Programma
De vakbeurs Gastvrij Rotterdam barst van de wedstrijden, masterclasses, proeverijen en netwerkbijeenkomsten. Iedere professional, of je nu chef, sommelier of manager bent, kan iets ontdekken in Rotterdam. Ontdek hieronder het programma van de afgelopen 10e editie.
- Maandag 18 september
- 10:30
11:30Dagstart door GROUP 7
Dick Slootweg, algemeen directeur van Bidfood, gaat in gesprek met Martin van Dam over digitale vernieuwing.
AANMELDEN VOOR GRATIS PROGRAMMA-ONDERDEELType:
Presentatie/Lezing
Spreker:
Martin van Dam & Dick Slootweg
Locatie:
VIP room
Organisator:
GROUP7Maandag 18 september Presentatie/Lezing - 11:00
18:00Bocuse D'Or Dutch FinalsBocuse d'Or is de grootste gastronomische competitie van de wereld. Maximaal vijf kandidaten gaan de strijd met elkaar aan tijdens de Nederlandse finale maandag 18 september 2023 op horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam.
Type:
Wedstrijden
Spreker:
Met o.a. François Geurds en Cees Helder
Locatie:
Euro-Toques Wedstrijd Arena
Organisator:
Stichting Bocuse d'Or NederlandMaandag 18 september Wedstrijden - 11:00
12:00Officiële opening Gastvrij RotterdamTijdens de officiële opening van de 10e editie van Gastvrij Rotterdam op maandag 18 september 2023 heffen we gezamenlijk het glas om met elkaar te vieren dat de beurs weer opent.
Type:
Spreker:
Meerdere sprekers
Locatie:
Euro-Toques Wedstrijd Arena
Organisator:
Gastvrij RotterdamMaandag 18 september - 11:00
16:00Finale Green Chefs Hat 2023Op maandag vindt de finale plaats van de nieuwe wedstrijd van het Gastronomisch Gilde, de Green Chef’s Hat. Vijf deelnemers gaan strijden om de Green Chef’s Hat. De eerste drie finalisten, Yornie van Dijk van restaurant Basiliek, Youri Hiemstra van Oan Tafel en Timoti Jongsma van restaurant De Nieuwe Winkel komen uit de voorronde die tijdens de Horecava plaatsvond. Twee wildcards gingen naar Joram Timmerman van op Oost, boutique hotel & restaurant het Kook Atelier op Texel en naar Lieven Lootens van Restaurant ’t Aards Paradijs in België.
Type:
Wedstrijden
Spreker:
Met o.a. Frank Fol
Locatie:
Gastronomisch Gilde WedstrijdArena
Organisator:
Gastronomisch Gilde Maandag 18 september Wedstrijden - 11:00
18:00Cocktails & BeansCocktails & Beans by Barsupport is een collectief platform op de beursvloer voor bartenders en barista’s die hun passie, kennis en ervaring willen delen en daarvan willen leren. Het paviljoen, gerealiseerd door initiatiefnemers van Barsupport, kent een uitgebreide programmering met gast barista's & bartenders die serveren, jammen en spreken.
Type:
Demonstratie
Spreker:
Locatie:
Cocktails and Beans ©
Organisator:
BarsupportMaandag 18 september Demonstratie - 12:00
12:30Vormgeving van het etiket op de smaakbeleving
Het belang van wijnetiketten is aanzienlijk. Ongeveer 4 op de 5 consumenten baseert hun keuze voor wijn op het etiket.Type:
Masterclass
Spreker:
Rose Groot
Locatie:
Wijntheater
Organisator:
Design en WijnMaandag 18 september Masterclass - 12:30
14:30Storytelling voor chefs
'Met daarnaast een lekker verhaal.' - Workshop Storytelling voor Chefs
AANMELDEN VOOR GRATIS PROGRAMMA-ONDERDEELType:
Masterclass | Workshop
Spreker:
Marlies Bax
Locatie:
VIP room
Organisator:
S.Pellegrino Young Chef Academy en JREMaandag 18 september Masterclass | Workshop - 12:30
14:30Gault&Millau Jamsessie: Restaurant YANOTijdens de speciale Gault&Millau Jamsessies staat Gault&Millau met een keuken en restaurant setting op de beursvloer. Rotterdamse chefs en een sommelier bereiden een drie gangen menu in het bijzijn van de gasten, waarbij bij elke gang de beste wijn-spijs combinatie wordt gezocht in samenspraak met gasten (max. 24 per sessie). In deze jamsessie: Restaurant YANO met 14,5|20 Gault&Millau punten met chef Yuri Wattimena.
