Menumenu

Het NK oestersteken 2022 gaat weer van start!

09 Augustus 2022

Het NK oestersteken zal weer gaan plaats vinden in het Wijntheater op Gastvrij Rotterdam 2022. Op maandag 19 september om 16:00 zullen 20 oesterboeren, vishandelaren, bekende en onbekende chefs en koks en allerlei oestergekken weer gaan strijden om de hoofdprijs.

Maar niet alleen de Nederlanders zijn welkom, ook aan onze Belgische buren is gedacht. Zij zullen strijden voor het BK oestersteken 2022. Wie krijgt de handgemaakte wisseltrofee?

De bedoeling is dat iedere deelnemer 30 platte Zeeuwse oesters zo snel en zo vakkundig mogelijk open maakt. Dit is een culinair spektakel om te zien. De jury zal bestaan uit oesterkoningin Inge Bruijnooge, culinair journalist Felix Wilbrink, vis fileerspecialist Arie Kuijt en dit alles gebeurt onder het toeziend oog van de oprichter van het NK oestersteken; Piet Janssens.

De plateaus met de dertig geopende oesters worden beoordeelt op gruis, losgesneden vlees, snelheid en op schoonheid van het plateau. Ben je niet de snelste maar heb je de oesters wel het mooist geopend? Dan win jij misschien wel de Tabasco-schoonheidsprijs. Iedereen is welkom en de deelname is gratis. Je kunt je aanmelden via https://www.wijntheater.nl/nk-oestersteken

De show wordt gepresenteerd door oesterman Barend Havenaar en wijnjournaliste Barbara Verbeek en belooft weer een hoogtepunt te worden in het Wijntheater op Gastvrij Rotterdam. Tussen de wedstrijd en de uitslag zal de champagnetoren gevuld worden met de prachtige champagne Castelnau voor dat vleugje rock and roll.

Durf jij mee te doen?Terug naar overzicht
Het NK oestersteken 2022 gaat weer van start!