Menumenu

Het NK oestersteken gaat weer beginnen

25 Augustus 2021

Het NK Oestersteken gaat weer beginnen
Na 2 jaar wachten is het eindelijk zover!


Het NK Oestersteken zal weer gaan plaats vinden in het Wijntheater op Gastvrij Rotterdam 2021. In overleg met de oprichter van het NK Oestersteken, Piet Janssens (Stichting Europa Culinair), is besloten om de finale tijdens Gastvrij Rotterdam te laten plaatsvinden. Piet Janssens zit tevens in de jury. Op maandag 20 september om 16h00 zullen 25 oesterboeren, vishandelaren, bekende en onbekende chefs en koks en allerlei oestergekken gaan strijden om de hoofdprijs. Maar niet alleen Nederlanders zijn welkom, ook aan onze Belgische buren is gedacht. Zij zullen strijden voor het BK Oestersteken. Wie krijgt de handgemaakte wisseltrofee? 


De bedoeling is dat iedere deelnemer 30 platte Zeeuwse oesters zo snel en zo vakkundig mogelijk open maakt. Dit is een culinair spektakel om te zien. De jury zal o.a. bestaan uit de oprichters van het NK Oestersteken; Piet Janssens en Inge Bruijnooge (directrice Adri & zoon).

De plateaus worden beoordeeld op gruis, losgesneden vlees, snelheid en op schoonheid van het plateau. Ben je niet de snelste, maar heb je de oesters wel het mooist geopend?
Dan win jij misschien wel de Tabasco-schoonheidsprijs. Iedereen is welkom en de deelname is gratis.

Je kunt je aanmelden via onderstaande link:
https://www.wijntheater.nl/nk-oestersteken

De show wordt gepresenteerd door oesterman Barend Havenaar en Barbara Verbeek. Het beloofd weer een hoogtepunt te worden in het Wijntheater!

Durf jij mee te doen?
 Terug naar overzicht
Het NK oestersteken gaat weer beginnen