Type:
Proeverij
Spreker:
Chef Yuri Wattimena
Locatie:
Gault&Millau Jamsessies
Organisator:
GaultenMillauMaandag 18 september Proeverij - 13:00
13:30Magnum versus Bouteille
Wat is nu het verschil tussen een gewone fles champagne en een magnum?Type:
Proeverij
Spreker:
Jacqueline Smit
Locatie:
Wijntheater
Organisator:
Dis DoncMaandag 18 september Proeverij - 14:00
14:30Onbekend en onbemind
Deze proeverij zit boordevol nieuwe druiven & gebieden. Wijn waar je nog nooit van hebt gehoord.Type:
Proeverij
Spreker:
Jeroen Broos
Locatie:
Wijntheater
Organisator:
Residence WijnenMaandag 18 september Proeverij - 15:00
16:00Presentatie CuliQuiz jaarprogramma voor het MBO 2023 / 2024
CuliQuiz Schoolbattle 2023/24: Dé kennisquiz voor hét lekkerste werkveld.Type:
Presentatie/Lezing
Spreker:
Tjitze van der Dam
Locatie:
VIP room
Organisator:
CuliQuizMaandag 18 september Presentatie/Lezing - 15:00
15:30De smaak van Leerdam
Ontdek de vernieuwde glazenlijn Experts Collection van Royal Leerdam d.m.v. een glasproeverij!Type:
Proeverij
Spreker:
Barbara Verbeek
Locatie:
Wijntheater
Organisator:
Royal Leerdam CrisalMaandag 18 september Proeverij - 15:15
15:45Het Nieuwe Nassen Masterclass | Lokaal & NatuurinclusiefTijdens Gastvrij Rotterdam zal Het Nieuwe Nassen drie dagen lang diverse kookdemo's verzorgen in de wedstrijdarena van Gastronomisch Gilde. Het evenement zal de arena laten bruisen met een masterclass die gericht is op het thema Lokaal & Natuur-inclusief voedsel.
Type:
Masterclass
Spreker:
Locatie:
Gastronomisch Gilde WedstrijdArena
Organisator:
Het Nieuwe NassenMaandag 18 september Masterclass - 15:30
17:30Gault&Millau Jamsessie: Restaurant GOUDTijdens de speciale Gault&Millau Jamsessies staat Gault&Millau met een keuken en restaurant setting op de beursvloer. Rotterdamse chefs en een sommelier bereiden een drie gangen menu in het bijzijn van de gasten, waarbij bij elke gang de beste wijn-spijs combinatie wordt gezocht in samenspraak met gasten (max. 24 per sessie). In deze jamsessie: Restaurant GOUD met 12|20 Gault&Millau punten met chef Nick de Kousemaeker.
Type:
Proeverij
Spreker:
Chef Nick de Kousemaeker
Locatie:
Gault&Millau Jamsessies
Organisator:
GaultenMillauMaandag 18 september Proeverij - 16:00
16:30Uitreiking Finale Green Chefs Hat 2023Bekendmaking van de winnaar van de Finale Green Chefs Hat 2023!
Type:
Prijsuitreiking
Spreker:
Locatie:
Gastronomisch Gilde WedstrijdArena
Organisator:
Gastronomisch Gilde Maandag 18 september Prijsuitreiking - 17:00
18:00Finale Wijnvrouw van het Jaar 2023
De laatste jaren zien we steeds meer krachtige, energieke en gedreven vrouwen die zich op een bijzondere manier inzetten in de wijnwereld.
