Programma Gastvrij Rotterdam

Hieronder vindt u in aanloop naar de beurs het programma en de activiteiten van Gastvrij Rotterdam 2019. 

 

  • Maandag 23 september
  • 09:30
    17:00
    Nederlandse finale Bocuse d’Or
    De Nederlandse finale van Bocuse d’Or. 5 kandidaten strijden om een plek naar de Europese Bocuse d’Or wedstrijd in 2020 in Tallinn, Estland.
    Lees meer
    De Nederlandse finale van Bocuse d’Or (de meest prestigieuze culinaire wedstrijd ter wereld) vindt plaats op Gastvrij Rotterdam. Een vakjury beoordeelt de culinaire prestaties van de kandidaten. De winnaar van de finale mag Nederland gaan vertegenwoordigen bij de Europese Bocuse d’Or wedstrijd in 2020 in Tallinn, Estland. Het wordt de vierde keer dat de Nederlandse finale tijdens Gastvrij Rotterdam wordt gehouden.

    Thema:

    Spreker:
    n.n.b.

    Locatie:
    WedstrijdArena

    Organisator:
    Bocuse d’Or
    Maandag 23 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 10:30
    11:30
    Ontbijtsessie: Uitdagingen voor Horeca & Catering
    Blijf relevant voor je klant! GROUP7 en Het Nederlands Kokspanel geven inzicht in de uitdagingen voor Horeca & Catering. Praktische kennissessie.

    AANMELDEN VOOR GRATIS PROGRAMMA-ONDERDEEL

    Lees meer
    Relevant voor je klant! Kom erachter wat de uitdagingen zijn van Horeca & Catering. GROUP7 en Het Nederlands Kokspanel hebben hier diepgaand onderzoek naar gedaan. We willen je uitnodigen voor een interessante ontbijtsessie van 10:30-11:30u waar deze topics worden besproken. Je krijgt praktische tips waar je meteen mee aan de slag kan. Hiermee kan je de klant in het hart raken.

    Thema:

    Spreker:
    Carolien Plevier

    Locatie:
    VIP room

    Organisator:
    Carolien Plevier
    Maandag 23 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 12:30
    14:00
    Bordeaux wijn & spijs
    Informatieve reis door Bordeaux inclusief proeven van een aantal mooie wijnen uit het grootste AOP wijngebied van Frankrijk. www.bordeaux.com

    AANMELDEN VOOR GRATIS PROGRAMMA-ONDERDEEL

    Lees meer
    Met 111,150 hectares wijngaarden en 65 appellations is Bordeaux het grootste wijngebied van Frankrijk. Bordeaux produceert 5 miljoen hectoliters wijn oftewel 667 miljoen flessen waarvan 89% rode wijnen en 11% witte wijnen. Tijdens de master-class neemt onze expert u mee door het gebied en komt u meer te weten over de verschillende appellations, classificaties, druivenrassen en laatste ontwikkelingen.U proeft een aantal mooie wijnen in combinaties met gerechtjes van Le Traiteur de Paris (tevens aanwezig op de beurs)

    Thema:

    Spreker:
    Bordeaux Wine Educator Edwin Raben

    Locatie:
    VIP room

    Organisator:
    Michèle Lainé
    Maandag 23 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 13:00
    14:00
    Vis en fileershow

    Masterclass over Noordzee vis en de juiste fileertechnieken hiervoor.
    www.visfileren.nl | www.filletingline.com


    Thema:

    Spreker:
    Arie Kuijt

    Locatie:
    Kookpodium

    Organisator:
    Visfileren.nl
    Maandag 23 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 14:15
    14:45
    Demonstratie Innoveren met groente en fruit
    We laten je proeven je hoe met uitgekiende combinaties en verrassende groente- en fruitsoorten iedere dag opnieuw je gasten kan verrassen.
    Lees meer
    Met nieuwe smaken, structuren en combinaties helpt Rungis chefs en ondernemers de volgende stap te zetten. Groente en fruit hebben bij Rungis altijd een hoofdrol, SVH Meesterkok Niels van den Berg laat je proeven hoe je met uitgekiende combinaties en verrassende groente- en fruitsoorten iedere dag opnieuw je gasten kan verrassen. Innoveren met vers doen we samen!

