Programma Gastvrij Rotterdam

Het programma van Gastvrij Rotterdam 2018 begint steeds meer vorm te krijgen. Het programma is vernieuwd met verschillende prestigieuze wedstrijden zoals Het Glazen Kalf, Best Barista, Young Chef Award, Gaia Green Awards en de uitreiking van de AD Gouden Pollepels. De eerste onderdelen zijn inmiddels bekend en vindt u in onderstaand overzicht. Dit programma wordt wekelijks geupdate. Vlak voor de beurs vindt u op deze pagina het complete programma.

 

  • Maandag 17 september
  • 10:00
    15:00
    PUUR koken met wild door aanstormend talent
    Voor de vierde keer staan 5 teams, bestaande uit twee jonge koks van de Cas Spijkers Academie en één Junior-jager te koken met wild.
    Thema:
    Wedstrijden

    Spreker:
    Janneke Eigeman

    Locatie:
    WedstrijdArena (Eurotoques)

    Organisator:
    KNJ & Cas Spijkers Academie
    Maandag 17 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 10:30
    11:30
    Hoe digitaal is de horeca in Nederland en Belgie?

    GROUP7 en Foodproof geven u de nieuwste inzichten in de online klantreis van de horeca ondernemer in Nederland en België.

    AANMELDEN GRATIS BEZOEK
     


    Thema:
    Presentatie/lezing

    Spreker:
    Van Dam, Plevier en Waelbers

    Locatie:
    VIP room

    Organisator:
    GROUP7, Foodproof
    Maandag 17 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 11:00
    18:00
    Street & fingerfood competition 2018
    Sociëteit Zuid Holland van het Gastronomisch Gilde organiseert de 4e editie street & fingerfood competition 2018.

    AANMELDEN GRATIS BEZOEK

    Lees meer
    Sociëteit Zuid Holland van het Gastronomisch Gilde organiseert de 4e editie street & fingerfood competition 2018 voor leerlingen van horeca scholen en opleidingen. Het wedstrijdelement bestaat uit het maken van 50 street en 50 fingerfood gerechten. De moeilijkheidsfactor wordt bepaald door een blackbox met wildproducten. De jury bepaald de winnaar die de wisseltrofee een jaar lang op locatie mag houden.

    Thema:
    Wedstrijden

    Spreker:
    Paul Duijnstee

    Locatie:
    Standnr: 3.107

    Organisator:
    Gastronomisch Gilde Zuid Holland
    Maandag 17 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 11:00
    18:00
    Barista wedstrijden
    Barista wedstrijden voor Beste Barista voor leerlingen.
    Lees meer
    van horeca scholen en opleidingen. De jury bepaald de winnaar die de wisseltrofee een jaar lang op locatie mag houden.

    Thema:
    Wedstrijden

    Spreker:
    Paul Duijnstee

    Locatie:
    Standnr: 3.107

    Organisator:
    Gastronomisch Gilde Zuid Holland
    Maandag 17 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 11:00
    16:30
    Kookinterland: Palingbattle Nederland & België
    Paling battle tussen Nederland en België waarbij 3 gerechten met paling en 3 amuses met paling gemaakt worden.
    Lees meer
    www.gastropedia.nl organiseert een heuse kookinterland tussen Nederland en België. Daarbij zijn Dupan samen met Gastvrij Rotterdam de hoofdsponsors van dit evenement. De wedstijden worden in samenwerking met de Euro-Toques georganiseerd.

    Thema:
    Wedstrijden

    Spreker:
    Puck van Kerkhoven

    Locatie:
    Euro-Toques demo ruimte

    Organisator:
    Gastropedia.nl,
    Maandag 17 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 11:00
    18:00
    Entree Best Barista 2018
    Barista's strijden deze dag om de titel Best Barista, onderdeel van de jaarlijkse Entree Awards.
    Lees meer
    Barista's worden in meerdere rondes beoordeeld door een vakjury. De rondes bestaan onder andere uit een theorie-examen en praktijkopdrachten. Natuurlijk spelen snelheid, originaliteit, signatuur-drinks, techniek, kennis, smaak en personality daarbij een grote rol. Natuurlijk mogen alle barista's worden aangemoedigd tijdens de wedstrijd. Tijdens de Entree Awards op 26 november zal de winnaar bekend worden gemaakt.

