Menumenu

Nieuwe programma Gault&Millau Jamsessies nu bekend

15 Augustus 2023

Na een succesvolle eerste editie op Gastvrij Rotterdam in 2022, keren de Gault&Millau Jamsessies dit jaar weer terug in hal 4 naast de Netwerklounge. Bezoekers konden in een sfeervolle pop-up keuken mee kijken én proeven. En dit jaar is het concept terug met wederom een spectaculaire line-up aan top chefs!

Tijdens de speciale lunch sessies bereiden Rotterdamse chefs en een sommelier een drie gangen menu in het bijzijn van de gasten, waarbij bij elke gang de beste wijn-spijs combinatie wordt gezocht. De succesvolle samenwerking tussen de wijngroothandel Anfors-Imperial en SVH Wijnmeester Roy Pelgrim, Gault&Millau en Gastvrij Rotterdam wordt wederom voortgezet: bezoekers van de horecavakbeurs kunnen aanstaande september bij zes verschillende sessies aanschuiven. Iedere beursdag, om 12:00 en 15:00 uur, vinden de Gault&Millau Jamsessies plaats in hal 4. Als horecaprofessional mag je dit niet missen!

 

Deze restaurants en chefs zijn erbij 18 t/m 20 september 2023

Van maandag 18 september tot en met woensdag 20 september zijn er zes Jamsessies om bij te wonen. Met maximaal 24 personen per sessie staat er weer een kwalitatief programma klaar.

YANO 14,5|20 Gault&Millau punten
Chef Yuri Wattimena start op maandag 18 september om 12:00 uur met Restaurant Yano, een spiksplinternieuwe, strak en minimalistisch ingerichte zaak in Hillegersberg. Eigenaarskoppel Britta en chef Yuri betrok het hoekpandje eind 2022 en gaf het 'Noya’ als naam mee - naar de twee beginletters van hun twee kinderen - maar veranderde dit pijlsnel in 'Yano’ toen bleek dat die eerste keuze net iets eerder door een andere Rotterdamse zaak was gepatenteerd. De chef kookt Frans en internationaal met voorliefde voor smaakmakers uit Zuid-Amerika en de Indonesische archipel, die laatste door zijn Molukse achtergrond. Ook de wijnkaart imponeert. Die zet de oude Europese gebieden centraal, maar herbergt een select aantal goed gekozen flessen uit de nieuwe wereld. Yano verwelkomen we met twee koksmutsen en de award voor Hoogste Nieuwkomer van het Jaar!

 

GOUD 12|20 Gault&Millau punten
Aansluitend om 15:00 uur zal Restaurant Goud met chef Nick de Kousemaeker, de bezoekers voorzien van de beste wijn-spijs combinaties. Met een extravagant maar sfeervol interieur met gehavende beertjes en pikant versierde paspoppen, wordt het oog verblind door veel goud in het sfeervolle restaurant. Het is een topplek om eerst aan de bar te genieten van een cocktail met enkele bites, waaronder een eitje met kaviaar. Je eet er in groen velourse eetnissen met centraal in de zaal een cocktailbar en open keuken. Chefkok Nick de Kousemaeker heeft de leiding over de keuken en we verwachten nog veel van deze jonge chef!

 

ON CRU 13,5|20 Gault&Millau punten
Op de tweede beursdag van Gastvrij Rotterdam, dinsdag 19 september, zal de eerste sessie door chef Kevin de Pijper worden verzorgd (Restaurant On Cru, 13,5|20 punten). Restaurant On Cru van chef Kelvin en gastvrouw Denise van der Mijn vinden we aan de kade van het Rotterdamse Haringvliet bij de Oude Haven. Ze ontvangen in een stemmig restaurant en houden bij mooi weer een heerlijke tuin achter de hand om gasten al fresco te laten tafelen. Kelvin kookt modern, ingetogen en precies. De chef kiest voor een beredeneerde aanpak die resulteert in nauwkeurige cuissons en goed gedoseerde composities. On cru betekent 'men gelooft’ en wij geloven dat Denise en Kelvin hier een warme klantenkring krijgen.

