Programma Gastvrij Rotterdam
In aanloop naar de 9e editie van Gastvrij Rotterdam wordt het programma van 2022 hier bekendgemaakt. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en volg ons op social media om niets te missen!
- Maandag 19 september
- 10:30
11:30GROUP7 Dagstart - over Ecommerce in food
Start je beursdag met een seminar over e-commerce in foodservice. GROUP7 en elke dag een andere gastspreker leveren jou inzichten uit de branche.
AANMELDEN VOOR GRATIS PROGRAMMA-ONDERDEELType:
Netwerkbijeenkomst | Presentatie/Lezing
Spreker:
Martin van Dam
Locatie:
VIP room
Organisator:
GROUP7; Bureau voor foodcommerceMaandag 19 september Netwerkbijeenkomst | Presentatie/Lezing - 11:00
16:00Voorrondes HANOS Gouden KoksmutsHet Gastronomisch Gilde verzorgt met samenwerkingspartner HANOS Internationale Horecagroothandel in 2022 de voorronde van de HANOS Gouden Koksmuts-wedstrijd op Gastvrij Rotterdam.
De fanatieke deelnemers koken diverse gerechten met een black box, waarin voor elke gang andere (verplichte) ingrediënten zitten. Het winnende team gaat niet alleen met de felbegeerde titel naar huis, maar ook met mooie prijzen! Op de Horecava in 2023 zal de finale plaatsvinden.
Type:
Wedstrijden
Spreker:
Ramona van Zweden
Locatie:
Gastronomisch Gilde WedstrijdArena
Organisator:
Gastronomisch GildeMaandag 19 september Wedstrijden - 11:00
12:00Morning coffeesType:
Spreker:
Locatie:
Cocktails & Beans
Organisator:
Maandag 19 september - 11:00
17:00De Euro-Toques Nederland Cookware Company Restaurantprijs 2022Vijf genomineerde restaurants zullen gaan strijden om The Cookware Company Restaurantprijs 2022. In 5 keukens zal er een 3-gangen menu gekookt gaan worden met een Black Box samengesteld uit Euro-Toques waardige producten.
Type:
Wedstrijden
Spreker:
Hans van Triest
Locatie:
Euro-Toques WedstrijdArena
Organisator:
Euro-Toques NederlandMaandag 19 september Wedstrijden - 11:30
12:30Leer, proef en raak enthousiast over glutenvrij!
Steeds meer mensen eten vanwege verschillende redenen glutenvrij.Type:
Demonstratie
Spreker:
Mireille Woud
Locatie:
Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen
Organisator:
Meer GlutenvrijMaandag 19 september Demonstratie - 11:30
12:45Officiële Opening Gastvrij RotterdamTijdens de officiële opening heffen we gezamenlijk het glas om met elkaar te vieren dat de beurs weer opent. Na een welkomstwoord van Robert Melaard staat het volgende programma klaar:
- Roos Wouters vertelt vanuit haar vak over personeelstekorten
- Robèr Willems als voorzitter KHN
- Kick-off Week van de Horeca door Lennart Maas
- Uitreiking Gouden Pollepels door Ellen den Hollander en regionale chefType:
Spreker:
Robert Melaard, Ellen den Hollander, Roos Wouters, Robèr Willems, Lennart Maas, Paul van den Bosch
Locatie:
Organisator:
Maandag 19 september - 12:00
12:30Glasproeverij
Ontdek hoe de vorm van een wijnglas een enorme invloed heeft op de geur en smaak van de wijn.Type:
Masterclass
Spreker:
Barbara Verbeek
Locatie:
Wijntheater
Organisator:
Royal LeerdamMaandag 19 september Masterclass - 12:00
14:00Nespresso Serveert
Kom inspiratie opdoen en leer alles kennen over onze koffies, smaken, koffiemomenten en bijpassende lekkernijen gemaakt door Erik van Loo.Type:
Demonstratie | Netwerkbijeenkomst | Proeverij
Spreker:
Erik van Loo
Locatie:
VIP room
Organisator:
NespressoMaandag 19 september Demonstratie | Netwerkbijeenkomst | Proeverij - 12:00
18:00Beginner niveau: Batched CocktailsType:
Spreker:
Locatie:
Cocktails & Beans
Organisator:
Maandag 19 september - 12:00
15:00Gevorderd niveau: Cocktail bereiding & EspressoType:
Spreker:
Locatie:
Cocktails & Beans
Organisator:
Maandag 19 september - 12:00
13:00Lancering samenwerking Gastronomisch Gilde & CHEFFDType:
Spreker:
Jonathan Zandbergen
Locatie:
Organisator:
Maandag 19 september - 12:00
13:30High-end filter coffee made easy with the Coffee GentlemanType:
Spreker:
James Daime
Locatie:
Cocktails & Beans
Organisator:
Maandag 19 september - 12:30
14:30Gault&Millau Jamsessie: Restaurant PutaineTijdens de Gault&Millau Jamsessies staat Gault&Millau met een keuken en restaurant setting op de beursvloer. Zij organiseren iedere beursdag een lunch in samenwerking met een chef en een sommelier. Bij de jamsessie zullen de beste wijn spijs combinaties worden geprobeerd in samenspraak met gasten (max. 24 per sessie). In deze jamsessie: Restaurant Putaine met 13,5|20 Gault&Millau punten met chef Michael Schook.
