Programma Gastvrij Rotterdam

Hieronder vindt u het programma van Gastvrij Rotterdam 2021. In aanloop naar de 9e editie van Gastvrij Rotterdam wordt het programma van 2022 bekendgemaakt.

  • Maandag 20 september
  • 09:30
    17:00
    Nederlandse finale Bocuse d’Or

    3 kandidaten strijden in de Nederlandse finale van Bocuse d’Or om een plek naar de Europese Bocuse d’Or wedstrijd in 2022. 

    De Nederlandse finale van Bocuse d’Or (de meest prestigieuze culinaire wedstrijd ter wereld) vindt plaats op Gastvrij Rotterdam. Een vakjury beoordeelt de culinaire prestaties van de kandidaten. De winnaar van de finale mag Nederland gaan vertegenwoordigen bij de Europese Bocuse d’Or wedstrijd in 2022. Het wordt de vijfde keer dat de Nederlandse finale tijdens Gastvrij Rotterdam wordt gehouden.

    Lees meer

    De vakjury van de Nederlandse finale van Bocuse d'Or bestaat uit:

    • André van Doorn (Voorzitter van Bocuse d’Or Nederland, voorheen Restaurant Kasteel Heemstede)
    • Margo Reuten (Restaurant Da Vinci *)
    • Dick Middelweerd (Restaurant De Treeswijkhoeve **)
    • Soenil Bahadoer (Restaurant de Lindehof **)
    • Marco Poldervaart (Restaurant 't Havenmantsje) - keuken jurering
    • Jo Nelissen (Mastercook van België) - keuken jurering

    Spreker:
    Mounir Toub

    Locatie:
    WedstrijdArena

    Organisator:
    Bocuse d’Or Nederland
    Maandag 20 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 10:30
    11:30
    ONTBIJTSESSIE Gastvrij Rotterdam

    Gastvrijheid is het kenmerk van onze sector, hoe zit dat online? Hotel Management School Maastricht onderzocht dit voor ons. Tijdens de ontbijtsessies delen we de resultaten.

     

    AANMELDEN VOOR PROGRAMMA-ONDERDEEL

    Lees meer

    De studenten van HMSM bevroegen experts, ondernemers en consumenten over gastvrijheid en online gastvrijheid. En online blijken we toch heel wat minder gastvrij dan offline. Hoe word je online gastvrijer? Op welke sociale kanalen moet je aanwezig zijn? Hoe kun je als leverancier hulp bieden?  En waar zit zowel de consument als de ondernemer op te wachten?

    Wij geven je hierop het antwoord in onze ONTBIJT SESSIES op maandag 20, dinsdag 21 en woensdag 22 september, van 10.30 tot 11:30 uur. 

     

    Online Gastvrijheid is het thema, passend bij de beurs. In 45 minuten praten we je bij. We presenteren de resultaten van onze onderzoeken. Welke rol speelt online gastvrijheid bij de keuze van een horecabedrijf? Welke online ongemakken ervaart de consument? Hoe online gastvrij vinden eindgebruikers hun eigen bedrijf? Welke knelpunten staan hen in de weg? Dit actuele thema sluit naadloos aan op het gewijzigde consumentgedrag in onze sector sinds COVID-19 voor wat betreft informatievoorziening en besluitvorming. Het belang van online gastvrijheid is toegenomen en de verwachting is dat dit zo zal blijven. Of je nou eindgebruiker, fabrikant of grossier bent, de klantrelatie van de toekomst is digitaal én menselijk. Hoe verbeter je jouw online gastvrijheid of hoe help je jouw afnemers? We geven je graag concrete handvatten om daarmee aan de slag te gaan.

     


    Spreker:
    Carolien Plevier

    Locatie:
    VIP room

    Organisator:
    GROUP7, bureau voor Food-commerce
    Maandag 20 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 11:00
    17:30
    Programma Cocktails & Beans

    Cocktail & Beans platform is voor bartenders en barista die hun kennis en kunde willen delen met elkaar en de industrie. Horeca vakpersoneel - waaronder Bartenders en Barista’s - hebben een flinke tegenslag gehad tijdens de Coronacrisis. Barsupport lanceert hiervoor hun concept: 'Drink strategie’ en 'Bartender Level’ voor ondernemers. Het koppelen van het juiste Bartender-niveau aan specifieke horeca cocktail-menukaart(en). Check instagram 'Cocktails & Beans’ voor de komende bartender-programma’s.


    Spreker:
    Jorgos Stein & Ian Bartos

    Locatie:
    Cocktails and Beans ©

    Organisator:
    Barsupport
    Maandag 20 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 11:00
    18:00
    Brand Signature cocktails

    Signature cocktails van diverse (drank)merken voor cocktails en mix-drinks ter inspiratie voor ondernemers en bartenders.


    Spreker:
    (Toekomstige) Bartenders

    Locatie:
    Cocktails and Beans ©

    Organisator:
    010 Bar Academy
    Maandag 20 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 11:00
    18:00
    Unlimited selfserve Batchbrew filter coffee

    Spreker:

    Locatie:
    Cocktails and Beans ©

    Organisator:
    Manhattan Coffee Roasters
    Maandag 20 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 11:00
    12:00
    Morning coffees with Manhattan 

    Spreker:
    Marin Kuiper

    Locatie:
    Cocktails and Beans ©

    Organisator:
    Manhattan Coffee Roasters en Maan Koffie
    Maandag 20 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 11:00
    12:00
    Ethiopian SP9 filter brews

    Spreker:
    Sybilla Jimmink

    Locatie:
    Cocktails and Beans ©

    Organisator:
    Manhattan Coffee Roasters
    Maandag 20 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 11:30
    12:30
    GRO kweekt oesterzwammen met de reststroom koffiedik
    Van deze duurzame en circulaire oesterzwammen maken wij producten voor vegetariërs, veganisten en flexitariërs.
    Lees meer
    Vleesvervangers en vegetarische maaltijden krijgen meer en meer aandacht. Daarbij speelt gezondheid natuurlijk een rol, maar vooral de impact op het milieu is voor steeds meer mensen een belangrijke factor om minder of zelfs geen vlees meer te eten. Bovendien merken wij bij GRO dat mensen zich bewuster zijn van wat zij consumeren en ook gevarieerder gaan eten. Ook moeten we aan de eiwittransitie werken, oftewel de overgang van dierlijke naar plantaardige eiwitten. Dat is essentieel om naar een houdbaar, duurzaam voedselsysteem te komen. Goed voor het klimaat, want door minder dierlijke eiwitten te eten, komen veel minder broeikasgassen vrij en is er minder belasting op milieu en klimaat.

    Spreker:
    Pieter de Jong

    Locatie:
    Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen

    Organisator:
    GRO Together
    Maandag 20 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 12:00
    13:00
    Hoe staat het met de kwaliteitsontwikkeling van alcoholvrije wijn?

    De laatste updates over kwaliteit, afzetmarkt en horeca.


    Spreker:
    Torres

    Locatie:
    Wijntheater

    Organisator:
    Walraven Sax
    Maandag 20 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 12:00
    13:00
    Officiële Opening Gastvrij Rotterdam

    Gastvrij Rotterdam wordt geopend door beursmanager Robert Melaard en de kick-off van de Week van de horeca wordt gevierd. 
    We heffen gezamenlijk het glas om met elkaar te vieren dat we weer voor het eerst bij elkaar zijn op een LIVE evenement, om de beurs te openen en om de Week van de Horeca officieel af te trappen.


