Menumenu

Nieuwe Bartender Level & Drink Strategy op Cocktails & Beans

29 Augustus 2022

Bartenders en barista's opgelet: heeft u al een bezoek aan het Cocktails & Beans paviljoen op de planning staan? Cocktails & Beans © by Barsupport is een collectief platform op de beursvloer van Gastvrij Rotterdam voor bartenders en barista’s die hun passie, kennis en ervaring willen delen en daarvan willen leren.

Breng je een bezoek, dan ontdek je ook meer over de nieuwe Bartender Level & Drink Strategy vakopleiding door Barsupport. Want goed barpersoneel is hard nodig, maar welk niveau (Bartender Level) past eigenlijk bij welke cocktails (Drink Strategy)? Kennis, kunde en technieken kunnen en moeten samengaan, oplopend van beginnend naar expert. Bartending, cocktails en mixology is in deze vakopleiding onderverdeeld in verschillende categorieën en kleurengradaties: oplopend van Beginner (Yellow/Orange), Advanced (Green/Blue) tot Expert (Brown/Black).

Het niveau 'Bartender-Level-Beginner' vormt in de horecasector een basisvoorwaarde voor cocktails, mocktails en fusion lemonades. Het 'Beginners-Level' geeft de desbetreffende Horeca de mogelijkheid om een volledig cocktail-menu aan te bieden vanuit Batched cocktails welke snel, efficiënt en kostenbesparend tot stand kan komen. Deze bartenders hebben na deze Level-module voldoende kennis en kunde om Batched cocktails te kunnen bereiden middels basis bartender-technieken en serving rituals. De 'Batched Cocktails' kunnen vanuit een Cocktail-tap (Fountain) worden bereid door 'serving rituals' of door een cocktail-fles.

Het niveau 'Bartender-Level-Advanced' geeft in de horecasector een meer gevorderde structuur aan cocktails en mocktails. Het 'Gevorderde-Level' levert de desbetreffende Horeca de mogelijkheid om vanuit eenvoudige cocktail-family een cocktail-menu aan te bieden; daarbij kan gedacht worden aan Gin & Tonics, Mule's, Highball's, maar ook Mojito's. Deze bartenders hebben na deze Level-module voldoende kennis en kunde om met geoefende bartendertechnieken eenvoudige cocktails te kunnen bereiden. 

Het niveau 'Bartender-Level-Expert' brengt in de horecasector het toppunt van mixology. De 'Expert-Level' geeft de desbetreffende Horeca de mogelijkheid om vanuit de mixology - expertise een waar cocktail-menu aan te bieden. Deze bartenders hebben na deze Level-module voldoende kennis en kunde om vanuit losse ingrediënten elke cocktail-family te kunnen bereiden. Deze Horeca creëert daarmee een duidelijke eigen identiteit met zijn cocktailkaart.Terug naar overzicht
Nieuwe Bartender Level & Drink Strategy op Cocktails & Beans