Type:
Proeverij
Spreker:
Chef Michael Schook
Locatie:
Gault&Millau Jamsessies
Organisator:
GaultenMillauMaandag 19 september Proeverij - 12:30
13:30Good Fish FoundationJadis Schreuders (bekend van 24-kitchen) kookt met mosselen. Deze 'mossel anders’ geeft een mooi en zeer smakelijk alternatief als eiwitbron en vleesvervanger.
Type:
Demonstratie
Spreker:
Diverse sprekers
Locatie:
Keuken Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen
Organisator:
Good Fish FoundationMaandag 19 september Demonstratie - 13:00
15:00Proefschrijft Wijnen van het Jaar 2022Een feestelijke uitreiking: het Wijnconcours van de beste najaarswijnen.
Type:
Prijsuitreiking | Proeverij
Spreker:
Jan van Lissum
Locatie:
Wijntheater
Organisator:
Wine and Food AssociationMaandag 19 september Prijsuitreiking | Proeverij - 13:30
15:30Het Nieuwe NassenCook-Off 13:30- 14:15
Elke dag gaan twee nieuwe chefs de strijd met elkaar aan: wie maakt het beste gerecht met de ingrediënten uit de Nieuwe Nassen Mystery Box? Alle ingrediënten in de box zijn afkomstig van ondernemers uit het Nieuwe Nassen collectief óf van samenwerkingspartner Verspilling is Verrukkelijk, en zijn terug te vinden op de beursvloer.Kernproduct in de spotlight 14:15-15:10
Wat maakt Het Nieuwe Nassen, en welke producten zijn daar een goed voorbeeld van? Elke dag zet Het Nieuwe Nassen een ander kernproduct in de spotlight. Wat is het? Wat maakt dit ingrediënt een kernproduct van Het Nieuwe Nassen. En misschien nog wel het belangrijkst: wat kun je ermee?Het Nieuwe Nassen op de kaart 15:10 -15:30
Benieuwd naar hoe je Het Nieuwe Nassen ook op jouw kaart zet? Tijdens Het Nieuwe Nassen op de kaart spreken we met restaurants in Rotterdam die mee hebben gedaan met de eerste Nieuwe Nassen Challenge. Hoe is het bevallen, welk gerecht hebben ze aangepakt? En hoe kan jij meedoen? Inschrijven voor de Nieuwe Nassen Challenge kan direct bij onze standType:
Demonstratie
Spreker:
Diverse duurzame ondernemers
Locatie:
Keuken Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen
Organisator:
BlueCityMaandag 19 september Demonstratie - 14:00
16:00Tea & foodpairing with TriniteaType:
Spreker:
Sybilla Jimmink
Locatie:
Cocktails & Beans
Organisator:
Maandag 19 september - 15:00
18:00Expert niveau: Mixology & Latte artType:
Spreker:
Locatie:
Cocktails & Beans
Organisator:
Maandag 19 september - 15:30
16:00Voorprogramma NK Oestersteken
Een kleine opfrisser met champagnehuis Castelnau: als voorprogramma van het NK Oestersteken vertelt Cordier meer over champagne en oesters.Type:
Demonstratie
Spreker:
Cordier
Locatie:
Wijntheater
Organisator:
CastelnauMaandag 19 september Demonstratie - 15:30
17:30Gault&Millau Jamsessie: Restaurant FGTijdens de Gault&Millau Jamsessies staat Gault&Millau met een keuken en restaurant setting op de beursvloer. Zij organiseren iedere beursdag een lunch in samenwerking met een chef en een sommelier. Bij de jamsessie zullen de beste wijn spijs combinaties worden geprobeerd in samenspraak met gasten (max. 24 per sessie). In deze jamsessie: Restaurant FG met 17|20 Gault&Millau punten met chef Francois Geurds.
Type:
Proeverij
Spreker:
Chef Francois Geurds
Locatie:
Gault&Millau Jamsessies
Organisator:
GaultenMillauMaandag 19 september Proeverij - 15:30
16:30Good Fish FoundationChef-kok Bas Cloo van Dutch Cuisine laat ons zien hoe je heerlijke streetfood maakt van Amerikaanse rivierkreeft. Een plaag in onze wateren, maar een delicatesse op je bord.