AANMELDEN VOOR PROGRAMMA-ONDERDEELType:
Prijsuitreiking
Spreker:
Stichting Wijnvrouw van het Jaar
Locatie:
Wijntheater
Organisator:
Clarissa Slingerland en Barbara VerbeekMaandag 18 september Prijsuitreiking - 17:30
18:00Prijsuitreiking Bocuse d'Or Dutch FinalsBekendmaking van de Nederlandse winnaar van de Bocuse d'Or 2023!
Type:
Prijsuitreiking
Spreker:
Locatie:
Euro-Toques Wedstrijd Arena
Organisator:
Stichting Bocuse d'Or NederlandMaandag 18 september Prijsuitreiking - 18:00
23:59Officiële afterparty Gastvrij RotterdamOp maandag 18 september hosten we samen met Hell’s Kitchen, VINVIN Wines en Heerlijk.nl de Officiële Festive Afterparty van Gastvrij Rotterdam bij de nieuwe hotspot aan de Coolsingel in Rotterdam: Grace! Als exposant of bezoeker kun je bij dit diner en/of afterparty aanwezig zijn. De inloop voor de het Festive Dinner is vanaf 18:00 en om 19:00 gaan we aan tafel. Daarna barst vanaf 21:00 de feestavond los tot 00:00 met een DJ en live entertainment. Tickets voor het diner (incl. drank tot 21:00) koop je al voor €125,- p.p. Tickets voor alleen de afterparty (entrance only) koop je voor €17,- p.p. Let op! Er zijn beperkte plekken beschikbaar dus reserveer snel jouw tafel. Reserveren doe je via www.gastvrij-rotterdam.nl/afterparty
Type:
Spreker:
N.v.t.
Locatie:
Bar Restaurant Grace (Rotterdam centrum)
Organisator:
Gastvrij Rotterdam, Hell's Kitchen, VINVIN Wines, Heerlijk.nlMaandag 18 september - Dinsdag 19 september
- 08:00
15:30Voorronde HANOS Gouden KoksmutsHet Gastronomisch Gilde verzorgt met samenwerkingspartner HANOS Internationale Horecagroothandel in 2023 de voorronde van de HANOS Gouden Koksmuts-wedstrijd op Gastvrij Rotterdam.
Dertien teams zullen het in de voorronde tegen elkaar opnemen voor een plek in de finale. Die vindt plaats op maandag 8 januari 2024 tijdens de Horecava. In de finale is slechts plek voor zes teams. Tijdens de voorronde zullen de deelnemers verdeeld zijn over drie groepen. Iedere groep krijgt 2 uur voor het bereiden van de amuse, die 100 procent plantaardig moet zijn, en voor het bereiden van het hoofdgerecht waarbij kalfsvlees van de VanDrie Groep een verplicht element is.
Type:
Wedstrijden
Spreker:
Meerdere sprekers
Locatie:
Gastronomisch Gilde WedstrijdArena
Organisator:
Gastronomisch Gilde Dinsdag 19 september Wedstrijden - 09:00
11:00Het Glazen KalfHet Glazen Kalf is een jaarlijkse wedstrijd voor culinaire professionals van VanDrie Group. Jonge kooktalenten krijgen de opdracht om à la minute een hoofdgerecht te koken voor 4 personen naar eigen inzicht, op basis van een kalfsvlees black box die voorafgaand aan de start wordt uitgereikt.
Type:
Wedstrijden
Spreker:
Locatie:
Euro-Toques Wedstrijd Arena
Organisator:
VanDrie GroupDinsdag 19 september Wedstrijden - 09:30
14:00FoodserviceXs Workshop '2050'Tijdens de Xs Workshop gaan we aan de slag met de consumentenbehoeften van de komende vijf jaar, onder leiding van toekomstdenker Jeanneke Scholtens.
AANMELDEN VOOR GRATIS PROGRAMMA-ONDERDEEL
Type:
Netwerkbijeenkomst
Spreker:
Jeanneke Scholtens
Locatie:
Dock 14
Organisator:
FoodserviceXsDinsdag 19 september Netwerkbijeenkomst - 10:30
11:30Dagstart door GROUP 7Harro Willemsen, eigenaar van 3to1 Sales Artists, gaat in gesprek met Martin van Dam over digitale vernieuwing.
