Programma Gastvrij Rotterdam

Hieronder vindt u een terugblik op het programma en de activiteiten van Gastvrij Rotterdam 2018. Het programma van 2019 wordt in aanloop naar de beurs bekendgemaakt.

 

  • Maandag 17 september
  • 10:30
    11:30
    Hoe digitaal is de horeca in Nederland en Belgie?

    GROUP7 en Foodproof geven u de nieuwste inzichten in de online klantreis van de horeca ondernemer in Nederland en België.

    AANMELDEN GRATIS BEZOEK
     


    Thema:
    Presentatie/lezing

    Spreker:
    Van Dam, Plevier en Waelbers

    Locatie:
    VIP room

    Organisator:
    GROUP7, Foodproof
    Maandag 17 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 11:00
    18:00
    Street & fingerfood competition 2018
    Sociëteit Zuid Holland van het Gastronomisch Gilde organiseert de 4e editie street & fingerfood competition 2018.

    AANMELDEN GRATIS BEZOEK

    Lees meer
    Sociëteit Zuid Holland van het Gastronomisch Gilde organiseert de 4e editie street & fingerfood competition 2018 voor leerlingen van horeca scholen en opleidingen. Het wedstrijdelement bestaat uit het maken van 50 street en 50 fingerfood gerechten. De moeilijkheidsfactor wordt bepaald door een blackbox met wildproducten. De jury bepaald de winnaar die de wisseltrofee een jaar lang op locatie mag houden.

    Thema:
    Wedstrijden

    Spreker:
    Paul Duijnstee

    Locatie:
    Standnr: 3.107

    Organisator:
    Gastronomisch Gilde Zuid Holland
    Maandag 17 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 11:00
    18:00
    Barista wedstrijden
    Barista wedstrijden voor Beste Barista voor leerlingen.
    Lees meer
    van horeca scholen en opleidingen. De jury bepaald de winnaar die de wisseltrofee een jaar lang op locatie mag houden.

    Thema:
    Wedstrijden

    Spreker:
    Paul Duijnstee

    Locatie:
    Standnr: 3.107

    Organisator:
    Gastronomisch Gilde Zuid Holland
    Maandag 17 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 11:00
    18:00
    Entree Best Barista 2018
    Barista's strijden deze dag om de titel Best Barista, onderdeel van de jaarlijkse Entree Awards.
    Lees meer
    Barista's worden in meerdere rondes beoordeeld door een vakjury. De rondes bestaan onder andere uit een theorie-examen en praktijkopdrachten. Natuurlijk spelen snelheid, originaliteit, signatuur-drinks, techniek, kennis, smaak en personality daarbij een grote rol. Natuurlijk mogen alle barista's worden aangemoedigd tijdens de wedstrijd. Tijdens de Entree Awards op 26 november zal de winnaar bekend worden gemaakt.

    Thema:
    Wedstrijden

    Spreker:
    Jeroen Veldkamp

    Locatie:
    Standnr: 6.004

    Organisator:
    Entree Magazine
    Maandag 17 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 11:00
    16:00
    PUUR koken met wild door aanstormend talent

    Voor de vierde keer staan 5 teams, bestaande uit twee jonge koks van de Cas Spijkers Academie en één Junior-jager te koken met wild.


    Thema:
    Wedstrijden

    Spreker:
    Janneke Eigeman

    Locatie:
    WedstrijdArena (Euro-Toques)

    Organisator:
    KNJ & Cas Spijkers Academie
    Maandag 17 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 11:15
    12:30
    Inspiratiesessie Dutch Cuisine
    De gehele maandag organiseert Dutch Cuisine inspiratiesessies vanuit de keuken. Robert Siedenburg (Kookstudio.nl) doet de aftrap.

    AANMELDEN GRATIS BEZOEK

    Lees meer
    De Nederlandse keuken is creatief, gevarieerd en duurzaam. Dat verdient waardering. Dutch Cuisine zet de Nederlandse eetcultuur weer op de kaart. De gehele maandag organiseert Dutch Cuisine inspiratiesessies vanuit de keuken. Samen met Good Fish Foundation, King Fish en Seafarm is een spetterend programma opgezet rondom duurzame vis en zeegroenten.Robert Siedenburg (Kookstudio.nl) doet de aftrap. U kunt heerlijk komen proeven aan de gedekte Chef's Table.

    Thema:
    Proeverij

    Spreker:
    Robert Siedenburg (Kookstudio.nl)

    Locatie:
    DSNM

    Organisator:
    Dutch Cuisine
    Maandag 17 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 11:30
    12:00
    Old Dutch dessert
    Patissier Esther Faasen maakt een dessert gebaseerd op Hollandse lekkernijen.
    Thema:
    Demonstratie

    Spreker:
    Esther Faasen

    Locatie:
    Demo Unit Nederlands Patisserie Team

    Organisator:
    Nederlands Patisserie Team
    Maandag 17 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 11:30
    12:00
    Schmidt fresh fish market en schmidt fish basket
    Meer gasten aan de verse vis en hogere omzet door variatie en marketing presentatie van de fresh fish market.
    Lees meer
    Proeverij van de northsea fish basket en atlantic fish basket! Geniet van diverse soorten vis door Schmidt zeevis geselecteerd en samengebracht in een compleet pakket met tafelkaartjes en reclameborden.

    Thema:
    Proeverij

    Spreker:
    Wil van Merkensteijn en Andre Sminia

    Locatie:
    KookPodium

    Organisator:
    Schmidt Zeevis
    Maandag 17 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 12:00
    12:30
    Aziatische keuken: traditie ontmoet trends
    Ook de meest traditionele keuken ter wereld gaat met zijn tijd mee en Tim Kan speelt in zijn demonstratie in op de nieuwe trends uit Japan en Korea.
    Thema:
    Demonstratie

    Spreker:
    Tim Kan

    Locatie:
    KookPodium

    Organisator:
    Rational
    Maandag 17 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 12:00
    16:00
    Kookinterland: Palingbattle Nederland & België

    Paling battle tussen Nederland en België waarbij 3 gerechten met paling en 3 amuses met paling gemaakt worden.

    Lees meer

    www.gastropedia.nl organiseert een heuse kookinterland tussen Nederland en België. Daarbij zijn Dupan samen met Gastvrij Rotterdam de hoofdsponsors van dit evenement. De wedstijden worden in samenwerking met de Euro-Toques georganiseerd.


    Thema:
    Wedstrijden

    Spreker:
    Puck van Kerkhoven

    Locatie:
    Euro-Toques demo ruimte

    Organisator:
    Gastropedia.nl
    Maandag 17 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 12:00
    12:30
    Serveertemperatuur van wijn

    Ontdek onder leiding van Liebherr dat serveertemperatuur ontzettend belangrijk is voor de geur & smaak van de wijn.


    Thema:
    Presentatie/lezing

    Spreker:
    Julien Weerts

    Locatie:
    Wijntheater

    Organisator:
    Liebherr
    Maandag 17 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 12:00
    13:00
    Workshop Mexican Streetfood
    In deze workshop nemen wij u mee in de culinaire Mexicaanse wereld!
    Lees meer
    Na het volgen van de workshop bent u in staat authentieke soft tacos met originele vullingen en toppings te bereiden en presenteren. Van alle foodtrends die we nu zien in de Nederlandse horeca is die van de Mexicaanse Streetfood enorm krachtig. Vanuit Mexico, Londen en Amerika zijn de Soft tacos, salsas, guacamole, margaritas en nachos overgewaaid. Deze trend slaat enorm goed aan.

    Thema:
    Workshop

    Spreker:
    Arno Portegies

    Locatie:
    FoodIntro Live! Paviljoen

    Organisator:
    LA Foods
    Maandag 17 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 12:00
    12:15
    Trappisten Bieren
    Lees meer
    Als vertegenwoordiger van de Belgische Trappistenbrouwerij Westmalle zal Guido je alles vertelen over de vaste waarde binnen het speciaalbier assortiment.

    Thema:
    Presentatie/lezing

    Spreker:
    Guido Bastiaensen

    Locatie:
    Kenniscentrum voor Bier

    Organisator:
    Kenniscentrum voor Bier
    Maandag 17 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 12:00
    13:00
    Tasting seminar skilfully distilled drinks

    Thema:
    Presentatie/lezing

    Spreker:
    Richard Zijlstra

    Locatie:
    Stage of Spirits

    Organisator:
    The London Essence
    Maandag 17 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 12:30
    13:00
    Slagers Demo Nice to Meat

    Pascal Jalhay presenteert namens Nice to Meat  "Vooruit met de Geitenbok”

    Lees meer

    We eten bijna allemaal wel eens geitenkaas of drinken geitenmelk. Voor die kaas zijn geitenmoeders nodig die melk geven en om melk te gaan geven moet een geit eerst lammetjes krijgen. En tja, geitenmoeders krijgen ook bokjes en bokjes geven geen melk. De bokjes zijn de klos, gek genoeg juist omdat bijna niemand in Nederland ze wil eten. Daarom worden ze vaak al heel jong geslacht en geëxporteerd, omdat de kosten van het grootbrengen anders niet opwegen tegen de baten. Door zo nu en dan bokjesvlees te eten, zorg je ervoor dat bokjes op de boerderij kunnen opgroeien en een goed leven krijgen. Bovendien is bokjesvlees heel gezond en lekker. In Zuid Europa wordt het zelfs als een delicatesse beschouwd. Proef tijdens de demonstratie de rendang en saté Kambing van Pascal Jalhay. Ook weten hoe dit gaat en smaakt? Kom dan kijken & proeven op maandag 17 september om 12.30 uur!Niet in de gelegenheid op deze tijd? Kom dan op een ander moment langs bij Nice to Meat op stand nr. 2.302 (naast het kookpodium).