Type:
Demonstratie
Spreker:
Bas Cloo
Locatie:
Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen
Organisator:
Good Fish FoundationMaandag 19 september Demonstratie - 16:00
18:00NK Oestersteken 2022 & BK Oestersteken
Wie is de snelste en beste oestersteker van Nederland?Type:
Wedstrijden
Spreker:
Barend Havenaar
Locatie:
Wijntheater
Organisator:
WijntheaterMaandag 19 september Wedstrijden - 16:00
17:00Training & travel with Coffee TripsType:
Spreker:
Eva van de Water
Locatie:
Cocktails & Beans
Organisator:
Maandag 19 september - 16:30
17:30Soof Drinks: Minder zooi op je drankenkaart!99% van de frisdranken bestaat uit producten met onherkenbare of onnodige toevoegingen. De consument vraagt in toenemende mate naar een transparante voedselindustrie, dus weg met die onnodige ingrediënten en kleine lettertjes. Een trend waar je als horeca in mee moet. Maar hoe voer jij dit door? En kan dit met dezelfde of zelfs betere marge? En dan ook nog zo eenvoudig te maken, zodat iedere invalskracht dit kan bereiden? Ook thirsty for change? Join our revolution en we zien je tijdens de demo!
Type:
Demonstratie
Spreker:
Diverse sprekers
Locatie:
Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen
Organisator:
Soof DrinksMaandag 19 september Demonstratie - 16:30
17:30Meet-up Bocuse d'OrStart van de nieuwe Road to Lyon, in 2025.
Type:
Spreker:
Ricardo Eshuis
Locatie:
VIP room
Organisator:
Bocuse d'Or Maandag 19 september - 17:00
17:30Prijsuitreiking HANOS Gouden KoksmutsBekendmaking van het winnende team van de HANOS Gouden Koksmuts!
Type:
Prijsuitreiking
Spreker:
Ramona van Zweden
Locatie:
Gastronomisch Gilde WedstrijdArena
Organisator:
Gastronomisch GildeMaandag 19 september Prijsuitreiking - 17:00
17:30Prijsuitreiking Euro-Toques Nederland Cookware Company Restaurantprijs 2022Bekendmaking van de winnaar van de Euro-Toques Nederland Cookware Company Restaurantprijs 2022.
Type:
Prijsuitreiking
Spreker:
Hans van Triest
Locatie:
Euro-Toques WedstrijdArena
Organisator:
Euro-ToquesMaandag 19 september Prijsuitreiking - Dinsdag 20 september
- 10:00
12:00Masterclass Kaas en WijnWTOL Academy organiseert in samenwerking met Kaasfort Amsterdam de Masterclass: Kaas en Wijn in samenwerking met René Koelman
Type:
Wedstrijden
Spreker:
René Koelman (Kaasfort Amsterdam)
Locatie:
Dock 2
Organisator:
WTOL Academy en SVH - Kaasfort AmsterdamDinsdag 20 september Wedstrijden - 10:30
11:30GROUP7 Dagstart - over Ecommerce in food
Start je beursdag met een seminar over e-commerce in foodservice. GROUP7 en elke dag een andere gastspreker leveren jou inzichten uit de branche.
AANMELDEN VOOR GRATIS PROGRAMMA-ONDERDEELType:
Netwerkbijeenkomst | Presentatie/Lezing
Spreker:
Martin van Dam
Locatie:
VIP room
Organisator:
GROUP7; Bureau voor foodcommerceDinsdag 20 september Netwerkbijeenkomst | Presentatie/Lezing - 11:00
17:00Het Culinary Team The Netherlands laatste trainingHet Culinary Team The Netherlands doet hun laatste training in de WedstrijdArena, eind november zullen zij koken op de Worldcup in Luxemburg.
Type:
Spreker:
Ramona van Zweden
Locatie:
Gastronomisch Gilde WedstrijdArena
Organisator:
Gastronomisch GildeDinsdag 20 september - 11:00
12:00Morning coffeesType:
Spreker:
Locatie:
Cocktails & Beans
Organisator:
Dinsdag 20 september - 11:00
12:30Het Glazen KalfHet Glazen Kalf is een jaarlijkse wedstrijd voor culinaire professionals van VanDrie Group. Jonge kooktalenten krijgen de opdracht om à la minute een hoofdgerecht te koken voor 4 personen naar eigen inzicht, op basis van een kalfsvlees black box die voorafgaand aan de start wordt uitgereikt.
Type:
Wedstrijden
Spreker:
Edwin Loos
Locatie:
Euro-Toques WedstrijdArena
Organisator:
VanDrie GroupDinsdag 20 september Wedstrijden - 11:30
12:15Wholy GreensKijk en proef hoe we de lekkerste en mooiste gerechten maken en hoe je kan bijdragen aan minder voedselverspilling.