    Spreker:
    Robert Melaard
      (Gastvrij Rotterdam)
    Locatie:
    WedstrijdArena

    Organisator:
    Gastvrij Rotterdam
    Maandag 20 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 12:00
    18:00
    Springbay cocktails

    Batched cocktails die in een handomdraai gemaakt kunnen worden door bar-medewerkers met beginnende ervaring. Op stap naar de Springbay FountainBar bij voldoende cocktail-volume… standnummer 4.218.


    Spreker:
    010-bartenders

    Locatie:
    Cocktails and Beans ©

    Organisator:
    Springbay Drinks
    Maandag 20 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 12:00
    18:00
    Library of Spirits cocktails

    Free-styling cocktail bartending met de diverse drank portofolio van Library of Spirits.


    Spreker:
    Ziggy

    Locatie:
    Cocktails and Beans ©

    Organisator:
    Library of Spirits B.V.
    Maandag 20 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 12:00
    13:00
    A look inside the espressomachine

    Demo and Q&A Caferacer


    Spreker:
    Maarten Meijer

    Locatie:
    Cocktails and Beans ©

    Organisator:
    Sanremo
    Maandag 20 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 12:00
    13:00
    Colombian Coffees - SP9 filter brews

    Spreker:
    Marin Kuiper

    Locatie:
    Cocktails and Beans ©

    Organisator:
    Manhattan Coffee Roasters
    Maandag 20 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 12:30
    13:30
    Luigi Bosca Masterclass
    Maria Ines Pina van wijnhuis Luigi Bosca geeft een exclusieve masterclass over de Bosca wijnen en lanceert de nieuwste range van Bosca: De Sangre.
    Lees meer
    Het Argentijnse wijnhuis Luigi Bosca is sinds kort toegevoegd aan het assortiment van Walraven Sax. Luigi Bosca is één van de meest toonaangevende wijnhuizen uit Argentinië dat werd geclassificeerd voor een C.D.O. en hiermee kwaliteitswijnen vestigde in het land. Luigi Bosca heeft een internationale portfolio aan wijnen waaronder Luigi Bosca, La Linda en de prestige serie Finca los Nobles.Maria Ines Pina van Luigi Bosca zal met haar expertise en passie de masterclass leiden. Tevens worden de nieuwste wijnen, genaamd De Sangre, exclusief gepresenteerd tijdens de masterclass.

    Spreker:
    Maria Ines Pina

    Locatie:
    VIP room

    Organisator:
    Walraven Sax
    Maandag 20 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 12:30
    13:30
    Good Fish Foundation

    Geprezen als een voorvechter van duurzaamheid en groene restaurantinnovatie, onderscheidt chef-kok Danielle Leoni...

    Lees meer

    ...zich met een vooruitstrevende benadering om het beste van de woestijn in het zuidwesten van de VS te combineren met de tropische tradities van Jamaica. Doe mee met haar live kookdemo om onderscheidende methoden te leren om rivierkreeft te bereiden, vragen te stellen en nieuwe culinaire hoogstandjes te proeven!


    Spreker:
    Danielle Leoni

    Locatie:
    Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen

    Organisator:
    Good Fish Foundation
    Maandag 20 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 13:00
    14:00
    Hoe Portugal groots is geworden door zichzelf te blijven

    Ervaar de diversiteit en culinaire inzetbaarheid van Portugese wijnen. 


    Spreker:
    Vic Bal

    Locatie:
    Wijntheater

    Organisator:
    Wijnhandel van Ouwerkerk
    Maandag 20 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 13:00
    15:00
    Trinitea - Tea & food pairing

    Spreker:
    Sybilla Jimmink

    Locatie:
    Cocktails and Beans ©

    Organisator:
    Trinitea
    Maandag 20 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 13:00
    14:00
    Latte art showcase

    Spreker:
    Marin Kuiper

    Locatie:
    Cocktails and Beans ©

    Organisator:
    Maan Koffie
    Maandag 20 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 13:30
    14:30
    Blended Burger ®Overstap naar plantaardige proteïnen
    Al jaren is bekend dat de huidige consumptie van vlees niet houdbaar is in de toekomst.
    Lees meer
    Er ligt nóg meer nadruk op impact voor mens en natuur bij de productie van voedsel. Gezondheid en duurzaamheid zijn de leidraad in het nieuwe koken waarbij de roep om minder vlees te eten i.v.m. milieu en gezondheid (vlees-foodprint) steeds meer wordt benadrukt. De Blended Burger® van GRO draagt hieraan bij: het halveert de vleesconsumptie én doet geen afbreuk aan de beleving en smaak van vlees. Daarnaast maakt het de overstap naar het eten van groenten gemakkelijker. Samen met culinair expert en top-chef, Jean Beddington, heeft GRO een recept ontwikkeld voor een vooral lekkere hamburger met plantaardige proteïnen en dierlijke eiwitten. De Blended Burger® bestaat voor 50% uit oesterzwammen en voor de overige 50% uit rundvlees en kruiden. De burger bevat géén additieven, zoals smaakversterkers en e-nummers. De oesterzwammen zorgen ervoor dat de hamburger aanzienlijk minder calorieën en vet bevat dan een reguliere (rund)vleesburger. Kortom, Blend is the trend®!

    Spreker:
    Pieter de Jong

    Locatie:
    Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen

    Organisator:
    GRO Together
    Maandag 20 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 14:00
    15:00
    Baron Philippe de Rothschild Masterclass
    Ophélie Michaud van wijnhuis Rothschild leidt de masterclass en neemt je mee op een trip door de Franse en Chileense wijngaarden.
    Lees meer
    Onlangs koos Baron Philippe de Rothschild voor Walraven Sax. Wijnhuis Baron Philippe de Rothschild is één van Frankrijks belangrijkste wijnproducenten. Rothschild’s ambitie? De beste wijnen ter wereld maken, elk in haar eigen categorie. Dat geldt voor zowel haar merkwijnen, zoals het bekende Mouton Cadet, tevens ’s werelds best verkochte Bordeaux-wijn, als haar châteauxwijnen. Daarnaast maakt Baron Philippe de Rothschild onderdeel uit van de toonaangevende wijnfamilie Primum Familiae Vini, waar ook Familia Torres en Joseph Drouhin toe behoren.Ophélie Michaud van wijnhuis Rothschild zal de masterclass leiden en neemt je mee op een trip door Frankrijk en Chili.

    Spreker:
    Ophélie Michaud

    Locatie:
    VIP room

    Organisator:
    Walraven Sax
    Maandag 20 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 14:00
    15:00
    Op ontdekkingstocht naar onbekende druivenrassen in Spanje

    als maturana blanca en temperanillo.


    Spreker:
    Floris Verlinden

    Locatie:
    Wijntheater

    Organisator:
    Verbunt Verlinden
    Maandag 20 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 14:00
    15:00
    De grote Vieux-Renaissance

    Voerman Vieux is de allereerste craft-vieux en wil de vergeten Hollandse drank nieuw leven in blazen!


    Spreker:
    Ingmar Voerman

    Locatie:
    Cocktails and Beans ©

    Organisator:
    Voerman Spirits
    Maandag 20 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 14:30
    15:30
    Good Fish Foundation & Danielle Leoni - mosselen bereiden
    Geprezen als een voorvechter van duurzaamheid en groene restaurantinnovatie, onderscheidt chef-kok Danielle Leoni...
    Lees meer
    ... zich met een vooruitstrevende benadering om het beste van de woestijn in het zuidwesten van de VS te combineren met de tropische tradities van Jamaica.Doe mee met haar live kookdemo om onderscheidende methoden te leren om mosselen te bereiden, vragen te stellen en nieuwe culinaire hoogstandjes te proeven!