    Thema:
    Demonstratie

    Spreker:
    Pascal Jalhay

    Locatie:
    KookPodium

    Organisator:
    Nice to Meat
    Maandag 17 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 12:30
    13:45
    Inspiratiesessie Dutch Cuisine
    De gehele maandag organiseert Dutch Cuisine inspiratiesessies vanuit de keuken. Alexander Brouwer (QO Hotel) kookt zijn signatuur gerecht.

    AANMELDEN GRATIS BEZOEK

    Lees meer
    De Nederlandse keuken is creatief, gevarieerd en duurzaam. Dat verdient waardering. Dutch Cuisine zet de Nederlandse eetcultuur weer op de kaart. De gehele maandag organiseert Dutch Cuisine inspiratiesessies vanuit de keuken. Samen met Good Fish Foundation, King Fish en Seafarm is een spetterend programma opgezet rondom duurzame vis en zeegroenten.Alexander Brouwer (QO Hotel) kookt zijn Dutch Cuisine signatuur gerecht. QO Hotel is één van de duurzaamste hotels van Nederland. U kunt heerlijk komen proeven aan de gedekte Chef's Table.

    Thema:
    Proeverij

    Spreker:
    Alexander Brouwer (QO Hotel)

    Locatie:
    DSNM

    Organisator:
    Dutch Cuisine
    Maandag 17 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 12:45
    13:15
    Machinaal Bierglas Reinigen, kan het....?
    Lees meer

    We ontvangen u graag bij het Kenniscentrum van Bier op maandag en dinsdag van 12.45 tot 13.00 uur voor onze presentatie.

    Tijdens en na de presentatie gaan we graag met u in gesprek om onze innovatieve producten en systemen nader toe te lichten, komt u ook?

    Over Ecolab

    Ecolab is de wereldleider op het gebied van water-, hygiëne- en energietechnologieën en -diensten. Elke dag helpen we de wereld schoner, veiliger en gezonder te maken - mensen en vitale bronnen beschermen. Ook in de foodservicemarkt en met name in restaurant en bars verzorgt Ecolab innovatieve oplossingen om o.a. glaswerk op de juiste manier te reinigen zodat gasten op een voedselveilige manier kunnen genieten van een goed glas fris, bier of wijn.


    Thema:
    Presentatie/lezing

    Spreker:
    Richard Evers

    Locatie:
    Kenniscentrum voor Bier

    Organisator:
    Kenniscentrum voor Bier
    Maandag 17 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 13:00
    13:45
    Demonstratie van Belgische topchef Sam van Landeghem
    Chef Sam van Landeghem zal een demonstratie verzorgen.
    Lees meer
    Sam heeft samen met zijn vader een beroemd sterrenrestaurant in Groot Beijgaarden.

    Thema:
    Demonstratie

    Spreker:
    Sam van Landeghem

    Locatie:
    KookPodium

    Organisator:
    Culinaire Saisonnier
    Maandag 17 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 13:00
    13:30
    Glasproeverij

    Ontdek dat de vorm van een wijnglas een enorme invloed heeft op de geur &smaak van wijn.


    Thema:
    Masterclass

    Spreker:
    Barbara Verbeek

    Locatie:
    Wijntheater

    Organisator:
    Royal Leerdam
    Maandag 17 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 13:00
    14:00
    Het belang van ijs in cocktails

    Thema:
    Presentatie/lezing

    Spreker:
    Marten Braam

    Locatie:
    Stage of Spirits

    Organisator:
    Hoshizaki
    Maandag 17 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 13:30
    13:45
    Bier in blik

    Thema:
    Presentatie/lezing

    Spreker:
    Kees Bubberman

    Locatie:
    Kenniscentrum voor Bier

    Organisator:
    Kenniscentrum voor Bier
    Maandag 17 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 13:30
    14:00
    Old Dutch dessert
    Patissier Esther Faasen maakt een dessert gebaseerd op Hollandse lekkernijen.
    Thema:
    Demonstratie

    Spreker:
    Esther Faasen

    Locatie:
    Demo Unit Nederlands Patisserie Team

    Organisator:
    Nederlands Patisserie Team
    Maandag 17 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 13:45
    15:00
    Inspiratiesessie Dutch Cuisine
    De gehele maandag organiseert Dutch Cuisine inspiratiesessies vanuit de keuken. Bas Cloo (Kasteel Sterrenburg) kookt zijn signatuur gerecht.

    AANMELDEN GRATIS BEZOEK

    Lees meer
    De Nederlandse keuken is creatief, gevarieerd en duurzaam. Dat verdient waardering. Dutch Cuisine zet de Nederlandse eetcultuur weer op de kaart. De gehele maandag organiseert Dutch Cuisine inspiratiesessies vanuit de keuken. Samen met Good Fish Foundation, King Fish en Seafarm is een spetterend programma opgezet rondom duurzame vis en zeegroenten.Bas Cloo (Kasteel Sterrenburg) kookt zijn Dutch Cuisine signatuur gerecht. U kunt heerlijk komen proeven aan de gedekte Chef's Table.

    Thema:
    Proeverij

    Spreker:
    Bas Cloo (Kasteel Sterrenburg)

    Locatie:
    DSNM

    Organisator:
    Dutch Cuisine
    Maandag 17 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 14:00
    14:30
    Demonstratie sterrenchef met ERU Cheese Spreads
    De chef-kok demonstreert de mogelijkheden van de ERU Cheese Spreads en hij bereidt met deze kaas een sterrengerecht. Laat u smaakvol verrassen!
    Thema:
    Demonstratie

    Spreker:
    Gert Blom

    Locatie:
    KookPodium

    Organisator:
    Koninklijke ERU
    Maandag 17 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 14:00
    14:30
    De Oeroude Kroatische druivenshow

    Een kleurrijke show over oeroude druivenrassen uit Kroatië. Uiteraard komt ook de kaaskoningin Betty Koster langs voor de kaas & wijncombinaties.


    Thema:
    Proeverij

    Spreker:
    Diederik Swart

    Locatie:
    Wijntheater

    Organisator:
    Croatian Grapes
    Maandag 17 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 14:00
    15:00
    Boeien, binden en behouden van Millennials
    Meld je aan voor dé meest waardevolle tips en insights om millenials te boeien, binden en behouden!
    Lees meer
    Het boeien, binden en behouden van nieuw talent binnen de horeca is een bekende uitdaging. In deze seminar krijg je dé meest waardevolle tips en insights om het verschil te maken!

    Thema:
    Presentatie/lezing

    Spreker:
    Hubert Ummels

    Locatie:
    FoodIntro Live! Paviljoen

    Organisator:
    Mise en Place
    Maandag 17 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 14:00
    15:00
    Spirits seminar

    Thema:
    Presentatie/lezing

    Spreker:
    Michel Meenderman

    Locatie:
    Stage of Spirits

    Organisator:
    Nolet Distillery
    Maandag 17 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 14:30
    14:45
    Besparen met glazenwassystemen van Winterhalter
    Horecapersoneel is momenteel schaars. Wij hebben oplossingen voor u!
    Lees meer
    Winterhalter heeft systemen die u het werk uit handen nemen en ervoor zorgen dat u uw mensen kunt inzetten waar ze het meeste waarde bijdragen.

    Thema:
    Demonstratie

    Spreker:
    Joost Vinken

    Locatie:
    KookPodium

    Organisator:
    Winterhalter Nederland
    Maandag 17 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 14:45
    15:15
    Innoveren met groente en fruit
    We laten je proeven hoe je met uitgekiende combinaties en verrassende groente- en fruitsoorten iedere dag opnieuw je gasten kan verrassen.
    Lees meer
    Met nieuwe smaken, structuren en combinaties helpt Rungis chefs en ondernemers de volgende stap te zetten.Groente en fruit hebben bij Rungis altijd een hoofdrol, SVH Meesterkok Niels van den Berg laat je proeven hoe je met uitgekiende combinaties en verrassende groente- en fruitsoorten iedere dag opnieuw je gasten kan verrassen.Innoveren met vers doen we samen!

    Thema:
    Demonstratie

    Spreker:
    SVH Meesterkok Niels van den Berg

    Locatie:
    KookPodium

    Organisator:
    Rungis
    Maandag 17 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 15:00
    16:15
    Inspiratiesessie Dutch Cuisine
    De gehele maandag organiseert Dutch Cuisine inspiratiesessies vanuit de keuken. Alexander Brouwer (QO Hotel) kookt zijn signatuur gerecht.

    AANMELDEN GRATIS BEZOEK

    Lees meer
    De Nederlandse keuken is creatief, gevarieerd en duurzaam. Dat verdient waardering. Dutch Cuisine zet de Nederlandse eetcultuur weer op de kaart. De gehele maandag organiseert Dutch Cuisine inspiratiesessies vanuit de keuken. Samen met Good Fish Foundation, King Fish en Seafarm is een spetterend programma opgezet rondom duurzame vis en zeegroenten.Alexander Brouwer (QO Hotel) kookt zijn Dutch Cuisine signatuur gerecht. QO Hotel is één van de duurzaamste hotels van Nederland. U kunt heerlijk komen proeven aan de gedekte Chef's Table.

    Thema:
    Proeverij

    Spreker:
    Alexander Brouwer (QO Hotel)

    Locatie:
    DSNM

    Organisator:
    Dutch Cuisine
    Maandag 17 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 15:00
    15:30
    Port in het glas

    Ontdek hoeveel soorten Port er zijn en hoe wordt Port nu eigenlijk gemaakt?