Type:
Demonstratie
Spreker:
Wholy Green!
Locatie:
Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen
Organisator:
Wholy Green!Dinsdag 20 september Demonstratie - 11:30
12:00Ronde tafel gesprek over wedstrijdkoken op het hoogste niveauType:
Spreker:
Ramona van Zweden
Locatie:
Gastronomisch Gilde WedstrijdArena
Organisator:
Gastronomisch GildeDinsdag 20 september - 12:00
12:30Hollandse glorie in Zuid-Afrika
Een uitgebreide wijnproeverij met mooie achtergrond verhalen over een Nederlands stel in Zuid-Afrika.Type:
Proeverij
Spreker:
Aaldering
Locatie:
Wijntheater
Organisator:
Fourcroy NederlandDinsdag 20 september Proeverij - 12:00
14:00Gault&Millau Jamsessie: Restaurant FitzgeraldTijdens de Gault&Millau Jamsessies staat Gault&Millau met een keuken en restaurant setting op de beursvloer. Zij organiseren iedere beursdag een lunch in samenwerking met een chef en een sommelier. Bij de jamsessie zullen de beste wijn spijs combinaties worden geprobeerd in samenspraak met gasten (max. 24 per sessie). In deze jamsessie: Restaurant Fitzgerald met 16|20 Gault&Millau punten met chef Michael Verhagen.
Type:
Proeverij
Spreker:
Chef Michael Verhagen
Locatie:
Gault&Millau Jamsessies
Organisator:
GaultenMillauDinsdag 20 september Proeverij - 12:00
13:00Nespresso Talks
Wat speelt er in de horeca? Speciaal voor jou als horecaondernemer organiseert Nespresso op dinsdag 20 september om 12 uur de Nespresso Talks.Type:
Netwerkbijeenkomst | Presentatie/Lezing
Spreker:
Maartje, Anthony Serrien en Erik
Locatie:
VIP room
Organisator:
Gijsbregt BrouwerDinsdag 20 september Netwerkbijeenkomst | Presentatie/Lezing - 12:00
18:00Beginner niveau: Mocktails en fusion Lemonade'sType:
Spreker:
Locatie:
Cocktails & Beans
Organisator:
Dinsdag 20 september - 12:00
15:00Gevorderd niveau: One-base spirit cocktailsType:
Spreker:
Locatie:
Cocktails & Beans
Organisator:
Dinsdag 20 september - 12:00
14:00Learning how to taste with the Dutch Cuptasters ChampionType:
Spreker:
Charly Bushoff
Locatie:
Cocktails & Beans
Organisator:
Dinsdag 20 september - 12:20
13:00GROProef de umami! Door z'n vlezige structuur en fijne umamismaak is de oesterzwam perfect om burgers van te maken. GRO teelt deze paddenstoelen bovendien op koffiedik afkomstig van de horeca en helemaal circulair. Zo is de burger weer rond. Tijdens deze demo vertellen ze bij GRO meer over de heerlijke smaakcombinaties met oesterzwammen.
Type:
Demonstratie
Spreker:
GRO
Locatie:
Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen
Organisator:
GRODinsdag 20 september Demonstratie - 13:00
13:30Ode aan de Chardonnay
Een horizontale proeverij met Chardonnays van verschillende klimaatzones en van verschillende terroirs.Type:
Proeverij | Workshop
Spreker:
Renate Overhorst
Locatie:
Wijntheater
Organisator:
Noordman WijnimportDinsdag 20 september Proeverij | Workshop - 13:00
15:00Ronde tafel gesprekken rondom thema plantaardig kokenType:
Spreker:
Ramona van Zweden
Locatie:
Gastronomisch Gilde WedstrijdArena
Organisator:
Gastronomisch GildeDinsdag 20 september - 13:00
13:30Prijsuitreiking Het Glazen KalfBekendmaking van de winnaar van Het Glazen Kalf 2022!
Type:
Prijsuitreiking
Spreker:
Edwin Loos
Locatie:
Euro-Toques WedstrijdArena
Organisator:
VanDrie GroupDinsdag 20 september Prijsuitreiking - 13:05
13:30HEURA - vleesvervanger met een Mediterraanse twistAs part of the Vegan Taste Lab, Heura chefs will be cooking up a storm showcasing the quality and versatility of their 100% plant-based meat. With clean labels, and made from extra virgin olive oil, expect to be blown away by the taste and nutritionals of Heura’s Mediterranean meat successors!"
