Menumenu

Program

The hospitality exhibition Gastvrij Rotterdam is bursting with competitions, master classes, tastings and network meetings. Every professional, whether you are a chef, sommelier or manager, can discover something in Rotterdam. Discover the programme for the 10th edition below and register for a ticket to visit!

  • Wednesday September 25
  • 10:00
    16:00
    Voorrronde HANOS Gouden Koksmuts

    Op woensdag vindt de voorronde van de HANOS Gouden Koksmuts plaats, waar 10 teams strijden om de 6 plekken die beschikbaar zijn voor de finale. 

    Read more

    De juryleden zijn Marleen Brouwer van Noor, Jurgen van der Zalm van Restaurant Vinkeles en Lars van Galen van t’ Lansink.


    Type:
    Wedstrijden
    Speaker:

    Location:
    Wedstrijdarena Gastronomisch Gilde

    Organiser:
    Gastronomisch Gilde
    Wednesday September 25 Wedstrijden
    Favoriet outFavoriet aan
  • 10:00
    11:00
    Dagstart GROUP7

    GROUP 7 & Milram / DMK  vertellen over launch van een nieuw zuivelmerk in de Nederlandse foodservice markt gebaseerd op data en onderzoek.

    AANMELDEN VOOR GRATIS PROGRAMMA-ONDERDEEL
     


    Type:
    Presentatie/Lezing
    Speaker:
    Carolien Plevier en Jan Peters

    Location:
    Netwerklounge

    Organiser:
    GROUP7
    Wednesday September 25 Presentatie/Lezing
    Favoriet outFavoriet aan
  • 11:00
    16:00
    Jonge Keukenhelden en Het Glazen Kalf powered by VHC en Van Drie Group

    Jonge talenten van Euro-Toques-restaurants strijden om de "Jonge Keukenhelden en Het Glazen Kalf" door een innovatief driegangenmenu te creëren met natuurzuivere streekproducten, waarbij traditie en toekomst samenkomen.

    Read more

    Jonge talenten uit de keukens van aangesloten Euro-Toques-restaurants gaan met elkaar de strijd aan op het gebied van productkennis, technieken en creativiteit. De opdracht is dat de jonge talenten reflecteren op tradities, met respect voor het verleden en oog voor de toekomst. De gerechten dienen hedendaags te zijn in smaak en opmaak, waarbij de ingrediënten herkenbaar blijven. Het verleden moet een inspiratiebron zijn voor creativiteit en innovatief denken. Er zal een driegangenmenu worden bereid met natuurzuivere ingrediënten uit eigen streek, passend bij het seizoen. De totaalbeoordeling zal de prijswinnaar van de "Jonge Keukenhelden en Het Glazen Kalf" bepalen. Het Glazen Kalf is een jaarlijkse kookwedstrijd met kalfsvlees voor culinaire professionals, georganiseerd door de VanDrie Group. Winnaars ontvangen het unieke beeld Glazen Kalf, een kalfsvleescheque en een persoonlijke reportage in Culinaire Saisonnier.


    Type:
    Wedstrijden
    Speaker:

    Location:
    Kookpodium Euro-Toques

    Organiser:
    Euro-Toques Nederland
    Wednesday September 25 Wedstrijden
    Favoriet outFavoriet aan
  • 11:00
    18:00
    Nieuwste ontwikkelingen en proeverijen

    Ontdek in de Cocktail Parade de nieuwste ontwikkelingen.

    Read more
    • Kant-en-klaar: proef diverse cocktails van verse cocktails tot kwalitatieve lange houdbaar cocktails
    • Cocktail-tap: diversiteit aan cocktailtap ontwikkelingen
    • Cocktail-station: de nieuwste ontwikkelingen van de cocktail infrastructuur voor de horeca
    • Cocktail-recepten: handige cocktail bereidingsfilmpjes om je personeel te trainen

    Type:
    Proeverij | Demonstratie
    Speaker:

    Location:
    Cocktail Parade

    Organiser:
    Springbay Cocktails
    Wednesday September 25 Proeverij | Demonstratie
    Favoriet outFavoriet aan
  • 12:00
    15:00
    ELEA 14|20

    Elea verhuisde begin 2023 van Rijswijk naar Den Haag op een steenworp van Paleis Noordeinde.

