Programma Gastvrij Rotterdam

In aanloop naar de 9e editie van Gastvrij Rotterdam wordt het programma van 2022 hier bekendgemaakt. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en volg ons op social media om niets te missen!

  • Maandag 19 september
  • 10:30
    11:30
    GROUP7 Dagstart - over Ecommerce in food
    Start je beursdag met een seminar over e-commerce in foodservice. GROUP7 en elke dag een andere gastspreker leveren jou inzichten uit de branche.

    AANMELDEN VOOR GRATIS PROGRAMMA-ONDERDEEL

    Lees meer
    De verkopen in b2b foodservice gaan voor gemiddeld 90% via de webshops van groothandels. Het is dus enorm belangrijk hier veel aandacht aan te besteden.In de Dagstart gkrijg je dagelijks handvatten voor een goed (jaar-)gesprek over e-commerce, mede dankzij drie gastsprekers die het onderwerp vanuit hun perspectief zullen belichtenOp maandag 19 september verwelkomen wij Chris Bergmann, senior manager Shopper Marketing bij Coca-Cola Europacific Partners.We bespreken onder andere de volgende onderwerpen:- Analyses die je doet voordat je een jaargesprek voert,- Afspraken maken over online activaties, en- Je vervolgstappen naar een Perfect Store.

    Type:
    Netwerkbijeenkomst | Presentatie/Lezing
    Spreker:
    Martin van Dam

    Locatie:
    VIP room

    Organisator:
    GROUP7; Bureau voor foodcommerce
    Maandag 19 september Netwerkbijeenkomst | Presentatie/Lezing
    Favoriet outFavoriet aan
  • 11:00
    16:00
    Voorrondes HANOS Gouden Koksmuts

    Het Gastronomisch Gilde verzorgt met samenwerkingspartner HANOS Internationale Horecagroothandel in 2022 de voorronde van de HANOS Gouden Koksmuts-wedstrijd op Gastvrij Rotterdam.

    De fanatieke deelnemers koken diverse gerechten met een black box, waarin voor elke gang andere (verplichte) ingrediënten zitten. Het winnende team gaat niet alleen met de felbegeerde titel naar huis, maar ook met mooie prijzen! Op de Horecava in 2023 zal de finale plaatsvinden.


    Type:
    Wedstrijden
    Spreker:
    Ramona van Zweden

    Locatie:
    Gastronomisch Gilde WedstrijdArena

    Organisator:
    Gastronomisch Gilde
    Maandag 19 september Wedstrijden
    Favoriet outFavoriet aan
  • 11:00
    12:00
    Morning coffees

    Type:
    Spreker:

    Locatie:
    Cocktails & Beans

    Organisator:
    Maandag 19 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 11:00
    17:00
    De Euro-Toques Nederland Cookware Company Restaurantprijs 2022

    Vijf genomineerde restaurants zullen gaan strijden om The Cookware Company Restaurantprijs 2022. In 5 keukens zal er een 3-gangen menu gekookt gaan worden met een Black Box samengesteld uit Euro-Toques waardige producten.

    Lees meer

    In samenwerking met The Cookware Company, als Exclusive Business Partner van Euro-Toques Nederland, is een nieuwe Restaurantprijs in het leven geroepen: De Euro-Toques Nederland Cookware Company Restaurantprijs. Deze prijs zal uitgereikt worden aan het Euro-Toques Nederland restaurant dat het gedachtengoed, de filosofie en de Code van Eer het beste uitdraagt naar zijn gasten.

    De genomineerden zijn:

    - De MAANDEMAKER restaurant | Bunschoten- Spakenburg
    - DE LIMUS restaurant | Eindhoven
    - DE GORDIAAN restaurant | Lelystad
    - DE BASELIEK restaurnt | Appingedam
    - MORILLE restaurant | Koudekerke

     

     

     


    Type:
    Wedstrijden
    Spreker:
    Hans van Triest

    Locatie:
    Euro-Toques WedstrijdArena

    Organisator:
    Euro-Toques Nederland
    Maandag 19 september Wedstrijden
    Favoriet outFavoriet aan
  • 11:30
    12:30
    Leer, proef en raak enthousiast over glutenvrij!
    Steeds meer mensen eten vanwege verschillende redenen glutenvrij.
    Lees meer
    Leer de basis van duurzaam glutenvrij koken en serveren en proef ondertussen van heerlijke glutenvrije producten en gerechten. Je bent van harte welkom in de keuken van MeerGlutenvrij. MeerGlutenvrij is horeca-expert op het gebied van glutenvrij.

    Type:
    Demonstratie
    Spreker:
    Mireille Woud

    Locatie:
    Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen

    Organisator:
    Meer Glutenvrij
    Maandag 19 september Demonstratie
    Favoriet outFavoriet aan
  • 11:30
    12:45
    Officiële Opening Gastvrij Rotterdam

    Tijdens de officiële opening heffen we gezamenlijk het glas om met elkaar te vieren dat de beurs weer opent. Na een welkomstwoord van Robert Melaard staat het volgende programma klaar:

    - Roos Wouters vertelt vanuit haar vak over personeelstekorten
    - Robèr Willems als voorzitter KHN
    - Kick-off Week van de Horeca door Lennart Maas
    - Uitreiking Gouden Pollepels door Ellen den Hollander en regionale chef


    Type:
    Spreker:
    Robert Melaard, Ellen den Hollander, Roos Wouters, Robèr Willems, Lennart Maas, Paul van den Bosch

    Locatie:

    Organisator:
    Maandag 19 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 12:00
    12:30
    Glasproeverij
    Ontdek hoe de vorm van een wijnglas een enorme invloed heeft op de geur en smaak van de wijn.
    Type:
    Masterclass
    Spreker:
    Barbara Verbeek

    Locatie:
    Wijntheater

    Organisator:
    Royal Leerdam
    Maandag 19 september Masterclass
    Favoriet outFavoriet aan
  • 12:00
    14:00
    Nespresso Serveert
    Kom inspiratie opdoen en leer alles kennen over onze koffies, smaken, koffiemomenten en bijpassende lekkernijen gemaakt door Erik van Loo.
    Type:
    Demonstratie | Netwerkbijeenkomst | Proeverij
    Spreker:
    Erik van Loo

    Locatie:
    VIP room

    Organisator:
    Nespresso
    Maandag 19 september Demonstratie | Netwerkbijeenkomst | Proeverij
    Favoriet outFavoriet aan
  • 12:00
    18:00
    Beginner niveau: Batched Cocktails

    Type:
    Spreker:

    Locatie:
    Cocktails & Beans

    Organisator:
    Maandag 19 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 12:00
    15:00
    Gevorderd niveau: Cocktail bereiding & Espresso

    Type:
    Spreker:

    Locatie:
    Cocktails & Beans

    Organisator:
    Maandag 19 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 12:00
    13:00
    Lancering samenwerking Gastronomisch Gilde & CHEFFD

    Type:
    Spreker:
    Jonathan Zandbergen

    Locatie:

    Organisator:
    Maandag 19 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 12:00
    13:30
    High-end filter coffee made easy with the Coffee Gentleman

    Type:
    Spreker:
    James Daime

    Locatie:
    Cocktails & Beans

    Organisator:
    Maandag 19 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 12:30
    14:30
    Gault&Millau Jamsessie: Restaurant Putaine

    Tijdens de Gault&Millau Jamsessies staat Gault&Millau met een keuken en restaurant setting op de beursvloer. Zij organiseren iedere beursdag een lunch in samenwerking met een chef en een sommelier. Bij de jamsessie zullen de beste wijn spijs combinaties worden geprobeerd in samenspraak met gasten (max. 24 per sessie). In deze jamsessie: Restaurant Putaine met 13,5|20 Gault&Millau punten met chef Michael Schook.