AANMELDEN VOOR GRATIS PROGRAMMA-ONDERDEELType:
Presentatie/Lezing
Spreker:
Martin van Dam & Harro Willemsen
Locatie:
VIP room
Organisator:
GROUP7Dinsdag 19 september Presentatie/Lezing - 11:00
18:00Cocktails & BeansCocktails & Beans by Barsupport is een collectief platform op de beursvloer voor bartenders en barista’s die hun passie, kennis en ervaring willen delen en daarvan willen leren. Het paviljoen, gerealiseerd door initiatiefnemers van Barsupport, kent een uitgebreide programmering met gast barista's & bartenders die serveren, jammen en spreken.
Type:
Demonstratie
Spreker:
Locatie:
Cocktails and Beans ©
Organisator:
BarsupportDinsdag 19 september Demonstratie - 11:00
11:30Ontvangst FoodService PioneersGeniet van een exclusief welkom op dit besloten evenement, met een speciaal ontvangst verzorgd door FoodService Pioneers, de visionaire organisatoren die de toekomst van de voedselbranche vormgeven.
Type:
Netwerkbijeenkomst
Spreker:
Locatie:
Netwerklounge
Organisator:
FoodService PioneersDinsdag 19 september Netwerkbijeenkomst - 11:00
12:30Finale SVH 'Wijnexpert van het jaar'
De beste 25 deelnemers van alle voorronden plaatsen zich voor finale tijdens de vakbeurs Gastvrij Rotterdam op dinsdag 19 september 2023.Type:
Proeverij | Wedstrijden
Spreker:
Edo Kruidering & Pepijn van der Linden
Locatie:
Dock 2
Organisator:
WTOL Academy Dinsdag 19 september Proeverij | Wedstrijden - 12:00
12:30Type:
Presentatie/Lezing
Spreker:
Rose
Locatie:
Wijntheater
Organisator:
wijntheaterDinsdag 19 september Presentatie/Lezing - 12:30
13:30Professional Community | Duurzaamheidsonderzoek 2023
Kom alles te weten over de uitkomsten van het meest recente duurzaamheidsonderzoek van de GROUP7 Professional Community.Type:
Presentatie/Lezing
Spreker:
Carolien Plevier
Locatie:
Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen
Organisator:
GROUP7 Professional CommunityDinsdag 19 september Presentatie/Lezing - 12:30
13:00Prijsuitreiking Het Glazen KalfBekendmaking van de winnaar van Het Glazen Kalf 2023!
Type:
Prijsuitreiking
Spreker:
Locatie:
Euro-Toques Wedstrijd Arena
Organisator:
VanDrie GroupDinsdag 19 september Prijsuitreiking - 12:30
16:30De Euro-Toques Nederland Cookware Company Restaurantprijs 2023In de Wedstrijd Arena van Euro-Toques vindt op maandag de Cookware Company Restaurantprijs-uitreiking plaats. Vijf genomineerde restaurants gaan strijden om The Cookware Company Restaurantprijs 2023. In vijf keukens wordt een driegangenmenu gekookt met een black box, samengesteld uit Euro-Toques-waardige producten.
Type:
Wedstrijden
Spreker:
Meerdere sprekers
Locatie:
Euro-Toques Wedstrijd Arena
Organisator:
Euro-Toques NederlandDinsdag 19 september Wedstrijden - 12:30
14:30Gault&Millau Jamsessie: Restaurant On CruTijdens de speciale Gault&Millau Jamsessies staat Gault&Millau met een keuken en restaurant setting op de beursvloer. Rotterdamse chefs en een sommelier bereiden een drie gangen menu in het bijzijn van de gasten, waarbij bij elke gang de beste wijn-spijs combinatie wordt gezocht in samenspraak met gasten (max. 24 per sessie). In deze jamsessie: Restaurant On Cru met 13,5|20 Gault&Millau punten met chef Kelvin de Pijper en gastvrouw Denise van der Mijn.
