Paviljoens & Specials 2019

27 augustus 2019
Paviljoens & Specials 2019

Vergeet bij uw rondgang over de beurs niet om langs te gaan bij de speciale paviljoens. 

 

Vegan Taste Lab in Hal  5
Veganisme wint de laatste jaren flink aan populariteit in de horeca. Een nieuw paviljoen gericht op veganisme op de beursvloer kan dan ook niet ontbreken. Het Vegan Taste Lab biedt het meest complete overzicht van verantwoorde en plantaardige producten en leveranciers. Dit wordt ondersteund door diverse proeverijen. 

Een terugkerend thema op het Vegan Taste Lab is de #zokanhetook campagne, waarmee de leden en partners van de Green Protein Alliance gezamenlijk laten zien hoe lekker en gemakkelijk het is om meer plantaardig te eten én te serveren. Met concrete vegetarische en veganistische Foodservice producten laten wij samen met de leden zien welke slimme oplossingen er beschikbaar zijn. Zo kan het ook!

In het naastgelegen duurzaamheidspaviljoen: "Dit Smaakt naar Meer!” worden lezingen en workshops gegeven die ook bij dit onderwerp aansluiten. Voor de realisatie van het Vegan Taste Lab werkt Gastvrij Rotterdam nauw samen met ProVeg International, NextFoods BV en Green Leisure.

 

Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen in Hal 5
In het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen op Gastvrij Rotterdam staat duurzame inspiratie centraal. In deze 7e jaargang staan circa 40 exposanten en een groot aantal sprekers en enthousiaste chefs voor de beursbezoekers klaar om van het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen een duurzaam succes te maken. Alle beursdagen vinden er in de keuken van het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen inspirerende, culinaire sessies plaats. Het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen wordt mogelijk gemaakt door Green Leisure.


Horeca Netwerk Meet-up Paviljoen in Hal 6
Gastvrij Rotterdam en Horecaplatform HorecaNetwerk.nl  bundelen hun krachten met het Horeca Netwerk Meet-Up Paviljoen. Dit paviljoen is dé plek waar diverse startups, scale-ups en aanbieders van innovatieve producten en diensten aan de horeca zich kunnen presenteren. Met name samenwerken en de ontmoeting staan hier centraal. Bezoekers van Gastvrij Rotterdam kunnen hier goed terecht voor inspiratie en innovatie. 

 

Cocktails & Beans © in Hal 4.
Cocktails & Beans © by Barsupport is een nieuw collectief platform op de beursvloer van Gastvrij Rotterdam voor bartenders en barista’s die hun passie, kennis en ervaring willen delen en daarvan willen leren. Vaardigheid en passie voor dit vak leert men door het delen van kennis en ideeën, dat moet men eigen maken en doorgeven. Het Cocktails & Beans © paviljoen, gerealiseerd door initiatiefnemers Ian Bartos en Jorgos Stein van Barsupport kent een uitgebreide programmering met o.a. gast barista's & bartenders die serveren, jammen en spreken. Het programma wordt samengesteld door Barsupport, Gastvrij Rotterdam, Edward Nijhof (Drink with Eddie), Daryl Lieuw-On, Dionne Yeo en Esther Maasdam (Manhattan Coffee Roasters).

 

Kenniscentrum voor Bier in Hal 6
Tijdens Gastvrij Rotterdam wordt proeven met een gericht doel gestimuleerd, zeker als het de productkennis of het inzicht in rendementsverbetering vergroot. Op deze wijze wordt ook bier op Gastvrij Rotterdam gepositioneerd met dagelijks een inspirerend programma in het Kenniscentrum voor Bier . Dit jaar wordt het Kenniscentrum voor Bier gehost door drie grote partijen uit de bier wereld. Deze 3 Founding Partners vertegenwoordigen ruim 20 brouwerijen en ruim 100 speciaalbieren op het Kenniscentrum voor Bier.

 

KookPodium in Hal 2
Topkoks aan het werk, jamsessies, kookdemonstraties en creatieve culinaire presentaties! Laat u inspireren op het KookPodium waar een boordevol programma op stapel staat, georganiseerd door diverse (Founding) Partners van Gastvrij Rotterdam. Presentatrice Ramona van Zweden geeft tekst en uitleg bij alles wat er op het KookPodium gebeurt.
 

Netwerklounge in Hal 4
Dagelijks worden gasten in de Netwerklounge ontvangen voor gerichte netwerkbijeenkomsten en borrels. De Netwerklounge wordt gehost door Verwiel & Wijngaard Personeelsprojecten en mede mogelijk gemaakt door Entree Magazine en Heineken .

 

Wedstrijd Arena in Hal 6
In de WedstrijdArena, die gehost wordt door Euro-Toques Nederland zal deze editie onder andere gestreden worden om Het Glazen Kalf, the Gaia Green Awards, de AD Gouden Pollepel, de Young Chef Award en als kers op de taart op maandag 23 september, de Nederlandse finale van de Bocuse d’Or . Bocuse d’Or Nederland werkt samen met een groot aantal enthousiaste partners, die de wedstrijd en het doel van de stichting een warm hart toe dragen.  Deelnemers strijden voor een plekje in de Europese Finale in Tallinn, Estland.

 

Wine & Fine Food in Hal 6
In de sfeervolle ambiance van Wine & Fine Food kunt u bijzondere wijnen & delicatessen proeven en op zoek gaan naar de perfecte wijn-spijscombinaties. Laat u informeren over de laatste trends op wijngebied. Topgastronomen en wijnprofessionals geven hier masterclasses en proeverijen in het Wijntheater en op de beursvloer staan tal van merken centraal en treft u een keur aan gerenommeerde wijnhuizen. Nieuw dit jaar op Gastvrij Rotterdam en tevens voor het eerst in Nederland is de Oyster Opening World Cup  op maandag 23 september.

Founding partners
  • Bidfood
  • Boels
  • Eijsink Afrekensystemen B.V.
  • Heineken
  • J. van Doorn B.V.
  • Nespresso professional
  • Nice to Meat
  • Rational
  • Rungis BV
  • Satelliet
  • Schmidt Zeevis
  • Van Geloven
  • Verwiel en Wijngaard
  • Winterhalter Nederland BV
Branchepartners
  • AF&BM
  • Barsupport
  • Bocuse d'Or
  • De Buik
  • Euro-Toques Nederland
  • Gastronomisch Gilde
  • Gastvrijheidsgilde
  • Gault & Millau
  • Green Leisure
  • Horeca Netwerk
  • HSMAI
  • Kenniscentrum voor Bier
  • KHN
  • Nix18
  • ProVeg International
  • SVH


Mediapartners
  • Algemeen Dagblad
  • Culinaire Saisonnier
  • De Restaurant Krant
  • Dolce World
  • Entree magazine
  • FoodClicks
  • Gastronomie
  • Horeca Magazine
  • Horecamagazine.nl
  • HorecaNederland.TV
  • Hospitality Management
  • Kokswereld
  • Marktaanbod Horeca
  • Misset Horeca
  • More Than Drinks!
  • Pâtisserie & Desserts
  • Uitgeverij Vizier