    Spreker:
    Danielle Leoni

    Locatie:
    Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen

    Organisator:
    Good Fish Foundation
    Maandag 20 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 15:00
    16:00
    Leer in 30 minuten alles over wijn uit het oudste wijnland van de wereld: Armenië

    Van de Ark van Noa tot het combineren met de hedendaagse gastronomie.

    Lees meer

    Armenië, bakermat van de wijn. In dit prachtige land aan de voet van de Ararat wordt al meer dan 6.000 jaar wijn gemaakt. De bijbel (Genesis 8 - 9) verhaalt al over Noach, die hier vastliep met zijn ark. Afdaalde en de eerste wijnranken plaatste. Archeologische vondsten van vinificatie in de grotten bij Areni bevestigen dat hier al in 4.000 voor chr. wijn wordt geproduceerd.

    En toch kent niemand Armenië als wijnland?
    Een spannende en smaakvolle reis door een vergeten wijnland.


    Spreker:
    Bart Dijkema

    Locatie:
    Wijntheater

    Organisator:
    Dijso
    Maandag 20 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 15:00
    16:00
    Château Maris door Robert Eden (besloten)

    Château Maris ligt in de hoger gelegen wijngaarden in de Minervois, in het Cru-gebied La Livinière. Vanaf het begin in 1997 zijn de wijngaarden van Château Maris geleidelijk omgezet naar de biologisch-dynamische zaaikalender. Hierbij is het ritme van de zon, maan, planeten en sterren bepalend voor de oogst, het zaaien en het wijnmaken. Maris geldt als een voorloper op het gebied van duurzame landbouw. In deze Masterclass zal Robert Eden zelf zijn verhaal vertellen over deze geweldige biologische wijnen!


    Spreker:
    Robert Eden

    Locatie:
    Restaurant '71

    Organisator:
    Oud Reuchlin en Boelen
    Maandag 20 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 15:00
    16:00
    Spirited Union Distillery’s Botanical  Rum - Introduction

    's Werelds eerste Botanical Rum distilleerderij, Spirited Union Distillery, heeft als missie om zich te concentreren op wat echt belangrijk is voor de kwaliteit van hun product, en dat is smaak. Ze creëren Botanical Rum met echte smaak, met behulp van technieken zoals macereren en her-distillatie van natuurlijke ingrediënten, botanicals, om vernieuwende smaken te produceren. De Botanical Rum wordt op duurzame manier geproduceerd en verpakt in hun op zonne-energie werkende distilleerderij in Amsterdam. Hun doel is om smaakverkenners te inspireren om nieuwe manieren te vinden om van rum te genieten.

    Lees meer

    Recent hebben zij naast de sinds 2017 bestaande Spice & Sea Salt en Lemon & Leaf, 4 vernieuwende smaken toegevoegd aan de range; 'Queen Pineapple & Spice', 'Organic Coconut', 'Sweet Orange & Ginger' en 'Pink Grapefruit & Rose'. Tijdens deze sessie leer je alles over de productie wijze, en is het mogelijk om de range te proeven, zowel puur, als in een perfect serve of cocktail. 


    Spreker:
    Ruben Maduro & Rogier Post

    Locatie:
    Cocktails and Beans ©

    Organisator:
    Spirit Union Distillery B.V.
    Maandag 20 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 15:00
    16:00
    Ethiopian SP9 filter brews

    Spreker:
    Thom Hoorweg

    Locatie:
    Cocktails and Beans ©

    Organisator:
    Manhattan Coffee Roasters
    Maandag 20 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 15:00
    18:00
    Queens of Dairy latte art jam

    Spreker:
    Cas Lepelaar

    Locatie:
    Cocktails and Beans ©

    Organisator:
    Queens of Dairy
    Maandag 20 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 15:30
    16:30
    Familia Torres Masterclass
    Andrés Olcina Rodríguez geeft namens de wijnfamilie Torres een masterclass waar je de kans krijg om een grote diversiteit aan wijnen te proeven.
    Lees meer
    Familia Torres is uitgegroeid tot één van de meest bekende en grootste wijnhuizen uit Spanje. Torres staat voor een hechte familieband: de vijfde generatie van de familie bezit inmiddels ruim 2400 hectare. Duurzaamheid staat bij het familiebedrijf hoog in het vaandel, waar o.a. 40% van de grond biologisch gecertificeerd is. Daarnaast is Familia Torres uitgeroepen tot meest gewaardeerde wijnmerk ter wereld.Andrés Olcina Rodríguez geeft namens de Familie Torres een masterclass. Hier krijg je de kans om diverse Spaanse en Chileense wijnen te proeven.

    Spreker:
    Andrés Olcina Rodríguez

    Locatie:
    VIP room

    Organisator:
    Walraven Sax
    Maandag 20 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 15:30
    16:30
    Een vernieuwend assortiment van PLNT
    PLNT presenteert het vernieuwende assortiment van plantaardige vlees-, vis- en kaasopvolgers en geeft een inkijkje in het gemak van de bereiding.
    Lees meer
    Bijzonder is dat onze producten zijn bedacht en bereid door slagers, om zo aan de hoogste verwachtingen te kunnen voldoen. Proef zelf hoe lekker de plantaardige producten van PLNT zijn!

    Spreker:
    Leon van Voorthuizen

    Locatie:
    Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen

    Organisator:
    PLNT
    Maandag 20 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 16:00
    17:00
    Wie is de beste en snelste oestersteker van Nederland?

    Wie opent het meest vakkundig en het snelste de 30 platte Zeeuwse oesters?


    Spreker:
    Barend Havenaar

    Locatie:
    Wijntheater

    Organisator:
    NK en BK Oestersteken
    Maandag 20 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 16:00
    17:00
    Borrel AF&BM

    Spreker:
    AF&BM

    Locatie:
    Netwerklounge

    Organisator:
    AFenBM
    Maandag 20 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 16:00
    17:00
    Hot Choco Marsmellow flaming

    Warme choco-marsmellow flaming cocktails en mocktails voor bar en restaurant.


    Spreker:
    Sven Brokaar

    Locatie:
    Cocktails and Beans ©

    Organisator:
    Mecca Restaurant
    Maandag 20 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 16:30
    16:50
    Besparen op voedselafval met de monitor van Orbisk
    Bij Orbisk hebben we een oplossing om voedselverspilling tegen te gaan.
    Lees meer
    Met onze volledig geautomatiseerde monitor helpen we horecagelegenheden hun voedselafval tot 50% te verminderen. Dit is niet alleen goed voor het milieu maar scheelt ook een hoop inkoopkosten. Tijdens onze presentatie zullen we uitleggen hoe onze oplossing werkt en wat een gemiddeld restaurant kan besparen op jaarbasis!

    Spreker:
    Richard Beks

    Locatie:
    Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen

    Organisator:
    Orbisk
    Maandag 20 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 16:50
    17:30
    Maak kennis met ZERO EGG
    Dezelfde smaak, textuur en eigenschappen van een Ei, alleen dan 100% plantaardig.
    Lees meer
    Om mee te bakken, in een vegan omelet of quiche, als chef kunt u alle kanten op met ZERO EGG.

    Spreker:
    Joep van Straalen

    Locatie:
    Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen

    Organisator:
    Green Pro International
    Maandag 20 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 17:00
    18:00
    Uit alle hoeken van het land komen ze hier om te strijden om deze titel.

    Een culinaire jury bestaande uit oesterkoninging Inge Vruijnooge en Culinair journalist Felix Wilbrink beoordelen alle plateaus. 