Type:
Proeverij
Spreker:
Chef Kelvin de Pijper
Locatie:
Gault&Millau Jamsessies
Organisator:
GaultenMillauDinsdag 19 september Proeverij - 12:30
13:30GROUP7 op weg naar duurzaamheid
Het laatste onderzoek van de GROUP7 Professional Community staat in het teken van duurzaamheid.Type:
Demonstratie
Spreker:
GROUP7 Professional Community
Locatie:
Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen
Organisator:
GROUP7 Professional CommunityDinsdag 19 september Demonstratie - 13:00
13:30Type:
Masterclass
Spreker:
Maurice de Coninck
Locatie:
Wijntheater
Organisator:
De ConinckwinesDinsdag 19 september Masterclass - 13:15
14:00Lunch Foodservice XSGeniet van een exclusief welkom op dit besloten evenement, met een speciaal ontvangst verzorgd door FoodService Pioneers, de visionaire organisatoren die de toekomst van de voedselbranche vormgeven. Laat je verrassen door hun innovatieve aanpak en proef de smaak van vernieuwing terwijl je je onderdompelt in een wereld van culinaire ontdekkingen en inspirerende gesprekken.
Type:
Spreker:
Locatie:
Netwerklounge
Organisator:
FoodService PioneersDinsdag 19 september - 14:00
14:30Fruits de Mer Spectaculair
We lanceren het allernieuwste boek over schaal & schelpdieren van Inge Bruinooge.Type:
Proeverij
Spreker:
Inge Bruinooge
Locatie:
Wijntheater
Organisator:
Adri en ZoonDinsdag 19 september Proeverij - 14:30
15:00Podcasts over duurzame ontwikkelingen
WorldMeetings host dit jaar als partner van de Gaia Green Awards een podcast.Type:
Presentatie/Lezing
Spreker:
Worldmeetings.com
Locatie:
Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen
Organisator:
Worldmeetings.comDinsdag 19 september Presentatie/Lezing - 14:30
15:00Type:
Demonstratie
Spreker:
Deldiche
Locatie:
Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen
Organisator:
DeldicheDinsdag 19 september Demonstratie - 15:00
17:00Prijsuitreiking wedstrijd SVH Wijnexpert van het jaar 2023
De wedstrijd SVH Wijnexpert van het Jaar draagt bij aan het vergroten van de vakkennis over wijn op de werkvloer.Type:
Prijsuitreiking
Spreker:
Ruud Weterings en Ricardo Eshuis
Locatie:
Netwerklounge
Organisator:
WTOL Academy en SVHDinsdag 19 september Prijsuitreiking - 15:00
17:00Aftwerwork-borrel HotelloTOP
HotelloTOP is hét netwerk voor studenten en alumni van de (inter)nationale Hotel Management Scholen in Nederland.
AANMELDEN VOOR GRATIS PROGRAMMA-ONDERDEELType:
Netwerkbijeenkomst | Presentatie/Lezing
Spreker:
n.v.t.
Locatie:
Netwerklounge
Organisator:
HotelloTOP Dinsdag 19 september Netwerkbijeenkomst | Presentatie/Lezing - 15:00
15:30De smaak van Leerdam
Ontdek de vernieuwde glazenlijn Experts Collection van Royal Leerdam d.m.v. een glasproeverij!Type:
Proeverij
Spreker:
Barbara Verbeek
Locatie:
Wijntheater
Organisator:
Royal Leerdam CrisalDinsdag 19 september Proeverij - 15:30
16:00Prijsuitreiking HANOS Gouden Koksmuts 2023Bekendmaking van het winnende team van de HANOS Gouden Koksmuts 2023!