    Thema:

    Spreker:
    SVH Meesterkok Niels van den Berg

    Locatie:
    Kookpodium

    Organisator:
    Rungis
    Maandag 23 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 17:00
    17:30
    Bekendmaking winnaar Bocuse d'Or Nederland
    De bekendmaking van de winnaar Bocuse d'Or Nederland.
    Lees meer
    De bekendmaking van de winnaar Bocuse d'Or Nederland. De winnaar van de finale mag Nederland gaan vertegenwoordigen bij de Europese Bocuse d’Or wedstrijd in 2020 in Tallinn, Estland.

    Thema:

    Spreker:
    n.n.b.

    Locatie:
    WedstrijdArena

    Organisator:
    Bocuse d’Or
    Maandag 23 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • Dinsdag 24 september
  • 10:00
    13:00
    Glazen Kalf
    De wedstrijd Glazen Kalf is een jaarlijkse wedstrijd voor culinaire professionals van VanDrie Group.
    Lees meer
    De wedstrijd Glazen Kalf is een jaarlijkse wedstrijd voor culinaire professionals van VanDrie Group. Jonge kooktalenten krijgen de opdracht om met de ingrediënten uit een mystery box in anderhalf uur één hoofdgerecht te maken in viervoud.

    Thema:

    Spreker:
    N.n.b.

    Locatie:
    WedstrijdArena

    Organisator:
    VanDrie Group
    Dinsdag 24 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 10:30
    11:30
    Ontbijtsessie: Uitdagingen voor Horeca & Catering
    Blijf relevant voor je klant! GROUP7 en Het Nederlands Kokspanel geven inzicht in de uitdagingen voor Horeca & Catering. Praktische kennissessie.

    AANMELDEN VOOR GRATIS PROGRAMMA-ONDERDEEL

    Lees meer
    Relevant voor je klant! Kom erachter wat de uitdagingen zijn van Horeca & Catering. GROUP7 en Het Nederlands Kokspanel hebben hier diepgaand onderzoek naar gedaan. We willen je uitnodigen voor een interessante ontbijtsessie van 10:30-11:30u waar deze topics worden besproken. Je krijgt praktische tips waar je meteen mee aan de slag kan. Hiermee kan je de klant in het hart raken.

    Thema:

    Spreker:
    Carolien Plevier

    Locatie:
    VIP room

    Organisator:
    Carolien Plevier
    Dinsdag 24 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 12:15
    12:45
    Create your own signature met CHEF
    In deze masterclass word je meegenomen in de wereld van CHEF en laten wij jou zien, proeven hoe jij jouw eigen signatuur kunt geven aan jouw gerecht.
    Lees meer
    Marcel de Leeuw neemt jou tijdens deze masterclass mee in de wereld van CHEF, hét merk dat ontwikkeld is door en voor chefs. In de masterclass laat hij een aantal manieren zien en proeven hoe de producten CHEF te gebruiken zijn, waarbij de signatuur van de chef-kok centraal staat.De nieuwste innovatie van CHEF zal hierbij ook aan bod komen: de Signature Pastes. Breng innovatie en creativiteit in jouw keuken met deze nieuwe hoogwaardige pasta's gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Marcel laat jou tijdens deze masterclass zien hoe.

