00
16:30Beertails: The Best of Both WorldsOntdek de verrassende wereld van biercocktails tijdens de workshop van Stijn Fisher.
Type:
Workshop
Speaker:
Stijn Fisher
Location:
The Beer Xperience
Organiser:
Hospitality Synergy Group and Have a FewWednesday September 25 Workshop - 16:15
16:45Prijsuitreiking HANOS Gouden KoksmutsType:
Prijsuitreiking
Speaker:
Location:
Wedstrijdarena Gastronomisch Gilde
Organiser:
Gastronomisch GildeWednesday September 25 Prijsuitreiking - 16:30
17:00Prijsuitreiking Jonge Keukenhelden en Het Glazen Kalf powered by VHC en Van Drie GroupType:
Prijsuitreiking
Speaker:
Location:
Kookpodium Euro-Toques
Organiser:
Euro-Toques NederlandWednesday September 25 Prijsuitreiking - 16:30
18:00Wijnselectie Gastvrij RotterdamProeverij met een selectie van de meest boeiende, spannende en verrassende kwaliteitswijnen van wijnexposanten op de beursvloer, geselecteerd en toegelicht door de importeurs zelf.
Type:
Proeverij
Speaker:
Location:
Proefschrift Theater
Organiser:
The Wine and Food Association Wednesday September 25 Proeverij