    Thema:
    Wedstrijden

    Spreker:
    Jeroen Veldkamp

    Locatie:
    Standnr: 6.004

    Organisator:
    Entree Magazine
    Maandag 17 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 11:00
    18:00
    STAGE of Spirits
    Ieder uur worden door diverse (on)bekende merken door brandambassadors of bekende bartenders hun signature cocktails gepresenteerd.
    Thema:
    Demonstratie

    Spreker:
    Bartenders & Brandambassadors

    Locatie:
    Stage of Spirits

    Organisator:
    Miss Publicity
    Maandag 17 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 12:00
    12:30
    Aziatische keuken: traditie ontmoet trends
    Ook de meest traditionele keuken ter wereld gaat met zijn tijd mee en Tim Kan speelt in zijn demonstratie in op de nieuwe trends uit Japan en Korea.
    Thema:
    Demonstratie

    Spreker:
    Tim Kan

    Locatie:
    KookPodium

    Organisator:
    Rational
    Maandag 17 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 12:30
    13:00
    Slagers Demo Nice to Meat
    Uitbeen demonstratie 'superslager' Piet van den Berg en Pascal Jalhay.
    Lees meer
    'Superslager’ Piet van den Berg, geboren op 27 mei 1946, had op school al meer aandacht voor wat zich buiten op het land afspeelde dan wat zich in het klaslokaal voltrok. De liefde voor het slagersvak werd hem intussen met de paplepel ingegoten en vanaf zijn veertiende werkte hij al full-time mee in de slagerij van zijn vader. Voor hij midden jaren 60 de slagerij in Zoetermeer vanzijn vader overnam, rondde Piet van den Berg nog wel zijn opleiding af aan de slagersvakschool in Utrecht.Piet van den Berg gaat samen met Pascal Jalhay een uitbeen demo geven, tijdens de demo zullen zij uitleg geven over de techniek, structuur en kwaliteit. Ook weten hoe dit gaat en smaakt? Kom dan kijken & proeven op maandag 17 september om 12.30 uur!Niet in de gelegenheid op deze tijd? Kom dan op een ander moment langs bij Nice to Meat op stand nr. 2.302 (naast het kookpodium).

    Thema:
    Demonstratie

    Spreker:
    Piet van den Berg

    Locatie:
    KookPodium

    Organisator:
    Nice to Meat
    Maandag 17 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 13:00
    13:45
    Demonstratie van Belgische topchef Sam van Landeghem
    Chef Sam van Landeghem zal een demonstratie verzorgen.
    Lees meer
    Sam heeft samen met zijn vader een beroemd sterrenrestaurant in Groot Beijgaarden.

    Thema:
    Demonstratie

    Spreker:
    Sam van Landeghem

    Locatie:
    KookPodium

    Organisator:
    Culinaire Saisonnier
    Maandag 17 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 14:00
    14:30
    Demonstratie sterrenchef met ERU Cheese Spreads
    De chef-kok demonstreert de mogelijkheden van de ERU Cheese Spreads en hij bereidt met deze kaas een sterrengerecht. Laat u smaakvol verrassen!
    Thema:
    Demonstratie

    Spreker:
    Gert Blom

    Locatie:
    KookPodium

    Organisator:
    Koninklijke ERU
    Maandag 17 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 14:30
    14:45
    Besparen met glazenwassystemen van Winterhalter
    Horecapersoneel is momenteel schaars. Wij hebben oplossingen voor u!
    Lees meer
    Winterhalter heeft systemen die u het werk uit handen nemen en ervoor zorgen dat u uw mensen kunt inzetten waar ze het meeste waarde bijdragen.

    Thema:
    Demonstratie

    Spreker:
    Joost Vinken

    Locatie:
    KookPodium

    Organisator:
    Winterhalter Nederland
    Maandag 17 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 14:45
    15:15
    Innoveren met groente en fruit
    We laten je proeven hoe je met uitgekiende combinaties en verrassende groente- en fruitsoorten iedere dag opnieuw je gasten kan verrassen.
    Lees meer
    Met nieuwe smaken, structuren en combinaties helpt Rungis chefs en ondernemers de volgende stap te zetten.Groente en fruit hebben bij Rungis altijd een hoofdrol, SVH Meesterkok Niels van den Berg laat je proeven hoe je met uitgekiende combinaties en verrassende groente- en fruitsoorten iedere dag opnieuw je gasten kan verrassen.Innoveren met vers doen we samen!