    Spreker:
    Barend Havenaar

    Locatie:
    Wijntheater

    Organisator:
    NK en BK Oestersteken
    Maandag 20 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 17:00
    18:00
    Otenba

    Wat is Otenba, idee erachter, hoe kan je Otenba het lekkerste gebruiken.


    Spreker:
    Caco Mosan & Monique ten Kortenaar

    Locatie:
    Cocktails and Beans ©

    Organisator:
    Otenba
    Maandag 20 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 17:00
    17:30
    Bekendmaking winnaar Bocuse d'Or Nederland

    De bekendmaking van de winnaar Bocuse d'Or Nederland.

    Lees meer

    De bekendmaking van de winnaar Bocuse d'Or Nederland. De winnaar van de finale mag Nederland gaan vertegenwoordigen bij de Europese Bocuse d’Or wedstrijd in 2022.


    Spreker:
    Mounir Toub

    Locatie:
    WedstrijdArena

    Organisator:
    Bocuse d’Or Nederland
    Maandag 20 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 17:30
    18:00
    Bekendmaking nominaties Keltum restaurantprijs 2021

    De nominaties van de Keltum restaurantprijs 2021 zullen hier bekendgemaakt worden. 


    Spreker:
    Ted Janssen

    Locatie:
    WedstrijdArena

    Organisator:
    Maandag 20 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • Dinsdag 21 september
  • 09:00
    12:30
    Glazen Kalf

    De wedstrijd Glazen Kalf is een jaarlijkse wedstrijd voor culinaire professionals van VanDrie Group.

    Lees meer

    De wedstrijd Glazen Kalf is een jaarlijkse wedstrijd voor culinaire professionals van VanDrie Group. Jonge kooktalenten krijgen de opdracht om met de ingrediënten uit een mystery box in anderhalf uur één hoofdgerecht te maken in viervoud.

     

    De jury zal bestaan uit Patricia van Krieken, Edgar Buhrs, David Bakker met als juryvoorzitter Huub Oudshoorn. 


    Spreker:
    Edwin Loos

    Locatie:
    WedstrijdArena

    Organisator:
    VanDrie Group
    Dinsdag 21 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 10:30
    11:30
    ONTBIJTSESSIE Gastvrij Rotterdam

    Gastvrijheid is het kenmerk van onze sector, hoe zit dat online? Hotel Management School Maastricht onderzocht dit voor ons. Tijdens de ontbijtsessies delen we de resultaten. 

    AANMELDEN VOOR PROGRAMMA-ONDERDEEL

    Lees meer

    De studenten van HMSM bevroegen experts, ondernemers en consumenten over gastvrijheid en online gastvrijheid. En online blijken we toch heel wat minder gastvrij dan offline. Hoe word je online gastvrijer? Op welke sociale kanalen moet je aanwezig zijn? Hoe kun je als leverancier hulp bieden?  En waar zit zowel de consument als de ondernemer op te wachten?
    Wij geven je hierop het antwoord in onze ONTBIJT SESSIES op maandag 20, dinsdag 21 en woensdag 22 september, van 10.30 tot 11:30 uur. 

    Online Gastvrijheid is het thema, passend bij de beurs. In 45 minuten praten we je bij. We presenteren de resultaten van onze onderzoeken. Welke rol speelt online gastvrijheid bij de keuze van een horecabedrijf? Welke online ongemakken ervaart de consument? Hoe online gastvrij vinden eindgebruikers hun eigen bedrijf? Welke knelpunten staan hen in de weg? Dit actuele thema sluit naadloos aan op het gewijzigde consumentgedrag in onze sector sinds COVID-19 voor wat betreft informatievoorziening en besluitvorming. Het belang van online gastvrijheid is toegenomen en de verwachting is dat dit zo zal blijven. Of je nou eindgebruiker, fabrikant of grossier bent, de klantrelatie van de toekomst is digitaal én menselijk. Hoe verbeter je jouw online gastvrijheid of hoe help je jouw afnemers? We geven je graag concrete handvatten om daarmee aan de slag te gaan.


    Spreker:
    Carolien Plevier

    Locatie:
    VIP room

    Organisator:
    GROUP7, bureau voor Food-commerce
    Dinsdag 21 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 11:00
    12:00
    NK BLINDPROEVEN: "SVH Wijnexpert van het jaar 2022”
    Het NK draagt de naam "SVH Wijnexpert van het jaar 2022” en verwijst naar onze partner "Stichting Vakbekwaamheid Horeca”.

    AANMELDEN VOOR PROGRAMMA-ONDERDEEL

    Lees meer
    NK BLINDPROEVEN (individueel): "SVH Wijnexpert van het jaar 2022”Het NK blindproeven (individueel) beleeft zijn eerste editie tijdens dé horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam 2021. Het NK draagt de naam "SVH Wijnexpert van het jaar 2022” en verwijst naar onze partner "Stichting Vakbekwaamheid Horeca”. Wijnimporteur L’exception heeft zich eveneens verbonden aan deze wedstrijd en stelt de Hoofdprijs ter beschikking: Een volledig verzorgde reis voor twee personen aan het gerenommeerde Champagne huis Nicolas Feuilatte.Eerste voorronde: 20 september 2021 (incl. toegang Gastvrij Rotterdam)Tweede voorronde: 21 september 2021 (incl. toegang Gastvrij Rotterdam)Derde voorronde: 22 september 2021 (incl. toegang Gastvrij Rotterdam)DOEL: Het is doel is om je kennis als wijnliefhebber te verbreden, verdiepen en te verstevigen. Het "blind” proeven van wijnen in combinatie met een wedstrijdelement draagt daaraan bij. Deelnemen is leuk en vooral leerzaam. Winnen is een aangename bijkomstigheid.Voor Wie? De voorronden zijn toegankelijk voor iedereen met liefde voor wijn! Om je kansen naar de halve finale te vergroten kun je aan meerdere voorronden meedoen. Alleen jouw hoogste score in de voorronden telt.Halve finale en finale: De beste 20 deelnemers van alle voorronden plaatsen zich voor de halve finale in januari 2022. De beste 10 van de halve finale plaatsen zich voor de finale in februari 2022. De doorstromers naar de halve of hele finale worden (persoonlijk) hierover geïnformeerd.Kosten: € 25,-(Deelname aan de halve finale en de finale is voor diegene die zich hebben geplaatst kosteloos)

    Spreker:
    SVH Wijnexpert van het jaar 2022

    Locatie:
    Dock 1A

    Organisator:
    WTOL Academy | SVH
    Dinsdag 21 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 11:00
    12:00
    Ontvangst MIJ Events

    Spreker:

    Locatie:
    Netwerklounge

    Organisator:
    MIJ Events
    Dinsdag 21 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 11:00
    18:00
    Brand Signature cocktails

    Signature cocktails van diverse (drank)merken voor cocktails en mix-drinks ter inspiratie voor ondernemers en bartenders.

