Menumenu

Nederlandse finale Bocuse d'Or tijdens Gastvrij Rotterdam - 20 september 2021

19 April 2021

Voor ambitieuze koks organiseert Bocuse d’Or voor de vierde keer de Nederlandse finale van deze prestigieuze kookwedstrijd, ook wel de Olympische Spelen voor de koks genoemd, op de beursvloer van Gastvrij Rotterdam. 

 

Voorzitter van Bocuse d’Or Nederland en SVH Meesterkok Soenil Bahadoer roept alle talentvolle koks van Nederland op om aan de Nederlandse finale mee te doen. De winnaar gaat volgend jaar naar de Europese finale en krijgt op de weg daarnaartoe alle ondersteuning van Bocuse d’Or Nederland. De wereldfinale wordt in 2023 in Lyon gehouden.

 

In 2020 stonden Chef Marco van der Wijngaard (Restaurant ’t Amsterdammertje*) en commis Yentl van Gilst (21, Restaurant De Burgemeester* en Sterklas ROC van Amsterdam) in de Europese finale van Bocuse d’Or. Onder begeleiding van coach en voormalig deelnemer SVH Meesterkok Marco Poldervaart presenteerde team BocuseNL een mooi resultaat. Al was het niet genoeg om door te gaan naar de wereldfinale. Marco: "We hadden er alles aan gedaan en ondanks tegenslagen hebben we ons beste resultaat gekookt. Het is een enorme ervaring geweest om op dit podium te mogen koken in dit hele sterke deelnemersveld.”

 

Alles op een rijtje

Voor wie: ambitieuze chefs die hun carrière een boost willen geven en Nederland willen vertegenwoordigen tijdens de meest prestigieuze kookwedstrijd van de wereld.

 

Wanneer: Nederlandse finale op 20 september 2021 tijdens horecabeurs Gastvrij Rotterdam. (Dit jaar zijn er geen voorronden.)

 

Waarom: om met jouw vakmanschap Nederland te vertegenwoordigen tijdens de Europese finale in 2022.

 

Voorwaarden: beschikbaar op 21 juni voor een partnerevent, op 20 september voor de Nederlandse finale in Rotterdam en de finalist is beschikbaar op 26-27 september 2021 om mee naar Lyon te gaan om alvast sfeer te proeven.

 

Hoe aanmelden: neem een video op waarin je uitlegt waarom jij zou moeten deelnemen en waarin je je signature dish beschrijft. En meld je aan via de website van Bocuse 'Dor

 

Uiterste aanmelddatum: 29 april 2021.

 

*Alles natuurlijk onder voorbehoud van de geldende maatregelen.

 Terug naar overzicht
Nederlandse finale Bocuse d'Or tijdens Gastvrij Rotterdam - 20 september 2021