Menumenu

Kookwedstrijd De Groene Koksmuts daagt koks uit!

21 September 2022

Op dinsdag 20 september heeft het Gastronomisch Gilde op Gastvrij Rotterdam haar nieuwe wedstrijd gepresenteerd: De Groene Koksmuts. Deze wedstrijd is een Nederlands Kampioenschap waarbij de deelnemers gerechten bereiden die 100% plantaardig zijn. De voorronde zal plaatsvinden tijdens de HORECAVA en de finale zal plaatsvinden op Gastvrij Rotterdam 2023.

 

Plantaardig koken krijgt steeds meer aandacht in de gastronomie en met deze wedstrijd wil het Gastronomisch Gilde en haar partners ( Gastvrij Rotterdam, HORECAVA, HANOS en Food Inspiration) de koks blijven uitdagen om te zoeken naar smakelijke alternatieven voor dierlijke ingrediënten.

Voorafgaand aan de bekendmaking spraken Björn Massop, Guus Vredenburg en Sander Verschuren met elkaar over uitdagingen die plantaardig koken met zich meebrengt maar ook de kansen onder leiding van Ramona van Zweden. De Nederlandse Gastronomie en foodservice is toe aan de volgende stap op het gebied van plantaardig koken bleek uit de rondetafel gesprekken.

 

"Met de aftrap van deze wedstrijd geven we samen met onze partners een extra push richting chefs om plantaardig koken een plek te geven in hun keuken. De plantaardige sector is enorm in opkomst zo bleek ook dit jaar met het grootste themapaviljoen het "Vegan Taste Lab " ooit op Gastvrij Rotterdam. Deze wedstrijd is dan ook een logische aanvulling op het aanbod. Tijdens de finale in september 2023 komt de hele sector op deze manier bij elkaar”. Robert Melaard, directeur Gastvrij Rotterdam

 

De inschrijving voor de Groene Koksmuts is nu geopend via de site van het Gastronomisch Gilde {LINK} en deelnemers kunnen zich inschrijven tot maandag 31 oktober.

 

Fotocredits: Lancering wedstrijd De Groene Koksmuts met gasten van de rondetafel, Waldrik Kremer en het Culinary Team The Netherlands.

Foto door Charlotte MauritzTerug naar overzicht
Kookwedstrijd De Groene Koksmuts daagt koks uit!