    Lees meer

    Over Putaine: Modern paviljoen in het water in een nieuw te ontwikkelen drijvend stadspark in Rotterdam, tussen schiereiland met Kop van Zuid en Katendrecht. De tweede zaak van chef-kok Michael Schook heeft door locatie en inrichting een aparte vibe en dat is een understatement. Met een enorm terras voor de deur te midden van het water heeft Putaine door zijn ligging op zich al bijzondere aantrekkingskracht. En dan zijn er nog de gerechtjes die de chef met creatieve toets smaakvol in balans brengt.

    Over de jamsessies: Tijdens de lunch sessies zal een Rotterdamse chef een drie gangen menu bereiden in het bijzijn van gasten, waarbij bij elke gang de beste wijn-spijs combinatie wordt gezocht. Hiervoor is een samenwerking aangegaan met wijngroothandel Anfors-Imperial en SVH Wijnmeester Roy Pelgrim om tot de beste keuzes te komen. Als gasten zijn bezoekers van de Gastvrij Rotterdam beurs en gasten van partners en de beursorganisatie welkom. Het geheel wordt mogelijk gemaakt door Gault&Millau, Gastvrij Rotterdam, Anfors-Imperial en verschillende food groothandels en leveranciers die ook op de beursvloer aanwezig zijn.


    Type:
    Proeverij
    Spreker:
    Chef Michael Schook

    Locatie:
    Gault&Millau Jamsessies

    Organisator:
    GaultenMillau
    Maandag 19 september Proeverij
    Favoriet outFavoriet aan
  • 12:30
    13:30
    Good Fish Foundation

    Jadis Schreuders (bekend van 24-kitchen) kookt met mosselen. Deze 'mossel anders’ geeft een mooi en zeer smakelijk alternatief als eiwitbron en vleesvervanger.


    Type:
    Demonstratie
    Spreker:
    Diverse sprekers

    Locatie:
    Keuken Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen

    Organisator:
    Good Fish Foundation
    Maandag 19 september Demonstratie
    Favoriet outFavoriet aan
  • 13:00
    15:00
    Proefschrijft Wijnen van het Jaar 2022

    Een feestelijke uitreiking: het Wijnconcours van de beste najaarswijnen.
     

    Lees meer

    De winnaars van het Proefschrift Wijnconcours worden gehuldigd in Rotterdam. De winnende importeurs van de najaarseditie van het 34e Proefschrift Wijnconcours kunnen bij die gelegenheid hun oorkondes in ontvangst nemen in het Wijntheater. Aanmelden kan via de organisatie van Wine and Food Association.


    Type:
    Prijsuitreiking | Proeverij
    Spreker:
    Jan van Lissum

    Locatie:
    Wijntheater

    Organisator:
    Wine and Food Association
    Maandag 19 september Prijsuitreiking | Proeverij
    Favoriet outFavoriet aan
  • 13:30
    15:30
    Het Nieuwe Nassen

    Cook-Off 13:30- 14:15
    Elke dag gaan twee nieuwe chefs de strijd met elkaar aan: wie maakt het beste gerecht met de ingrediënten uit de Nieuwe Nassen Mystery Box? Alle ingrediënten in de box zijn afkomstig van ondernemers uit het Nieuwe Nassen collectief óf van samenwerkingspartner Verspilling is Verrukkelijk, en zijn terug te vinden op de beursvloer. 

    Kernproduct in de spotlight 14:15-15:10
    Wat maakt Het Nieuwe Nassen, en welke producten zijn daar een goed voorbeeld van? Elke dag zet Het Nieuwe Nassen een ander kernproduct in de spotlight. Wat is het? Wat maakt dit ingrediënt een kernproduct van Het Nieuwe Nassen. En misschien nog wel het belangrijkst: wat kun je ermee?

    Het Nieuwe Nassen op de kaart 15:10 -15:30
    Benieuwd naar hoe je Het Nieuwe Nassen ook op jouw kaart zet? Tijdens Het Nieuwe Nassen op de kaart spreken we met restaurants in Rotterdam die mee hebben gedaan met de eerste Nieuwe Nassen Challenge. Hoe is het bevallen, welk gerecht hebben ze aangepakt? En hoe kan jij meedoen? Inschrijven voor de Nieuwe Nassen Challenge kan direct bij onze stand

     


    Type:
    Demonstratie
    Spreker:
    Diverse duurzame ondernemers

    Locatie:
    Keuken Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen

    Organisator:
    BlueCity
    Maandag 19 september Demonstratie
    Favoriet outFavoriet aan
  • 14:00
    16:00
    Tea & foodpairing with Trinitea

    Type:
    Spreker:
    Sybilla Jimmink

    Locatie:
    Cocktails & Beans

    Organisator:
    Maandag 19 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 15:00
    18:00
    Expert niveau: Mixology & Latte art

    Type:
    Spreker:

    Locatie:
    Cocktails & Beans

    Organisator:
    Maandag 19 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 15:30
    16:00
    Voorprogramma NK Oestersteken
    Een kleine opfrisser met champagnehuis Castelnau: als voorprogramma van het NK Oestersteken vertelt Cordier meer over champagne en oesters.
    Type:
    Demonstratie
    Spreker:
    Cordier

    Locatie:
    Wijntheater

    Organisator:
    Castelnau
    Maandag 19 september Demonstratie
    Favoriet outFavoriet aan
  • 15:30
    17:30
    Gault&Millau Jamsessie: Restaurant FG

    Tijdens de Gault&Millau Jamsessies staat Gault&Millau met een keuken en restaurant setting op de beursvloer. Zij organiseren iedere beursdag een lunch in samenwerking met een chef en een sommelier. Bij de jamsessie zullen de beste wijn spijs combinaties worden geprobeerd in samenspraak met gasten (max. 24 per sessie). In deze jamsessie: Restaurant FG met 17|20 Gault&Millau punten met chef Francois Geurds.

    Lees meer

    Over FG: Feilloos geraffineerd. FG staat uiteraard voor de naam van de chef-eigenaar maar die twee begrippen omvatten in een notendop de stijl van François Geurds. Al mag het woord exuberant in die context evenmin ontbreken. De goedlachse chef houdt van verrassingen en het ongewone. Beleving verzekerd onder de Rotterdamse Hofbogen. Aan de keukentoog of in de draaiende kuipfauteuils. Of met een intrigerende wijnkaart die meer dan 1000 referenties telt en een collectie fine spirits om duizelig van te worden. In het bord tovert hij vaak met aparte smaak- en textuurcombinaties en toont hij een opmerkelijke feeling voor wat we als de sappige component zouden kunnen omschrijven. Denk daarbij aan sauzen, dressings, vinaigrettes, essences en reducties die een gerecht afronden of extra boeiend maken. François Geurds kan makkelijk buiten het klassieke vierkant denken en koken. 

    Over de jamsessies: Tijdens de lunch sessies zal een Rotterdamse chef een drie gangen menu bereiden in het bijzijn van gasten, waarbij bij elke gang de beste wijn-spijs combinatie wordt gezocht. Hiervoor is een samenwerking aangegaan met wijngroothandel Anfors-Imperial en SVH Wijnmeester Roy Pelgrim om tot de beste keuzes te komen. Als gasten zijn bezoekers van de Gastvrij Rotterdam beurs en gasten van partners en de beursorganisatie welkom. Het geheel wordt mogelijk gemaakt door Gault&Millau, Gastvrij Rotterdam, Anfors-Imperial en verschillende food groothandels en leveranciers die ook op de beursvloer aanwezig zijn.


    Type:
    Proeverij
    Spreker:
    Chef Francois Geurds

    Locatie:
    Gault&Millau Jamsessies

    Organisator:
    GaultenMillau
    Maandag 19 september Proeverij
    Favoriet outFavoriet aan
  • 15:30
    16:30
    Good Fish Foundation

    Chef-kok Bas Cloo van Dutch Cuisine laat ons zien hoe je heerlijke streetfood maakt van Amerikaanse rivierkreeft. Een plaag in onze wateren, maar een delicatesse op je bord.