    Thema:

    Spreker:
    Meesterkok Marcel de Leeuw

    Locatie:
    Kookpodium

    Organisator:
    CHEF by Nestlé Professional
    Dinsdag 24 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 12:30
    14:00
    Bordeaux wijn & spijs
    Informatieve reis door Bordeaux inclusief proeven van een aantal mooie wijnen uit het grootste AOP wijngebied van Frankrijk. www.bordeaux.com

    AANMELDEN VOOR GRATIS PROGRAMMA-ONDERDEEL

    Lees meer
    Met 111,150 hectares wijngaarden en 65 appellations is Bordeaux het grootste wijngebied van Frankrijk. Bordeaux produceert 5 miljoen hectoliters wijn oftewel 667 miljoen flessen waarvan 89% rode wijnen en 11% witte wijnen. Tijdens de master-class neemt onze expert u mee door het gebied en komt u meer te weten over de verschillende appellations, classificaties, druivenrassen en laatste ontwikkelingen.U proeft een aantal mooie wijnen in combinaties met gerechtjes van Le Traiteur de Paris (tevens aanwezig op de beurs)

    Thema:

    Spreker:
    Bordeaux Wine Educator Edwin Raben

    Locatie:
    VIP room

    Organisator:
    Michèle Lainé Business France
    Dinsdag 24 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 13:00
    13:30
    Prijsuitreiking Glazen Kalf
    Bekendmaking van de winnaar van de het Glazen Kalf 2019.
    Thema:

    Spreker:
    N.n.b.

    Locatie:
    WedstrijdArena

    Organisator:
    VanDrie Group
    Dinsdag 24 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 13:30
    17:00
    PUUR koken met wild door aanstormend talent
    Voor de vijfde keer staan 5 teams, bestaande uit twee jonge koks van de Cas Spijkers Academie en één Junior-jager te koken met wild.
    Thema:

    Spreker:
    n.n.b.

    Locatie:
    WedstrijdArena

    Organisator:
    Jagersverening en CSA
    Dinsdag 24 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 14:45
    15:15
    Kaas als winstgevend rustmoment… elegant en verfrissend.

    Thema:

    Spreker:
    Rene Koelman Maitre Fromager

    Locatie:
    Kookpodium

    Organisator:
    KaasfortAmsterdam-BourgondischLifestyle
    Dinsdag 24 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 15:00
    15:30
    Verhoog je omzet door gastvrijheid
    Laat je inspireren door het aanstekelijke enthousiasme van Patrick. Hij geeft waardevolle tips die je direct kunt toepassen in je organisatie.
    Lees meer
    Gastvrijheid in het DNA van je organisatie betekend meer omzet, betere gastbeleving en blije medewerkers. Met een aantal handige tips laat Patrick tijdens zijn lezingen vaak meerdere "kwartjes" vallen bij de aanwezigen. We maken er geen hogere wiskunde van maar laten wel zien door bewust bezig te zijn met dit onderwerp het je organisatie positief veranderd.

    Thema:

    Spreker:
    Patrick Treichl, de Gastvrijheidscoach

    Locatie:
    Dome 2

    Organisator:
    de Gastvrijheidscoach
    Dinsdag 24 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 15:30
    16:30
    Vis en fileershow

    Masterclass over Noordzee vis en de juiste fileertechnieken hiervoor.
    www.visfileren.nl | www.filletingline.com


    Thema:

    Spreker:
    Arie Kuijt

    Locatie:
    Kookpodium

    Organisator:
    Visfileren.nl
    Dinsdag 24 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 16:45
    17:15
    Demonstratie Innoveren met groente en fruit
    We laten je proeven hoe je met uitgekiende combinaties en verrassende groente- en fruitsoorten iedere dag opnieuw je gasten kan verrassen.
    Lees meer
    Met nieuwe smaken, structuren en combinaties helpt Rungis chefs en ondernemers de volgende stap te zetten. Groente en fruit hebben bij Rungis altijd een hoofdrol, SVH Meesterkok Niels van den Berg laat je proeven hoe je met uitgekiende combinaties en verrassende groente- en fruitsoorten iedere dag opnieuw je gasten kan verrassen. Innoveren met vers doen we samen!

