Menumenu

Ibis Styles Hotel bij Ahoy bereikt hoogste punt!

02 Maart 2023

De bouw van het 250 kamer tellende ibis Styles hotel naast Rotterdam Ahoy ligt volledig op schema en bereikte onlangs het hoogste punt. Over enkele maanden is de bouw gereed waarna het in het najaar in gebruik kan worden genomen. Waarschijnlijk kunnen de deelnemers en bezoekers van Gastvrij Rotterdam 2023 nog net niet overnachten in het hotel.

Hart van Zuid
De bouw van het hotel maakt onderdeel uit van de gebiedsontwikkeling Hart van Zuid, waarmee een kwalitatieve impuls aan het Zuidpleingebied wordt gegeven. Er wordt een prettige, gezonde en duurzame leefomgeving gecreëerd met ruimte voor leisure, werk, wonen, winkelen en ontmoeten. Met als doel een nieuw bruisend stadscentrum voor Rotterdam-Zuid.

Chantal Zeegers, wethouder Gemeente Rotterdam: "De komst van het hotel naast Rotterdam Ahoy is een mooie toevoeging aan Hart van Zuid. Het gebied rond Zuidplein groeit uit tot een volwaardig centrumgebied, voor de 210.000 bewoners van Zuid tot aan bezoekers wereldwijd. Het hotel nodigt uit om langer in dit nieuwe centrum te blijven en te genieten van alles wat het te bieden heeft. Het hotel wordt gebouwd met oog op de toekomst door hoge isolatiewaarden, een dak vol zonnepanelen en verwarming middels restwarmte van de Rotterdamse industrie.”

Jolanda Jansen, CEO Rotterdam Ahoy: "Rotterdam Ahoy heeft al jarenlang de wens om een hotel naast haar evenementenlocatie te krijgen. Nu het recent geopende Rotterdam Ahoy Convention Centre en de muziek- en theaterzaal RTM Stage op volle toeren draaien en vele extra bezoekers aantrekken, is de vraag naar dit hotel alleen maar groter geworden. We zijn dus heel blij dat de realisatie ervan met alle betrokken partijen zo voorspoedig is verlopen en dat het hotel dit najaar in gebruik zal worden genomen.”

Aerjen Koeneman, directeur Foruminvest: "Foruminvest ontwikkelt verschillende hotels in binnen- en buitenland. Het realiseren van dit omvangrijke nieuwbouwhotel met een internationaal label en in samenwerking met sterke partners past typisch binnen onze focus op hotelontwikkelingen. De omvangrijke vraag naar hotelkamers bij Ahoy i.c.m. de goede bereikbaarheid van de locatie geven dit hotel een uitstekende basis om succesvol te zijn.”

 Terug naar overzicht
ibis hotel bereikt hoogste punt