Type:
Prijsuitreiking
Spreker:
Locatie:
Gastronomisch Gilde WedstrijdArena
Organisator:
Gastronomisch Gilde Dinsdag 19 september Prijsuitreiking - 15:30
17:30Gault&Millau Jamsessie: Restaurant RenildeTijdens de speciale Gault&Millau Jamsessies staat Gault&Millau met een keuken en restaurant setting op de beursvloer. Rotterdamse chefs en een sommelier bereiden een drie gangen menu in het bijzijn van de gasten, waarbij bij elke gang de beste wijn-spijs combinatie wordt gezocht in samenspraak met gasten (max. 24 per sessie). In deze jamsessie: Restaurant Renilde met 15|20 Gault&Millau punten met chef Jim de Jong.
Type:
Proeverij
Spreker:
Chef Jim de Jong
Locatie:
Gault&Millau Jamsessies
Organisator:
GaultenMillauDinsdag 19 september Proeverij - 16:00
17:30Type:
Wedstrijden
Spreker:
Barend Havenaar & Barbara Verbeek
Locatie:
Wijntheater
Organisator:
WijntheaterDinsdag 19 september Wedstrijden - 16:15
16:45Het Nieuwe Nassen Masterclass | Aan de slag met VoedselverspillingTijdens Gastvrij Rotterdam zal Het Nieuwe Nassen drie dagen lang diverse kookdemo's verzorgen in de wedstrijdarena van Gastronomisch Gilde. Het evenement zal de arena laten bruisen met een masterclass die gericht is op het thema Voedselverspilling.
Type:
Masterclass
Spreker:
Locatie:
Gastronomisch Gilde WedstrijdArena
Organisator:
Het Nieuwe NassenDinsdag 19 september Masterclass - 16:30
18:00Type:
Prijsuitreiking
Spreker:
Green Leisure Group
Locatie:
Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen
Organisator:
Green Leisure GroupDinsdag 19 september Prijsuitreiking - 17:00
17:30Prijsuitreiking Euro-Toques Nederland Cookware Company Restaurantprijs 2023Bekendmaking van de winnaar van de Euro-Toques Nederland Cookware Company Restaurantprijs 2023!
Type:
Prijsuitreiking
Spreker:
Locatie:
Euro-Toques Wedstrijd Arena
Organisator:
Euro-Toques NederlandDinsdag 19 september Prijsuitreiking - 17:00
18:00Ontvangst SterrentourWe zijn verheugd om u te ontvangen voor de besloten Sterrentour, een uniek hoogtepunt van ons evenement dat u niet wilt missen.
Type:
Netwerkbijeenkomst
Spreker:
Locatie:
Netwerklounge
Organisator:
Gastvrij RotterdamDinsdag 19 september Netwerkbijeenkomst - Woensdag 20 september
- 09:00
12:00HANOS Smaakmakers ChallengeSmaak en innovatie komen samen in deze kookwedstrijd! Vijf teams van smaakmakers (chef en jonge gezel) gaan de strijd met elkaar aan onder het motto: "meer smaak, minder zout”. Zij gaan een driegangenmenu koken met max. 2 gram zout.
Type:
Wedstrijden
Spreker:
Locatie:
Euro-Toques Wedstrijd Arena
Organisator:
HANOSWoensdag 20 september Wedstrijden - 10:30
11:30Dagstart door GROUP 7
Walter van de Ven, commercieel directeur bij Van Geloven, gaat in gesprek met Martin van Dam over digitale vernieuwing.
AANMELDEN VOOR GRATIS PROGRAMMA-ONDERDEELType:
Presentatie/Lezing
Spreker:
Martin van Dam & Walter van de Ven
Locatie:
VIP room
Organisator:
GROUP7Woensdag 20 september Presentatie/Lezing - 11:00
18:00Cocktails & BeansCocktails & Beans by Barsupport is een collectief platform op de beursvloer voor bartenders en barista’s die hun passie, kennis en ervaring willen delen en daarvan willen leren. Het paviljoen, gerealiseerd door initiatiefnemers van Barsupport, kent een uitgebreide programmering met gast barista's & bartenders die serveren, jammen en spreken.