    Thema:
    Masterclass

    Spreker:
    Victor Bal

    Locatie:
    Wijntheater

    Organisator:
    Kopke
    Maandag 17 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 15:00
    16:00
    Insecten; van noviteit naar culinaire realiteit

    We horen al jarenlang dat insecten de toekomst zijn maar wat kan je er nou echt mee? Wat zijn de mogelijkheden met krekels als culinair ingrediënt?

    Lees meer

    Die gevriesdroogde sprinkhaan hebben we wel gezien, de nieuwigheid is er van af en de consument is er niet heel enthousiast van geworden. We gaan graag met jullie in op de mogelijkheden van krekels en sprinkhanen als ingrediënt binnen culinaire gerechten met de unieke smaak die deze dieren hebben als ze met oog op menselijke consumptie worden gekweekt en verwerkt.'


    Thema:
    Workshop

    Spreker:
    Sander Peltenburg

    Locatie:
    FoodIntro Live! Paviljoen

    Organisator:
    Burgs Foods
    Maandag 17 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 15:00
    15:15
    Masterclass Geuze

    Thema:
    Presentatie/lezing

    Spreker:
    Max van Huizen

    Locatie:
    Kenniscentrum voor Bier

    Organisator:
    Kenniscentrum voor Bier
    Maandag 17 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 15:00
    16:00
    The flavour selection

    Thema:
    Presentatie/lezing

    Spreker:
    Sonny Verschoor

    Locatie:
    Stage of Spirits

    Organisator:
    Maxxium
    Maandag 17 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 15:30
    16:00
    Old Dutch dessert
    Patissier Esther Faasen maakt een dessert gebaseerd op Hollandse lekkernijen.
    Thema:
    Demonstratie

    Spreker:
    Esther Faasen

    Locatie:
    Demo Unit Nederlands Patisserie Team

    Organisator:
    Nederlands Patisserie Team
    Maandag 17 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 15:45
    16:15
    Met uw zintuigen door de moderne keuken
    René laat de inzetbaarheid zien van het VarioCookingCenter® de mise en place, in de patisserie, service en zelfs terwijl u ligt te slapen.
    Thema:
    Demonstratie

    Spreker:
    René Staartjes

    Locatie:
    KookPodium

    Organisator:
    Rational
    Maandag 17 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 16:00
    16:30
    Wijnreis door Portugal

    Ontdek wijnland Portugal met een prachtige proeverij en mooie wijnverhalen.


    Thema:
    Proeverij

    Spreker:
    Bianca van der Ven

    Locatie:
    Wijntheater

    Organisator:
    Sandor Wijnimport
    Maandag 17 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 16:00
    16:15
    Keltum Restaurantprijs 2018

    Bekendmaking winnaar Keltum Restaurantprijs 2018


    Thema:
    Prijsuitreiking

    Spreker:
    Ted Janssen

    Locatie:
    WedstrijdArena (Euro-Toques)

    Organisator:
    Euro-Toques Nederland
    Maandag 17 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 16:00
    17:00
    Seminar over Rum

    Thema:
    Presentatie/lezing

    Spreker:
    Ron Botran & Simona Mina

    Locatie:
    Stage of Spirits

    Organisator:
    Bart’s Bottles
    Maandag 17 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 16:15
    16:45
    1e Mozzarellabar van Nederland

    Nieuw in Rotterdam: de eerste Mozzarellabar van Nederland! Maandag 17 september geven trotse horecatoppers Kenny & Dayna een smakelijk voorproefje.

    Lees meer

    Trotse horecatoppers Kenny & Dayna lanceren dit jaar hun originele concept in de Rotterdamse horeca. Wat kunnen we verwachten in de Mozzarellabar? Een eindeloze variatie Mozzarella’s in combinatie met verschillende soorten brood. Mozzarella van topkwaliteit met een bijpassende olijfolie brengt de Italiaanse authenticiteit naar boven! Waan je in Italiaanse sferen onder het genot van het uitgebreide arsenaal Italiaanse antipasti, wijnen, prosecco & bieren. Mede mogelijk gemaakt door horecaleverancier Bidfood.


    Thema:
    Demonstratie

    Spreker:
    Kenny Hasham

    Locatie:
    KookPodium

    Organisator:
    Bidfood
    Maandag 17 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 16:30
    17:45
    Inspiratiesessie Dutch Cuisine
    De gehele maandag organiseert Dutch Cuisine inspiratiesessies vanuit de keuken. Bas Cloo (Kasteel Sterrenburg) kookt zijn signatuur gerecht.

    AANMELDEN GRATIS BEZOEK

    Lees meer
    De Nederlandse keuken is creatief, gevarieerd en duurzaam. Dat verdient waardering. Dutch Cuisine zet de Nederlandse eetcultuur weer op de kaart. De gehele maandag organiseert Dutch Cuisine inspiratiesessies vanuit de keuken. Samen met Good Fish Foundation, King Fish en Seafarm is een spetterend programma opgezet rondom duurzame vis en zeegroenten.Bas Cloo (Kasteel Sterrenburg) kookt zijn Dutch Cuisine signatuur gerecht. U kunt heerlijk komen proeven aan de gedekte Chef's Table.

    Thema:
    Proeverij

    Spreker:
    Bas Cloo (Kasteel Sterrenburg)

    Locatie:
    DSNM

    Organisator:
    Dutch Cuisine
    Maandag 17 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 16:30
    16:45
    Prijsuitreiking PalingbokAal 2018

    Thema:
    Prijsuitreiking

    Spreker:
    Puck van Kerkhoven

    Locatie:
    WedstrijdArena (Euro-Toques)

    Organisator:
    Gastropedia.nl
    Maandag 17 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 16:30
    16:45
    Bier en kwaliteit

    Thema:
    Presentatie/lezing

    Spreker:
    Steef van den Hertog

    Locatie:
    Kenniscentrum voor Bier

    Organisator:
    Kenniscentrum voor Bier
    Maandag 17 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 17:00
    17:30
    Ayala "Parel van de Champagne"

    Een sprankelende presentatie & proeverij over een waanzinnig Champagnehuis met een vrouwelijke wijnmaakster.


    Thema:
    Masterclass

    Spreker:
    Barbara Verbeek & Daan Schmidt

    Locatie:
    Wijntheater

    Organisator:
    Verbunt/Wijn Verlinden
    Maandag 17 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 17:00
    17:15
    Prijsuitreiking PUUR koken met wild

    Bekendmaking van de winnaar 'PUUR koken met wild door aanstormend talent.'


    Thema:
    Prijsuitreiking

    Spreker:
    Janneke Eigeman

    Locatie:
    WedstrijdArena (Euro-Toques)

    Organisator:
    Koninklijke Jagersvereniging
    Maandag 17 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • Dinsdag 18 september
  • 10:30
    11:30
    Hoe digitaal is de horeca in Nederland en Belgie?
    GROUP7 en Foodproof geven u de nieuwste inzichten in de online klantreis van de horeca ondernemer in Nederland en België.

    AANMELDEN GRATIS BEZOEK


    Thema:
    Presentatie/lezing

    Spreker:
    Van Dam, Plevier en Waelbers

    Locatie:
    Netwerklounge

    Organisator:
    GROUP7, Foodproof
    Dinsdag 18 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 11:00
    18:00
    Street & fingerfood competition 2018
    Sociëteit Zuid Holland van het Gastronomisch Gilde organiseert de 4e editie street & fingerfood competition 2018.

    AANMELDEN GRATIS BEZOEK

    Lees meer
    Sociëteit Zuid Holland van het Gastronomisch Gilde organiseert de 4e editie street & fingerfood competition 2018 voor leerlingen van horeca scholen en opleidingen. Het wedstrijdelement bestaat uit het maken van 50 street en 50 fingerfood gerechten. De moeilijkheidsfactor wordt bepaald door een blackbox met wildproducten. De jury bepaald de winnaar die de wisseltrofee een jaar lang op locatie mag houden.

    Thema:
    Wedstrijden

    Spreker:
    Paul Duijnstee

    Locatie:
    Standnr: 3.107

    Organisator:
    Gastronomisch Gilde Zuid Holland
    Dinsdag 18 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 11:00
    13:30
    Glazen Kalf

    De wedstrijd Glazen Kalf is een jaarlijkse wedstrijd voor culinaire professionals van VanDrie Group.

    AANMELDEN GRATIS BEZOEK
     

    Lees meer

    De wedstrijd Glazen Kalf is een jaarlijkse wedstrijd voor culinaire professionals van VanDrie Group. Jonge kooktalenten krijgen de opdracht om met de ingrediënten uit een mystery box in anderhalf uur één hoofdgerecht te maken in viervoud.


    Thema:
    Wedstrijden

    Spreker:
    Edwin Loos

    Locatie:
    WedstrijdArena (Euro-Toques)

    Organisator:
    VanDrie Group
    Dinsdag 18 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 11:00
    12:00
    Insecten; van noviteit naar culinaire realiteit

    We horen al jarenlang dat insecten de toekomst zijn maar wat kan je er nou echt mee? Wat zijn de mogelijkheden met krekels als culinair ingrediënt?


    Thema:
    Workshop

    Spreker:
    Sander Peltenburg

    Locatie:
    FoodIntro Live! Paviljoen

    Organisator:
    Burgs Foods
    Dinsdag 18 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 11:30
    12:30
    Inspiratiesessie Maarten Broedelet (GRO Holland)

    Maarten Broedelet (ambassadeur GRO Holland) kookt de heerlijkste gerechten met GRO producten.