Type:
Demonstratie
Spreker:
Vegan Taste Lab
Locatie:
Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen
Organisator:
HeuraDinsdag 20 september Demonstratie - 13:30
15:30Het Nieuwe NassenCook-Off 13:30- 14:15
Elke dag gaan twee nieuwe chefs de strijd met elkaar aan: wie maakt het beste gerecht met de ingrediënten uit de Nieuwe Nassen Mystery Box? Alle ingrediënten in de box zijn afkomstig van ondernemers uit het Nieuwe Nassen collectief óf van samenwerkingspartner Verspilling is Verrukkelijk, en zijn terug te vinden op de beursvloer.Kernproduct in de spotlight 14:15-15:10
Wat maakt Het Nieuwe Nassen, en welke producten zijn daar een goed voorbeeld van? Elke dag zet Het Nieuwe Nassen een ander kernproduct in de spotlight. Wat is het? Wat maakt dit ingrediënt een kernproduct van Het Nieuwe Nassen. En misschien nog wel het belangrijkst: wat kun je ermee?Het Nieuwe Nassen op de kaart 15:10 -15:30
Benieuwd naar hoe je Het Nieuwe Nassen ook op jouw kaart zet? Tijdens Het Nieuwe Nassen op de kaart spreken we met restaurants in Rotterdam die mee hebben gedaan met de eerste Nieuwe Nassen Challenge. Hoe is het bevallen, welk gerecht hebben ze aangepakt? En hoe kan jij meedoen? Inschrijven voor de Nieuwe Nassen Challenge kan direct bij onze stand.Type:
Demonstratie
Spreker:
Diverse duurzame ondernemers
Locatie:
Keuken Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen
Organisator:
BlueCityDinsdag 20 september Demonstratie - 13:30
13:40Kick-off NK Plantaardig kokenType:
Spreker:
Ramona van Zweden
Locatie:
Gastronomisch Gilde WedstrijdArena
Organisator:
Gastronomisch GildeDinsdag 20 september - 14:00
14:30Smaak van Leerdam
Ontdek met verschillende glazen en één soort wijn dat de vorm van het glas de smaak van wijn kan beïnvloeden.Type:
Masterclass
Spreker:
Barbara Verbeek
Locatie:
Wijntheater
Organisator:
Royal LeerdamDinsdag 20 september Masterclass - 14:00
15:00GROUP7 Professional Community Kennis- en netwerkbijeenkomst
Kennis- en netwerkbijeenkomst waar de meest opvallende resultaten uit de laatste twee onderzoeken worden gepresenteerd.Type:
Netwerkbijeenkomst | Presentatie/Lezing
Spreker:
Carolien Plevier - GROUP7
Locatie:
Netwerklounge
Organisator:
GROUP7 Professional CommunityDinsdag 20 september Netwerkbijeenkomst | Presentatie/Lezing - 14:00
15:00Cuptasters competition with the Dutch Cuptasters ChampionType:
Spreker:
Charly Bushoff
Locatie:
Cocktails & Beans
Organisator:
Dinsdag 20 september - 14:00
17:00PUUR koken met wildDe wedstrijd PUUR koken met wild is samenwerking van de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging, restaurantvereniging Euro-Toques en de Cas Spijkers Academie. Deze drie organisaties willen met deze wedstrijd meer aandacht genereren voor het werken met Nederlands wild en de directe samenwerking tussen koks en jagers stimuleren.
Type:
Spreker:
Locatie:
Euro-Toques WedstrijdArena
Organisator:
Euro-ToquesDinsdag 20 september - 14:30
15:00Demonstratie Uitbenen Groot Wild door Herman ter WeeleHerman ter Weele toont zijn passie voor het slagersvak tijdens de demonstratie over Uitbenen Groot Wild.
Type:
Demonstratie
Spreker:
Herman ter Weele
Locatie:
Euro-Toques WedstrijdArena
Organisator:
Euro-ToquesDinsdag 20 september Demonstratie - 15:00
15:30Barbara's proeven Barbera's
Ontdek de wondere wereld achter de druif Barbera. Proef verschillende jaargangen, gebieden en terroirs naast elkaar. Italië op zijn best!Type:
Presentatie/Lezing
Spreker:
Barbara en Barbara
Locatie:
Wijntheater
Organisator:
VinitesDinsdag 20 september Presentatie/Lezing - 15:00
17:00Gault&Millau Jamsessie: Restaurant HéroineTijdens de Gault&Millau Jamsessies staat Gault&Millau met een keuken en restaurant setting op de beursvloer. Zij organiseren iedere beursdag een lunch in samenwerking met een chef en een sommelier. Bij de jamsessie zullen de beste wijn spijs combinaties worden geprobeerd in samenspraak met gasten (max. 24 per sessie). In deze jamsessie: Restaurant Héroine met 14,5|20 Gault&Millau punten met chef Michael Schook.