    Thema:
    Demonstratie

    Spreker:
    SVH Meesterkok Niels van den Berg

    Locatie:
    KookPodium

    Organisator:
    Rungis
    Maandag 17 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 15:45
    16:15
    Met uw zintuigen door de moderne keuken
    René laat de inzetbaarheid zien van het VarioCookingCenter® de mise en place, in de patisserie, service en zelfs terwijl u ligt te slapen.
    Thema:
    Demonstratie

    Spreker:
    René Staartjes

    Locatie:
    KookPodium

    Organisator:
    Rational
    Maandag 17 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • Dinsdag 18 september
  • 10:30
    11:30
    Hoe digitaal is de horeca in Nederland en Belgie?
    GROUP7 en Foodproof geven u de nieuwste inzichten in de online klantreis van de horeca ondernemer in Nederland en België.

    AANMELDEN GRATIS BEZOEK


    Thema:
    Presentatie/lezing

    Spreker:
    Van Dam, Plevier en Waelbers

    Locatie:
    Netwerklounge

    Organisator:
    GROUP7, Foodproof
    Dinsdag 18 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 11:00
    18:00
    Street & fingerfood competition 2018
    Sociëteit Zuid Holland van het Gastronomisch Gilde organiseert de 4e editie street & fingerfood competition 2018.

    AANMELDEN GRATIS BEZOEK

    Lees meer
    Sociëteit Zuid Holland van het Gastronomisch Gilde organiseert de 4e editie street & fingerfood competition 2018 voor leerlingen van horeca scholen en opleidingen. Het wedstrijdelement bestaat uit het maken van 50 street en 50 fingerfood gerechten. De moeilijkheidsfactor wordt bepaald door een blackbox met wildproducten. De jury bepaald de winnaar die de wisseltrofee een jaar lang op locatie mag houden.

    Thema:
    Wedstrijden

    Spreker:
    Paul Duijnstee

    Locatie:
    Standnr: 3.107

    Organisator:
    Gastronomisch Gilde Zuid Holland
    Dinsdag 18 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 11:00
    13:30
    Glazen Kalf

    De wedstrijd Glazen Kalf is een jaarlijkse wedstrijd voor culinaire professionals van VanDrie Group.

    AANMELDEN GRATIS BEZOEK
     

    Lees meer

    De wedstrijd Glazen Kalf is een jaarlijkse wedstrijd voor culinaire professionals van VanDrie Group. Jonge kooktalenten krijgen de opdracht om met de ingrediënten uit een mystery box in anderhalf uur één hoofdgerecht te maken in viervoud.


    Thema:
    Wedstrijden

    Spreker:
    Edwin Loos

    Locatie:
    WedstrijdArena (Eurotoques)

    Organisator:
    VanDrie Group
    Dinsdag 18 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 11:00
    18:00
    STAGE of Spirits
    Ieder uur worden door diverse (on)bekende merken door brandambassadors of bekende bartenders hun signature cocktails gepresenteerd.
    Thema:
    Demonstratie

    Spreker:
    Bartenders & Brandambassadors

    Locatie:
    Stage of Spirits

    Organisator:
    Miss Publicity
    Dinsdag 18 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 12:00
    12:30
    Aziatische keuken: traditie ontmoet trends
    Ook de meest traditionele keuken ter wereld gaat met zijn tijd mee en Tim Kan speelt in zijn demonstratie in op de nieuwe trends uit Japan en Korea.
    Thema:
    Demonstratie

    Spreker:
    Tim Kan

    Locatie:
    KookPodium

    Organisator:
    Rational
    Dinsdag 18 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 13:00
    14:00
    Vis en fileershow
    Masterclass over Noordzee vis en de juiste fileertechnieken hiervoor
    Lees meer
    Tijdens deze masterclass wordt u met een dikke glimlach meegenomen naar de wereld van de vis, aan de hand van mooie Noordzeevis wordt uitleg gegeven over de vangstmethoden, kwaliteit, kenmerken en het juist fileren van de vis.

    Thema:
    Demonstratie

    Spreker:
    Arie Kuijt

    Locatie:
    KookPodium

    Organisator:
    Visfileren.nl
    Dinsdag 18 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 14:00
    14:30
    Demonstratie sterrenchef met ERU Cheese Spreads
    De chef-kok demonstreert de mogelijkheden van de ERU Cheese Spreads en hij bereidt met deze kaas een sterrengerecht. Laat u smaakvol verrassen!
    Thema:
    Demonstratie

    Spreker:
    Gert Blom

    Locatie:
    KookPodium

    Organisator:
    Koninklijke ERU
    Dinsdag 18 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 14:30
    14:45
    Besparen met glazenwassystemen van Winterhalter
    Horecapersoneel is momenteel schaars. Wij hebben oplossingen voor u!
    Lees meer
    Winterhalter heeft systemen die u het werk uit handen nemen en ervoor zorgen dat u uw mensen kunt inzetten waar ze het meeste waarde bijdragen.