    AANMELDEN GRATIS BEZOEK
     

    Lees meer

    Maarten Broedelet (ambassadeur GRO Holland) doet vandaag de aftrap en kookt een driegangen menu met o.a. een carpaccio, een curry en een blended burger van oesterzwammen. U kunt heerlijk komen proeven aan de gedekte Chef's Table.


    Thema:
    Proeverij

    Spreker:
    Maarten Broedelet

    Locatie:
    DSNM

    Organisator:
    GRO Holland
    Dinsdag 18 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 11:30
    12:00
    Bonbon met Ruby Chocolade
    Patissier Carlo Midiri gaat werken met de roze Ruby Chocolade en vertelt u hier graag meer over.
    Lees meer
    Ruby chocolade is een chocolade die roze is van kleur en een frisse bessensmaak heeft. Een nieuwe soort chocolade die geïntroduceerd is en gemaakt wordt door werelds grootste chocoladefabrikant Barry Callebaut. Zowel de kleur als de smaak zijn afkomstig van de gebruikte cacaobonen en niet van toegevoegde kleur- of smaakstoffen. Het is volgens de producent na melkchocolade, pure en witte chocolade de vierde 'natuurlijke soort chocolade'. De cacaobonen komen uit Ivoorkust, Brazilië en Ecuador. Patissier Carlo Midiri gaat werken met de Ruby Chocolade en vertelt u hier graag meer over.Carlo Midiri is eigenaar van Patisserie George Vis in Noordwijk. Tijdens het vierde leerjaar van zijn opleiding loopt Carlo een week stage bij patisserie en chocolaterie George Vis in Noordwijk. Toen Carlo klaar was met school werd hij door George Vis benaderd en startte daar zijn loopbaan. Na 10 jaar kwam de kans voor Carlo om de patisserie over te nemen en op 15 juli 2001 opende hij trots de deuren van zijn eigen bedrijf. 10 jaar later na de opening, drukte Carlo een eigen stempel op zijn succesvolle bedrijf door de winkel ingrijpend te verbouwen. In deze geweldige winkel kan hij klanten laten genieten van al zijn mooie en lekkere producten.

    Thema:
    Demonstratie

    Spreker:
    Carlo Midiri

    Locatie:
    Demo Unit Nederlands Patisserie Team

    Organisator:
    Nederlands Patisserie Team
    Dinsdag 18 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 11:30
    12:00
    Schmidt fresh fish market en schmidt fish basket
    Meer gasten aan de verse vis en hogere omzet door variatie en marketing presentatie van de fresh fish market.
    Lees meer
    Proeverij van de northsea fish basket en atlantic fish basket! Geniet van diverse soorten vis door Schmidt zeevis geselecteerd en samengebracht in een compleet pakket met tafelkaartjes en reclameborden.

    Thema:
    Proeverij

    Spreker:
    Wil van Merkensteijn en Andre Sminia

    Locatie:
    KookPodium

    Organisator:
    Schmidt Zeevis
    Dinsdag 18 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 12:00
    12:30
    Aziatische keuken: traditie ontmoet trends
    Ook de meest traditionele keuken ter wereld gaat met zijn tijd mee en Tim Kan speelt in zijn demonstratie in op de nieuwe trends uit Japan en Korea.
    Thema:
    Demonstratie

    Spreker:
    Tim Kan

    Locatie:
    KookPodium

    Organisator:
    Rational
    Dinsdag 18 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 12:00
    12:30
    Serveertemperatur van wijn

    Ontdek dat je de smaak van wijn kunt veranderen d.m.v. de serveertemperatuur van wijn.


    Thema:
    Demonstratie

    Spreker:
    Margret Weijers

    Locatie:
    Wijntheater

    Organisator:
    Liebherr
    Dinsdag 18 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 12:00
    13:00
    Workshop Mexican Streetfood
    In deze workshop nemen wij u mee in de culinaire Mexicaanse wereld!
    Lees meer
    Na het volgen van de workshop bent u in staat authentieke soft tacos met originele vullingen en toppings te bereiden en presenteren. Van alle foodtrends die we nu zien in de Nederlandse horeca is die van de Mexicaanse Streetfood enorm krachtig. Vanuit Mexico, Londen en Amerika zijn de Soft tacos, salsas, guacamole, margaritas en nachos overgewaaid. Deze trend slaat enorm goed aan.

    Thema:
    Workshop

    Spreker:
    Arno Portegies

    Locatie:
    FoodIntro Live! Paviljoen

    Organisator:
    LA Foods
    Dinsdag 18 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 12:00
    12:15
    Bier aan tafel

    Thema:
    Presentatie/lezing

    Spreker:
    Bart van Kleef

    Locatie:
    Kenniscentrum voor Bier

    Organisator:
    Kenniscentrum voor Bier
    Dinsdag 18 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 12:00
    13:00
    Spirits seminar

    Thema:
    Presentatie/lezing

    Spreker:
    Jan Post

    Locatie:
    Stage of Spirits

    Organisator:
    Old Dutch Distillers
    Dinsdag 18 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 12:30
    13:30
    Inspiratiesessie Jonathan Karpathios (Edel Amsterdam)
    Jonathan Karpathios bereidt moderne vegetarische gerechten.

    AANMELDEN GRATIS BEZOEK

    Lees meer
    TV chef Jonathan Karpathios (Edel Amsterdam en founder van de Bieterbal) demonstreert tijdens deze inspiratiesessie hoe je traditionele klassieke gerechten kan vervangen door moderne vegetarische varianten. U kunt heerlijk komen proeven aan de gedekte Chef's Table.

    Thema:
    Proeverij

    Spreker:
    Jonathan Karpathios

    Locatie:
    DSNM

    Organisator:
    Edel Amsterdam
    Dinsdag 18 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 12:30
    13:00
    Een introductie van Sosa Ingredients S.L.
    In deze demonstratie laat de Spaanse chef Michael Zorin zien hoe verschillende Sosa ingrediënten te gebruiken zijn in uw keuken.
    Lees meer
    Sosa Ingredients S.L. is een van de toonaangevendste producenten van premium ingredienten voor de gastronomische en pattiserie markt in Spanje. Sinds 1967 is Sosa altijd in ontwikkeling met het vinden en produceren van innoverende producten en toepassingen voor de moderne gastronomie. Ook spelen zij een belangrijke rol in de ontwikkeling van de moluculaire beweging in de gastronomie.In deze demonstratie laat Michael Zorin zien hoe verschillende Sosa Ingredienten te gebruiken zijn in uw keuken.Vanilla Venture importeerd sinds 1995 bijzondere en hoogwaardige producten vanuit heel de wereld in Nederland en bediend hiermee de Nederlandse horeca. Sinds deze zomer heeft het ook de producten van Sosa in het assortiment.

    Thema:
    Demonstratie

    Spreker:
    Michael Zorin

    Locatie:
    KookPodium

    Organisator:
    Vanilla Venture
    Dinsdag 18 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 12:45
    13:15
    Machinaal Bierglas Reinigen, kan het....?
    Lees meer

    We ontvangen u graag bij het Kenniscentrum van Bier op maandag en dinsdag van 12.45 tot 13.15 uur voor onze presentatie.

    Tijdens en na de presentatie gaan we graag met u in gesprek om onze innovatieve producten en systemen nader toe te lichten, komt u ook?

    Over Ecolab

    Ecolab is de wereldleider op het gebied van water-, hygiëne- en energietechnologieën en -diensten. Elke dag helpen we de wereld schoner, veiliger en gezonder te maken - mensen en vitale bronnen beschermen. Ook in de foodservicemarkt en met name in restaurant en bars verzorgt Ecolab innovatieve oplossingen om o.a. glaswerk op de juiste manier te reinigen zodat gasten op een voedselveilige manier kunnen genieten van een goed glas fris, bier of wijn.


    Thema:
    Presentatie/lezing

    Spreker:
    Richard Evers

    Locatie:
    Kenniscentrum voor Bier

    Organisator:
    Kenniscentrum voor Bier
    Dinsdag 18 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 13:00
    14:00
    Vis en fileershow
    Masterclass over Noordzee vis en de juiste fileertechnieken hiervoor
    Lees meer
    Tijdens deze masterclass wordt u met een dikke glimlach meegenomen naar de wereld van de vis, aan de hand van mooie Noordzeevis wordt uitleg gegeven over de vangstmethoden, kwaliteit, kenmerken en het juist fileren van de vis.

    Thema:
    Demonstratie

    Spreker:
    Arie Kuijt

    Locatie:
    KookPodium

    Organisator:
    Visfileren.nl
    Dinsdag 18 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 13:00
    13:30
    De smaak van Leerdam

    Er wordt 1 wijn in 4 verschillende wijnglazen geschonken. Ontdek dat de vorm van het glas een enorme invloed heeft op de geur & smaak van de wijn.


    Thema:
    Workshop

    Spreker:
    Angel Ferrol

    Locatie:
    Wijntheater

    Organisator:
    Royal Leerdam
    Dinsdag 18 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 13:00
    14:00
    Het belang van ijs in cocktails

    Thema:
    Presentatie/lezing

    Spreker:
    Marten Braam

    Locatie:
    Stage of Spirits

    Organisator:
    Hoshizaki
    Dinsdag 18 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 13:30
    14:30
    Inspiratiesessie Sil Peppelenbosch (Restaurant Sil)
    Chef Sil Peppelenbosch demonstreert tijdens deze inspiratiesessie zijn kookkunsten met 'vergeten' producten

    AANMELDEN GRATIS BEZOEK

    Lees meer
    Chef Sil Peppelenbosch (Restaurant Sil) demonstreert tijdens deze inspiratiesessie zijn kookkunsten met 'vergeten' producten.Restaurant Sil is onlangs geopend als pop-up locatie in het restaurant van Hotel Pincoffs in Rotterdam. U kunt heerlijk komen proeven aan de gedekte Chef's Table.