     


    Spreker:
    (Toekomstige) Bartenders

    Locatie:
    Cocktails and Beans ©

    Organisator:
    010 Bar Academy
    Dinsdag 21 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 11:00
    18:00
    Unlimited selfserve Batchbrew filter coffee

    Spreker:

    Locatie:
    Cocktails and Beans ©

    Organisator:
    Manhattan Coffee Roasters
    Dinsdag 21 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 11:00
    12:00
    Morning coffees with Thom Hoorweg from Rumba

    Spreker:
    Thom Hoorweg

    Locatie:
    Cocktails and Beans ©

    Organisator:
    Rumba
    Dinsdag 21 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 11:00
    12:00
    Limited selection competition level filter coffees with Esther Maasdam

    Spreker:
    Esther Maasdam

    Locatie:
    Cocktails and Beans ©

    Organisator:
    Manhattan Coffee Roasters
    Dinsdag 21 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 11:30
    12:30
    HEURA - vleesvervanger met een Mediterraanse twist
    HEURA is hét merk vleesvervanger in de Spaanse markt.
    Lees meer
    Onze chef laat u graag kennismaken met het plantaardig alternatief voor kip en gehakt, maar dan met een Mediterraanse twist. Heura is speciaal gericht op chefkoks en biedt een brede database aan recepturen waarmee u alle kanten op kunt. 

    Spreker:
    Joep van Straalen

    Locatie:
    Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen

    Organisator:
    Green Pro International
    Dinsdag 21 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 12:00
    13:00
    Herontdek dit waanzinnige Champagnehuis samen met de exportmanager

    "Hand in hand with nature"


    Spreker:
    Roederer Champagne

    Locatie:
    Wijntheater

    Organisator:
    Walraven Sax
    Dinsdag 21 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 12:00
    12:00
    Springbay cocktails

    Batched cocktails die in een handomdraai gemaakt kunnen worden door bar-medewerkers met beginnende ervaring. Op stap naar de Springbay FountainBar bij voldoende cocktail-volume… standnummer 4.218.


    Spreker:
    010-bartenders

    Locatie:
    Cocktails and Beans ©

    Organisator:
    Springbay Drinks
    Dinsdag 21 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 12:00
    18:00
    Library of Spirits cocktails

    Free-styling cocktail bartending met de diverse drank portofolio van Library of Spirits.


    Spreker:
    Diego Cromzigt

    Locatie:
    Cocktails and Beans ©

    Organisator:
    Library of Spirits BV
    Dinsdag 21 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 12:00
    13:00
    Ketelbinkie - Stefan Vermeer

    Spreker:
    Stefan Vermeer

    Locatie:
    Cocktails and Beans ©

    Organisator:
    Ketelbinkie
    Dinsdag 21 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 12:00
    13:00
    Demo and Q&A SP9 Brewbar

    Spreker:
    Maarten Meijer

    Locatie:
    Cocktails and Beans ©

    Organisator:
    Sanremo
    Dinsdag 21 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 12:30
    13:30
    Gallo Fine Wines Masterclass
    Edouard Baijot heeft de titel Master of Wine op zijn naam staan. Met zijn passie en kennis over de Gallo wijnen, neemt hij je mee naar Californië.
    Lees meer
    Ernest en Julio, twee broers met familiewortels in Piemonte, Italië, begonnen vanwege hun grote liefde voor wijn, hun bedrijf in Californië. Zeventien leden van de familie Gallo zijn nog steeds direct bij het wijnhuis betrokken. Door met dezelfde filosofie en instelling als hun grootvaders druiven te kweken en wijn te produceren, heeft de derde generatie een aantal grote prijzen bemachtigd door verschillende kwalitatieve wijnen.Edouard Baijot heeft de titel Master of Wine op zijn naam staan. Met zijn passie en expertise voor het vak, neemt hij je mee naar Californië.

    Spreker:
    Edouard Baijot

    Locatie:
    VIP room

    Organisator:
    Walraven Sax
    Dinsdag 21 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 12:30
    13:30
    Good Fish Foundation & Danielle Leoni:Rivierkreeft bereiden
    Geprezen als een voorvechter van duurzaamheid en groene restaurantinnovatie, onderscheidt chef-kok Danielle Leoni zich met...
    Lees meer
    ...een vooruitstrevende benadering om het beste van de woestijn in het zuidwesten van de VS te combineren met de tropische tradities van Jamaica.Doe mee met haar live kookdemo om onderscheidende methoden te leren om rivierkreeft te bereiden, vragen te stellen en nieuwe culinaire hoogstandjes te proeven!

    Spreker:
    Danielle Leoni

    Locatie:
    Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen

    Organisator:
    Good Fish Foundation
    Dinsdag 21 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 13:00
    14:00
    Decanteren of karaferen?

    Wat is het verschil tussen deze twee en proef je nu daadwerkelijk verschil?

    Lees meer

    Wat is het verschil tussen deze twee? Kun je ook witte wijn karaferen? Wanneer moet je dit doen en proef het verschil!


    Spreker:
    Noordman Wijnimport

    Locatie:
    Wijntheater

    Organisator:
    Wijntheater
    Dinsdag 21 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 13:00
    13:30
    Prijsuitreiking Glazen Kalf

    Bekendmaking van de winnaar van het Glazen Kalf 2021!.


    Spreker:
    Edwin Loos

    Locatie:
    WedstrijdArena

    Organisator:
    VanDrie Group
    Dinsdag 21 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 13:00
    14:00
    Dryk non milk latte art jamming

    Spreker:
    Esther Maasdam

    Locatie:
    Cocktails and Beans ©

    Organisator:
    Jetdrinks
    Dinsdag 21 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 13:00
    14:00
    Dryk talk

    Spreker:
    Jelle Schmidt

    Locatie:
    Cocktails and Beans ©

    Organisator:
    Jetdrinks
    Dinsdag 21 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 13:30
    14:30
    Meet Jack Fruit!
    Fruit omtoveren naar heerlijke vlees gerechten? Eerst zien, dan geloven!
    Lees meer
    Kom langs en laat je verrassen door creative chef Sam van Meet Jack. Hij vertelt graag waarom jackfruit een perfect ingrediënt is en welke culinaire gerechten je ermee kan maken. Plus persfotograaf

    Spreker:
    Sam Vreeke

    Locatie:
    Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen

    Organisator:
    Meet Jack
    Dinsdag 21 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 14:00
    15:00
    Louis Roederer Masterclass
    Stephane Richer de Forges van champagnehuis Louis Roederer laat je de meest kwalitatieve champagne proeven van dit moment.
    Lees meer
    Louis Roederer is één van de meest succesvolle onafhankelijke champagnehuizen. In 2021 is Roederer zelfs uitgeroepen tot Most Admired Champagne Brand. De kwaliteit van een goede champagne is voornamelijk afhankelijk van de kwaliteit van de druiven die gebruikt worden. Louis Roederer heeft hier het voordeel dat driekwart van de gebruikte druiven geoogst kan worden van wijngaarden die al ruime tijd in familiehanden zijn. De kwaliteit van de champagnes van Roederer zijn hierdoor uitmuntend.Stephane Richer de Forger leidt namens Louis Roederer de masterclass op Gastvrij Rotterdam. Door je aanwezigheid bij deze masterclass, ben je als één van de eerste op de hoogte van de re-launch van de Brut Premier.

    Spreker:
    Stephane Richer de Forges

    Locatie:
    VIP room

    Organisator:
    Walraven Sax
    Dinsdag 21 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 14:00
    15:00
    Hoe open je nu eigenlijk op de juiste manier een oester en wat drink je erbij?

    Een hilarische show vol met educatie over oesters.


    Spreker:
    Barend Havenaar & Barbara Verbeek

    Locatie:
    Wijntheater

    Organisator:
    Natte Oestershow
    Dinsdag 21 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 14:00
    15:00
    Château Maris door Robert Eden (besloten)

    Château Maris ligt in de hoger gelegen wijngaarden in de Minervois, in het Cru-gebied La Livinière. Vanaf het begin in 1997 zijn de wijngaarden van Château Maris geleidelijk omgezet naar de biologisch-dynamische zaaikalender. Hierbij is het ritme van de zon, maan, planeten en sterren bepalend voor de oogst, het zaaien en het wijnmaken. Maris geldt als een voorloper op het gebied van duurzame landbouw. In deze Masterclass zal Robert Eden zelf zijn verhaal vertellen over deze geweldige biologische wijnen!


