Nieuws

Speciale Paviljoens

05 september 2018
Speciale Paviljoens

Vergeet bij uw rondgang over de beurs niet om langs te gaan bij de speciale paviljoens. 
 

Belgisch Paviljoen in Hal 5

Met steeds grotere regelmaat ontvangt Gastvrij Rotterdam bezoekers en exposanten uit Vlaanderen. Ook komen er steeds meer samenwerkingen op gang tussen Nederlandse en Vlaamse leveranciers en horecaprofessionals. Daarom is dit jaar wederom het Belgische paviljoen, een speciaal paviljoen waar Vlaamse exposanten hun producten kunnen demonstreren,  aanwezig op de beursvloer.

Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen in Hal 5

In het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen op Gastvrij Rotterdam staat duurzame inspiratie centraal. In deze 6e jaargang staan circa 35 exposanten en een groot aantal sprekers en enthousiaste chefs voor de beursbezoekers klaar om van het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen een duurzaam succes te maken. Alle beursdagen vinden er in de keuken van het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen inspirerende, culinaire sessies plaats.  Het thema van dit groenste stukje Gastvrij Rotterdam is dit jaar "Dutch Cuisine”. Het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen wordt mogelijk gemaakt door Green Leisure.

 

Foodintro LIVE! Paviljoen in Hal 6
Op Foodintro LIVE worden nieuwe introducties, producten en innovaties van start-ups en scale-ups gepresenteerd. Met name samenwerken en de ontmoeting staan hier centraal, dit wordt gefaciliteerd door een aantal activiteiten gedurende de beurs, namelijk: Foodintro LIVE Market met speciaal aandacht voor start-ups, streekproducten en de nieuwste introducties en innovaties; Workshop LIVE by Foodintro, waar inspireren en het delen van kennis centraal staat en Keukentafelsessie en Innovationtalks met specialisten uit de markt. 

 

Hotel Collectief in Hal 5

Diverse leveranciers van onder andere verantwoord geproduceerde bedden, sanitair, schoonmaakmiddelen, verlichting, interieur en wandbekleding verzorgen de inrichting van de Duurzame Hotelkamer. Direct tegenover de Duurzame hotelkamer wordt een nieuw initiatief gelanceerd: Het Hotel Collectief. Op het Hotel Collectief staan diverse leveranciers die hun producten graag presenteren aan (hotel)ondernemers. Op het Hotel Collectief zijn ook Misset Horeca en Misset Hotel aanwezig.

 

House of Spirits in Hal 4

Dit jaar zijn er niet alleen inspirerende drankmerken in House of Spirits maar ook een inhoudelijk programma bij Stage of Spirits en een 'get together’ drink tijdens The Spirits AFTER op de maandagavond in samenwerking met Paula Plantinga van Miss Publicity. The House of Spirits wordt mede mogelijk gemaakt door Hoshizaki en BarSupport.

 

Kenniscentrum voor Bier in Hal 6

Tijdens Gastvrij Rotterdam wordt proeven met een gericht doel gestimuleerd, zeker als het de productkennis of het inzicht in rendementsverbetering vergroot. Op deze wijze wordt ook bier op Gastvrij Rotterdam gepositioneerd met dagelijks een inspirerend programma in het Kenniscentrum voor Bier.

 

KookPodium in Hal 2

Topkoks aan het werk, jamsessies, kookdemonstraties en creatieve culinaire presentaties! Laat u inspireren op het KookPodium waar een boordevol programma op stapel staat, georganiseerd door diverse (Founding) Partners van Gastvrij Rotterdam. Presentatrice Ramona van Zweden geeft tekst en uitleg bij alles wat er op het KookPodium gebeurt.


Netwerklounge in Hal 4

Dagelijks worden gasten in de Netwerklounge ontvangen voor gerichte netwerkbijeenkomsten en borrels. De Netwerklounge wordt gehost door Verwiel & Wijngaard Personeelsprojecten en mede mogelijk gemaakt door Entree Magazine, Heineken en Groupe du Vin.

 

WedstrijdArena in Hal 6
In de WedstrijdArena, die gehost wordt door Euro-Toques Nederland zal deze editie onder andere gestreden worden om Het Glazen Kalf, de Young Chef Award, de PalingbokAal 2018 en de PUUR koken met wild award. Ook zal de Keltum restaurantprijs uitgereikt worden.

 

Wine & Fine Food in Hal 4

In de sfeervolle ambiance van Wine & Fine Food kunt u bijzondere wijnen & delicatessen proeven en op zoek gaan naar de perfecte wijn-spijscombinaties. Laat u informeren over de laatste trends op wijngebied. Topgastronomen en wijnprofessionals geven hier masterclasses en proeverijen in het Wijntheater en op de beursvloer staan tal van merken centraal en treft u een keur aan gerenomeerde wijnhuizen. Tevens kunt u ook de demonstratie van het Nederlands Patisserie Team bijwonen. 

Founding partners
  • Bidfood
  • Carl Siegert
  • Eijsink Afrekensystemen B.V.
  • FrieslandCampina
  • Heineken
  • J. van Doorn B.V.
  • Nice to Meat
  • Rational
  • Satelliet
  • Schmidt Zeevis
  • Van Geloven
  • Verwiel en Wijngaard
  • Winterhalter Nederland BV
Branchepartners
  • AF&BM
  • Bocuse d'Or
  • De Buik van Rotterdam
  • Euro-Toques Nederland
  • FoodIntro Nederland
  • Gastronomisch Gilde
  • Gastvrijheidsgilde
  • Gault & Millau
  • Green Leisure
  • Hotello TOP
  • HSMAI
  • INCH
  • Kenniscentrum voor Bier
  • KHN
  • Nederlands Patisserie Team
  • Nix18
  • SVH


Mediapartners
  • Algemeen Dagblad
  • Culinaire Saisonnier
  • De Restaurant Krant
  • Entree magazine
  • Gastronomie
  • Hospitality Management
  • Kokswereld
  • Marktaanbod Horeca
  • Misset Horeca
  • Pâtisserie & Desserts
  • Uitgeverij Vizier