    Thema:
    Proeverij

    Spreker:
    Sil Peppelenbosch

    Locatie:
    DSNM

    Organisator:
    Restaurant Sil
    Dinsdag 18 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 13:30
    14:00
    Bonbon met Ruby Chocolade
    Patissier Carlo Midiri gaat werken met de roze Ruby Chocolade en vertelt u hier graag meer over.
    Lees meer
    Ruby chocolade is een chocolade die roze is van kleur en een frisse bessensmaak heeft. Een nieuwe soort chocolade die geïntroduceerd is en gemaakt wordt door werelds grootste chocoladefabrikant Barry Callebaut. Zowel de kleur als de smaak zijn afkomstig van de gebruikte cacaobonen en niet van toegevoegde kleur- of smaakstoffen. Het is volgens de producent na melkchocolade, pure en witte chocolade de vierde 'natuurlijke soort chocolade'. De cacaobonen komen uit Ivoorkust, Brazilië en Ecuador. Patissier Carlo Midiri gaat werken met de Ruby Chocolade en vertelt u hier graag meer over.Carlo Midiri is eigenaar van Patisserie George Vis in Noordwijk. Tijdens het vierde leerjaar van zijn opleiding loopt Carlo een week stage bij patisserie en chocolaterie George Vis in Noordwijk. Toen Carlo klaar was met school werd hij door George Vis benaderd en startte daar zijn loopbaan. Na 10 jaar kwam de kans voor Carlo om de patisserie over te nemen en op 15 juli 2001 opende hij trots de deuren van zijn eigen bedrijf. 10 jaar later na de opening, drukte Carlo een eigen stempel op zijn succesvolle bedrijf door de winkel ingrijpend te verbouwen. In deze geweldige winkel kan hij klanten laten genieten van al zijn mooie en lekkere producten.

    Thema:
    Demonstratie

    Spreker:
    Carlo Midiri

    Locatie:
    Demo Unit Nederlands Patisserie Team

    Organisator:
    Nederlands Patisserie Team
    Dinsdag 18 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 13:30
    13:45
    Nederlands Kampioen Bier Sommelier

    Thema:
    Presentatie/lezing

    Spreker:
    Pepijn van der Waa

    Locatie:
    Kenniscentrum voor Bier

    Organisator:
    Kenniscentrum voor Bier
    Dinsdag 18 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 14:00
    14:30
    Demonstratie sterrenchef met ERU Cheese Spreads
    De chef-kok demonstreert de mogelijkheden van de ERU Cheese Spreads en hij bereidt met deze kaas een sterrengerecht. Laat u smaakvol verrassen!
    Thema:
    Demonstratie

    Spreker:
    Gert Blom

    Locatie:
    KookPodium

    Organisator:
    Koninklijke ERU
    Dinsdag 18 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 14:00
    14:30
    De natte oestershow
    Ontdek de terroir en de merroir van wijn & oesters!
    Thema:
    Workshop

    Spreker:
    Barend Havenaar en Wil van Merkenstein

    Locatie:
    Wijntheater

    Organisator:
    Wijntheater
    Dinsdag 18 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 14:00
    14:30
    Prijsuitreiking Glazen Kalf

    Bekendmaking van de winnaar van de het Glazen Kalf 2018.


    Thema:
    Prijsuitreiking

    Spreker:
    Edwin Loos

    Locatie:
    WedstrijdArena (Euro-Toques)

    Organisator:
    VanDrie Group
    Dinsdag 18 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 14:00
    15:00
    Durf te kiezen!
    Energie en toewijding hebben altijd veel gebracht maar zijn ook valkuilen. Door te durven kiezen en niet te laten afleiden brengt je dat echt verder.
    Lees meer
    Edwin Klaasen richtte in 2007 Desemenzo op. Edwin vertelt over het ontstaan van Desemenzo en hoe hij bewust en onbewust keuzes maakte de afgelopen 10 jaar. Zijn missie om mensen blij te maken met brood is het uitgangspunt in alles wat hij doet.

    Thema:
    Presentatie/lezing

    Spreker:
    Edwin Klaasen

    Locatie:
    FoodIntro Live! Paviljoen

    Organisator:
    Desemenzo
    Dinsdag 18 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 14:00
    15:00
    Spirits seminar

    Thema:
    Presentatie/lezing

    Spreker:
    Michel Meenderman

    Locatie:
    Stage of Spirits

    Organisator:
    Nolet Distillery
    Dinsdag 18 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 14:30
    14:45
    Besparen met glazenwassystemen van Winterhalter
    Horecapersoneel is momenteel schaars. Wij hebben oplossingen voor u!
    Lees meer
    Winterhalter heeft systemen die u het werk uit handen nemen en ervoor zorgen dat u uw mensen kunt inzetten waar ze het meeste waarde bijdragen.

    Thema:
    Demonstratie

    Spreker:
    Joost Vinken

    Locatie:
    KookPodium

    Organisator:
    Winterhalter Nederland
    Dinsdag 18 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 14:30
    15:30
    Inspiratiesessie Valerie Kuster (Op Het Dak)
    Chef Valerie Kuster kookt normaliter op grote hoogte. Tijdens deze sessie laat zij zich van haar duurzaamste kant zien.

    AANMELDEN GRATIS BEZOEK

    Lees meer
    Chef Valerie Kuster (Op Het Dak) kookt normaliter op grote hoogte. Tijdens deze sessie laat zij zich van haar duurzaamste kant zien.Op Het Dak is hét rooftop restaurant voor ontbijt, lunch en drinken op de grootste dakakker van Europa. U kunt heerlijk komen proeven aan de gedekte Chef's Table.

    Thema:
    Proeverij

    Spreker:
    Valerie Kuster

    Locatie:
    DSNM

    Organisator:
    Op Het Dak
    Dinsdag 18 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 14:45
    15:15
    Innoveren met groente en fruit
    We laten je proeven hoe je met uitgekiende combinaties en verrassende groente- en fruitsoorten iedere dag opnieuw je gasten kan verrassen.
    Lees meer
    Met nieuwe smaken, structuren en combinaties helpt Rungis chefs en ondernemers de volgende stap te zetten. Groente en fruit hebben bij Rungis altijd een hoofdrol, SVH Meesterkok Niels van den Berg laat je proeven hoe je met uitgekiende combinaties en verrassende groente- en fruitsoorten iedere dag opnieuw je gasten kan verrassen. Innoveren met vers doen we samen!

    Thema:
    Demonstratie

    Spreker:
    SVH Meesterkok Niels van den Berg

    Locatie:
    KookPodium

    Organisator:
    Rungis
    Dinsdag 18 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 15:00
    15:30
    Wijnv(r)ouw van het jaar 2019

    Welke wijnv(r)ouw geeft kleur aan de wijnwereld en onderscheid zich met haar kwaliteiten.Zij zal ook een demonstratie geven na de uitreiking.


    Thema:
    Wedstrijden

    Spreker:
    Barbara Verbeek & Clarissa Slingerland

    Locatie:
    Wijntheater

    Organisator:
    Wijnvouw van het jaar
    Dinsdag 18 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 15:00
    15:15
    Circulaire oplossingen voor gebruikte fusten
    Wat gebeurt er nu met uw eenmalige fusten in de afvalfase en welke oplossingen zijn er?
    Thema:
    Presentatie/lezing

    Spreker:
    Robbert-Jan Knoppers

    Locatie:
    Kenniscentrum voor Bier

    Organisator:
    Kenniscentrum voor Bier
    Dinsdag 18 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 15:00
    16:00
    The flavour selection

    Thema:
    Presentatie/lezing

    Spreker:
    Sonny Verschoor

    Locatie:
    Stage of Spirits

    Organisator:
    Maxxium
    Dinsdag 18 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 15:00
    16:00
    Artificial Intelligence & Gastvrijheid!
    Een openhartig verhaal over gastvrijheid met hoofdletter en de meerwaarde van artificial intelligence voor het hotelwezen.
    Lees meer
    Een openhartig verhaal over gastvrijheid met hoofdletter G, waar de menselijke factor essentieel blijft. Erik-Jan Ginjaar van Postillion Hotels bespreekt de meerwaarde van artificial intelligence voor het hotelwezen. Alvast een voorproefje van de nieuwste innovatie 'Michiel'.

    Thema:
    Presentatie/lezing

    Spreker:
    Erik-Jan Ginjaar

    Locatie:
    FoodIntro Live! Paviljoen

    Organisator:
    Postillion Hotels
    Dinsdag 18 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 15:30
    16:30
    Inspiratiesessie Dimitri Mulder (Pllek Amsterdam)
    Chef Dimitri Mulder van restaurant Pllek demonstreert tijdens deze inspiratiesessie zijn duurzame signatuurgerecht.

    AANMELDEN GRATIS BEZOEK

    Lees meer
    Chef Dimitri Mulder van restaurant Pllek demonstreert tijdens deze inspiratiesessie zijn duurzame signatuurgerecht.Pllek is één van de duurzaamste restaurants van Amsterdam en genomineerd voor de Gaia Green Awards 2018. U kunt heerlijk komen proeven aan de gedekte Chef's Table.