Type:
Demonstratie
Spreker:
Locatie:
Cocktails and Beans ©
Organisator:
BarsupportWoensdag 20 september Demonstratie - 11:30
12:30Snel en simpel koken met Jadis Schreuder
Snel en simpel, maar wel met oneindig veel variatie. Klinkt goed toch?Type:
Demonstratie
Spreker:
Good Fish Foundation
Locatie:
Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen
Organisator:
Good Fish FoundationWoensdag 20 september Demonstratie - 11:45
12:15Het Nieuwe Nassen Masterclass | Nieuwe Gewassen - EiwittransitieTijdens Gastvrij Rotterdam zal Het Nieuwe Nassen drie dagen lang diverse kookdemo's verzorgen in de wedstrijdarena van Gastronomisch Gilde. Het evenement zal de arena laten bruisen met een masterclass die gericht is op het thema Nieuwe Gewassen - Eiwittransitie.
Type:
Masterclass
Spreker:
Locatie:
Gastronomisch Gilde WedstrijdArena
Organisator:
Het Nieuwe NassenWoensdag 20 september Masterclass - 12:00
13:00Van één horecazaak naar een keten.
Van één horecazaak naar een keten. In het horecalandschap zien we steeds meer ketens. Heb jij ook de ambitie om jouw concept groots uit te rollen?Type:
Presentatie/Lezing
Spreker:
Daan Smeltzer
Locatie:
VIP room
Organisator:
FirstmateWoensdag 20 september Presentatie/Lezing - 12:00
12:30Type:
Presentatie/Lezing
Spreker:
Astrid & Thérese
Locatie:
Wijntheater
Organisator:
WijntheaterWoensdag 20 september Presentatie/Lezing - 12:30
16:30Euro-Toques Young Chef Award 2023Bewonder de jonge, veelbelovende talenten die de toekomst van de culinaire wereld vertegenwoordigen. Een inspirerende wedstrijd vol passie en doorzettingsvermogen, waarbij nieuw talent t/m 27 jaar alle ruimte krijgt om te schitteren.
Type:
Wedstrijden
Spreker:
Locatie:
Euro-Toques Wedstrijd Arena
Organisator:
Euro-Toques NederlandWoensdag 20 september Wedstrijden - 12:30
14:30Gault&Millau Jamsessie: Restaurant PerceelTijdens de speciale Gault&Millau Jamsessies staat Gault&Millau met een keuken en restaurant setting op de beursvloer. Rotterdamse chefs en een sommelier bereiden een drie gangen menu in het bijzijn van de gasten, waarbij bij elke gang de beste wijn-spijs combinatie wordt gezocht in samenspraak met gasten (max. 24 per sessie). In deze jamsessie: Restaurant Perceel met 16,5|20 Gault&Millau punten met chef Jos Grootscholten.
Type:
Proeverij
Spreker:
Chef Jos Grootscholten
Locatie:
Gault&Millau Jamsessies
Organisator:
GaultenMillauWoensdag 20 september Proeverij - 12:30
13:30Seaburger - de smaak van Zeeland
Wist jij dat de mossel één van de laagste ecologische voetafdrukken heeft?Type:
Demonstratie
Spreker:
Seaburger
Locatie:
Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen
Organisator:
SeaburgerWoensdag 20 september Demonstratie - 13:00
13:30HANOS Smaakmakers Challenge PrijsuitreikingBekendmaking van het winnende team van de HANOS Smaakmakers Challange 2023!
Type:
Prijsuitreiking
Spreker:
Locatie:
Euro-Toques Wedstrijd Arena
Organisator:
HANOSWoensdag 20 september Prijsuitreiking - 13:00
13:30Type:
Masterclass
Spreker:
Maurice de Coninck
Locatie:
Wijntheater
Organisator:
De ConinckwinesWoensdag 20 september Masterclass - 13:30
16:00ProVeg Impact Event
Hoe maak je van een idee een succesvolle vega onderneming? En waar loop je tegenaan? Ga mee in gesprek met een panel van vega ondernemers.Type:
Netwerkbijeenkomst
Spreker:
Danielle Mol + panel
Locatie:
Dock 14
Organisator:
ProVeg NederlandWoensdag 20 september Netwerkbijeenkomst - 13:30
16:00Good Fish Dish AwardEen kookwedstrijd voor jonge chefs met durf, ambitie en oog voor duurzaamheid. In de middag neemt Good Fish de arena over voor hun wedstrijd de Good Fish Dish. Hierin strijden studenten van de diverse opleidingen tegen elkaar.
