Menumenu

Laatste kans om mee te doen met het NK Oestersteken 2023!

23 Augustus 2023

Het NK Oestersteken bestaat 30 jaar en de inschrijvingen zijn nog open voor september! Op dinsdag 19 september organiseert het Wijntheater®, te vinden in hal 6 op de beursvloer van Gastvrij Rotterdam, de dertigste editie van het NK Oestersteken. Wie wordt de snelste en meest vakkundige oestersteker van Nederland? Het doel van deze unieke wedstrijd is naast spektakel natuurlijk dat de kwaliteit van het oester openen verhoogt in Nederland.

 

Voor wie én hoe het werkt

Ken je wellicht een handige kok, visboer, oesterman of een oestergek? Of ben je zelf een superheld met het openen van oesters? Dan is dit je kans. De organisatie zoekt weer deelnemers voor deze feestelijke 30ste editie. Het idee is simpel: een tiental deelnemers gaan 30 Zeeuwse platte oesters in een zo snel mogelijke tijd openen. Midden in het Wijntheater kunnen bezoekers van de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam hun skill bewonderen én aanmoedigen. Een driekoppige jury uit de culinaire wereld zal vervolgens de wedstrijdborden met oesters gaan controleren op details en de kwaliteit van het openmaken. Denk hierbij aan details zoals gruisvrije stukken, of dat de oester is losgesneden en of de oester niet is stukgesneden. De winnaar van het NK Oestersteken 2023 krijgt niet alleen de prachtige handgemaakte oestertrofee, maar ook een deelnameplek op het EK Oestersteken 2024.

Sommige deelnemers doen voor het eerst mee, maar ook er zijn ook terugkerende deelnemers die al jaren meedoen. De Nederlands kampioen van 2022 , Tom Verdouw van de Sea Salt Saloon, heeft een flinke kluif aan het verdedigen van zijn titel...

Het is belooft een spetterende show te worden waar de oesters door de lucht schieten - dat wil je niet missen als horecaprofessional! Meld jezelf of een ander aan via deze link, en kom op dinsdag 19 september naar het Wijntheater op Gastvrij Rotterdam in Rotterdam Ahoy.

 

Doe mee met het NK Oestersteken

Regel hier je toegangsbewijs voor de beursvloer

 Terug naar overzicht
nk oestersteken gastvrij rotterdam