    Thema:
    Proeverij

    Spreker:
    Dimitri Mulder

    Locatie:
    DSNM

    Organisator:
    Pllek Amsterdam
    Dinsdag 18 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 15:30
    16:00
    Bonbon met Ruby Chocolade
    Patissier Carlo Midiri gaat werken met de roze Ruby Chocolade en vertelt u hier graag meer over.
    Lees meer
    Ruby chocolade is een chocolade die roze is van kleur en een frisse bessensmaak heeft. Een nieuwe soort chocolade die geïntroduceerd is en gemaakt wordt door werelds grootste chocoladefabrikant Barry Callebaut. Zowel de kleur als de smaak zijn afkomstig van de gebruikte cacaobonen en niet van toegevoegde kleur- of smaakstoffen. Het is volgens de producent na melkchocolade, pure en witte chocolade de vierde 'natuurlijke soort chocolade'. De cacaobonen komen uit Ivoorkust, Brazilië en Ecuador. Patissier Carlo Midiri gaat werken met de Ruby Chocolade en vertelt u hier graag meer over.Carlo Midiri is eigenaar van Patisserie George Vis in Noordwijk. Tijdens het vierde leerjaar van zijn opleiding loopt Carlo een week stage bij patisserie en chocolaterie George Vis in Noordwijk. Toen Carlo klaar was met school werd hij door George Vis benaderd en startte daar zijn loopbaan. Na 10 jaar kwam de kans voor Carlo om de patisserie over te nemen en op 15 juli 2001 opende hij trots de deuren van zijn eigen bedrijf. 10 jaar later na de opening, drukte Carlo een eigen stempel op zijn succesvolle bedrijf door de winkel ingrijpend te verbouwen. In deze geweldige winkel kan hij klanten laten genieten van al zijn mooie en lekkere producten.

    Thema:
    Demonstratie

    Spreker:
    Carlo Midiri

    Locatie:
    Demo Unit Nederlands Patisserie Team

    Organisator:
    Nederlands Patisserie Team
    Dinsdag 18 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 15:45
    16:15
    Met uw zintuigen door de moderne keuken
    René laat de inzetbaarheid zien van het VarioCookingCenter® tijdens de mise en place, in de patisserie, service en zelfs terwijl u ligt te slapen.
    Thema:
    Demonstratie

    Spreker:
    René Staartjes

    Locatie:
    KookPodium

    Organisator:
    Rational
    Dinsdag 18 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 16:00
    16:30
    NK Oestersteken 2018
    De een na laatste voorronde van het NK Oestersteken voor de grote finale in Oktober.Wie is de snelste & beste oestersteker van Rotterdam?
    Thema:
    Wedstrijden

    Spreker:
    Barend Havenaar & Barbara Verbeek

    Locatie:
    Wijntheater

    Organisator:
    Wijntheater
    Dinsdag 18 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 16:00
    17:00
    Tasting seminar skilfully distilled drinks

    Thema:
    Presentatie/lezing

    Spreker:
    Richard Zijlstra

    Locatie:
    Stage of Spirits

    Organisator:
    The London Essence
    Dinsdag 18 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 16:15
    16:45
    Mart Gillis reikt oplossingen aan

    Te weinig handjes in de keuken? Meer energie overhouden voor creativiteit? Mart Gillis reikt oplossingen aan tijdens zijn workshop op het Kookpodium.

    Lees meer

    Tijdens deze workshop deelt Mart Gillis (License To Live) innovatieve oplossingen in de keuken. Ontdek hoe jij altijd perfect voorbereid kunt zijn met een update aan je menukaart met de mooiste producten - met zo min mogelijk moeite - zonder in te leveren op kwaliteit of creativiteit. Hiermee kun je vele uren besparen op de mise-en-place, heb je meer aandacht voor je gerechten én meer tijd voor contact met je gasten. Zo kun jij het verschil maken! Kom een kijkje nemen in de mise-en-place keuken van Jordy's Keuken & Ready 2 Plate onder leiding van Mart Gillis op dinsdag en woensdag op het KookPodium van 16.15 tot 16.45.

    Mede mogelijk gemaakt door Bidfood.


    Thema:
    Workshop

    Spreker:
    Mart Gillis

    Locatie:
    KookPodium

    Organisator:
    Bidfood
    Dinsdag 18 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 16:30
    17:00
    Prijsuitreiking Gaia Green Awards 2018
    Tijdens deze feestelijke uitreiking maakt de heer Leon Keekstra per categorie de winnaars van de awards bekend.
    Thema:
    Prijsuitreiking

    Spreker:
    Gaia Green Awards

    Locatie:
    DSNM

    Organisator:
    Gaia Green Awards
    Dinsdag 18 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 16:30
    16:45
    Passie en productkennis van de medewerkers
    Lees meer
    Bier is de laatste jaren immens populair en de Nederlandse horeca probeert alle kansen te pakken en focust op meer kennis. Maar meer kennis betekent lang niet altijd meer resultaat.Hoe zorg je er als horeca-ondernemer voor dat je medewerkers hun kennis inzetten voor een beter resultaat onderaan de streep?In deze korte workshop behandelen we tips & tricks die je in jouw team kunt toepassen om meer en beter speciaalbier te verkopen!

    Thema:
    Presentatie/lezing

    Spreker:
    Bob van Wieren

    Locatie:
    Kenniscentrum voor Bier

    Organisator:
    Kenniscentrum voor Bier
    Dinsdag 18 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 17:00
    18:00
    Champagnetoren
    Tijdens de uitslag van het NK Oestersteken zal de Champagnetoren gevuld worden en uitgedeeld......
    Thema:
    Proeverij

    Spreker:
    Wijntheater

    Locatie:
    Wijntheater

    Organisator:
    NK Oestersteken 2018
    Dinsdag 18 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 17:00
    18:00
    Duurzame Borrel
    Wij nodigen alle bezoekers en leveranciers uit voor de DSNM! Netwerk Borrel
    Lees meer
    Tijd om verantwoord te netwerken! Proef de nieuwste lokale bieren, (h)eerlijke fairtrade wijnen en biologische likeuren, heerlijke Rotterdamse snacks en maak kennis met de laatste duurzame trends & ontwikkelingen binnen de gastvrijheidssector.

    Thema:
    Netwerkbijeenkomst

    Spreker:
    Green Leisure (Group)

    Locatie:
    DSNM

    Organisator:
    Green Leisure (Group)
    Dinsdag 18 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • Woensdag 19 september
  • 09:00
    11:00
    GEN-F X Gastvrij Rotterdam

     


    AANMELDEN GRATIS BEZOEK
     

     

    Lees meer

    Wij verbinden jonge ambitieuze food professionals en voeden ze met kennis en inspiratie, laten ze de status quo challengen, krijgen de mogelijkheid om nieuwe ideeën te kickstarten en bouwen samen aan een waardevol netwerk. Een peer-netwerk van gelijkgestemde generatiegenoten met een passie voor food en foodservice. www.gen-f.nl


    Thema:
    Netwerkbijeenkomst

    Spreker:
    Carlijn van den Berg

    Locatie:
    Netwerklounge

    Organisator:
    Foodservice Network
    Woensdag 19 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 10:30
    11:30
    Hoe digitaal is de horeca in Nederland en Belgie?
    GROUP7 en Foodproof geven u de nieuwste inzichten in de online klantreis van de horeca ondernemer in Nederland en België.

    AANMELDEN GRATIS BEZOEK


    Thema:
    Presentatie/lezing

    Spreker:
    Van Dam, Plevier en Waelbers

    Locatie:
    VIP room

    Organisator:
    GROUP7, Foodproof
    Woensdag 19 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 11:00
    11:30
    Demonstratie sterrenchef met ERU Cheese Spreads
    De chef-kok demonstreert de mogelijkheden van de ERU Cheese Spreads en hij bereidt met deze kaas een sterrengerecht. Laat u smaakvol verrassen!
    Thema:
    Demonstratie

    Spreker:
    Gert Blom

    Locatie:
    KookPodium

    Organisator:
    Koninklijke ERU
    Woensdag 19 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 11:00
    18:00
    Street & fingerfood competition 2018
    Sociëteit Zuid Holland van het Gastronomisch Gilde organiseert de 4e editie street & fingerfood competition 2018.

    AANMELDEN GRATIS BEZOEK

    Lees meer
    Sociëteit Zuid Holland van het Gastronomisch Gilde organiseert de 4e editie street & fingerfood competition 2018 voor leerlingen van horeca scholen en opleidingen. Het wedstrijdelement bestaat uit het maken van 50 street en 50 fingerfood gerechten. De moeilijkheidsfactor wordt bepaald door een blackbox met wildproducten. De jury bepaald de winnaar die de wisseltrofee een jaar lang op locatie mag houden.

    Thema:
    Wedstrijden

    Spreker:
    Paul Duijnstee

    Locatie:
    Standnr: 3.107

    Organisator:
    Gastronomisch Gilde Zuid Holland
    Woensdag 19 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 11:00
    17:00
    Euro-Toques Young Chef Award 2018

    Vijf zelfstandig werkende koks tot 25 jaar strijden om de titel Euro-Toques Young Chef Award 2018.


    Thema:
    Wedstrijden

    Spreker:
    Huub Oudshoorn

    Locatie:
    WedstrijdArena (Euro-Toques)

    Organisator:
    Euro-Toques Nederland
    Woensdag 19 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 11:00
    12:00
    Insecten; van noviteit naar culinaire realiteit

    We horen al jarenlang dat insecten de toekomst zijn maar wat kan je er nou echt mee? Wat zijn de mogelijkheden met krekels als culinair ingrediënt?

    Lees meer

    Die gevriesdroogde sprinkhaan hebben we wel gezien, de nieuwigheid is er van af en de consument is er niet heel enthousiast van geworden. We gaan graag met jullie in op de mogelijkheden van krekels en sprinkhanen als ingrediënt binnen culinaire gerechten met de unieke smaak die deze dieren hebben als ze met oog op menselijke consumptie worden gekweekt en verwerkt.