    Type:
    Demonstratie
    Spreker:
    Bas Cloo

    Locatie:
    Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen

    Organisator:
    Good Fish Foundation
    Maandag 19 september Demonstratie
    Favoriet outFavoriet aan
  • 16:00
    18:00
    NK Oestersteken 2022 & BK Oestersteken
    Wie is de snelste en beste oestersteker van Nederland?
    Lees meer
    In de wedstrijd wordt niet alleen gekeken of de deelnemer in een zo snel mogelijke tijd de 30 platte Zeeuwse oesters kunnen openen: je kunt bonuspunten krijgen voor presentatie & vakkundigheid, maar ook strafpunten voor cut-meat en gruis. In de jury zitten culinair journalist Felix Wilbrink, directrice Adrie & Zoon en visfileerspecialist en entertainer Arie Kuijt. De show wordt gepresenteerd door oesterman Barend Havenaar en wijnjournaliste Barbara Verbeek. Zij organiseren samen deze super spannende wedstrijd al meer dan 10 jaar.

    Type:
    Wedstrijden
    Spreker:
    Barend Havenaar

    Locatie:
    Wijntheater

    Organisator:
    Wijntheater
    Maandag 19 september Wedstrijden
    Favoriet outFavoriet aan
  • 16:00
    17:00
    Training & travel with Coffee Trips

    Type:
    Spreker:
    Eva van de Water

    Locatie:
    Cocktails & Beans

    Organisator:
    Maandag 19 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 16:30
    17:30
    Soof Drinks: Minder zooi op je drankenkaart!

    99% van de frisdranken bestaat uit producten met onherkenbare of onnodige toevoegingen. De consument vraagt in toenemende mate naar een transparante voedselindustrie, dus weg met die onnodige ingrediënten en kleine lettertjes.  Een trend waar je als horeca in mee moet. Maar hoe voer jij dit door? En kan dit met dezelfde of zelfs betere marge? En dan ook nog zo eenvoudig te maken, zodat iedere invalskracht dit kan bereiden? Ook thirsty for change? Join our revolution en we zien je tijdens de demo!
     


    Type:
    Demonstratie
    Spreker:
    Diverse sprekers

    Locatie:
    Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen

    Organisator:
    Soof Drinks
    Maandag 19 september Demonstratie
    Favoriet outFavoriet aan
  • 16:30
    17:30
    Meet-up Bocuse d'Or

    Start van de nieuwe Road to Lyon, in 2025.  


    Type:
    Spreker:
    Ricardo Eshuis

    Locatie:
    VIP room

    Organisator:
    Bocuse d'Or
    Maandag 19 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 17:00
    17:30
    Prijsuitreiking HANOS Gouden Koksmuts

    Bekendmaking van het winnende team van de HANOS Gouden Koksmuts!


    Type:
    Prijsuitreiking
    Spreker:
    Ramona van Zweden

    Locatie:
    Gastronomisch Gilde WedstrijdArena

    Organisator:
    Gastronomisch Gilde
    Maandag 19 september Prijsuitreiking
    Favoriet outFavoriet aan
  • 17:00
    17:30
    Prijsuitreiking Euro-Toques Nederland Cookware Company Restaurantprijs 2022

    Bekendmaking van de winnaar van de Euro-Toques Nederland Cookware Company Restaurantprijs 2022.


    Type:
    Prijsuitreiking
    Spreker:
    Hans van Triest

    Locatie:
    Euro-Toques WedstrijdArena

    Organisator:
    Euro-Toques
    Maandag 19 september Prijsuitreiking
    Favoriet outFavoriet aan
  • Dinsdag 20 september
  • 10:00
    12:00
    Masterclass Kaas en Wijn

    WTOL Academy organiseert in samenwerking met Kaasfort Amsterdam de Masterclass: Kaas en Wijn in samenwerking met René Koelman


    Type:
    Wedstrijden
    Spreker:
    René Koelman
      (Kaasfort Amsterdam)
    Locatie:
    Dock 2

    Organisator:
    WTOL Academy en SVH - Kaasfort Amsterdam
    Dinsdag 20 september Wedstrijden
    Favoriet outFavoriet aan
  • 10:30
    11:30
    GROUP7 Dagstart - over Ecommerce in food
    Start je beursdag met een seminar over e-commerce in foodservice. GROUP7 en elke dag een andere gastspreker leveren jou inzichten uit de branche.

    AANMELDEN VOOR GRATIS PROGRAMMA-ONDERDEEL

    Lees meer
    De verkopen in b2b foodservice gaan voor gemiddeld 90% via de webshops van groothandels. Het is dus enorm belangrijk hier veel aandacht aan te besteden.In de Dagstart gkrijg je dagelijks handvatten voor een goed (jaar-)gesprek over e-commerce, mede dankzij drie gastsprekers die het onderwerp vanuit hun perspectief zullen belichtenOp dinsdag 20 september verwelkomen wij Nand Peeters, CEO van Snackdeals, een dochteronderneming van de horecagroothandel Van Zon.We bespreken onder andere de volgende onderwerpen:- Analyses die je doet voordat je een jaargesprek voert,- Afspraken maken over online activaties, en- Je vervolgstappen naar een Perfect Store.

    Type:
    Netwerkbijeenkomst | Presentatie/Lezing
    Spreker:
    Martin van Dam

    Locatie:
    VIP room

    Organisator:
    GROUP7; Bureau voor foodcommerce
    Dinsdag 20 september Netwerkbijeenkomst | Presentatie/Lezing
    Favoriet outFavoriet aan
  • 11:00
    17:00
    Het Culinary Team The Netherlands laatste training

    Het Culinary Team The Netherlands doet hun laatste training in de WedstrijdArena, eind november zullen zij koken op de Worldcup in Luxemburg.


    Type:
    Spreker:
    Ramona van Zweden

    Locatie:
    Gastronomisch Gilde WedstrijdArena

    Organisator:
    Gastronomisch Gilde
    Dinsdag 20 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 11:00
    12:00
    Morning coffees

    Type:
    Spreker:

    Locatie:
    Cocktails & Beans

    Organisator:
    Dinsdag 20 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 11:00
    12:30
    Het Glazen Kalf

    Het Glazen Kalf is een jaarlijkse wedstrijd voor culinaire professionals van VanDrie Group. Jonge kooktalenten krijgen de opdracht om à la minute een hoofdgerecht te koken voor 4 personen naar eigen inzicht, op basis van een kalfsvlees black box die voorafgaand aan de start wordt uitgereikt. 


    Type:
    Wedstrijden
    Spreker:
    Edwin Loos

    Locatie:
    Euro-Toques WedstrijdArena

    Organisator:
    VanDrie Group
    Dinsdag 20 september Wedstrijden
    Favoriet outFavoriet aan
  • 11:30
    12:15
    Wholy Greens

    Kijk en proef hoe we de lekkerste en mooiste gerechten maken en hoe je kan bijdragen aan minder voedselverspilling. 


     

    Lees meer

    Wholy Greens is een innovatief Nederlands foodmerk dat groenteverspilling tegengaat en innovatieve food concepten maakt. Ons eerste product: pasta met meer dan 50% groente. Kleurrijk, lekker en met de bite waar zelfs een gorilla hongerig van wordt. 


    Type:
    Demonstratie
    Spreker:
    Wholy Green!