    Spreker:
    Robert Eden

    Locatie:
    Dock 1A

    Organisator:
    Oud Reuchlin en Boelen
    Dinsdag 21 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 14:00
    16:00
    Minder Zout, Meer Smaak Challenge

    De "Minder Zout, Meer Smaak” challenge is onderdeel van de campagne van de Nierstichting om Nederlanders bewust te laten worden van hun zoutinname, naast deze challenge organiseert de Nierstichting ook de jaarlijkse Nierstichitng Restaurant Driedaagse.Bijna alle Nederlanders eten meer zout dan de maximaal aanbevolen hoeveelheid van 6 gram per dag.  Te veel zout veroorzaakt een hoge bloeddruk waardoor de bloedvaatjes in de nieren beschadigen en er nierschade kan ontstaan. Nierschade is onomkeerbaar en bij milde nierschade loop je al extra risico op problemen zoals hart- en vaatziekten.

    Lees meer

    De finalisten zullen in teams gaan koken voor een zorgvuldig samengestelde jury bestaande uit:

    ·         Jeroen van de Heuvel internationaal; jurylid Cooking skills en docent koken van ROC de Leijgraaf

    ·         Menno Post - SVH Meesterkok en chef/patron in Restaurant Olivijn

    ·         Jeroen Robberegt SVH Meesterkok en General Manager Famous Flavours

    ·         Iris Kranenburg - hoofdredacteur van Entree Magazine

    De door de jury gekozen finalisten die gaan strijden om de titel zijn:

    ·         Thijs Stek & Julius Tromp van Sterklas NL

    ·         Jesler Touwslager en Nabee Oving van ROC Friese Poort

    ·         Stein Pilon & Jason Smit van CSA Twente

    ·         Emma Klaver & Olivia Sohier van Sterklas NL

    ·         Charley Van Norel & Joey Roozeboom van ROC Almelo


    Spreker:
    Gerard Voskuilen
      (Gastronomisch Gilde)
    Locatie:
    WedstrijdArena

    Organisator:
    Jonge Garde (de vakgroep voor studenten van het Gastronomisch Gilde)
    Dinsdag 21 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 14:00
    15:00
    Non milk latte art competition

    Spreker:
    Jelle Schmidt

    Locatie:
    Cocktails and Beans ©

    Organisator:
    Jetdrinks
    Dinsdag 21 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 14:30
    15:30
    Good Fish Foundation & Danielle Leoni - mosselen bereiden
    Geprezen als een voorvechter van duurzaamheid en groene restaurantinnovatie, onderscheidt chef-kok Danielle Leoni zich met een...
    Lees meer
    ...vooruitstrevende benadering om het beste van de woestijn in het zuidwesten van de VS te combineren met de tropische tradities van Jamaica. Doe mee met haar live kookdemo om onderscheidende methoden te leren om mosselen te bereiden, vragen te stellen en nieuwe culinaire hoogstandjes te proeven!

    Spreker:
    Danielle Leoni

    Locatie:
    Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen

    Organisator:
    Good Fish Foundation
    Dinsdag 21 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 15:00
    16:00
    Dit is een XL wijnshow voor de echte wijnliefhebber

    Proef maar liefst 5 verschillende jaargangen Sloveense Furmint naast elkaar en ontdek dit bijzondere druivenras. 
    Let op! Deze show duur 50 minuten!


    Spreker:
    Tatjana Puklavec

    Locatie:
    Wijntheater

    Organisator:
    Puklavec Family Wines
    Dinsdag 21 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 15:30
    16:30
    Distell Masterclass
    Ga mee op een Afrikaanse wijnreis langs drie bekende merken van wijnhuis Distell, geleidt door Peter Paul Maassen.
    Lees meer
    Sinds de zomer van 2020 is Walraven Sax trots distributeur van Distell. Distell levert de drie mooie merken Drostdy Hof, Fleur du Cap en Nederburg. Distell is één van Afrika’s belangrijkste producenten en marketeers van wijnen. Alle drie de wijnhuizen komen aan bod tijdens de masterclass met één van de wijnadviseurs van Walraven Sax.

    Spreker:
    Peter Paul Maassen

    Locatie:
    VIP room

    Organisator:
    Walraven Sax
    Dinsdag 21 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 15:30
    16:30
    De nieuwe plantaardige out of home realiteit
    De vereniging organiseert een GPA café over de groeiende belangstelling voor plantaardige eiwitconsumptie in foodservice en horeca.
    Lees meer
    Met diverse sprekers gaan we o.a. in gesprek over plantaardige trends en hoe om te gaan met de groeiende vraag naar meer plantaardige ingrediënten van gasten. Verwacht een interactief gesprek samen met deelnemende leden (bedrijven met plantaardig product aanbod) en partners van de GPA (organisaties die de plantaardige missie ondersteunen). Tot dan!

    Spreker:
    Diverse sprekers

    Locatie:
    Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen

    Organisator:
    GPA Café
    Dinsdag 21 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 15:30
    16:30
    Diploma en certificaat uitreiking SVH Vinologen

    Spreker:
    SVH

    Locatie:
    Netwerklounge

    Organisator:
    SVH
    Dinsdag 21 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 15:30
    16:30
    Château Maris door Robert Eden (besloten)

    Château Maris ligt in de hoger gelegen wijngaarden in de Minervois, in het Cru-gebied La Livinière. Vanaf het begin in 1997 zijn de wijngaarden van Château Maris geleidelijk omgezet naar de biologisch-dynamische zaaikalender. Hierbij is het ritme van de zon, maan, planeten en sterren bepalend voor de oogst, het zaaien en het wijnmaken. Maris geldt als een voorloper op het gebied van duurzame landbouw. In deze Masterclass zal Robert Eden zelf zijn verhaal vertellen over deze geweldige biologische wijnen!


    Spreker:
    Robert Eden

    Locatie:
    Restaurant '71

    Organisator:
    Oud Reuchlin en Boelen
    Dinsdag 21 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 16:30
    18:00
    Uitreiking Gaia Green Awards
    De Gaia Green Awards worden uitgereikt aan de meest duurzame horecalocaties.
    Lees meer
    Alle horecabedrijven in Nederland en België die vallen binnen de 3 categorieën kunnen zich gratis aanmelden voor deelname.​De awards zijn in 2016 gelanceerd en gaan in 2021 haar zesde editie in. In de afgelopen jaren hebben tientallen organisaties om de de award gestreden. Daarmee is de Gaia Green Award dé MVO Award voor strandpaviljoens, hotels en restaurants.​Unieke awardDe award verkiezing is een product van een brede coalitie van organisaties en partijen actief in de horecasector. De Gaia Green Awards is beschikbaar voor de volgende 3 soorten horeca bedrijven:- Hotels- Restaurants- Strandpaviljoens

    Spreker:
    Diverse sprekers

    Locatie:
    Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen

    Organisator:
    Green Leisure Group
    Dinsdag 21 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 16:30
    17:30
    Lancering rVS® met presentatie en toolkit

    Spreker:
    SVH en WTOL

    Locatie:
    Netwerklounge

    Organisator:
    SVH en WTOL
    Dinsdag 21 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 16:45
    18:00
    De grote finale van Wijnvrouw van het Jaar 2021

    Wie is de Wijnvrouw van het Jaar 2021? Een professionele jury plus de publieksprijs bepalen dit.
    Er wordt gekeken naar toegankelijkheid, verbinding, inspirerend, professionaliteit, kennis en ambitie.


