Proefschrift op Gastvrij Rotterdam
14 Augustus 2017
Tijdens de aanstaande jubileumeditie van Gastvrij Rotterdam (18-20 september, Rotterdam Ahoy) verzorgt The Wine & Food Association een boeiend en afwisselend programma in het Proefschrift Theater in Wine & Fine Food.
Veel van de proeverijen kennen bijzondere, specialistische en prestigieuze thema’s en worden ondersteund door sommeliers en importeurs. Dagelijks worden er vier proeverijen aangeboden.
Terugkerende proeverijen
Iedere dag is één proeverij gewijd aan de wijnen uit het assortiment van geselecteerde Gastvrij Rotterdam-exposanten. Ook staat dagelijks Vins Gastronomiques Contrôlés (VGC) centraal tijdens een proeverij. De VGC-selectie omvat wijnen met een duidelijke gastronomische waarde, wijnen van unieke druiven, een bijzondere herkomst of wijnen met een andere interessante achtergrond. Natuurlijk biedt VGC ook veel wijnen met een prijs-kwaliteitverhouding waar zowel de restaurateur als de gast blij van wordt. Bruikbare wijnen, afgestemd op het seizoen, inzetbaar als huiswijn, als arrangementswijn of om andere redenen een waardevolle aanwinst voor de wijnkaart.
VGC is een landelijk platform waarvan enige tientallen vooraanstaande importeurs lid zijn. Iedere maand laten zij ons enkele wijnen proeven. Een maandelijkse VGC-selectie met uiteenlopende wijnen speciaal gericht op de betere horeca wordt telkens gepubliceerd op http://vgc.thewinesite.nl/
Themaproeverijen per dag
Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen samengesteld
Maandag 18 september:
12.00 uur VGC-proeverij
13.00 uur proeverij met wijnen van deelnemende importeurs
14.00 uur themaproeverij Italië
15.30 uur themaproeverij Spanje
Dinsdag 19 september:
11.30 uur proeverij Schlossgut Diel met Caroline Diel en Jan van Lissum
13.30 uur VGC-proeverij Nieuwe Wereld
14.30 uur proeverij met wijnen van deelnemende importeurs
15.30 uur Vins Nature proeverij m.m.v. Jim de Jong van Restaurant de Jong
Woensdag 20 september:
12.00 uur VGC-proeverij Trendy wijnen: opvallend en verrassend
13.00 uur Discussieproeverij met Rotterdamse en Amsterdamse sommeliers, chefs en importeurs door Jan van Lissum. Het thema hier is de wijnvoorkeuren van de Rotterdamse horeca vergeken met die van de Amsterdamse horeca.
14.00 uur proeverij met wijnen van deelnemende importeurs
15.30 uur Proeverij Spaanse tapaswijnen: wit, rood en sherry - geselecteerd in het kader van de finalisten van de Tapaswijncompetitie ter gelegenheid van Wereldtapasdag m.m.v. Restaurant 21 Pinchos.
Wilt u tijdens uw bezoek aan Gastvrij Rotterdam één of meer proeverijen bijwonen?
Meldt u dan aan bij het Proefschrift Theater in Wine & Fine Food. De beschikbare plaatsen worden toegekend op volgorde van aanmelding.