    Locatie:
    Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen

    Organisator:
    Wholy Green!
    Dinsdag 20 september Demonstratie
    Favoriet outFavoriet aan
  • 11:30
    12:00
    Ronde tafel gesprek over wedstrijdkoken op het hoogste niveau

    Type:
    Spreker:
    Ramona van Zweden

    Locatie:
    Gastronomisch Gilde WedstrijdArena

    Organisator:
    Gastronomisch Gilde
    Dinsdag 20 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 12:00
    12:30
    Hollandse glorie in Zuid-Afrika
    Een uitgebreide wijnproeverij met mooie achtergrond verhalen over een Nederlands stel in Zuid-Afrika.
    Type:
    Proeverij
    Spreker:
    Aaldering

    Locatie:
    Wijntheater

    Organisator:
    Fourcroy Nederland
    Dinsdag 20 september Proeverij
    Favoriet outFavoriet aan
  • 12:00
    14:00
    Gault&Millau Jamsessie: Restaurant Fitzgerald

    Tijdens de Gault&Millau Jamsessies staat Gault&Millau met een keuken en restaurant setting op de beursvloer. Zij organiseren iedere beursdag een lunch in samenwerking met een chef en een sommelier. Bij de jamsessie zullen de beste wijn spijs combinaties worden geprobeerd in samenspraak met gasten (max. 24 per sessie). In deze jamsessie: Restaurant Fitzgerald met 16|20 Gault&Millau punten met chef Michael Verhagen.

    Lees meer

    Over Fitzgerald: De naam van deze vermaarde wijnbestemming verwijst naar de Amerikaans romancier F. Scott Fitzgerald die ooit met een kwinkslag moraliserend aangaf dat van alles te veel hebben niet goed is maar dat te veel champagne drinken precies wel de juiste maat is.  Wie geeft hem ongelijk. Eigenaar Danny Gonzalez alvast niet. Hij beschikt over één van de meest uitgebreide wijnkaarten van Europa. Vooral de Bourgogne streek is uitzonderlijk goed vertegenwoordigd met een apart wijnboek waarin het heerlijk snuffelen is. Met Laurent Richet, een Master of Wine als sommelier, heeft hij alle expertise in huis om die schatkamer aan topwijnen perfect te beheren. Uit de keuken van Michael Verhagen komen subtiele creaties waarbij wij op Gastvrij Rotterdam op zoek gaan naar de beste wijn-spijs combinaties.

    Over de jamsessies: Tijdens de lunch sessies zal een Rotterdamse chef een drie gangen menu bereiden in het bijzijn van gasten, waarbij bij elke gang de beste wijn-spijs combinatie wordt gezocht. Hiervoor is een samenwerking aangegaan met wijngroothandel Anfors-Imperial en SVH Wijnmeester Roy Pelgrim om tot de beste keuzes te komen. Als gasten zijn bezoekers van de Gastvrij Rotterdam beurs en gasten van partners en de beursorganisatie welkom. Het geheel wordt mogelijk gemaakt door Gault&Millau, Gastvrij Rotterdam, Anfors-Imperial en verschillende food groothandels en leveranciers die ook op de beursvloer aanwezig zijn.


    Type:
    Proeverij
    Spreker:
    Chef Michael Verhagen

    Locatie:
    Gault&Millau Jamsessies

    Organisator:
    GaultenMillau
    Dinsdag 20 september Proeverij
    Favoriet outFavoriet aan
  • 12:00
    13:00
    Nespresso Talks
    Wat speelt er in de horeca? Speciaal voor jou als horecaondernemer organiseert Nespresso op dinsdag 20 september om 12 uur de Nespresso Talks.
    Lees meer
    Onder leiding van Gijsbregt Brouwer bespreken Nespresso, Maartje Nelissen en Erik van Loo het thema duurzaamheid en de laatste trends in onze boeiende branche.

    Type:
    Netwerkbijeenkomst | Presentatie/Lezing
    Spreker:
    Maartje, Anthony Serrien en Erik

    Locatie:
    VIP room

    Organisator:
    Gijsbregt Brouwer
    Dinsdag 20 september Netwerkbijeenkomst | Presentatie/Lezing
    Favoriet outFavoriet aan
  • 12:00
    18:00
    Beginner niveau: Mocktails en fusion Lemonade's

    Type:
    Spreker:

    Locatie:
    Cocktails & Beans

    Organisator:
    Dinsdag 20 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 12:00
    15:00
    Gevorderd niveau: One-base spirit cocktails

    Type:
    Spreker:

    Locatie:
    Cocktails & Beans

    Organisator:
    Dinsdag 20 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 12:00
    14:00
    Learning how to taste with the Dutch Cuptasters Champion

    Type:
    Spreker:
    Charly Bushoff

    Locatie:
    Cocktails & Beans

    Organisator:
    Dinsdag 20 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 12:20
    13:00
    GRO

    Proef de umami! Door z'n vlezige structuur en fijne umamismaak is de oesterzwam perfect om burgers van te maken. GRO teelt deze paddenstoelen bovendien op koffiedik afkomstig van de horeca en helemaal circulair. Zo is de burger weer rond. Tijdens deze demo vertellen ze bij GRO meer over de heerlijke smaakcombinaties met oesterzwammen. 


    Type:
    Demonstratie
    Spreker:
    GRO

    Locatie:
    Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen

    Organisator:
    GRO
    Dinsdag 20 september Demonstratie
    Favoriet outFavoriet aan
  • 13:00
    13:30
    Ode aan de Chardonnay
    Een horizontale proeverij met Chardonnays van verschillende klimaatzones en van verschillende terroirs.
    Type:
    Proeverij | Workshop
    Spreker:
    Renate Overhorst

    Locatie:
    Wijntheater

    Organisator:
    Noordman Wijnimport
    Dinsdag 20 september Proeverij | Workshop
    Favoriet outFavoriet aan
  • 13:00
    15:00
    Ronde tafel gesprekken rondom thema plantaardig koken

    Type:
    Spreker:
    Ramona van Zweden

    Locatie:
    Gastronomisch Gilde WedstrijdArena

    Organisator:
    Gastronomisch Gilde
    Dinsdag 20 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 13:00
    13:30
    Prijsuitreiking Het Glazen Kalf

    Bekendmaking van de winnaar van Het Glazen Kalf 2022! 


    Type:
    Prijsuitreiking
    Spreker:
    Edwin Loos

    Locatie:
    Euro-Toques WedstrijdArena

    Organisator:
    VanDrie Group
    Dinsdag 20 september Prijsuitreiking
    Favoriet outFavoriet aan
  • 13:05
    13:30
    HEURA - vleesvervanger met een Mediterraanse twist

    As part of the Vegan Taste Lab, Heura chefs will be cooking up a storm showcasing the quality and versatility of their 100% plant-based meat. With clean labels, and made from extra virgin olive oil, expect to be blown away by the taste and nutritionals of Heura’s Mediterranean meat successors!"


    Type:
    Demonstratie
    Spreker:
    Vegan Taste Lab

    Locatie:
    Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen

    Organisator:
    Heura
    Dinsdag 20 september Demonstratie
    Favoriet outFavoriet aan
  • 13:30
    15:30
    Het Nieuwe Nassen

    Cook-Off 13:30- 14:15
    Elke dag gaan twee nieuwe chefs de strijd met elkaar aan: wie maakt het beste gerecht met de ingrediënten uit de Nieuwe Nassen Mystery Box? Alle ingrediënten in de box zijn afkomstig van ondernemers uit het Nieuwe Nassen collectief óf van samenwerkingspartner Verspilling is Verrukkelijk, en zijn terug te vinden op de beursvloer. 

    Kernproduct in de spotlight 14:15-15:10
    Wat maakt Het Nieuwe Nassen, en welke producten zijn daar een goed voorbeeld van? Elke dag zet Het Nieuwe Nassen een ander kernproduct in de spotlight. Wat is het? Wat maakt dit ingrediënt een kernproduct van Het Nieuwe Nassen. En misschien nog wel het belangrijkst: wat kun je ermee?

    Het Nieuwe Nassen op de kaart 15:10 -15:30
    Benieuwd naar hoe je Het Nieuwe Nassen ook op jouw kaart zet? Tijdens Het Nieuwe Nassen op de kaart spreken we met restaurants in Rotterdam die mee hebben gedaan met de eerste Nieuwe Nassen Challenge. Hoe is het bevallen, welk gerecht hebben ze aangepakt? En hoe kan jij meedoen? Inschrijven voor de Nieuwe Nassen Challenge kan direct bij onze stand.