    Thema:
    Workshop

    Spreker:
    Sander Peltenburg

    Locatie:
    FoodIntro Live! Paviljoen

    Organisator:
    Burg Foods
    Woensdag 19 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 11:15
    13:00
    DSNM! SmaakAward 2018 - Start Team 1: De Gaanderij
    Voor de derde maal zal de strijd om de DSNM! SmaakAward losbranden.
    Lees meer
    In deze kookwedstrijd krijgen 3 teams (van 2 personen) de opdracht om met producten van verantwoorde en biologische oorsprong een zo lekker mogelijk gerecht te maken. De opdracht voor deze editie is een 3-gangen menu volgens criteria van Dutch Cuisine.

    Thema:
    Wedstrijden

    Spreker:
    DSNM! SmaakAward 2018

    Locatie:
    DSNM

    Organisator:
    Green Leisure (Group)
    Woensdag 19 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 11:30
    12:00
    Patisserie met Tom
    Patissier Tom van de Veen maakt een mooie creatie en u kunt vragen stellen over de technieken en werkwijzes!
    Thema:
    Demonstratie

    Spreker:
    Tom van de Veen

    Locatie:
    Demo Unit Nederlands Patisserie Team

    Organisator:
    Nederlands Patisserie Team
    Woensdag 19 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 11:30
    12:00
    Schmidt fresh fish market en schmidt fish basket
    Meer gasten aan de verse vis en hogere omzet door variatie en marketing presentatie van de fresh fish market.
    Lees meer
    Proeverij van de northsea fish basket en atlantic fish basket! Geniet van diverse soorten vis door Schmidt zeevis geselecteerd en samengebracht in een compleet pakket met tafelkaartjes en reclameborden.

    Thema:
    Proeverij

    Spreker:
    Wil van Merkensteijn en Andre Sminia

    Locatie:
    KookPodium

    Organisator:
    Schmidt Zeevis
    Woensdag 19 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 12:00
    12:30
    Met uw zintuigen door de moderne keuken
    René laat de inzetbaarheid zien van het VarioCookingCenter® tijdens de mise en place, in de patisserie, service en zelfs terwijl u ligt te slapen.
    Thema:
    Demonstratie

    Spreker:
    René Staartjes

    Locatie:
    KookPodium

    Organisator:
    Rational
    Woensdag 19 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 12:00
    12:30
    De Platenburgshow

    Ontdek de charme van de familie Platenburg en het geweldige wijnassortiment van Rotterdams leukste wijnwinkel!


    Thema:
    Proeverij

    Spreker:
    Julien Platenburg

    Locatie:
    Wijntheater

    Organisator:
    Wijnkoperij Platenburg
    Woensdag 19 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 12:00
    13:00
    Workshop Mexican Streetfood
    In deze workshop nemen wij u mee in de culinaire Mexicaanse wereld!
    Lees meer
    Na het volgen van de workshop bent u in staat authentieke soft tacos met originele vullingen en toppings te bereiden en presenteren. Van alle foodtrends die we nu zien in de Nederlandse horeca is die van de Mexicaanse Streetfood enorm krachtig. Vanuit Mexico, Londen en Amerika zijn de Soft tacos, salsas, guacamole, margaritas en nachos overgewaaid. Deze trend slaat enorm goed aan.

    Thema:
    Workshop

    Spreker:
    Arno Portegies

    Locatie:
    FoodIntro Live! Paviljoen

    Organisator:
    LA Streetfood
    Woensdag 19 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 12:00
    12:15
    De bierkaart is je visitekaartje!
    Lees meer
    Een grote bierkaart is geen garantie tot een succesvolle bieromzet. In tegendeel. Een restaurant waar je Chinees, Italiaans en Frans kunt eten loop je vaak voorbij omdat niet duidelijk wordt waar hun specialiteit ligt. De gast wil meer dan alleen een biernaam of een brouwerij. Nederlands bekende bierexpert Fiona de Lange inspireert met tips, do’s en don’ts voor een goede of nog betere bierrotatie in je zaak en tevreden gasten.

    Thema:
    Presentatie/lezing

    Spreker:
    Joost Glaser

    Locatie:
    Kenniscentrum voor Bier

    Organisator:
    Kenniscentrum voor Bier
    Woensdag 19 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 12:00
    13:00
    Spirits Seminar

    Thema:
    Presentatie/lezing

    Spreker:
    Jan Post

    Locatie:
    Stage of Spirits

    Organisator:
    Old dutch distillers
    Woensdag 19 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 12:30
    13:00
    Bakken zoals topkoks koken
    Sinds de start van Vlaamsch Broodhuys is het de missie van Dimitri om het publiek kennis te laten maken met ambachtelijk, smaakvol zuurdesembrood.
    Lees meer
    Dankzij de pioniersrol van Dimitri is goed brood vandaag de dag toegankelijker voor iedereen. Ondanks deze vooruitgang is hij nog steeds van mening dat het Nederlandse broodlandschap beter, voedzamer en lekkerder moet worden. En dat ambachtelijk, gezond en smaakvol brood veel mogelijkheden in de keuken biedt. Hij staat het liefst op de spreekwoordelijke zeepkist, met een manifest in z’n hand, om te verkondigen dat er een revolutie plaats moet vinden op broodgebied. Zonder lege marketingtermen, maar met de bezieling van een bakker met jarenlange ervaring.Tijdens deze kookdemonstratie laat Dimitri u kennismaken met culinaire combinaties tussen het brood van Vlaamsch Broodhuys en de producten van Vanilla Venture en Nice to Meat.

    Thema:
    Demonstratie

    Spreker:
    Dimitri Roels

    Locatie:
    KookPodium

    Organisator:
    Vlaamsch Broodhuys
    Woensdag 19 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 12:30
    14:15
    DSNM! SmaakAward 2018 - Start Team 2: Restaurant Natuurlijk
    Voor de derde maal zal de strijd om de DSNM! SmaakAward losbranden
    Lees meer
    In deze kookwedstrijd krijgen 3 teams (van 2 personen) de opdracht om met producten van verantwoorde en biologische oorsprong een zo lekker mogelijk gerecht te maken. De opdracht voor deze editie is een 3-gangen menu volgens criteria van Dutch Cuisine

    Thema:
    Wedstrijden

    Spreker:
    DSNM! SmaakAward 2018

    Locatie:
    DSNM

    Organisator:
    Green Leisure (Group)
    Woensdag 19 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 12:45
    13:00
    Circulaire oplossingen voor gebruikte fusten
    Wat gebeurt er nu met uw eenmalige fusten in de afvalfase en welke oplossingen zijn er?
    Thema:
    Presentatie/lezing

    Spreker:
    Robbert-Jan Knoppers

    Locatie:
    Kenniscentrum voor Bier

    Organisator:
    Kenniscentrum voor Bier
    Woensdag 19 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 13:00
    13:45
    Demonstratie van Belgische topchef Benoît Neusy
    Chef Benoît Neusy, bekend van L'Impératif, verzorgd een demonstratie.
    Lees meer
    Benoît Neusy start zijn carrière bij befaamde chefs met onder andere Jacques Chibois een bekende Franse sterren chef op de Côte d'Azur. Op zijn 21e begint hij zijn eigen zaak, een traiteurdienst met een viswinkel maar zeer snel koopt hij een boerderij in de buurt van Bergen in België en open zijn restaurant l'Impératif die een Michelinster in 2013 krijgt. Sinds 3 jaren is l'Impératif verhuist in een prachtige kasteel in de Domaine D'arondeau niet ver van Doornik. De keuken van Benoît is verrassend en zeer persoonlijk met een duidelijk accent op zee-aarde compossities.

    Thema:
    Demonstratie

    Spreker:
    Benoît Neusy

    Locatie:
    KookPodium

    Organisator:
    Culinaire Saisonnier
    Woensdag 19 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 13:00
    13:30
    decanteren of karaferen?

    Ontdek het verschil tussen decanteren en karaferen en proef het verschil tussen witte wijnen wel en niet gekaraffeerd.


    Thema:
    Masterclass

    Spreker:
    Dirk Dijkstra

    Locatie:
    Wijntheater

    Organisator:
    Royal Leerdam
    Woensdag 19 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 13:00
    14:00
    Het belang van ijs in cocktails

    Thema:
    Presentatie/lezing

    Spreker:
    Marten Braam

    Locatie:
    Stage of Spirits

    Organisator:
    Hoshizaki
    Woensdag 19 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 13:30
    14:00
    Patisserie met Tom
    Patissier Tom van de Veen maakt een mooie creatie en u kunt vragen stellen over de technieken en werkwijzes!
    Thema:
    Demonstratie

    Spreker:
    Tom van de Veen

    Locatie:
    Demo Unit Nederlands Patisserie Team

    Organisator:
    Nederlands Patisserie Team
    Woensdag 19 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 13:30
    13:45
    De speciaalbierkaart van Nederland
    Lees meer
    Er is een enorme keuze in (Nederlands) speciaalbier om je assortiment mee te bepalen. Maar hoe kies je voor jou de juiste bieren? En waar kan je allemaal op letten bij je keuze.

    Thema:
    Presentatie/lezing

    Spreker:
    Rob Alphenaar

    Locatie:
    Kenniscentrum voor Bier

    Organisator:
    Kenniscentrum voor Bier
    Woensdag 19 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 13:45
    14:45
    Vis en fileershow
    Masterclass over Noordzee vis en de juiste fileertechnieken hiervoor
    Lees meer
    Tijdens deze masterclass wordt u met een dikke glimlach meegenomen naar de wereld van de vis, aan de hand van mooie Noordzeevis wordt uitleg gegeven over de vangstmethoden, kwaliteit, kenmerken en het juist fileren van de vis.