    Thema:
    Demonstratie

    Spreker:
    Joost Vinken

    Locatie:
    KookPodium

    Organisator:
    Winterhalter Nederland
    Dinsdag 18 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 14:45
    15:15
    Innoveren met groente en fruit
    We laten je proeven hoe je met uitgekiende combinaties en verrassende groente- en fruitsoorten iedere dag opnieuw je gasten kan verrassen.
    Lees meer
    Met nieuwe smaken, structuren en combinaties helpt Rungis chefs en ondernemers de volgende stap te zetten. Groente en fruit hebben bij Rungis altijd een hoofdrol, SVH Meesterkok Niels van den Berg laat je proeven hoe je met uitgekiende combinaties en verrassende groente- en fruitsoorten iedere dag opnieuw je gasten kan verrassen. Innoveren met vers doen we samen!

    Thema:
    Demonstratie

    Spreker:
    SVH Meesterkok Niels van den Berg

    Locatie:
    KookPodium

    Organisator:
    Rungis
    Dinsdag 18 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 15:45
    16:15
    Met uw zintuigen door de moderne keuken
    René laat de inzetbaarheid zien van het VarioCookingCenter® tijdens de mise en place, in de patisserie, service en zelfs terwijl u ligt te slapen.
    Thema:
    Demonstratie

    Spreker:
    René Staartjes

    Locatie:
    KookPodium

    Organisator:
    Rational
    Dinsdag 18 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • Woensdag 19 september
  • 10:30
    11:30
    Hoe digitaal is de horeca in Nederland en Belgie?
    GROUP7 en Foodproof geven u de nieuwste inzichten in de online klantreis van de horeca ondernemer in Nederland en België.

    AANMELDEN GRATIS BEZOEK


    Thema:
    Presentatie/lezing

    Spreker:
    Van Dam, Plevier en Waelbers

    Locatie:
    VIP room

    Organisator:
    GROUP7, Foodproof
    Woensdag 19 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 11:00
    11:30
    Demonstratie sterrenchef met ERU Cheese Spreads
    De chef-kok demonstreert de mogelijkheden van de ERU Cheese Spreads en hij bereidt met deze kaas een sterrengerecht. Laat u smaakvol verrassen!
    Thema:
    Demonstratie

    Spreker:
    Gert Blom

    Locatie:
    KookPodium

    Organisator:
    Koninklijke ERU
    Woensdag 19 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 11:00
    18:00
    Street & fingerfood competition 2018
    Sociëteit Zuid Holland van het Gastronomisch Gilde organiseert de 4e editie street & fingerfood competition 2018.

    AANMELDEN GRATIS BEZOEK

    Lees meer
    Sociëteit Zuid Holland van het Gastronomisch Gilde organiseert de 4e editie street & fingerfood competition 2018 voor leerlingen van horeca scholen en opleidingen. Het wedstrijdelement bestaat uit het maken van 50 street en 50 fingerfood gerechten. De moeilijkheidsfactor wordt bepaald door een blackbox met wildproducten. De jury bepaald de winnaar die de wisseltrofee een jaar lang op locatie mag houden.

    Thema:
    Wedstrijden

    Spreker:
    Paul Duijnstee

    Locatie:
    Standnr: 3.107

    Organisator:
    Gastronomisch Gilde Zuid Holland
    Woensdag 19 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 11:00
    18:00
    STAGE of Spirits
    Ieder uur worden door diverse (on)bekende merken door brandambassadors of bekende bartenders hun signature cocktails gepresenteerd.
    Thema:
    Demonstratie

    Spreker:
    Bartenders & Brandambassadors

    Locatie:
    Stage of Spirits

    Organisator:
    Miss Publicity
    Woensdag 19 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 11:00
    17:00
    Euro-Toques Young Chef Award 2018
    Vijf zelfstandig werkende koks tot 25 jaar strijden om de titel Euro-Toques Young Chef Award 2018.
    Thema:
    Wedstrijden

    Spreker:
    Huub Oudshoorn

    Locatie:
    WedstrijdArena (Eurotoques)

    Organisator:
    Euro-Toques Nederland
    Woensdag 19 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 12:00
    12:30
    Met uw zintuigen door de moderne keuken
    René laat de inzetbaarheid zien van het VarioCookingCenter® tijdens de mise en place, in de patisserie, service en zelfs terwijl u ligt te slapen.
    Thema:
    Demonstratie