    Lees meer

    Dat is Het Nieuwe Nassen! Opgestart door BlueCity met als doel om horecaondernemers duurzamer te laten ondernemen. Het Nieuwe Nassen is een inspiratieplatform- en beweging waar horecaondernemers in en rondom Rotterdam zich kunnen aansluiten en kunnen pionieren. Door podcasts, meet-ups en impact cafés wordt de inspiratie verspreid. Maar liefst 7 leveranciers van Het Nieuwe Nassen komen als standhouder naar het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen. Kom kennismaken met de Boer op!, De Krekerij, Spireaux, Falafval, het Buijtenland van Rhoon, Bay Leaf Vegan Foods en Hoeve Biesland. De 7 partijen organiseren op verschillende momenten samen met Perry de Man diverse demo's in de DSNM! keuken. Ze laten u kennismaken met de verrassende smaken van Het Nieuwe Nassen!


    Type:
    Demonstratie
    Spreker:
    Diverse duurzame ondernemers

    Locatie:
    Keuken Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen

    Organisator:
    BlueCity
    Dinsdag 20 september Demonstratie
    Favoriet outFavoriet aan
  • 13:30
    13:40
    Kick-off NK Plantaardig koken

    Type:
    Spreker:
    Ramona van Zweden

    Locatie:
    Gastronomisch Gilde WedstrijdArena

    Organisator:
    Gastronomisch Gilde
    Dinsdag 20 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 14:00
    14:30
    Smaak van Leerdam
    Ontdek met verschillende glazen en één soort wijn dat de vorm van het glas de smaak van wijn kan beïnvloeden.
    Type:
    Masterclass
    Spreker:
    Barbara Verbeek

    Locatie:
    Wijntheater

    Organisator:
    Royal Leerdam
    Dinsdag 20 september Masterclass
    Favoriet outFavoriet aan
  • 14:00
    15:00
    GROUP7 Professional Community Kennis- en netwerkbijeenkomst
    Kennis- en netwerkbijeenkomst waar de meest opvallende resultaten uit de laatste twee onderzoeken worden gepresenteerd.
    Lees meer
    GROUP7 Professional Community is hét panel voor foodprofessionals uit de horeca, fastservice en catering in Nederland en België. Voorheen was het panel in Nederland al meer dan 20 jaar bekend als Het Nederlands Kokspanel en in België al 5 jaar onder de naam Foodservice Community. Om nog meer van elkaar te leren hebben we onze panels in Nederland en België samengevoegd onder één nieuwe naam: GROUP7 Professional Community.Regelmatig nemen de panelleden deel aan onderzoeken, tijdens deze kennis- en netwerkbijeenkomst worden de meest opvallende resultaten uit de laatste twee onderzoeken gepresenteerd.Onder het genot van een drankje kunnen we nader kennis maken en kun je (andere) panelleden van de GROUP7 Professional Community ontmoeten.Wij kijken er ontzettend naar uit om je persoonlijk te ontmoeten en kennis te delen!

    Type:
    Netwerkbijeenkomst | Presentatie/Lezing
    Spreker:
    Carolien Plevier - GROUP7

    Locatie:
    Netwerklounge

    Organisator:
    GROUP7 Professional Community
    Dinsdag 20 september Netwerkbijeenkomst | Presentatie/Lezing
    Favoriet outFavoriet aan
  • 14:00
    15:00
    Cuptasters competition with the Dutch Cuptasters Champion

    Type:
    Spreker:
    Charly Bushoff

    Locatie:
    Cocktails & Beans

    Organisator:
    Dinsdag 20 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 14:00
    17:00
    PUUR koken met wild

    De wedstrijd PUUR koken met wild is samenwerking van de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging, restaurantvereniging Euro-Toques en de Cas Spijkers Academie. Deze drie organisaties willen met deze wedstrijd meer aandacht genereren voor het werken met Nederlands wild en de directe samenwerking tussen koks en jagers stimuleren.

    Lees meer

    Vijf teams, elk met twee koks van de opleiding aan de Cas Spijkers Academie en één junior jager, zetten in de wedstrijdarena alles op alles om de jury te imponeren met hun kennis en kunde van wild. Gedurende de wedstrijd moeten de vijf teams binnen de gestelde tijd zowel een voorgerecht als een hoofdgerecht met wild bereiden, waarna de jury de gerechten beoordeeld op presentatie en smaak. Ook wordt er gelet op de deskundigheid van de jager bij het portioneren van het wild en de samenwerking tussen jager en koks.


    Type:
    Spreker:

    Locatie:
    Euro-Toques WedstrijdArena

    Organisator:
    Euro-Toques
    Dinsdag 20 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 14:30
    15:00
    Demonstratie Uitbenen Groot Wild door Herman ter Weele

    Herman ter Weele toont zijn passie voor het slagersvak tijdens de demonstratie over Uitbenen Groot Wild. 


    Type:
    Demonstratie
    Spreker:
    Herman ter Weele

    Locatie:
    Euro-Toques WedstrijdArena

    Organisator:
    Euro-Toques
    Dinsdag 20 september Demonstratie
    Favoriet outFavoriet aan
  • 15:00
    15:30
    Barbara's proeven Barbera's
    Ontdek de wondere wereld achter de druif Barbera. Proef verschillende jaargangen, gebieden en terroirs naast elkaar. Italië op zijn best!
    Type:
    Presentatie/Lezing
    Spreker:
    Barbara en Barbara

    Locatie:
    Wijntheater

    Organisator:
    Vinites
    Dinsdag 20 september Presentatie/Lezing
    Favoriet outFavoriet aan
  • 15:00
    17:00
    Gault&Millau Jamsessie: Restaurant Héroine

    Tijdens de Gault&Millau Jamsessies staat Gault&Millau met een keuken en restaurant setting op de beursvloer. Zij organiseren iedere beursdag een lunch in samenwerking met een chef en een sommelier. Bij de jamsessie zullen de beste wijn spijs combinaties worden geprobeerd in samenspraak met gasten (max. 24 per sessie). In deze jamsessie: Restaurant Héroine met 14,5|20 Gault&Millau punten met chef Michael Schook.

    Lees meer

    Over Héroine: Aantrekkelijke en grootstedelijke zaak: toegankelijk, industrieel, eigentijds met een vleugje retro, heel relaxed en uitnodigend. Uitstekende bediening door een groot team dat zijn gasten perfect aanvoelt, ontspannen en professioneel. Creatieve kookstijl volgens marktaanbod, vervat in een menu van vijf of zeven gangen. Prima timing. Ga gerust voor de zeven gangen, weliswaar enkel tijdens de tweede shift, ook met de zeer goed aangepaste wijnen die enthousiast en met kennis van zaken worden toegelicht. Fraai glaswerk, goede wijnbehandeling en prima wijnkaart op zich met karaktervolle wijnen die mooi aansluiten bij deze inventieve kookstijl. Kwaliteit gekoppeld aan creativiteit.

    Over de jamsessies: Tijdens de lunch sessies zal een Rotterdamse chef een drie gangen menu bereiden in het bijzijn van gasten, waarbij bij elke gang de beste wijn-spijs combinatie wordt gezocht. Hiervoor is een samenwerking aangegaan met wijngroothandel Anfors-Imperial en SVH Wijnmeester Roy Pelgrim om tot de beste keuzes te komen. Als gasten zijn bezoekers van de Gastvrij Rotterdam beurs en gasten van partners en de beursorganisatie welkom. Het geheel wordt mogelijk gemaakt door Gault&Millau, Gastvrij Rotterdam, Anfors-Imperial en verschillende food groothandels en leveranciers die ook op de beursvloer aanwezig zijn.