Type:
Proeverij
Spreker:
Chef Michael Schook
Locatie:
Gault&Millau Jamsessies
Organisator:
GaultenMillauDinsdag 20 september Proeverij - 15:00
16:00Persbijeenkomst NabLab 0.0 Trade Show en cijfers No & Low AlcoholAls eerste introductie van het grote en nieuwe internationale NabLab event vindt er op dinsdag 20 september in Rotterdam Ahoy een persbijeenkomst plaats met uitgebreide informatie over het thema, inhoudelijk programma en internationaal cijfermateriaal van ISWR.
Zoals we allemaal weten zijn de categorieën No & Low alcohol de sterkste stijgers binnen het complete dranken assortiment. Zowel producenten, importeurs, retailers en horeca hebben de nieuwste innovaties als prioriteit in de agenda staan.
Type:
Presentatie/Lezing
Spreker:
Charles van Goch - Robert Verhoeven
Locatie:
VIP room
Organisator:
ServiceCenter4Hospitality en PitchPRDinsdag 20 september Presentatie/Lezing - 15:00
18:00Expert niveau: Bar setting for mixologyType:
Spreker:
Locatie:
Cocktails & Beans
Organisator:
Dinsdag 20 september - 15:00
16:00Filter coffee to finish dinner in a restaurantType:
Spreker:
Thom Hoorweg
Locatie:
Cocktails & Beans
Organisator:
Dinsdag 20 september - 15:30
16:00Wholy GreensKijk en proef hoe we de lekkerste en mooiste gerechten maken en hoe je kan bijdragen aan minder voedselverspilling.
Type:
Demonstratie
Spreker:
Wholy Green!
Locatie:
Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen
Organisator:
Wholy Green!Dinsdag 20 september Demonstratie - 16:00
18:00Finale Wijnvrouw van het Jaar 2022
Wie is de meest inspirerende, professionele en kleurrijke Wijnvrouw van het jaar?Type:
Prijsuitreiking
Spreker:
Clarissa Slingerland en Barbara Verbeek
Locatie:
Wijntheater
Organisator:
Stichting Wijnvrouw van het Jaar Dinsdag 20 september Prijsuitreiking - 16:00
17:00Smells in coffee with the Dutch Cuptasters ChampionType:
Spreker:
Charly Bushoff
Locatie:
Cocktails & Beans
Organisator:
Dinsdag 20 september - 16:30
17:30Gaia Green Awards uitreikingDé duurzaamheidsprijs voor de horeca.
De Gaia Green Awards worden uitgereikt aan horecalocaties die het afgelopen jaar aantoonbaar grote stappen hebben genomen om hun organisatie in de volle breedte te verduurzamen.Type:
Spreker:
Marco Ouwerkerk
Locatie:
Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen
Organisator:
Green Leisure GroupDinsdag 20 september - 17:00
17:30Prijsuitreiking PUUR koken met wildBekendmaking van de winnaar van PUUR koken met wild 2022!
Type:
Spreker:
Locatie:
Euro-Toques WedstrijdArena
Organisator:
Euro-ToquesDinsdag 20 september - 18:00
23:00Gastvrij Rotterdam Network EventBezoek de vierde editie van het Gastvrij Rotterdam Network Event @ Witte de Withkwartier!
Type:
Netwerkbijeenkomst
Spreker:
-
Locatie:
Centrum Rotterdam
Organisator:
Gastvrij Rotterdam Dinsdag 20 september Netwerkbijeenkomst - Woensdag 21 september
- 10:30
11:30GROUP7 Dagstart - over Ecommerce in food
Start je beursdag met een seminar over e-commerce in foodservice. GROUP7 en elke dag een andere gastspreker leveren jou inzichten uit de branche.
AANMELDEN VOOR GRATIS PROGRAMMA-ONDERDEELType:
Netwerkbijeenkomst | Presentatie/Lezing
Spreker:
Martin van Dam
Locatie:
VIP room
Organisator:
GROUP7; Bureau voor foodcommerceWoensdag 21 september Netwerkbijeenkomst | Presentatie/Lezing - 11:00
12:30Meer Smaak Minder Zout ChallengeCulinair koken zonder te veel zout, dat is de uitdaging die de vijf teams van de 'Meer smaak minder zout challenge’ aangaan tijdens de finale op 21 september. Deze vijf teams gaan in de finale op de beursvloer van Gastvrij Rotterdam een 2-gangen menu koken. De uitdaging is dat het gehele menu maximaal twee gram zout mag bevatten per persoon, inclusief zout wat van nature al in producten aanwezig is.
