Menumenu

Kick off Week van de Horeca tijdens feestelijke opening jubileum editie Gastvrij Rotterdam op 18 september

15 Augustus 2023

Ook dit jaar vindt de Week van de horeca weer plaats van 18 tot en met 23 september en wordt de week geopend tijdens Gastvrij Rotterdam. De Week van de horeca is een jaarlijks terugkerend landelijk initiatief en staat volledig in het teken van alle horecaprofessionals, ondernemers, leveranciers, opleiders - en studenten binnen de horeca. Net als vorige edities vindt de kick off plaats tijdens de opening van Gastvrij Rotterdam in Rotterdam Ahoy op 18 september.

 

Gezamenlijk werken aan imagoverbetering


De eerste editie van de Week van de horeca vond plaats in 2019, toen nog de Nationale Horecadag. Inmiddels is het initiatief uitgegroeid tot de Week van de horeca, die elk jaar plaatsvindt in september. Gedurende de Week van de horeca worden er door heel Nederland workshops en kijkjes achter de schermen gegeven, met als doel te laten zien hoe leuk, leerzaam en divers werken én studeren in de horeca is. Elk horecabedrijf kan kosteloos deelnemen aan het initiatief, waarbij de organisatie deelnemers helpt in het creëren van zichtbaarheid voor potentiële nieuwe medewerkers.

"Het is geweldig om te zien hoe de horecabranche zich elk jaar weer gezamenlijk inspant om de prachtige facetten van onze branche naar buiten uit te dragen. Van de SVH Meestertour met nieuwe horecatalenten, tot de gezamenlijke aftrap op Gastvrij Rotterdam. Dankzij deze landelijke krachtenbundeling laten wij zien hoe mooie onze branche is én werken we aan het behoud onze huidige horecatalenten”, aldus initiatiefnemer Lennart Maas.

 

Edwin Vlek, FNV Horeca: "De krachtenbundeling die is ontstaan door de Week van de horeca is mooi en inspirerend, maar ook hard nodig. Met dit initiatief laten we als sector zien waarom werken en studeren in de horeca zo geweldig is én zetten wij alle huidige horecaprofessionals in de spotlight, want zonder hun passie en inzet geen horeca.”

 

Synergie met opening beursvloer

Robert Melaard van Gastvrij Rotterdam: "Het is afgelopen jaren logisch en goed gebleken om de start van de Week van de Horeca samen te laten vallen met de opening van onze jaarlijkse vakbeurs voor horeca in september. Samen bereiken we meer dan ieder initiatief apart. Met het stimuleren van de instroom in de sector en het inzetten op het behoud van talent creëren we met alle partners van zowel Gastvrij Rotterdam als van de Week van de Horeca veel synergie”.

Gastvrij Rotterdam is van 18 t/m 20 september dagelijks geopend van 11.00 - 18.00 uur en is alleen toegankelijk voor professionals in de horeca vanaf 18 jaar.

 

Leukste horecateam van Nederland

Ook wordt voor de derde keer de verkiezing voor het leukste horecateam van Nederland georganiseerd. Sinds de eerste editie al een groot succes met deelnemers door heel Nederland. Horecazaken kunnen zichzelf kosteloos aanmelden en middels een creatieve inzending laten zien waarom zij als finalist gekozen moeten worden door juryleden Milo Berlijn en Patrick Treichl. Om leerlingen van horecaopleidingen actiever te betrekken in het werkveld, nemen studenten van verschillende horecaopleidingen door Nederland ook deel in de jury. De finale vindt ook dit jaar weer plaats tijdens de GastvrijheidsTOP, een event van FNV Horeca speciaal voor horecaprofessionals, waar vorig jaar onder luid applaus van honderden horecaliefhebbers Van Woerden Rossum met de eerste prijs naar huis ging. 

 

Heb jij al een toegangsbewijs voor Gastvrij Rotterdam geregeld? Zo niet, dan doe je dat hier.

REGISTREER VOOR EEN TOEGANGSBEWIJSTerug naar overzicht
Kick off Week van de Horeca tijdens feestelijke opening jubileum editie Gastvrij Rotterdam op 18 september