    Dat chef Takis Panagakis een Griekse keuken brengt is te kort door de bocht, toch is zijn eigentijdse en creatieve kookstijl doorregen met Griekse invloeden. De nadruk ligt op pure smaken en kraakverse producten. Geen spektakelkeuken maar eerder subtiel. Intussen zorgt zijn  partner-gastvrouw Bibi Kuyp en haar team dat er boeiende wijnen in het glas komen en de sfeer warm, gezellig en ongedwongen is. 

    Read more

    Tijdens de speciale Gault&Millau Jamsessies heeft Gault&Millau een keuken en restaurantsetting op de beursvloer. Rotterdamse chefs en een sommelier bereiden een driegangenmenu in het bijzijn van de gasten, waarbij voor elke gang in samenspraak met de gasten (max. 24 per sessie) de beste wijn-spijscombinatie wordt gezocht. In deze jamsessie: Restaurant ELEA, met 14|20 Gault&Millau-punten, onder leiding van chef Takis Panagakis.


    Type:
    Demonstratie | Proeverij
    Speaker:
    Chef: Takis Panagakis

    Location:
    Gault&Millau Jamsessies

    Organiser:
    GaultandMillau
    Wednesday September 25 Demonstratie | Proeverij
    Favoriet outFavoriet aan
  • 12:00
    12:30
    Een Master of Wine op bezoek

    Ontmoet Job de Swart, een van de drie Masters of Wine in Nederland. Een man vol kennis over wijn. Maar hoe word je een Master of Wine?

    Read more

    Job de Swart brengt ook een aantal wijnen mee met een bijzonder verhaal.


    Type:
    Presentatie/Lezing
    Speaker:
    Job de Swart

    Location:
    Wijntheater

    Organiser:
    Les Genereux
    Wednesday September 25 Presentatie/Lezing
    Favoriet outFavoriet aan
  • 12:00
    13:30
    Wijnselectie Gastvrij Rotterdam

    Proeverij met een selectie van de meest boeiende, spannende en verrassende kwaliteitswijnen van wijnexposanten op de beursvloer, geselecteerd en toegelicht door de importeurs zelf.


    Type:
    Proeverij
    Speaker:

    Location:
    Proefschrift Theater

    Organiser:
    The Wine and Food Association
    Wednesday September 25 Proeverij
    Favoriet outFavoriet aan
  • 13:00
    13:30
    De smaak van Leerdam

    Laat je onderdompelen in de wereld van glaswerk en ontdek hoe de vorm van het glas invloed heeft op de geur en smaak van de wijn.

    Read more

    Royal Leerdam en Barbara Verbeek hebben samen de Experts Collection ontworpen. Deze collectie omvat een speciaal coupje en vier wijnglazen, elk met een eigen functie. Betaalbare klasse met een vleugje chic!


    Type:
    Masterclass
    Speaker:
    Barbara Verbeek

    Location:
    Wijntheater

    Organiser:
    Royal Leerdam
    Wednesday September 25 Masterclass
    Favoriet outFavoriet aan
  • 13:00
    13:30
    Wat verdwijnt er binnenkort uit het bierschap?

    Panel over trends in biermerken, nieuwe keuzes in het assortiment en de toekomst van het bierschap.

    Read more

    Tijdens deze paneldiscussie, geleid door Joris Zwamborn en mogelijk gemaakt door Craft, nemen Bas Besselink, Bas Willems, Patrick Smits en Gerard Molenaar ons mee in de voortdurend veranderende wereld van biermerken binnen de groothandel. Welke trends zien we vandaag de dag opkomen, en waar gaan we de komende twee jaar naartoe? De panelleden bespreken of het toevoegen van nieuwe merken aan het assortiment nog steeds een goede keuze is en wat de vereisten hiervoor zijn. Daarnaast wordt ingegaan op de strijd tussen lokale en landelijke merken, evenals de balans tussen binnenlandse en buitenlandse bieren. Dit belooft een boeiende discussie te worden over wat er binnenkort uit het bierschap kan verdwijnen.