    Thema:

    Spreker:
    SVH Meesterkok Niels van den Berg

    Locatie:
    Kookpodium

    Organisator:
    Rungis
    Dinsdag 24 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 17:00
    17:30
    Prijsuitreiking Puur Koken met Wild
    Bekendmaking van de winnaar 'PUUR koken met wild door aanstormend talent'.
    Thema:

    Spreker:
    n.n.b.

    Locatie:
    WedstrijdArena

    Organisator:
    Koninklijke Jagersverening en CSA
    Dinsdag 24 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • Woensdag 25 september
  • 10:30
    11:30
    Ontbijtsessie: Uitdagingen voor Horeca & Catering
    Blijf relevant voor je klant! GROUP7 en Het Nederlands Kokspanel geven inzicht in de uitdagingen voor Horeca & Catering. Praktische kennissessie.

    AANMELDEN VOOR GRATIS PROGRAMMA-ONDERDEEL

    Lees meer
    Relevant voor je klant! Kom erachter wat de uitdagingen zijn van Horeca & Catering. GROUP7 en Het Nederlands Kokspanel hebben hier diepgaand onderzoek naar gedaan. We willen je uitnodigen voor een interessante ontbijtsessie van 10:30-11:30u waar deze topics worden besproken. Je krijgt praktische tips waar je meteen mee aan de slag kan. Hiermee kan je de klant in het hart raken.

    Thema:

    Spreker:
    Carolien Plevier

    Locatie:
    VIP room

    Organisator:
    Carolien Plevier
    Woensdag 25 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 11:00
    16:00
    Euro-Toques Young Chef Award 2019
    Vijf zelfstandig werkende koks tot 25 jaar strijden om de titel Euro-Toques Young Chef Award 2019.
    Thema:

    Spreker:
    n.n.b.

    Locatie:
    WedstrijdArena

    Organisator:
    Euro-Toques Nederland
    Woensdag 25 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 11:15
    17:00
    Dit Smaakt Naar Meer! SmaakAward 2019
    Op woensdag 25 september 2019 zal op het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen voor de 4e maal de strijd om de DSNM! Smaak Award plaatsvinden.
    Lees meer
    Binnen de wedstrijd gaan drie teams de strijd aan om binnen de opdracht zo lekker mogelijke gerechten aan de jury te presenteren. Dit jaar is de opdracht: Biologische pokébowl in 4 variaties - Vlees, vis, vegetarisch, black box

    Thema:

    Spreker:
    N.t.b.

    Locatie:
    Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen

    Organisator:
    Onder begeleiding van Marco Ouwerkerk
    Woensdag 25 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 12:15
    12:45
    Create your own signature met CHEF
    In deze masterclass word je meegenomen in de wereld van CHEF en laten wij jou zien, proeven hoe jij jouw eigen signatuur kunt geven aan jouw gerecht.
    Lees meer
    Marcel de Leeuw neemt jou tijdens deze masterclass mee in de wereld van CHEF, hét merk dat ontwikkeld is door en voor chefs. In de masterclass laat hij een aantal manieren zien en proeven hoe de producten CHEF te gebruiken zijn, waarbij de signatuur van de chef-kok centraal staat.De nieuwste innovatie van CHEF zal hierbij ook aan bod komen: de Signature Pastes. Breng innovatie en creativiteit in jouw keuken met deze nieuwe hoogwaardige pasta's gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Marcel laat jou tijdens deze masterclass zien hoe.