Type:
Wedstrijden
Spreker:
Edwin Loos
Locatie:
Gastronomisch Gilde WedstrijdArena
Organisator:
Gastronomisch GildeWoensdag 21 september Wedstrijden - 11:00
12:00Morning coffeesType:
Spreker:
Locatie:
Cocktails & Beans
Organisator:
Woensdag 21 september - 11:00
17:00Euro-Toques Young Chef Award 2022De Young Chef Award wordt dit jaar voor de 27ste keer georganiseerd. Vijf koks meten zich in deze strijd met elkaar op het gebied van productkennis, techniek en creativiteit. Zij zullen worden beoordeeld door de vakjury bestaande uit: Jos van der Noll (Winnaar 2021) en Yolande Vester (PR Euro-Toques Nederland).
Type:
Wedstrijden
Spreker:
Alain Caron
Locatie:
Euro-Toques WedstrijdArena
Organisator:
Euro-ToquesWoensdag 21 september Wedstrijden - 11:30
12:15De Krekerij
Minidiertjes met mega smaak!Type:
Demonstratie
Spreker:
Sander Peltenburg
Locatie:
Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen
Organisator:
Dit Smaakt Naar Meer! PaviljoenWoensdag 21 september Demonstratie - 12:00
12:30Barbara's proeven Barbera's
Ontdek de wondere wereld achter de druif Barbera. Proef verschillende jaargangen, gebieden en terroirs naast elkaar. Italië op zijn best!Type:
Presentatie/Lezing
Spreker:
Barbara en Barbara
Locatie:
Wijntheater
Organisator:
VinitesWoensdag 21 september Presentatie/Lezing - 12:00
14:00Gault&Millau Jamsessie: Restaurant AmaroneTijdens de Gault&Millau Jamsessies staat Gault&Millau met een keuken en restaurant setting op de beursvloer. Zij organiseren iedere beursdag een lunch in samenwerking met een chef en een sommelier. Bij de jamsessie zullen de beste wijn spijs combinaties worden geprobeerd in samenspraak met gasten (max. 24 per sessie). In deze jamsessie: Restaurant Amarone met 15,5|20 Gault&Millau punten met chef Jan van Dobben.
Type:
Proeverij
Spreker:
Chef Jan van Dobben
Locatie:
Gault&Millau Jamsessies
Organisator:
GaultenMillauWoensdag 21 september Proeverij - 12:00
18:00Beginner niveau: Cocktail-tap (fountain) & marge'sType:
Spreker:
Locatie:
Cocktails & Beans
Organisator:
Woensdag 21 september - 12:00
15:00Gevorderd niveau: Shake'n, Churn'd en build cocktailsType:
Spreker:
Locatie:
Cocktails & Beans
Organisator:
Woensdag 21 september - 12:00
13:00Specialty coffee is not scaryType:
Spreker:
Rob Clarijs
Locatie:
Cocktails & Beans
Organisator:
Woensdag 21 september - 12:50
13:20Nina BakeryMarie-José zal enkele verrassende recepten bereiden met de Nina pita. Waar u moet denken aan gerechtjes in de amuse sfeer en starters om op de beurs te proeven en die daarnaast ook makkelijk te vertalen zijn naar sandwiches, snacks en maaltijden voor uw eigen concept.
Type:
Spreker:
Marie-José
Locatie:
Keuken Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen
Organisator:
Nina Bakery Woensdag 21 september - 13:00
13:30Verschillende gezichten van Chardonnay
Ontdek de verschillende kanten van Chardonnay. Van romig en rond tot ziltig en fris. The best of Chardonnay!Type:
Proeverij
Spreker:
Renate Overhorst
Locatie:
Wijntheater
Organisator:
Noordman WijnimportWoensdag 21 september Proeverij - 13:00
13:30Prijsuitreiking Meer Smaak Minder Zout ChallengeBekendmaking van de winnaar van de Meer Smaak Minder Zout Challenge.