 

RENILDE 15|20 Gault&Millau punten
Vervolgens zal chef Jim de Jong van Restaurant Renilde de tweede Gault&Millau Jamsessie van die dag verzorgen. Het restaurant is een prachtige en unieke setting, ondergebracht in een glazen kubus bovenop de 'spiegelkom’ van kunstdepot Boijmans Van Beuningen met daarrond een daktuin, prachtig terras en adembenemend uitzicht over de stad. Na zes uur is het depot van het museum gesloten en gaat de lift alleen nog maar naar de bovenste verdieping waar het restaurant is. Eens met de lift tot op de zesde verdieping zien we een elegante ruimte met grote, lange en strakke tafels. Chef Jim de Jong en zijn team vertrekken van lokale seizoensproducten en brengen een dynamische, frisse en speelse keuken. Een vaste kaart is er niet en het menu van vijf of zes gangen verandert elke dag. Jim maakt eigentijdse creaties die bijblijven in combinatie met spannende wijnen, veelal natuurwijnen, die naadloos aansluiten bij dit culinair concept.

 

PERCEEL 16,5|20 Gault&Millau punten
Tijdens de laatste beursdag, woensdag 20 september, kunnen gasten zich laten verrassen door chef Jos Grootscholten van Perceel (16,5|20 punten) in het eerste tijdslot van 12:00 uur. Ooit Raadhuis, gemeentehuis en politiebureau, wordt Perceel sinds 2010 als een culinaire baken in Cappelle aan de IJssel uitgebaat door het bescheiden maar zeer ervaren eigenaarskoppel Sharon Tettero en chef Jos Grootscholten. Ze transformeerden dit monumentale hoekpand tot een behaaglijk eethuis met lichte visgraatvloer, muurbanken en in het oog springende droogboeketten van bloemen en kruiden uit eigen perceel. Die hangen aan het hagelwit gestucte plafond als knipoog naar het vele gebruik van dergelijke ingrediënten in een seizoensgebonden keuken. Dit perceel staat garant voor Franse, eigentijdse gerechten met gelaagde smaakopbouw, perfect bereid, knap gepresenteerd en compleet gemaakt met zorgvuldig gekozen, keurig toegelichte wijnen.

 

'T GANZENEST 15|20 Gault&Millau punten
Als laatste Jamsessie zal chef Erik Tas van Restaurant ’t Ganzenest (15|20 punten) gasten vermaken met spectaculaire combinaties. De beloftevolle nieuwkomer van vorig jaar maakt zijn naam helemaal waar. Chef-eigenaar Erik Tas, keukenchef Justin Koopman, maître John Groeneveld en sommelier Wessel Houben zorgen samen voor een bijzondere ervaring die dit restaurant qua naam en faam terug helemaal op de culinaire kaart heeft gezet. Met veel zorg samengestelde wijnkaart waarbij de ruime selectie aan premier en grand cru wijnen uit Bourgogne opvalt naast een mooie selectie aan open wijnen.

 

Zowel bezoekers van Gastvrij Rotterdam en gasten van partners en de beursorganisatie kunnen deelnemen aan de jamsessies, waarvan de horeca kookmeubels door Qook! mogelijk zijn gemaakt. Om de beursvloer te bezoeken heb je een toegangsbewijs nodig voor Gastvrij Rotterdam. Die regel je hier.

Wil je weten wat er naast de Gault&Millau Jamsessies nog meer te beleven is op Gastvrij Rotterdam? Ontdek dan hier binnenkort het volledige programma, of bekijk alvast de voorlopige deelnemerslijst.

 

REGISTREER HIER VOOR EEN TOEGANGSBEWIJS VOOR GASTVRIJ ROTTERDAM

 

Programma onder voorbehoud van aanvullingen en wijzigingen.Terug naar overzicht
gault millau jamsessies gastvrij rotterdam