Winnaar Euro-Toques Chef Young Chef Award 2019

30 september 2019
Winnaar Euro-Toques Chef Young Chef Award 2019

Tijdens de Gastvrij Rotterdam beurs werd er op 25 september 2019 gestreden om de felbegeerde titel  "Young Chef of the Year Award 2019”. Vier jonge chefs, Bram Eerenberg van 'Restaurant 't Amsterdammertje' in Loenen aan de Vecht, Frank Daris van 'Restaurant Oonivoo' in Uden, Lionel Zimmermann van 'Restaurant Bentinck’ in Amerongen en Martin Kooijker van 'Restaurant de Molenaar' in Onderdendam, gooiden alles in de strijd om hun gerechten zo goed mogelijk aan de jury te presenteren.

 

De Jury bestaande uit voorzitter John Spruit, Michael van der Kroft (Restaurant Tres), Herco van Arragon (Keuken van Arragon), Dijlan van Vlimmeren (Hoofdredacteur SMAAKmag) en Manouk Wols (winnaar 2018, van Dell'arte) hadden het dan ook knap moeilijk om uit de vele gerechten de beste te selecteren.

 

"Je merkt toch wel dat zodra het om echte klassiekers gaat zoals de verplichte opdracht soufflé het direct een stuk moeilijker wordt voor de kandidaten. Hoe goed ze verder ook koken. Het was ook wel een echt addertje onder het gras deze opdracht, maar dat maakt het juist leuk bij dit soort wedstrijden.”, aldus voorzitter John Spruit.

 

Maar al met al presenteerden deze mannen echt wel mooie en vooral ook smakelijke gerechtjes die in een goed tempo binnen een strak schema geserveerd werden.

 

De winnaar mag op stage bij een Europees Euro-Toques restaurant, krijgt reis- en verblijfkosten vergoed en ook nog eens 500 euro aan zakgeld mee. Te gek toch?!

 

Wederom een mooie wedstrijd met een schitterende prestatie!

Founding partners
  • Bidfood
  • Boels
  • Eijsink Afrekensystemen B.V.
  • Heineken
  • J. van Doorn B.V.
  • Nespresso professional
  • Nice to Meat
  • Rational
  • Rungis BV
  • Satelliet
  • Schmidt Zeevis
  • Van Geloven
  • Verwiel en Wijngaard
  • Winterhalter Nederland BV
Branchepartners
  • AF&BM
  • Barsupport
  • Bocuse d'Or
  • De Buik
  • Euro-Toques Nederland
  • Gastronomisch Gilde
  • Gastvrijheidsgilde
  • Gault & Millau
  • Green Leisure
  • Horeca Netwerk
  • HSMAI
  • Kenniscentrum voor Bier
  • KHN
  • Nix18
  • ProVeg International
  • SVH


Mediapartners
  • Algemeen Dagblad
  • Culinaire Saisonnier
  • De Restaurant Krant
  • Dolce World
  • Entree magazine
  • FoodClicks
  • Gastronomie
  • Horeca Magazine
  • Horecamagazine.nl
  • HorecaNederland.TV
  • Hospitality Management
  • Kokswereld
  • Marktaanbod Horeca
  • Misset Horeca
  • More Than Drinks!
  • Pâtisserie & Desserts
  • Uitgeverij Vizier