    Type:
    Proeverij
    Spreker:
    Chef Michael Schook

    Locatie:
    Gault&Millau Jamsessies

    Organisator:
    GaultenMillau
    Dinsdag 20 september Proeverij
    Favoriet outFavoriet aan
  • 15:00
    16:00
    Persbijeenkomst NabLab 0.0 Trade Show en cijfers No & Low Alcohol

    Als eerste introductie van het grote en nieuwe internationale NabLab event vindt er op dinsdag 20 september in Rotterdam Ahoy een persbijeenkomst plaats met uitgebreide informatie over het thema, inhoudelijk programma en internationaal cijfermateriaal van ISWR.  

    Zoals we allemaal weten zijn de categorieën No & Low alcohol de sterkste stijgers binnen het complete dranken assortiment. Zowel producenten, importeurs, retailers en horeca hebben de nieuwste innovaties als prioriteit in de agenda staan.

     

    Lees meer

    Programma:
    15:00 - 15:20 Opening door Charles van Goch, initiator en Robert Verhoeven, communicatie
    15:20 - 15:30 Introductie Taets Art & Event Park 
    15:30 - 15:45 Trendrapport in 0.0 door Laura Willoughby, oprichtster Club Soda
    15:45 - 15:50 Afronding met trailer video
    15:50 - 16:00 Q&A


    Type:
    Presentatie/Lezing
    Spreker:
    Charles van Goch - Robert Verhoeven

    Locatie:
    VIP room

    Organisator:
    ServiceCenter4Hospitality en PitchPR
    Dinsdag 20 september Presentatie/Lezing
    Favoriet outFavoriet aan
  • 15:00
    18:00
    Expert niveau: Bar setting for mixology

    Type:
    Spreker:

    Locatie:
    Cocktails & Beans

    Organisator:
    Dinsdag 20 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 15:00
    16:00
    Filter coffee to finish dinner in a restaurant

    Type:
    Spreker:
    Thom Hoorweg

    Locatie:
    Cocktails & Beans

    Organisator:
    Dinsdag 20 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 15:30
    16:00
    Wholy Greens

    Kijk en proef hoe we de lekkerste en mooiste gerechten maken en hoe je kan bijdragen aan minder voedselverspilling. 

    Lees meer

    Wholy Greens is een innovatief Nederlands foodmerk dat groenteverspilling tegengaat en innovatieve food concepten maakt. Ons eerste product: pasta met meer dan 50% groente. Kleurrijk, lekker en met de bite waar zelfs een gorilla hongerig van wordt. 


    Type:
    Demonstratie
    Spreker:
    Wholy Green!

    Locatie:
    Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen

    Organisator:
    Wholy Green!
    Dinsdag 20 september Demonstratie
    Favoriet outFavoriet aan
  • 16:00
    18:00
    Finale Wijnvrouw van het Jaar 2022
    Wie is de meest inspirerende, professionele en kleurrijke Wijnvrouw van het jaar?
    Lees meer
    Doordat de meeste vrouwen bescheiden zijn en zichzelf vaker niet dan wel op de voorgrond zetten, werd het tijd om een spotlight te richten op wijnvrouwen die iets bijzonders doen, die verschil hebben gemaakt in de wijnwereld, die een echte professional is en die beschikt over grote deskundigheid over wijn. Ze is een inspirerende persoonlijkheid die laat zien dat volharding tot resultaten leidt. Bijwonen op uitnodiging. Niet genodigden kunnen op afstand wel de uitreiking meekijken.

    Type:
    Prijsuitreiking
    Spreker:
    Clarissa Slingerland en Barbara Verbeek

    Locatie:
    Wijntheater

    Organisator:
    Stichting Wijnvrouw van het Jaar
    Dinsdag 20 september Prijsuitreiking
    Favoriet outFavoriet aan
  • 16:00
    17:00
    Smells in coffee with the Dutch Cuptasters Champion

    Type:
    Spreker:
    Charly Bushoff

    Locatie:
    Cocktails & Beans

    Organisator:
    Dinsdag 20 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 16:30
    17:30
    Gaia Green Awards uitreiking

    Dé duurzaamheidsprijs voor de horeca.
    De Gaia Green Awards worden uitgereikt aan horecalocaties die het afgelopen jaar aantoonbaar grote stappen hebben genomen om hun organisatie in de volle breedte te verduurzamen.


    Type:
    Spreker:
    Marco Ouwerkerk

    Locatie:
    Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen

    Organisator:
    Green Leisure Group
    Dinsdag 20 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 17:00
    17:30
    Prijsuitreiking PUUR koken met wild

    Bekendmaking van de winnaar van PUUR koken met wild 2022!


    Type:
    Spreker:

    Locatie:
    Euro-Toques WedstrijdArena

    Organisator:
    Euro-Toques
    Dinsdag 20 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 18:00
    23:00
    Gastvrij Rotterdam Network Event

    Bezoek de vierde editie van het Gastvrij Rotterdam Network Event @ Witte de Withkwartier!

    Lees meer

    Wilt u na de beursvloer het netwerken met uw relaties, klanten en partners voortzetten? Breng samen met hen op dinsdag 20 september vanaf 18:00 uur een bezoek aan dit evenement in het Witte de Withkwartier. Deze locatie beschikt over diverse kwalitatief hoogstaande horecazaken waar u tijdens het netwerken kunt genieten van een hapje en een drankje. De deelnemende zaken hebben allemaal een eigen smakelijke actie opgezet speciaal voor deze avond; van een gratis drankje en kortingen tot goed geprijsde speciale 3 gangenmenu's - kom naar het Network Event en ontdek alle acties. Uw bezoekers-/exposantenbadge biedt gratis toegang tot dit event. Tot ziens in het centrum van Rotterdam!


    Type:
    Netwerkbijeenkomst
    Spreker:
    -

    Locatie:
    Centrum Rotterdam

    Organisator:
    Gastvrij Rotterdam
    Dinsdag 20 september Netwerkbijeenkomst
    Favoriet outFavoriet aan
  • Woensdag 21 september
  • 10:30
    11:30
    GROUP7 Dagstart - over Ecommerce in food
    Start je beursdag met een seminar over e-commerce in foodservice. GROUP7 en elke dag een andere gastspreker leveren jou inzichten uit de branche.

    AANMELDEN VOOR GRATIS PROGRAMMA-ONDERDEEL

    Lees meer
    De verkopen in b2b foodservice gaan voor gemiddeld 90% via de webshops van groothandels. Het is dus enorm belangrijk hier veel aandacht aan te besteden.In de Dagstart gkrijg je dagelijks handvatten voor een goed (jaar-)gesprek over e-commerce, mede dankzij drie gastsprekers die het onderwerp vanuit hun perspectief zullen belichtenOp woensdag 21 september verwelkomen wij Jelmer de Ruiter, commercieel directeur bij Beko Groothandel.We behandelen onder andere de volgende onderwerpen:- Analyses die je doet voordat je een jaargesprek voert,- Afspraken maken over online activaties, en- Je vervolgstappen naar een Perfect Store.

    Type:
    Netwerkbijeenkomst | Presentatie/Lezing
    Spreker:
    Martin van Dam

    Locatie:
    VIP room

    Organisator:
    GROUP7; Bureau voor foodcommerce
    Woensdag 21 september Netwerkbijeenkomst | Presentatie/Lezing
    Favoriet outFavoriet aan
  • 11:00
    12:30
    Meer Smaak Minder Zout Challenge

    Culinair koken zonder te veel zout, dat is de uitdaging die de vijf teams van de 'Meer smaak minder zout challenge’ aangaan tijdens de finale op 21 september. Deze vijf teams gaan in de finale op de beursvloer van Gastvrij Rotterdam een 2-gangen menu koken. De uitdaging is dat het gehele menu maximaal twee gram zout mag bevatten per persoon, inclusief zout wat van nature al in producten aanwezig is.