    Thema:

    Spreker:
    Meesterkok Marcel de Leeuw

    Locatie:
    Kookpodium

    Organisator:
    CHEF by Nestlé Professional
    Woensdag 25 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 12:30
    14:00
    Bordeaux wijn & spijs
    Informatieve reis door Bordeaux inclusief proeven van een aantal mooie wijnen uit het grootste AOP wijngebied van Frankrijk. www.bordeaux.com

    AANMELDEN VOOR GRATIS PROGRAMMA-ONDERDEEL

    Lees meer
    Met 111,150 hectares wijngaarden en 65 appellations is Bordeaux het grootste wijngebied van Frankrijk. Bordeaux produceert 5 miljoen hectoliters wijn oftewel 667 miljoen flessen waarvan 89% rode wijnen en 11% witte wijnen. Tijdens de master-class neemt onze expert u mee door het gebied en komt u meer te weten over de verschillende appellations, classificaties, druivenrassen en laatste ontwikkelingen.U proeft een aantal mooie wijnen in combinaties met gerechtjes van Le Traiteur de Paris (tevens aanwezig op de beurs)

    Thema:

    Spreker:
    Bordeaux Wine Educator Edwin Raben

    Locatie:
    VIP room

    Organisator:
    Michèle Lainé Business France
    Woensdag 25 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 13:00
    14:00
    Vis en fileershow

    Masterclass over Noordzee vis en de juiste fileertechnieken hiervoor.
    www.visfileren.nl | www.filletingline.com


    Thema:

    Spreker:
    Arie Kuijt

    Locatie:
    Kookpodium

    Organisator:
    Visfileren.nl
    Woensdag 25 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 14:30
    15:30
    Zijn gasten met een voedselallergie de grootste plaag?
    Een lezing over hoe jij als horeca-ondernemer de risico’s kan inschatten en eenvoudig aanpassingen kan maken om ook hen gastvrij te ontvangen.
    Lees meer
    Zijn gasten met een voedselallergie de grootste plaag in de HORECA?Een feit is dat een kwart van alle Nederlanders aangeeft een voedselovergevoeligheid / voedselallergie te hebben. Dat zijn ruim 4 miljoen Nederlanders. Moet je deze personen links laten liggen of met open armen ontvangen? De waarheid ligt zoals altijd in het midden. Hoe kan jij als horeca-ondernemer de risico’s inschatten en eenvoudig aanpassingen maken om ook hen gastvrij te ontvangen? Na afloop van de presentatie krijg je een gratis tool-kit aangeboden.

    Thema:

    Spreker:
    Zanna Hofstede

    Locatie:
    Dome 1

    Organisator:
    Allergieplatform
    Woensdag 25 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 15:00
    15:30
    Demonstratie Innoveren met groente en fruit
    We laten je proeven hoe je met uitgekiende combinaties en verrassende groente- en fruitsoorten iedere dag opnieuw je gasten kan verrassen.
    Lees meer
    Met nieuwe smaken, structuren en combinaties helpt Rungis chefs en ondernemers de volgende stap te zetten. Groente en fruit hebben bij Rungis altijd een hoofdrol, SVH Meesterkok Niels van den Berg laat je proeven hoe je met uitgekiende combinaties en verrassende groente- en fruitsoorten iedere dag opnieuw je gasten kan verrassen. Innoveren met vers doen we samen!

    Thema:

    Spreker:
    SVH Meesterkok Niels van den Berg

    Locatie:
    Kookpodium

    Organisator:
    Rungis
    Woensdag 25 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 16:45
    17:15
    Kaas als winstgevend rustmoment… elegant en verfrissend.

    Thema:

    Spreker:
    Rene Koelman Maitre Fromager

    Locatie:
    Kookpodium

    Organisator:
    KaasfortAmsterdam-BourgondischLifestyle
    Woensdag 25 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 17:00
    17:30
    Prijsuitreiking Euro-Toques Young Chef Award 2019
    Bekendmaking van de winnaar van de Euro-Toques Young Chef Award 2019.
    Thema:

    Spreker:
    n.n.b.

    Locatie:
    WedstrijdArena

    Organisator:
    Euro-Toques Nederland
    Woensdag 25 september
    Favoriet outFavoriet aan