    Spreker:
    Clarissa Slingerland & Barbara Verbeek

    Locatie:
    Wijntheater

    Organisator:
    Stichting Wijnvrouw van het Jaar
    Dinsdag 21 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 17:00
    18:00
    Borrel Trendtour

    Spreker:
    Leaders Club België

    Locatie:
    Netwerklounge

    Organisator:
    Leaders Club België
    Dinsdag 21 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 17:00
    17:30
    Prijsuitreiking Zout Challenge

    Bekendmaking van de winnaar van de Zout Challenge. 


    Spreker:
    Gerard Voskuilen

    Locatie:
    WedstrijdArena

    Organisator:
    Jonge Garde (de vakgroep voor studenten van het Gastronomisch Gilde)
    Dinsdag 21 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 18:00
    00:00
    Gastvrij Rotterdam Network Event

    Bezoek de derde editie van het Gastvrij Rotterdam Network Event @Rotterdam Foodsquare / Witte de With!

    Lees meer

    Het Gastvrij Rotterdam Network Event @ Rotterdam Foodsquare / Witte de With vindt na haar succes van afgelopen editie, dit jaar voor de derde keer plaats. Wilt u na de beursvloer het netwerken met uw relaties, klanten en partners voortzetten? Nodig ze uit voor een gecombineerd bezoek aan de beursvloer en de binnenstad! Breng op dinsdag 21 september vanaf 18:00 uur een bezoek aan dit evenement in het Witthe de Withkwartier. Deze locatie beschikt over diverse kwalitatief hoogstaande horecazaken waar u tijdens het netwerken kunt genieten van een hapje en een drankje. Bij aankomst kunt u zich aanmelden bij de organisatie van Gastvrij Rotterdam ter hoogte van Restaurant Hudson. Uw bezoekers-/exposantenbadge biedt gratis toegang tot dit event. Tot ziens in het centrum van Rotterdam!


    Spreker:
    -

    Locatie:
    Centrum Rotterdam

    Organisator:
    Gastvrij Rotterdam
    Dinsdag 21 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • Woensdag 22 september
  • 10:30
    11:30
    ONTBIJTSESSIE Gastvrij Rotterdam

    Gastvrijheid is het kenmerk van onze sector, hoe zit dat online? Hotel Management School Maastricht onderzocht dit voor ons. Tijdens de ontbijtsessies delen we de resultaten. 

    AANMELDEN VOOR PROGRAMMA-ONDERDEEL

    Lees meer

    De studenten van HMSM bevroegen experts, ondernemers en consumenten over gastvrijheid en online gastvrijheid. En online blijken we toch heel wat minder gastvrij dan offline. Hoe word je online gastvrijer? Op welke sociale kanalen moet je aanwezig zijn? Hoe kun je als leverancier hulp bieden?  En waar zit zowel de consument als de ondernemer op te wachten?
    Wij geven je hierop het antwoord in onze ONTBIJT SESSIES op maandag 20, dinsdag 21 en woensdag 22 september, van 10.30 tot 11:30 uur. 

    Online Gastvrijheid is het thema, passend bij de beurs. In 45 minuten praten we je bij. We presenteren de resultaten van onze onderzoeken. Welke rol speelt online gastvrijheid bij de keuze van een horecabedrijf? Welke online ongemakken ervaart de consument? Hoe online gastvrij vinden eindgebruikers hun eigen bedrijf? Welke knelpunten staan hen in de weg? Dit actuele thema sluit naadloos aan op het gewijzigde consumentgedrag in onze sector sinds COVID-19 voor wat betreft informatievoorziening en besluitvorming. Het belang van online gastvrijheid is toegenomen en de verwachting is dat dit zo zal blijven. Of je nou eindgebruiker, fabrikant of grossier bent, de klantrelatie van de toekomst is digitaal én menselijk. Hoe verbeter je jouw online gastvrijheid of hoe help je jouw afnemers? We geven je graag concrete handvatten om daarmee aan de slag te gaan.

     


    Spreker:
    Carolien Plevier

    Locatie:
    VIP room

    Organisator:
    GROUP7 en het Nederlands Kokspanel
    Woensdag 22 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 11:00
    13:00
    The Coffee Gentleman - High end barista event company

    When class and coffee come together.


    Spreker:
    James Daime

    Locatie:
    Cocktails and Beans ©

    Organisator:
    The Coffee Gentleman
    Woensdag 22 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 11:00
    12:00
    Talk & taste coffees from India with Daniel Farber

    Working with producers and bringing Indian coffees here.


    Spreker:
    Daniel Farber

    Locatie:
    Cocktails and Beans ©

    Organisator:
    Daniel Farber
    Woensdag 22 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 11:00
    16:30
    DSNM! Smaak Award 2021
    Tijdens deze wedstrijd gaan drie teams de strijd aan om binnen de tijd zo vernieuwend mogelijk te koken.
    Lees meer
    Thema: Nederlandse schaal- & schelpdierenHet thema voor de kookwedstijd dit jaar is schaal- en schelpdieren van Nederlandse bodem. In deze categorie zijn bijna alleen maar duurzame producten te vinden. De nadruk ligt op originaliteit & presentatie. We willen vooral vernieuwende, spannende gerechten zien die inspireren tot het gebruik van duurzame producten binnen de horeca.

    Spreker:
    Marco Ouwerkerk

    Locatie:
    Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen

    Organisator:
    Green Leisure Group
    Woensdag 22 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 11:00
    18:00
    Brand Signature cocktails

    Signature cocktails van diverse (drank)merken voor cocktails en mix-drinks ter inspiratie voor ondernemers en bartenders.


    Spreker:
    (Toekomstige) Bartenders

    Locatie:
    Cocktails and Beans ©

    Organisator:
    010 Bar Academy
    Woensdag 22 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 11:00
    17:00
    Euro-Toques Young Chef Award 2021

    Vijf zelfstandig werkende koks tot 25 jaar strijden om de titel Euro-Toques Young Chef Award 2021.


    Spreker:
    Huub Oudshoorn

    Locatie:
    WedstrijdArena

    Organisator:
    Euro-Toques Nederland
    Woensdag 22 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 11:00
    18:00
    Unlimited selfserve Batchbrew filter coffee

    Spreker:

    Locatie:
    Cocktails and Beans ©

    Organisator:
    Manhattan Coffee Roasters
    Woensdag 22 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 11:30
    12:30
    GEN-F & Food Inspiration Pioneers netwerk bijeenkomst
    We kijken er naar uit om je weer te ontmoeten na de zomer!
    Spreker:
    GEN-F & Food Inspiration

    Locatie:
    Netwerklounge

    Organisator:
    GEN-F en Food Inspiration
    Woensdag 22 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 12:00
    13:00
    Limited selection competition level filter coffees with Charly Bushoff

    Spreker:
    Charly Bushoff

    Locatie:
    Cocktails and Beans ©

    Organisator:
    Manhattan Coffee Roasters
    Woensdag 22 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 12:00
    13:00
    De grote kaas, brood en wijnshow.

    Leer alles over de laatste trends op kaas en brood gebied.


    Spreker:
    Rene Koelman & Edwin Klaassen

    Locatie:
    Wijntheater

    Organisator:
    Bourgondisch lifestyle, Broodheeren
    Woensdag 22 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 12:00
    18:00
    Springbay cocktails

    Batched cocktails die in een handomdraai gemaakt kunnen worden door bar-medewerkers met beginnende ervaring. Op stap naar de Springbay FountainBar bij voldoende cocktail-volume… standnummer 4.218.


