Menumenu

Imposante jury tijdens de Bocuse d'Or Dutch Finals

23 Augustus 2023

Maandag 18 september is het zover. Dan vindt de Nederlandse finale van Bocuse d’Or tijdens horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam plaats. Zeven topchefs nemen plaats aan de vakjurytafel. Aan hen de eer om de chef te kiezen die Nederland culinair mag vertegenwoordigen tijdens de Europese finale in het Noorse Trondheim. Vijf finalisten en hun commis gaan de strijd met elkaar aan.

Voorzitter van Bocuse d’Or Nederland, François Geurds, heeft een imposante jury voor de Nederlandse finale samengesteld. "Het is geweldig om samen met deze topkoks te mogen jureren. Het is een vakjury van SVH Meesterkoks en chefs die geëerd zijn met vele Michelinsterren. Fantastisch dat zij 18 september acte de presence geven bij de Nederlandse finale op Gastvrij Rotterdam. Uiteindelijk kiezen zij de winnaar die Nederland mag gaan vertegenwoordigen tijdens de Europese finale in Trondheim volgend jaar maart.” aldus Geurds.

 

De juryleden

  • Cees Helder, SVH Meesterkok en de eerste driesterrenchef van Nederland
  • Stefan van Sprang, Aan de Poel**, Amstelveen
  • Jarno Eggen, SVH Meesterkok, De Groene Lantaarn**, Staphorst
  • Alain Caron, Café Caron (Bib Gourmand), Petit Caron, Cantine de Caron en de Gouden Reael, Amsterdam
  • Richard van Oostenbrugge, 212**, De Juwelier*, Bistro de la Mer*, De Mark, Amsterdam
  • Jan Smink, Smink*, Wolvega
  • François Geurds, SVH Meesterkok, FG Restaurant**, FG Food Labs*, Rotterdam

 

Keukenjury
De vakjury zal op de wedstrijdvloer worden bijgestaan door een keukenjury. Deze bestaat uit SVH Meesterkok André van Doorn en SVH Meesterkok Marco Poldervaart ('t Havenmantsje in Harlingen). Poldervaart is tevens de wedstrijdleider in Rotterdam. Van Doorn en Poldervaart kennen de wedstrijd als geen ander: ze waren ooit zelf deelnemer/coach en commis.


Hygiëneprijs
Ook wordt er dit jaar weer een hygiëneprijs namens partner Tork uitgereikt tijdens de finale. Deze prijs is voor de chef-kok die tijdens de wedstrijd het meest hygiënisch te werk gaat.

Presentatie
De presentatie van de Nederlandse finale van Bocuse d’Or ligt in handen van televisiekok Mounir Toub. Net als voorgaande editie verzorgt hij de presentatie van de prestigieuze wedstrijd. Mounir Toub is bekend van 24Kitchen, Kook mee met MAX en andere programma’s.

Finalisten en commis
De deelnemers zijn:

Chef: Louis Craninckx
Commis: Yop Husken
Restaurant: Odille, Sint-Oedenrode

Chef: Jos van der Noll
Commis: Valentijn van Rouwendaal
Restaurant: Le Nord, Bilthoven

Chef: Djailany van de Laarschot
Commis: Nick Slegers
Restaurant: Nastrium, Helmond

Chef: Mitchell Tromp
Commis: Sven Faasen
Restaurant: Cuisine d' Amis, Oostvoorne

Chef: Marco van der Wijngaard
Commis: Stijn de Jong
Restaurant: ’t Amsterdammertje, Loenen aan de Vecht


De opdracht: vis- en vleesgerecht
De opdracht die de finalisten moeten uitvoeren is het bereiden van een vis- en een vleesgerecht met verplichte ingrediënten als zalm, mosselen, kalfshaas, zwezerik en kalfswang. Beide gerechten moeten worden begeleid door drie garnituren en een saus. 

 

Dit spektakel wil je niet missen! Om de beursvloer en Wedstrijd Arena te betreden, heb je alleen een toegangsbewijs nodig voor Gastvrij Rotterdam. Die regel je snel en gemakkelijk via onze website!

Regel hier je toegangsbewijsTerug naar overzicht
Imposante jury tijdens de Bocuse d'Or Dutch Finals