Menumenu

Chef-kok Marco van der Wijngaard in startblokken voor Europese finale Bocuse d’Or in Noorwegen

14 Maart 2024

Chef-kok Marco van der Wijngaard (31) vertegenwoordigt Nederland dinsdag 19 en woensdag 20 maart 2024 tijdens de Europese finale van Bocuse d’Or in het Noorse Trondheim.

Marco van der Wijngaard
De chef-kok reist eind deze week samen met zijn team af naar Trondheim waar de Europese finale wordt gehouden. Twintig Europese landen doen mee.

Marco strijdt samen met zijn commis Stijn de Jong (20) voor een plek op het hoogste podium van Bocuse d’Or, de meest prestigieuze kookwedstrijd ter wereld. Afgelopen maanden hebben de chefs keihard getraind. Ze worden gecoacht door sterrenchefs François Geurds van FG Restaurant en Arjan Speelman van restaurant Ciel Bleu.

Marco en Stijn stappen dinsdag om 9.50 uur de wedstrijdarena in met startnummer 6. Van de twintig landen gaan er tien door naar de wereldfinale.

Bocuse d’Or Europa 2024
De volgorde van de deelnemende landen ziet er als volgt uit:

Dinsdag 19 maart 2024

1. IJsland

2. Polen

3. Frankrijk

4. Spanje

5. Tsjechië

6. Nederland

7. Denemarken

8. Italië

9. Duitsland

10. Noorwegen


Woensdag 20 maart 2024

1. Estland

2. België

3. Verenigd Koninkrijk

4. Zweden

5. Slowakije

6. Turkije

7. Letland

8. Finland

9. Zwitserland

10. Hongarije


Bocuse d’Or
Marco van der Wijngaard won vorig jaar de Nederlandse finale en vertegenwoordigt Nederland voor de tweede keer tijdens een Europese finale van Bocuse d’Or. De grote wereldfinale van Bocuse d’Or vindt in januari 2025 plaats en wordt gehouden in de Franse stad Lyon. In totaal gaan teams uit 24 landen van over de hele wereld de strijd aan. Op dit moment vinden op alle continenten voorrondes plaats. Tijdens deze voorrondes moeten de deelnemende landenteams zich kwalificeren voor een plaats bij de wereldfinale in Lyon.


Wedstrijd live te volgen
De gehele wedstrijd is dinsdag 19 maart en woensdag 20 maart online live te volgen via deze livestream. Ook vanaf de Instagram accounts van Bocuse d’Or en Bocuse d’Or Nederland wordt volop verslag gedaan.

 Terug naar overzicht
Chef-kok Marco van der Wijngaard in startblokken voor Europese finale Bocuse d’Or in Noorwegen