    Lees meer

    De challenge is een initiatief van de Jonge Garde (de vakgroep voor studenten van het Gastronomisch Gilde) in samenwerking met Euro-Toques Nederland, Dutch Cuisine en de Nierstichting. De jury van deze challenge bestaat uit:

    • Tim Golstein
    • Jeroen van de Heuvel
    • Jeroen Robberegt
    • Iris Kranenburg
    • Maarten Riebek

    Type:
    Wedstrijden
    Spreker:
    Edwin Loos

    Locatie:
    Gastronomisch Gilde WedstrijdArena

    Organisator:
    Gastronomisch Gilde
    Woensdag 21 september Wedstrijden
    Favoriet outFavoriet aan
  • 11:00
    12:00
    Morning coffees

    Type:
    Spreker:

    Locatie:
    Cocktails & Beans

    Organisator:
    Woensdag 21 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 11:00
    17:00
    Euro-Toques Young Chef Award 2022

    De Young Chef Award wordt dit jaar voor de 27ste keer georganiseerd. Vijf koks meten zich in deze strijd met elkaar op het gebied van productkennis, techniek en creativiteit. Zij zullen worden beoordeeld door de vakjury bestaande uit: Jos van der Noll (Winnaar 2021) en Yolande Vester (PR Euro-Toques Nederland).


    Type:
    Wedstrijden
    Spreker:
    Alain Caron

    Locatie:
    Euro-Toques WedstrijdArena

    Organisator:
    Euro-Toques
    Woensdag 21 september Wedstrijden
    Favoriet outFavoriet aan
  • 11:30
    12:15
    De Krekerij
    Minidiertjes met mega smaak!
    Type:
    Demonstratie
    Spreker:
    Sander Peltenburg

    Locatie:
    Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen

    Organisator:
    Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen
    Woensdag 21 september Demonstratie
    Favoriet outFavoriet aan
  • 12:00
    12:30
    Barbara's proeven Barbera's
    Ontdek de wondere wereld achter de druif Barbera. Proef verschillende jaargangen, gebieden en terroirs naast elkaar. Italië op zijn best!
    Type:
    Presentatie/Lezing
    Spreker:
    Barbara en Barbara

    Locatie:
    Wijntheater

    Organisator:
    Vinites
    Woensdag 21 september Presentatie/Lezing
    Favoriet outFavoriet aan
  • 12:00
    14:00
    Gault&Millau Jamsessie: Restaurant Amarone

    Tijdens de Gault&Millau Jamsessies staat Gault&Millau met een keuken en restaurant setting op de beursvloer. Zij organiseren iedere beursdag een lunch in samenwerking met een chef en een sommelier. Bij de jamsessie zullen de beste wijn spijs combinaties worden geprobeerd in samenspraak met gasten (max. 24 per sessie). In deze jamsessie: Restaurant Amarone met 15,5|20 Gault&Millau punten met chef Jan van Dobben.

    Lees meer

    Over Amarone: Door een grote brand is het restaurant van Amarone vernieuwd, waardoor een mooie eenheid is ontstaan in de zaak.  Luxe fauteuils staan voor je klaar waarin je kunt genieten van mooie gerechten begeleid door goede wijnen. De keuken is Frans georiënteerd met Japanse invloeden en dat is logisch want de vrouw van de chef is Japans. Een fijn rustpunt in hartje Rotterdam.

    Over de jamsessies: Tijdens de lunch sessies zal een Rotterdamse chef een drie gangen menu bereiden in het bijzijn van gasten, waarbij bij elke gang de beste wijn-spijs combinatie wordt gezocht. Hiervoor is een samenwerking aangegaan met wijngroothandel Anfors-Imperial en SVH Wijnmeester Roy Pelgrim om tot de beste keuzes te komen. Als gasten zijn bezoekers van de Gastvrij Rotterdam beurs en gasten van partners en de beursorganisatie welkom. Het geheel wordt mogelijk gemaakt door Gault&Millau, Gastvrij Rotterdam, Anfors-Imperial en verschillende food groothandels en leveranciers die ook op de beursvloer aanwezig zijn.


    Type:
    Proeverij
    Spreker:
    Chef Jan van Dobben

    Locatie:
    Gault&Millau Jamsessies

    Organisator:
    GaultenMillau
    Woensdag 21 september Proeverij
    Favoriet outFavoriet aan
  • 12:00
    18:00
    Beginner niveau: Cocktail-tap (fountain) & marge's

    Type:
    Spreker:

    Locatie:
    Cocktails & Beans

    Organisator:
    Woensdag 21 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 12:00
    15:00
    Gevorderd niveau: Shake'n, Churn'd en build cocktails

    Type:
    Spreker:

    Locatie:
    Cocktails & Beans

    Organisator:
    Woensdag 21 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 12:00
    13:00
    Specialty coffee is not scary

    Type:
    Spreker:
    Rob Clarijs

    Locatie:
    Cocktails & Beans

    Organisator:
    Woensdag 21 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 12:50
    13:20
    Nina Bakery

    Marie-José zal enkele verrassende recepten bereiden met de Nina pita. Waar u moet denken aan gerechtjes in de amuse sfeer en starters om op de beurs te proeven en die daarnaast ook makkelijk te vertalen zijn naar sandwiches, snacks en maaltijden voor uw eigen concept.


    Type:
    Spreker:
    Marie-José

    Locatie:
    Keuken Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen

    Organisator:
    Nina Bakery
    Woensdag 21 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 13:00
    13:30
    Verschillende gezichten van Chardonnay
    Ontdek de verschillende kanten van Chardonnay. Van romig en rond tot ziltig en fris. The best of Chardonnay!
    Type:
    Proeverij
    Spreker:
    Renate Overhorst

    Locatie:
    Wijntheater

    Organisator:
    Noordman Wijnimport
    Woensdag 21 september Proeverij
    Favoriet outFavoriet aan
  • 13:00
    13:30
    Prijsuitreiking Meer Smaak Minder Zout Challenge

    Bekendmaking van de winnaar van de Meer Smaak Minder Zout Challenge.


    Type:
    Prijsuitreiking
    Spreker:
    Edwin Loos

    Locatie:
    Gastronomisch Gilde WedstrijdArena

    Organisator:
    Gastronomisch Gilde
    Woensdag 21 september Prijsuitreiking
    Favoriet outFavoriet aan
  • 13:00
    15:00
    Making chai easy with Nomad chai

    Type:
    Spreker:
    Salma Tabiat

    Locatie:
    Cocktails & Beans

    Organisator:
    Woensdag 21 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 13:30
    15:30
    Het Nieuwe Nassen

    Cook-Off 13:30- 14:15
    Elke dag gaan twee nieuwe chefs de strijd met elkaar aan: wie maakt het beste gerecht met de ingrediënten uit de Nieuwe Nassen Mystery Box? Alle ingrediënten in de box zijn afkomstig van ondernemers uit het Nieuwe Nassen collectief óf van samenwerkingspartner Verspilling is Verrukkelijk, en zijn terug te vinden op de beursvloer. 

    Kernproduct in de spotlight 14:15-15:10
    Wat maakt Het Nieuwe Nassen, en welke producten zijn daar een goed voorbeeld van? Elke dag zet Het Nieuwe Nassen een ander kernproduct in de spotlight. Wat is het? Wat maakt dit ingrediënt een kernproduct van Het Nieuwe Nassen. En misschien nog wel het belangrijkst: wat kun je ermee?

