Menumenu

'Meer smaak minder zout challenge’

15 Juli 2021

Culinair koken zonder te veel zout, dat is de uitdaging die de vijf teams van de 'Meer smaak minder zout challenge’ aangaan tijdens de finale op  21 september op de beursvloer van Gastvrij Rotterdam. De wedstrijd is georganiseerd door Het Gastronomisch Gilde en de Nierstichting. De uitgekozen deelnemers zullen in teams gaan koken voor een zorgvuldig samengestelde jury bestaande uit Edwin Loos - hoofdredacteur en uitgever van de Culinaire Saisonnier, Menno Post - SVH Meesterkok en chef/patron in Restaurant Olivijn, Lars van Galen - SVH Meesterkok en chef/patron in Restaurant ’t Lansink en Iris Kranenburg - hoofdredacteur van Entree Magazine.

De door de jury gekozen finalisten die gaan strijden om de titel zijn Kaan Nalbant & Teun Gaasbeek, Stein Pilon & Jason Smit van CSA Twente, Emma Klaver & Olivia Sohier van Sterklas NL, Charley & Joey Roozeboom van ROC Almelo en Thijs Stek & Julius van Sterklas NL.

Deze vijf teams zullen in de finale op de beursvloer van Gastvrij Rotterdam een 2-gangen menu gaan koken met ingrediënten uit een black box. De uitdaging is dat het gehele menu maximaal twee gram zout mag bevatten per persoon, inclusief zout wat van nature al in producten aanwezig is.Terug naar overzicht
'Meer smaak minder zout challenge’