Type:
Wedstrijden
Spreker:
Locatie:
Gastronomisch Gilde WedstrijdArena
Organisator:
Good FishWoensdag 20 september Wedstrijden - 14:00
15:30Uitreiking Gouden Pollepel 2023De Gouden Pollepel-uitreiking 2023! Een culinair spektakel waar we de smaakmakers eren die met hun meesterlijke kookkunsten onze zintuigen keer op keer betoveren.
Type:
Spreker:
Locatie:
VIP room
Organisator:
ADWoensdag 20 september - 14:00
14:30La Grande Bellezza
Het laatste nieuws uit Italië door VinVin!Type:
Proeverij
Spreker:
VinVin
Locatie:
Wijntheater
Organisator:
VinVinWoensdag 20 september Proeverij - 14:30
15:30Verdomd lekker plantaardig vlees
Deze kookdemonstratie van Beyond Meat laat zien dat plantaardig vlees verdomd lekker kan zijn en ook een positieve impact heeft op onze wereld.Type:
Demonstratie
Spreker:
Beyond Meat
Locatie:
Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen
Organisator:
Beyond MeatWoensdag 20 september Demonstratie - 15:00
15:30De smaak van Leerdam
Ontdek de vernieuwde glazenlijn Experts Collection van Royal Leerdam d.m.v. een glasproeverij!Type:
Proeverij
Spreker:
Barbara Verbeek
Locatie:
Wijntheater
Organisator:
Royal Leerdam CrisalWoensdag 20 september Proeverij - 15:30
17:30Gault&Millau Jamsessie: Restaurant 't GanzenestTijdens de speciale Gault&Millau Jamsessies staat Gault&Millau met een keuken en restaurant setting op de beursvloer. Rotterdamse chefs en een sommelier bereiden een drie gangen menu in het bijzijn van de gasten, waarbij bij elke gang de beste wijn-spijs combinatie wordt gezocht in samenspraak met gasten (max. 24 per sessie). In deze jamsessie: Restaurant 't Ganzenest met 15|20 Gault&Millau punten met chef Erik Tas.
Type:
Proeverij
Spreker:
Chef Erik Tas
Locatie:
Gault&Millau Jamsessies
Organisator:
GaultenMillauWoensdag 20 september Proeverij - 15:45
17:30ProVeg BorrelGeniet van een exclusief welkom op ons besloten evenement, met een speciale ontvangst verzorgd door ProVeg!
Type:
Spreker:
Locatie:
Netwerklounge
Organisator:
ProVegWoensdag 20 september - 16:00
17:00Prijsuitreiking Good Fish Dish AwardBekendmaking van de winnaar van de Good Fish Dish Award 2023!
Type:
Prijsuitreiking
Spreker:
Locatie:
Gastronomisch Gilde WedstrijdArena
Organisator:
Good FishWoensdag 20 september Prijsuitreiking - 16:00
17:00Presentatie CuliQuiz Schoolbattle 2023/2024
Presentatie van het CuliQuiz jaarprogramma 2023/2024 voor MBO scholieren.Type:
Presentatie/Lezing
Spreker:
Tjitze van der Dam
Locatie:
VIP room
Organisator:
CuliQuizWoensdag 20 september Presentatie/Lezing - 16:00
18:00Type:
Wedstrijden
Spreker:
Confrérie de Sabre d'Or
Locatie:
Wijntheater
Organisator:
WijntheaterWoensdag 20 september Wedstrijden - 17:00
17:30Prijsuitreiking Euro-Toques Young Chef Award 2023Bekendmaking van de winnaar van de Euro-Toques Young Chef Award 2023!
Type:
Prijsuitreiking
Spreker:
Locatie:
Euro-Toques Wedstrijd Arena
Organisator:
Euro-Toques NederlandWoensdag 20 september Prijsuitreiking