    Type:
    Presentatie/Lezing
    Speaker:
    Joris Zwamborn & Craft

    Location:
    The Beer Xperience

    Organiser:
    Hospitality Synergy Group and Have a Few
    Wednesday September 25 Presentatie/Lezing
    Favoriet outFavoriet aan
  • 13:30
    15:00
    Spannende smaken van Vin Nature

    Vins nature variëren sterk in geur en smaak, van elegant en toegankelijk tot intens en complex, waardoor sommeliers hun gasten een uitdagende en unieke eetervaring bieden.

    Read more

    Geuren en smaken van vins nature lopen verder uiteen dan bij reguliere wijnen het geval is. Sommige wijnen zijn toegankelijk, evenwichtig, fijn, zacht en elegant, maar er zijn ook extremen die zeer ver gaan: heftig in geur en smaak, complex en met intense zuren. Sommeliers die vins
    nature op de wijnkaart zetten gaan een uitdaging aan en bieden hun gasten een avontuurlijke ervaring die een diner meerwaarde geeft.


    Type:
    Proeverij | Presentatie/Lezing
    Speaker:

    Location:
    Proefschrift Theater

    Organiser:
    The Wine and Food Association
    Wednesday September 25 Proeverij | Presentatie/Lezing
    Favoriet outFavoriet aan
  • 14:00
    14:30
    Klimaatverandering en de gevolgen!

    Wat moet een wijnboer doen om zich aan te passen aan klimaatverandering? Luister en proef mee!

    Read more

    Renate heeft een aantal wijnen meegenomen met atypische druivenrassen uit bekende gebieden!


    Type:
    Proeverij
    Speaker:
    Renate Overhorst

    Location:
    Wijntheater

    Organiser:
    Noordman wijnimport
    Wednesday September 25 Proeverij
    Favoriet outFavoriet aan
  • 14:00
    14:30
    De Kunst van Hop

    Ontdek de veelzijdigheid van hop met bierexpert Aron Nap. Leer alles over de smaken, variëteiten en het brouwproces in deze inspirerende masterclass.

    Read more

    Ontdek de veelzijdigheid van hop onder leiding van Aron Nap, een expert in bierbrouwen en hopteelt. In deze masterclass neemt Aron je mee in de wereld van hop, van de verschillende soorten en smaken tot de cruciale rol die hop speelt in het brouwproces. Of je nu een beginnende brouwer bent of een ervaren bierliefhebber, deze sessie biedt je nieuwe inzichten en inspiratie om je brouwvaardigheden naar een hoger niveau te tillen.


    Type:
    Masterclass
    Speaker:
    Aron Nap

    Location:
    The Beer Xperience

    Organiser:
    Hospitality Synergy Group and Have a Few
    Wednesday September 25 Masterclass
    Favoriet outFavoriet aan
  • 15:00
    18:00
    In de keuken van Floris 14|20

    Tijdens de Gault&Millau Jamsessies bereidt Restaurant In de keuken van Floris, onder leiding van chef Floris Versluijs, een driegangenmenu met afgestemde wijn-spijscombinaties.

    Read more

    Tijdens de speciale Gault&Millau Jamsessies staat Gault&Millau met een keuken en restaurantsetting op de beursvloer. Rotterdamse chefs en een sommelier bereiden een driegangenmenu in het bijzijn van de gasten, waarbij voor elke gang de beste wijn-spijscombinatie wordt gezocht in samenspraak met de gasten (max. 24 per sessie). In deze jamsessie: In de keuken van Floris met 14|20 Gault&Millau-punten, onder leiding van chef Floris Versluijs.


    Type:
    Demonstratie | Proeverij
    Speaker:
    Chef: Floris Versluijs

    Location:
    Gault&Millau Jamsessies

    Organiser:
    GaultandMillau
    Wednesday September 25 Demonstratie | Proeverij
    Favoriet outFavoriet aan
  • 15:00
    17:00
    NK Sabreren 2024

    Wie slaat de mooiste sabrage? Wie heeft de mooiste presentatie met zijn sabel en de fles champagne?

    Read more

    Voor de derde keer in de geschiedenis vindt de grote finale van het NK Sabreren plaats. Na diverse voorrondes in heel Nederland reisden de 15 beste sabreurs af naar Ahoy. Hier worden ze beoordeeld door een zeer professionele en strenge jury. Samen met de voorzitter van de Confrérie Benelux, Esther van Staalduijnen, bekijken we de do's and don'ts van de sabreurswereld. Kom kijken!