    Het Nieuwe Nassen op de kaart 15:10 -15:30
    Benieuwd naar hoe je Het Nieuwe Nassen ook op jouw kaart zet? Tijdens Het Nieuwe Nassen op de kaart spreken we met restaurants in Rotterdam die mee hebben gedaan met de eerste Nieuwe Nassen Challenge. Hoe is het bevallen, welk gerecht hebben ze aangepakt? En hoe kan jij meedoen? Inschrijven voor de Nieuwe Nassen Challenge kan direct bij onze stand


    Type:
    Demonstratie
    Spreker:
    Diverse duurzame ondernemers

    Locatie:
    Keuken Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen

    Organisator:
    BlueCity
    Woensdag 21 september Demonstratie
    Favoriet outFavoriet aan
  • 14:00
    14:30
    Glasproeverij
    Leer hoe de vorm van het glas een enorme invloed heeft op geur en smaak van de wijn.
    Type:
    Masterclass
    Spreker:
    Barbara Verbeek

    Locatie:
    Wijntheater

    Organisator:
    Royal Leerdam
    Woensdag 21 september Masterclass
    Favoriet outFavoriet aan
  • 14:00
    15:45
    Good Fish Dish Award, powered by Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen

    Een kookwedstrijd voor jonge chefs met durf, ambitie en oog voor duurzaamheid. Deze kookwedstrijd op basis van duurzame, verantwoorde en eerlijke producten, heeft dit jaar als thema streetfood. De verplichte ingrediënten zijn mosselen en Amerikaanse rivierkreeft.

    Lees meer

    In 2030 uitsluitend Goede Vis in Nederland, dat is onze missie. En dat gaat ons lukken, in samenwerking met de Nederlandse horeca, opleiders, vissers, viskwekers, -verwerkers en -handelaars. En met supermarkten en viskramen, die we helpen bij het vergroten van hun duurzame assortiment. Good Fish organiseert in samenwerking met het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen de wedstrijd om de Good Fish Dish Award om via deze weg onze boodschap ook onder de aandacht van chefs in Nederland te brengen. De volgende 5 opleidingen vaardigen dit jaar een team af:

    • De Rooipannen - Breda
    • ROC Friese Poort - Sneek
    • Rijn IJssel Vakschool - Wageningen
    • ROC van Amsterdam Sterklas - Amsterdam
    • Albeda Horeca College - Rotterdam en omstreken

      Als hoofdingrediënten werken we binnen de wedstrijd met mosselen en Amerikaanse rivierkreeft en een blackbox.

      Waarom zijn Mosselen goed? Mosselen zijn duurzaam omdat ze niet overbevist zijn, de laagste CO2 footprint hebben en er geen gebruik wordt gemaakt van chemicaliën, mest, antibiotica of andere toevoegingen. Mosselen filteren hun eigen voedsel uit het water, er is goede controle en minimale impact op het overige zeeleven. Daarbij zijn mosselen ook nog een eiwitrijke, dus heel smakelijke vleesvervanger.

    Waarom is Rivierkreeft goed? Onze rivieren en sloten zitten vol met miljoenen Amerikaanse rivierkreeft. Ze verstoren de waterkwaliteit en ondermijnen de dijken en weilanden. De oplossing? Wegvissen en opeten! Ze zijn namelijk erg lekker en ook een rijke bron van eiwitten.

    Tijdens de wedstrijd zijn we aanwezig om uw vragen over vis en duurzaamheid te beantwoorden. Samen zetten duurzame vis op de kaart!


    Type:
    Wedstrijden
    Spreker:
    Marco Ouwerkerk

    Locatie:
    Gastronomisch Gilde WedstrijdArena

    Organisator:
    Good Fish Foundation
    Woensdag 21 september Wedstrijden
    Favoriet outFavoriet aan
  • 15:00
    18:00
    NK Sabreren 2022
    Wie is de beste sabreur van Nederland? Wie slaat het mooist de fles met een sabel open?
    Lees meer
    Na vier verschillende voorrondes in Nederland komen er 12 finalisten naar Gastvrij Rotterdam voor de titel NK Sabreren 2022. De hoofdprijs is een prachtig kunstwerk. Maar pas wel; de kurken vliegen je om het hoofd!

    Type:
    Wedstrijden
    Spreker:
    Barbara Verbeek en Barend Havenaar

    Locatie:
    Wijntheater

    Organisator:
    Confrérie du Sabre d'Or
    Woensdag 21 september Wedstrijden
    Favoriet outFavoriet aan
  • 15:00
    17:00
    Gault&Millau Jamsessie: Restaurant Asian Glories

    Tijdens de Gault&Millau Jamsessies staat Gault&Millau met een keuken en restaurant setting op de beursvloer. Zij organiseren iedere beursdag een lunch in samenwerking met een chef en een sommelier. Bij de jamsessie zullen de beste wijn spijs combinaties worden geprobeerd in samenspraak met gasten (max. 24 per sessie). In deze jamsessie: Restaurant Asian Glories met 13|20 Gault&Millau punten met chef Kevin Fan.

    Lees meer

    Over Asian Glories: Stemmig ingericht Chinees restaurant met een zorgzame keuken wat zich uit in een fraai aanbod aan huisgemaakte dim sum met vis, vlees en groenten die zowel gestoomd als gefrituurd worden. Bij de voorgerechten minder bekende gerechten zoals in de schelp gestoomde coquille met knoflook en glasnoedels. Eveneens gestoomd zijn Gillardeau oesters met zwarte bonensaus. Pekingeend wordt in een volledige menu geserveerd. Naast de huid in flensjes geserveerd, is het eveneens onder meer genieten van het vlees en de lever die in de wok gebakken worden en een geurige eendenbouillon als afsluiter.

    Over de jamsessies: tijdens de lunch sessies zal een Rotterdamse chef een drie gangen menu bereiden in het bijzijn van gasten, waarbij bij elke gang de beste wijn-spijs combinatie wordt gezocht. Hiervoor is een samenwerking aangegaan met wijngroothandel Anfors-Imperial en SVH Wijnmeester Roy Pelgrim om tot de beste keuzes te komen. Als gasten zijn bezoekers van de Gastvrij Rotterdam beurs en gasten van partners en de beursorganisatie welkom. Het geheel wordt mogelijk gemaakt door Gault&Millau, Gastvrij Rotterdam, Anfors-Imperial en verschillende food groothandels en leveranciers die ook op de beursvloer aanwezig zijn.


    Type:
    Proeverij
    Spreker:
    Chef Kevin Fan

    Locatie:
    Gault&Millau Jamsessies

    Organisator:
    GaultenMillau
    Woensdag 21 september Proeverij
    Favoriet outFavoriet aan
  • 15:00
    16:00
    ProVeg onderzoek marktaandeel plantaardig in foodservice

    Type:
    Spreker:
    Veerle Vrindts

    Locatie:
    VIP room

    Organisator:
    ProVeg Nederland
    Woensdag 21 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 15:00
    18:00
    Free-style bartending: onder begeleiding van docent Elder Dias

    Type:
    Spreker:

    Locatie:
    Cocktails & Beans

    Organisator:
    Woensdag 21 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 15:00
    16:00
    Vly plantbased demo

    Type:
    Spreker:
    Kaspar Tammjärv

    Locatie:
    Cocktails & Beans

    Organisator:
    Woensdag 21 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 16:00
    17:00
    Prijsuitreiking Good Fish Dish Award, powered by Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen

    Bekendmaking van de winnaar van de Good Fish Dish Award, powered by DSNM! Paviljoen.


    Type:
    Prijsuitreiking
    Spreker:
    Marco Ouwerkerk

    Locatie:
    Gastronomisch Gilde WedstrijdArena

    Organisator:
    Good Fish Foundation
    Woensdag 21 september Prijsuitreiking
    Favoriet outFavoriet aan
  • 16:00
    17:00
    Latte art demo

    Type:
    Spreker:
    Kaspar Tammjärv

    Locatie:
    Cocktails & Beans

    Organisator:
    Woensdag 21 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 17:00
    18:00
    Latte art smackdown

    Type:
    Spreker:
    Kaspar Tammjärv

    Locatie:
    Cocktails & Beans

    Organisator:
    Woensdag 21 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 17:00
    17:30
    Prijsuitreiking Euro-Toques Young Chef Award 2022

    Bekendmaking van de winnaar van de Euro-Toques Young Chef Award 2022.


    Type:
    Prijsuitreiking
    Spreker:
    Alain Caron

    Locatie:
    Euro-Toques WedstrijdArena

    Organisator:
    Euro-Toques
    Woensdag 21 september Prijsuitreiking
    Favoriet outFavoriet aan