    Spreker:
    René Staartjes

    Locatie:
    KookPodium

    Organisator:
    Rational
    Woensdag 19 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 12:30
    13:00
    Bakken zoals topkoks koken
    Sinds de start van Vlaamsch Broodhuys is het de missie van Dimitri om het publiek kennis te laten maken met ambachtelijk, smaakvol zuurdesembrood.
    Lees meer
    Dankzij de pioniersrol van Dimitri is goed brood vandaag de dag toegankelijker voor iedereen. Ondanks deze vooruitgang is hij nog steeds van mening dat het Nederlandse broodlandschap beter, voedzamer en lekkerder moet worden. En dat ambachtelijk, gezond en smaakvol brood veel mogelijkheden in de keuken biedt. Hij staat het liefst op de spreekwoordelijke zeepkist, met een manifest in z’n hand, om te verkondigen dat er een revolutie plaats moet vinden op broodgebied. Zonder lege marketingtermen, maar met de bezieling van een bakker met jarenlange ervaring.Tijdens deze kookdemonstratie laat Dimitri u kennismaken met culinaire combinaties tussen het brood van Vlaamsch Broodhuys en de producten van Vanilla Venture en Nice to Meat.

    Thema:
    Demonstratie

    Spreker:
    Dimitri Roels

    Locatie:
    KookPodium

    Organisator:
    Vlaamsch Broodhuys
    Woensdag 19 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 13:00
    13:45
    Demonstratie van Belgische topchef Benoît Neusy
    Chef Benoît Neusy, bekend van L'Impératif, verzorgd een demonstratie.
    Lees meer
    Benoît Neusy start zijn carrière bij befaamde chefs met onder andere Jacques Chibois een bekende Franse sterren chef op de Côte d'Azur. Op zijn 21e begint hij zijn eigen zaak, een traiteurdienst met een viswinkel maar zeer snel koopt hij een boerderij in de buurt van Bergen in België en open zijn restaurant l'Impératif die een Michelinster in 2013 krijgt. Sinds 3 jaren is l'Impératif verhuist in een prachtige kasteel in de Domaine D'arondeau niet ver van Doornik. De keuken van Benoît is verrassend en zeer persoonlijk met een duidelijk accent op zee-aarde compossities.

    Thema:
    Demonstratie

    Spreker:
    Benoît Neusy

    Locatie:
    KookPodium

    Organisator:
    Culinaire Saisonnier
    Woensdag 19 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 13:45
    14:45
    Vis en fileershow
    Masterclass over Noordzee vis en de juiste fileertechnieken hiervoor
    Lees meer
    Tijdens deze masterclass wordt u met een dikke glimlach meegenomen naar de wereld van de vis, aan de hand van mooie Noordzeevis wordt uitleg gegeven over de vangstmethoden, kwaliteit, kenmerken en het juist fileren van de vis.

    Thema:
    Demonstratie

    Spreker:
    Arie Kuijt

    Locatie:
    KookPodium

    Organisator:
    Visfileren.nl
    Woensdag 19 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 14:45
    15:15
    Innoveren met groente en fruit
    We laten je proeven hoe je met uitgekiende combinaties en verrassende groente- en fruitsoorten iedere dag opnieuw je gasten kan verrassen.
    Lees meer
    Met nieuwe smaken, structuren en combinaties helpt Rungis chefs en ondernemers de volgende stap te zetten. Groente en fruit hebben bij Rungis altijd een hoofdrol, SVH Meesterkok Niels van den Berg laat je proeven hoe je met uitgekiende combinaties en verrassende groente- en fruitsoorten iedere dag opnieuw je gasten kan verrassen. Innoveren met vers doen we samen!

    Thema:
    Demonstratie

    Spreker:
    SVH Meesterkok Niels van den Berg

    Locatie:
    KookPodium

    Organisator:
    Rungis
    Woensdag 19 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 16:45
    17:00
    Besparen met glazenwassystemen van Winterhalter
    Horecapersoneel is momenteel schaars. Wij hebben oplossingen voor u!
    Lees meer
    Horecapersoneel is momenteel schaars. Winterhalter heeft systemen die u het werk uit handen nemen en ervoor zorgen dat u uw mensen kunt inzetten waar ze het meeste waarde bijdragen.

    Thema:
    Demonstratie

    Spreker:
    Joost Vinken

    Locatie:
    KookPodium

    Organisator:
    Winterhalter Nederland
    Woensdag 19 september
    Favoriet outFavoriet aan