Nieuws

Op maandag barst de strijd los tijdens de Interland Nederland - België om de PalingbokAal 2018

15 augustus 2018
Op maandag barst de strijd los tijdens de Interland Nederland - België om de PalingbokAal 2018

Op maandag 17 september tussen 12.00 uur en 15.30 uur vindt een interland plaats om de PalingbokAal 2018 tussen Nederlandse en Belgische chefs. Top-teams van (sterren)chefs koken tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam in Rotterdam Ahoy drie gerechten, met paling als ingrediënt.

 

De interland wordt georganiseerd door Gastropedia.nl en Euro-Toques, de organisatie van top-koks en restaurateurs. Zij wisten sterspelers uit de culinaire ere-divisie van beide landen naar Ahoy te halen.

 

Voor Nederland staan opgesteld: SVH meesterkok en Paling-patron 2018 Michel van der Kroft van t’ Nonnetje** in Harderwijk, Reinaud Kloprogge, junior sous-chef van La Rive Amstel InterContinental te Amsterdam en Marco van Wijngaard, sous-chef van ’t Amsterdammertje* in Loenen aan de Vecht en Euro-Toques Young Chef 2015. Kookmeester Willem Himmelreich is de bondscoach.

 

Voor België treden aan: Top-chef Jo Grootaers van Altermezzo* in Tongeren, Nathan Van Echelpoel van restaurant Nathan in Antwerpen en Chef Nils Delvaux van Café d’O in Sint Amands. De bondscoach van België is culinair journalist Caroline Dhont.

 

Spelregels eerste helft: de chefs koken drie amuses: waarvan een met gerookte paling en een met palingsoep. Spelregels tweede helft: de chefs koken drie gerechten, met in ieder geval: Paling in t ’groen, of een variatie daarop en gebakken paling.

 

De jury wordt voorgezeten door culinair journalist van de Telegraaf Felix Wilberink en bestaat verder uit door Chefkok Dervilla O'Flynn van Ballymaloe House in Ierland en Euro-Toques Ierland, Culinair journalist Luc Hoornaert uit België en Alex Koelewijn, palingspecialist en voorzitter Stichting Duurzame Palingsector Nederland.
De interland om de PalingBokAal 2018 wordt mede mogelijk gemaakt door: Stichting Dupan, Eel Stewardship Fund, Ahoy, Xapron, Alsaka koeling, Walraven Sax, Wartmann TW Foodequipment, en Foodtube.nl.

 

 

Founding partners
  • Bidfood
  • Carl Siegert
  • Eijsink Afrekensystemen B.V.
  • FrieslandCampina
  • Heineken
  • J. van Doorn B.V.
  • Nice to Meat
  • Rational
  • Satelliet
  • Schmidt Zeevis
  • Van Geloven
  • Verwiel en Wijngaard
  • Winterhalter Nederland BV
Branchepartners
  • AF&BM
  • Bocuse d'Or
  • De Buik van Rotterdam
  • Euro-Toques Nederland
  • Gastronomisch Gilde
  • Gastvrijheidsgilde
  • Gault & Millau
  • Green Leisure
  • Horeca Netwerk
  • Hotello TOP
  • HSMAI
  • INCH
  • Kenniscentrum voor Bier
  • KHN
  • Nederlands Patisserie Team
  • Nix18
  • SVH


Mediapartners
  • Algemeen Dagblad
  • Culinaire Saisonnier
  • De Restaurant Krant
  • Entree magazine
  • Gastronomie
  • Hospitality Management
  • Kokswereld
  • Marktaanbod Horeca
  • Misset Horeca
  • Pâtisserie & Desserts
  • Uitgeverij Vizier