Deze zes kandidaten staan in de finale van de Euro-Toques Nederland Restaurantprijs
31 Juli 2024Maandag 23 september 2024, in hal 4 naast de Netwerklounge, vindt vanaf 11.00 uur de finale van de Euro-Toques Nederland Restaurantprijs by Cookware Company plaats tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam. Deze chefs werken enkel met natuurzuivere lokale kwaliteitsproducten, de seizoenen volgend, om zo de (H)eerlijkste gerechten op tafel te zetten). Deze wedstrijd is mede mogelijk gemaakt door Cookware Company en Gastvrij Rotterdam.
Dit zijn de kandidaten voor de finale van de Euro-Toques Nederland Restaurantprijs 2024:
- Restaurant ’t Ambachthuys Rotterdam, chef patron Dimitri Roedoe en keukenchef Ruben Bos
- Restaurant C’est La Vie Grand Hotel Beatrix Huisduinen - chef Raymond van Veen
- Restaurant Oxalis Wervershoof - chef patron Geoffrey van Melick
- Restaurant Het Arsenaal 1309 Doesburg - chef patron Björn de Waal
- Restaurant Bij Bourgondisch Rosmalen - chef David van de Gevel
- Restaurant Il Gattopardo Rotterdam - chef patron Salvatore Randazzo
De opdracht
Dit jaar introduceert Euro-Toques Nederland een nieuwe opzet voor de wedstrijdarena tijdens Gastvrij Rotterdam 2024. De wedstrijden worden aantrekkelijker voor deelnemers, jury en publiek met constante interactie. De compactere arena bestaat uit twee keukens naast elkaar, waar deelnemers hun vooraf bereide gerechten demonstreren en uitleggen. De jury zit rondom de demonstratiekeuken voor een beter zicht op de gebeurtenissen en om onafhankelijk te kunnen beoordelen.
Na de wedstrijd volgt het beraad van de jury (16.00 - 16.30 uur) om tot een prijsuitreiking te komen (16.30 uur). De VIP lounge in de vorm van een terras voor de wedstrijdkeuken (16.00 - 18.00 uur) is dé netwerkplaats voor ETN leden en partners ( drinks & bites). Duurzaamheid staat hoog in het vaandel. Geen onnodige foodmiles en no-waste!
Beoordeling
- Ambachtelijk koken
- Gebruik van natuurzuivere (h)eerlijke producten van het seizoen en uit de eigen streek
- Gezond en gruwelijk lekkere gerechten
- Uitvoering, presentatie
- Gebruikte technieken
De chefs hebben de volledige vrijheid, het moet gewoon gruwelijk lekker zijn! Omdat Euro-Toques een restaurantvereniging is, zijn daarbij Hospitality en wijn-spijs combinaties van even groot belang. Daarom worden er ook bijpassende dranken geschonken die toegelicht worden door gastheer of gastvrouw.
De Jury
- Jury voorzitter Euro-Toques Nederland en winnaar ETN Cookware Company Restaurantprijs 2023 Jouke Piet Drijfhout De Slotplaats Bakkeveen
- Vertegenwoordiger Cookware Company Ilias de Wit of Kees Spaan
- Vertegenwoordiger vakmedia STRRN Magazine Kees Bruins
- Hospitality: Imad El Khalfioui Grand Hotel De Draak
- Publieksjury
De Prijs
- Cookware Company heeft ook dit jaar weer een prijzenpot van E.23.500,00 ter beschikking gesteld ( GreenPan & Van Kempen & Begeer)
- Reportage STRRN Magazine t.w.v. E.2500,00
- DE Euro-Toques Nederland cava van Pares Balta ( Anfors Imperial Wijnen)
- ETN mediapakket, oorkonde, goodiebag
De strijd tegen PFAS met The Cookware Company
PFAS zijn chemische stoffen die door de mens gemaakt zijn en een negatief effect hebben op milieu en gezondheid. Naast handige eigenschappen hebben PFAS vooral ongewenste eigenschappen. Ze zijn niet afbreekbaar in het milieu, geven schadelijke effecten voor mens en milieu, verspreiden zich snel en gemakkelijke in het milieu en hopen zich op in het lichaam van mens, dier en planten. De Cookware Company bindt met o.a. merken Greenpan en Greenchef al jaren de strijd aan met PFAS. Ondertussen heeft The Cookware Company wereldwijd eigen fabrieken waarbij tijdens de productie de focus ligt op kwaliteit, nieuwe technologieën en duurzaamheid. Zij stellen een prijzenpot ter beschikking van maar liefst E.23.500,00 om chefs te belonen die de Code Van Eer dagelijks uitdragen.
Foto: Eelco v. Wieringen, Buro Publieke Werken.
Terug naar overzicht