    Thema:
    Demonstratie

    Spreker:
    Arie Kuijt

    Locatie:
    KookPodium

    Organisator:
    Visfileren.nl
    Woensdag 19 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 13:45
    15:30
    DSNM! SmaakAward 2018 - Start Team 3: Green Delight
    Voor de derde maal zal de strijd om de DSNM! SmaakAward losbranden.
    Lees meer
    In deze kookwedstrijd krijgen 3 teams (van 2 personen) de opdracht om met producten van verantwoorde en biologische oorsprong een zo lekker mogelijk gerecht te maken. De opdracht voor deze editie is een 3-gangen menu volgens criteria van Dutch Cuisine

    Thema:
    Wedstrijden

    Spreker:
    DSNM! SmaakAward 2018

    Locatie:
    DSNM

    Organisator:
    Green Leisure (Group)
    Woensdag 19 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 14:00
    14:30
    De Oeroude Kroatische druivenshow

    Reis met Mario en Diederik mee door Kroatië en ontdek alle geheimen van het oudste wijnland van de wereld.


    Thema:
    Masterclass

    Spreker:
    Diederik Swart

    Locatie:
    Wijntheater

    Organisator:
    Croatian Grapes
    Woensdag 19 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 14:00
    15:00
    Spirits seminar

    Thema:
    Presentatie/lezing

    Spreker:
    Michel Meenderman

    Locatie:
    Stage of Spirits

    Organisator:
    Nolet Distillery
    Woensdag 19 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 14:45
    15:15
    Innoveren met groente en fruit
    We laten je proeven hoe je met uitgekiende combinaties en verrassende groente- en fruitsoorten iedere dag opnieuw je gasten kan verrassen.
    Lees meer
    Met nieuwe smaken, structuren en combinaties helpt Rungis chefs en ondernemers de volgende stap te zetten. Groente en fruit hebben bij Rungis altijd een hoofdrol, SVH Meesterkok Niels van den Berg laat je proeven hoe je met uitgekiende combinaties en verrassende groente- en fruitsoorten iedere dag opnieuw je gasten kan verrassen. Innoveren met vers doen we samen!

    Thema:
    Demonstratie

    Spreker:
    SVH Meesterkok Niels van den Berg

    Locatie:
    KookPodium

    Organisator:
    Rungis
    Woensdag 19 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 15:00
    15:30
    Relaunch nieuwste vakblad "More than Drinks"

    Het nieuwste vakblad "More than Drinks" met bierexpert Fiona de Lange, cocktailkoningin Tess Posthumus en Register Vinoloog Barbara Verbeek.


    Thema:
    Netwerkbijeenkomst

    Spreker:
    Roeland Dobbelaer

    Locatie:
    Wijntheater

    Organisator:
    redactie More than Drinks
    Woensdag 19 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 15:00
    15:15
    De do's en don'ts van een Brewpub
    Lees meer
    Uitgever/hoofdredacteur Fedor Vogel van o.a. de magazines Bier! en Brouw! staat stil bij de sterke opkomst van de brewpubs en stadsbrouwerijen in Nederland. Hij interviewt Peter Rouwen van Brouwerij Noordt en de onlangs opgeleverde Stadsbrouwerij Thoms in Rotterdam. Waar komt de trend van stadsbrouwerijen vandaan, waar moet je aan denken als je een brouwerij aan je horecazaak wilt toevoegen, en wat zijn de risico’s? En wat vindt de consument ervan?

    Thema:
    Presentatie/lezing

    Spreker:
    Fedor Vogel & Peter Rouwen

    Locatie:
    Kenniscentrum voor Bier

    Organisator:
    Kenniscentrum voor Bier
    Woensdag 19 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 15:00
    16:00
    Durf te kiezen!
    Energie en toewijding hebben altijd veel gebracht maar zijn ook valkuilen. Door te durven kiezen en niet te laten afleiden brengt je dat echt verder.
    Lees meer
    Edwin Klaasen richtte in 2007 Desemenzo op. Edwin vertelt over het ontstaan van Desemenzo en hoe hij bewust en onbewust keuzes maakte de afgelopen 10 jaar. Zijn missie om mensen blij te maken met brood is het uitgangspunt in alles wat hij doet.

    Thema:
    Presentatie/lezing

    Spreker:
    Edwin Klaasen

    Locatie:
    FoodIntro Live! Paviljoen

    Organisator:
    Desemenzo
    Woensdag 19 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 15:00
    16:00
    The flavour selection

    Thema:
    Presentatie/lezing

    Spreker:
    Sonny Verschoor

    Locatie:
    Stage of Spirits

    Organisator:
    Maxxium
    Woensdag 19 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 15:30
    16:00
    Patisserie met Tom
    Patissier Tom van de Veen maakt een mooie creatie en u kunt vragen stellen over de technieken en werkwijzes!
    Thema:
    Demonstratie

    Spreker:
    Tom van de Veen

    Locatie:
    Demo Unit Nederlands Patisserie Team

    Organisator:
    Nederlands Patisserie Team
    Woensdag 19 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 16:00
    16:30
    Duitsland op jouw wijnkaart

    Maurice leert je de tips & tricks in de wereld van de wijnarrangementen.


    Thema:
    Workshop

    Spreker:
    Maurice de Coninck
      (de Coninckwines)
    Locatie:
    Wijntheater

    Organisator:
    Wijntheater
    Woensdag 19 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 16:00
    17:00
    Tequila seminar door tequila ambassador Tomas Estes

    Thema:
    Presentatie/lezing

    Spreker:
    Tomas Estes

    Locatie:
    Stage of Spirits

    Organisator:
    Bart’s Bottles
    Woensdag 19 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 16:15
    16:45
    Mart Gillis reikt oplossingen aan

    Te weinig handjes in de keuken? Meer energie overhouden voor creativiteit? Mart Gillis reikt oplossingen aan tijdens zijn workshop op het Kookpodium.

    Lees meer

    Tijdens deze workshop deelt Mart Gillis (License To Live) innovatieve oplossingen in de keuken. Ontdek hoe jij altijd perfect voorbereid kunt zijn met een update aan je menukaart met de mooiste producten - met zo min mogelijk moeite - zonder in te leveren op kwaliteit of creativiteit. Hiermee kun je vele uren besparen op de mise-en-place, heb je meer aandacht voor je gerechten én meer tijd voor contact met je gasten. Zo kun jij het verschil maken! Kom een kijkje nemen in de mise-en-place keuken van Jordy's Keuken & Ready 2 Plate onder leiding van Mart Gillis op dinsdag en woensdag op het KookPodium van 16.15 tot 16.45.

    Mede mogelijk gemaakt door Bidfood.


    Thema:
    Workshop

    Spreker:
    Mart Gillis

    Locatie:
    KookPodium

    Organisator:
    Bidfood
    Woensdag 19 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 16:30
    17:00
    DSNM! SmaakAward 2018 - De prijsuitreiking
    De jury maakt bekend wie vandaag de opdracht het beste heeft uitgevoerd en wie zich winnaar van de DSNM! Smaakaward 2018 mag noemen.
    Lees meer
    Rond dit tijdstip maakt de jury onder leiding van Edward de Ridder (chef New York Basement), Leon Keekstra (Stadsbemoeial) en Robert Siedenburg (Kookstudio.nl/ Dutch Cuisine) bekend wie vandaag de opdracht het beste heeft uitgevoerd en wie zich winnaar van de DSNM! Smaakaward 2018 mag noemen.

    Thema:
    Wedstrijden

    Spreker:
    DSNM! SmaakAward 2018

    Locatie:
    DSNM

    Organisator:
    Green Leisure (Group)
    Woensdag 19 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 16:30
    16:45
    Botanicals - Brouwen met kruiden

    Thema:
    Presentatie/lezing

    Spreker:
    Frederik Kampman

    Locatie:
    Kenniscentrum voor Bier

    Organisator:
    Kenniscentrum voor Bier
    Woensdag 19 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 16:45
    17:00
    Besparen met glazenwassystemen van Winterhalter
    Horecapersoneel is momenteel schaars. Wij hebben oplossingen voor u!
    Lees meer
    Horecapersoneel is momenteel schaars. Winterhalter heeft systemen die u het werk uit handen nemen en ervoor zorgen dat u uw mensen kunt inzetten waar ze het meeste waarde bijdragen.

    Thema:
    Demonstratie

    Spreker:
    Joost Vinken

    Locatie:
    KookPodium

    Organisator:
    Winterhalter Nederland
    Woensdag 19 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 17:00
    17:30
    Sommelier Secrets

    Leer alle geheimen die elke sommelier en gastvrouw/heer zou moeten weten.

    Als sommelier onthult u wijn-geheimen en verrast u de gast aan tafel.

     

    Inleiding door Peter van Hees, "Secrets aan tafel"

    "Secrets van CANOSO" door Andrea Cuzzolin (uit Italie)

    "Secrets van LOESS" door Peter van Hees


    Thema:
    Presentatie/lezing

    Spreker:
    Peter van Hees

    Locatie:
    Wijntheater

    Organisator:
    Vino d'Amigo
    Woensdag 19 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 17:00
    17:30
    Prijsuitreiking Euro-Toques Young Chef Award 2018

    Bekendmaking van de winnaar van de Euro-Toques Young Chef Award 2018


    Thema:
    Prijsuitreiking

    Spreker:
    Ted Janssen

    Locatie:
    WedstrijdArena (Euro-Toques)

    Organisator:
    Euro-Toques Nederland
    Woensdag 19 september
    Favoriet outFavoriet aan