    Spreker:
    010-bartenders

    Locatie:
    Cocktails and Beans ©

    Organisator:
    Springbay Drinks
    Woensdag 22 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 12:00
    18:00
    Library of Spirits cocktails

    Free-styling cocktail bartending met de diverse drank portofolio van Library of Spirits.


    Spreker:
    Dyon Seedorf

    Locatie:
    Cocktails and Beans ©

    Organisator:
    Library of Spirits BV
    Woensdag 22 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 12:30
    13:30
    Fonseca Masterclass
    Fonseca, één van de top porthuizen ter wereld, geef een masterclass geleid door Andrew Costello van Fonseca. Maak kennis met de Portugese top ports!
    Lees meer
    Het Portugese Fonseca is zonder twijfel één van de top porthuizen ter wereld. Fonseca bezit ruim 50 hectare wijngaarden en is beroemd geworden door de hoge consistentie van haar vintage ports. Sinds de oprichting van het bedrijf worden de kwalitatieve ports al vijf generaties lang door dezelfde familie gemaakt. Fonseca heeft tevens als enige portproducent ter wereld maar liefst vier keer het maximale aantal van 100 Parker-punten behaald voor haar ports!De masterclass van Fonseca wordt geleid door Andrew Costello, werkzaam bij Fonseca. Hij zal je kennis laten maken met de verschillende, kwalitatieve ports.

    Spreker:
    Andrew Costello

    Locatie:
    VIP room

    Organisator:
    Walraven Sax
    Woensdag 22 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 13:00
    14:00
    Special filter selection

    Spreker:
    Thom Hoorweg

    Locatie:
    Cocktails and Beans ©

    Organisator:
    Rumba
    Woensdag 22 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 13:00
    16:00
    Hugo van Duivenboden brings coffee from his roastery and shows you his competition latte art skills

    Spreker:
    Hugo van Duivenboden

    Locatie:
    Cocktails and Beans ©

    Organisator:
    Duif Coffee
    Woensdag 22 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 13:00
    14:00
    Decanteren of karaferen?

    Wat is het verschil tussen deze twee? Kun je ook witte wijn karaferen? Wanneer moet je dit doen en proef het verschil!


    Spreker:
    Renate Overhorst

    Locatie:
    Wijntheater

    Organisator:
    Noordman Wijnimport
    Woensdag 22 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 14:00
    15:00
    Hoe Portugal groots is geworden door zichzelf te blijven.

    Ervaar dde diversiteit en culinaire inzetbaarheid van Portugese wijnen.


    Spreker:
    Vic Bal

    Locatie:
    Wijntheater

    Organisator:
    Wijnhandel van Ouwerkerk
    Woensdag 22 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 14:00
    15:00
    Edouard Delaunay wijnen door Laurent Delaunay (besloten)

    Het huis Edouard DELAUNAY biedt een collectie van een dertigtal wijnen uit de Côte de Nuits en de Côte de Beaune, van regionale appellaties tot Grands Crus. Nauwkeurige, subtiele wijnen die een voorbeeld zijn van balans en discretie. Wie aan Pommard denkt, verwacht gestructureerde, krachtige, geconcentreerde wijnen. Het klimaat van "Les Frémiers", dat grenst aan Volnay, zorgt voor een onverwachte frisheid en zachtheid. Dit perceel bijvoorbeeld van 1,6 hectare ligt ten zuiden van het dorp Pommard, richting Volnay. Grenzend aan de wijngaard "Les Fremiets" in Volnay, deelt het dezelfde elegantie en volwassenheid. 

    Dit en nog veel meer zal Laurent Delaunay uit de doeken doen in zijn Masterclass


    Spreker:
    Laurent Delaunay

    Locatie:
    Restaurant '71

    Organisator:
    Oud Reuchlin en Boelen
    Woensdag 22 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 14:00
    16:00
    Free-style cocktails

    Het delen van kennis en 14 jaar bartending ervaring in de bar-industry.

     

     


    Spreker:
    Elder Dias

    Locatie:
    Cocktails and Beans ©

    Organisator:
    Elder Dias
    Woensdag 22 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 15:00
    16:00
    Spoedcursus Armeense wijn

    Leer alles over dit oudste wijnland van het begin met de Ark van Noah tot aan de laatste trends nu.


    Spreker:
    Bart Dijkema

    Locatie:
    Wijntheater

    Organisator:
    Dijso
    Woensdag 22 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 15:00
    16:00
    Borrel GEN-F & Food Inspiration

    Spreker:
    GEN-F & Food Inspiration

    Locatie:
    Netwerklounge

    Organisator:
    GEN-F en Food Inspiration
    Woensdag 22 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 15:00
    16:00
    William George Rum

    Toepassing van William George rum in drinks.


    Spreker:
    Andrew Nicholis

    Locatie:
    Cocktails and Beans ©

    Organisator:
    William George Rum
    Woensdag 22 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 16:00
    17:00
    Exclusief archiefwijnproeverij met oude kelderschatten uit Slovenië

    Ooit een pinot blanc spatlese geproefd uit 1971? Dit is jouw kans!


    Spreker:
    Tatjana Puklavec

    Locatie:
    Wijntheater

    Organisator:
    Puklavec Family Wines
    Woensdag 22 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 17:00
    18:00
    Boekpresentatie Natuurwijn

    In dit laatste uur van Gastvrij Rotterdam zal wijnman Niels van Laatum zijn boek presenteren aan het publiek. Een jaar lang heeft hij een handleiding geschreven over natuurwijn. Waar moet je op letten en wat zijn de laatste ontwikkelingen? Een helder verhaal over troebele wijn...


    Spreker:
    Niels van Laatum

    Locatie:
    Wijntheater

    Organisator:
    Wijntheater
    Woensdag 22 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 17:00
    17:30
    Prijsuitreiking Euro-Toques Young Chef Award 2021

    Bekendmaking van de winnaar van de Euro-Toques Young Chef Award 2021.


    Spreker:
    Ted Janssen

    Locatie:
    WedstrijdArena

    Organisator:
    Euro-Toques Nederland
    Woensdag 22 september
    Favoriet outFavoriet aan
  • 17:15
    17:30
    DSNM! Smaak Award 2021 - Prijsuitreiking
    Wie heeft dit jaar de DSNM! Smaak Award 2021 gewonnen?! Tijdens de prijsuitreiking zal de jury dit bekendmaken.
    Lees meer
    In samenwerking met de Good Fish FoundationWat is de DSNM! Smaak Awards?De award is ontwikkeld door Green Leisure (Group) en heeft als doel om de aandacht en bekendheid van eerlijke, biologische en streekproducten en de kansen die duurzaam ondernemen biedt onder beursbezoekers verder te vergroten. Deze editie werken we samen met het team van de Good Fish Foundation en enkele exposanten op het paviljoen.Biologisch en verantwoordCentraal in de wedstrijd staat het werken met biologische, lokale en anderzijds duurzame producten. Hoe meer verantwoorde ingrediënten worden gebruikt hoe hoger de score. Deelnemers nemen naast de verplichte aanwezige producten hun eigen ingrediënten mee en bereiden het eindproduct op locatie. De organisatie behoud zich het recht voor om ook andere uitdagingen aan de deelnemers voor te leggen.

    Spreker:
    Marco Ouwerkerk

    Locatie:
    Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen

    Organisator:
    Green Leisure Group
    Woensdag 22 september
    Favoriet outFavoriet aan