    Type:
    Wedstrijden
    Speaker:
    Esther van Staalduijnen

    Location:
    Wijntheater

    Organiser:
    Confrérie de Sabre dOr
    Wednesday September 25 Wedstrijden
    Favoriet outFavoriet aan
  • 15:00
    16:30
    Masters of Jerez: uniek en verrassend goed inzetbaar

    Masterclass met een bijzondere selectie sherrywijnen (oloroso, palo cortado, amontillado), met de focus op gastronomische inzetbaarheid. De unieke geuren en smaken van Vinos de Jerez zijn met geen enkele andere wijn te vergelijken. Daarom vormen ze een verrijking voor iedere restaurantwijnkaart. Presentatie: Fabiola Bonke.


    Type:
    Masterclass
    Speaker:

    Location:
    Proefschrift Theater

    Organiser:
    The Wine and Food Association
    Wednesday September 25 Masterclass
    Favoriet outFavoriet aan
  • 15:00
    15:30
    Cider revolution

    Hoe Nederlandse appels en peren nu eindelijk leiden tot een succesvolle lokale cider.

    Read more

    Arjen Meeuwsen neemt ons mee in het boeiende verhaal van een langverwachte doorbraak: hoe Nederlandse appels en peren hun weg hebben gevonden naar een ambachtelijk product van eigen bodem. Na jaren van experimenteren en perfectioneren ontstaat er een nieuwe waardering voor dit verfijnde, lokale drankje. Meeuwsen deelt zijn inzichten over de uitdagingen en successen van dit traject, en hoe deze vruchten nu eindelijk leiden tot een succesvolle en unieke cider die Nederland op de kaart zet.


    Type:
    Presentatie/Lezing
    Speaker:
    Arjen Meeuwsen

    Location:
    The Beer Xperience

    Organiser:
    Hospitality Synergy Group and Have a Few
    Wednesday September 25 Presentatie/Lezing
    Favoriet outFavoriet aan
  • 16:00
    16:30
    Beertails: The Best of Both Worlds

    Ontdek de verrassende wereld van biercocktails tijdens de workshop van Stijn Fisher.

    Read more

    Stijn Fisher deelt zijn expertise over biercocktails in een verfrissende workshop. Ontdek waarom biercocktails een verrassende en aantrekkelijke toevoeging zijn voor elke drankenkaart, leer de technieken om ze te maken, en geniet van een live demonstratie met smaakvolle recepten. Laat je inspireren door Stijns creatieve benadering en til je cocktailvaardigheden naar een hoger niveau.


    Type:
    Workshop
    Speaker:
    Stijn Fisher

    Location:
    The Beer Xperience

    Organiser:
    Hospitality Synergy Group and Have a Few
    Wednesday September 25 Workshop
    Favoriet outFavoriet aan
  • 16:15
    16:45
    Prijsuitreiking HANOS Gouden Koksmuts

    Type:
    Prijsuitreiking
    Speaker:

    Location:
    Wedstrijdarena Gastronomisch Gilde

    Organiser:
    Gastronomisch Gilde
    Wednesday September 25 Prijsuitreiking
    Favoriet outFavoriet aan
  • 16:30
    17:00
    Prijsuitreiking Jonge Keukenhelden en Het Glazen Kalf powered by VHC en Van Drie Group

    Type:
    Prijsuitreiking
    Speaker:

    Location:
    Kookpodium Euro-Toques

    Organiser:
    Euro-Toques Nederland
    Wednesday September 25 Prijsuitreiking
    Favoriet outFavoriet aan
  • 16:30
    18:00
    Wijnselectie Gastvrij Rotterdam

    Proeverij met een selectie van de meest boeiende, spannende en verrassende kwaliteitswijnen van wijnexposanten op de beursvloer, geselecteerd en toegelicht door de importeurs zelf.


    Type:
    Proeverij
    Speaker:

    Location:
    Proefschrift Theater

    Organiser:
    The Wine and Food Association
    Wednesday September 25 Proeverij
    Favoriet outFavoriet aan