Type:
Prijsuitreiking
Spreker:
Edwin Loos
Locatie:
Gastronomisch Gilde WedstrijdArena
Organisator:
Gastronomisch GildeWoensdag 21 september Prijsuitreiking - 13:00
15:00Making chai easy with Nomad chaiType:
Spreker:
Salma Tabiat
Locatie:
Cocktails & Beans
Organisator:
Woensdag 21 september - 13:30
15:30Het Nieuwe NassenCook-Off 13:30- 14:15
Elke dag gaan twee nieuwe chefs de strijd met elkaar aan: wie maakt het beste gerecht met de ingrediënten uit de Nieuwe Nassen Mystery Box? Alle ingrediënten in de box zijn afkomstig van ondernemers uit het Nieuwe Nassen collectief óf van samenwerkingspartner Verspilling is Verrukkelijk, en zijn terug te vinden op de beursvloer.Kernproduct in de spotlight 14:15-15:10
Wat maakt Het Nieuwe Nassen, en welke producten zijn daar een goed voorbeeld van? Elke dag zet Het Nieuwe Nassen een ander kernproduct in de spotlight. Wat is het? Wat maakt dit ingrediënt een kernproduct van Het Nieuwe Nassen. En misschien nog wel het belangrijkst: wat kun je ermee?Het Nieuwe Nassen op de kaart 15:10 -15:30
Benieuwd naar hoe je Het Nieuwe Nassen ook op jouw kaart zet? Tijdens Het Nieuwe Nassen op de kaart spreken we met restaurants in Rotterdam die mee hebben gedaan met de eerste Nieuwe Nassen Challenge. Hoe is het bevallen, welk gerecht hebben ze aangepakt? En hoe kan jij meedoen? Inschrijven voor de Nieuwe Nassen Challenge kan direct bij onze standType:
Demonstratie
Spreker:
Diverse duurzame ondernemers
Locatie:
Keuken Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen
Organisator:
BlueCityWoensdag 21 september Demonstratie - 14:00
14:30Glasproeverij
Leer hoe de vorm van het glas een enorme invloed heeft op geur en smaak van de wijn.Type:
Masterclass
Spreker:
Barbara Verbeek
Locatie:
Wijntheater
Organisator:
Royal LeerdamWoensdag 21 september Masterclass - 14:00
15:45Good Fish Dish Award, powered by Dit Smaakt Naar Meer! PaviljoenEen kookwedstrijd voor jonge chefs met durf, ambitie en oog voor duurzaamheid. Deze kookwedstrijd op basis van duurzame, verantwoorde en eerlijke producten, heeft dit jaar als thema streetfood. De verplichte ingrediënten zijn mosselen en Amerikaanse rivierkreeft.
Type:
Wedstrijden
Spreker:
Marco Ouwerkerk
Locatie:
Gastronomisch Gilde WedstrijdArena
Organisator:
Good Fish FoundationWoensdag 21 september Wedstrijden - 15:00
18:00NK Sabreren 2022
Wie is de beste sabreur van Nederland? Wie slaat het mooist de fles met een sabel open?Type:
Wedstrijden
Spreker:
Barbara Verbeek en Barend Havenaar
Locatie:
Wijntheater
Organisator:
Confrérie du Sabre d'OrWoensdag 21 september Wedstrijden - 15:00
17:00Gault&Millau Jamsessie: Restaurant Asian GloriesTijdens de Gault&Millau Jamsessies staat Gault&Millau met een keuken en restaurant setting op de beursvloer. Zij organiseren iedere beursdag een lunch in samenwerking met een chef en een sommelier. Bij de jamsessie zullen de beste wijn spijs combinaties worden geprobeerd in samenspraak met gasten (max. 24 per sessie). In deze jamsessie: Restaurant Asian Glories met 13|20 Gault&Millau punten met chef Kevin Fan.
Type:
Proeverij
Spreker:
Chef Kevin Fan
Locatie:
Gault&Millau Jamsessies
Organisator:
GaultenMillauWoensdag 21 september Proeverij - 15:00
16:00ProVeg onderzoek marktaandeel plantaardig in foodserviceType:
Spreker:
Veerle Vrindts
Locatie:
VIP room
Organisator:
ProVeg NederlandWoensdag 21 september - 15:00
18:00Free-style bartending: onder begeleiding van docent Elder DiasType:
Spreker:
Locatie:
Cocktails & Beans
Organisator:
Woensdag 21 september - 15:00
16:00Vly plantbased demoType:
Spreker:
Kaspar Tammjärv
Locatie:
Cocktails & Beans
Organisator:
Woensdag 21 september - 16:00
17:00Prijsuitreiking Good Fish Dish Award, powered by Dit Smaakt Naar Meer! PaviljoenBekendmaking van de winnaar van de Good Fish Dish Award, powered by DSNM! Paviljoen.
Type:
Prijsuitreiking
Spreker:
Marco Ouwerkerk
Locatie:
Gastronomisch Gilde WedstrijdArena
Organisator:
Good Fish FoundationWoensdag 21 september Prijsuitreiking - 16:00
17:00Latte art demoType:
Spreker:
Kaspar Tammjärv
Locatie:
Cocktails & Beans
Organisator:
Woensdag 21 september - 17:00
18:00Latte art smackdownType:
Spreker:
Kaspar Tammjärv
Locatie:
Cocktails & Beans
Organisator:
Woensdag 21 september - 17:00
17:30Prijsuitreiking Euro-Toques Young Chef Award 2022Bekendmaking van de winnaar van de Euro-Toques Young Chef Award 2022.
Type:
Prijsuitreiking
Spreker:
Alain Caron
Locatie:
Euro-Toques WedstrijdArena
Organisator:
Euro-ToquesWoensdag 21 september Prijsuitreiking