Nieuws

Gastvrijheid, beleving en kwaliteit stond centraal op de eerste dag van Gastvrij Rotterdam

18 september 2018
Gastvrijheid, beleving en kwaliteit stond centraal op de eerste dag van Gastvrij Rotterdam

Op maandagochtend 17 september vond de opening plaats van de 6e editie van Gastvrij Rotterdam. Fidan Ekiz, journaliste en documentaire maakster, nam de presentatie voor haar rekening. Het welkomstwoord werd gehouden door Robert Melaard, Managing Director van Gastvrij Rotterdam.

 

Na het welkomstwoord van Robert Melaard was het de beurt aan Godfried van der Lugt, Managing Director van Gault&Millau Nederland om een primeur te onthullen. Mastercard en Gault&Millau gaan een bijzondere samenwerking aan. Er werd live op de beursvloer een kunstwerk gemaakt, dat geveild zal worden op 3 december tijdens een charity dinner; op diezelfde dag zal ook de nieuwe Gault&Millau gids gepresenteerd worden. Godfried van der Lugt over Gastvrij Rotterdam: "Het is een beurs die zich onderscheid doordat hij er heel kwalitatief bij staat, dat is al vanaf dag 1 zo geweest en ieder jaar wordt het weer mooier en beter.”

 

Koen Bakker, eigenaar van Het Hooihuis in Roosendaal, was ook onderdeel van de opening. Hij werd geïnaugureerd tot eerste SVH Meesterhorecaondernemer. Familie, vrienden en medewerkers zijn enorm trots op Koen. Koen zelf was natuurlijk ook enorm blij met het behalen van deze nieuwe titel.

 

Tijdens de opening werden ook de Gouden Pollepels uitgereikt van het Algemeen Dagblad. Restaurant Héroine in Rotterdam, restaurant Bentinck in Amerongen, brasserie Buuren in Alpen en restaurant Tommy’s in Den Haag vielen in de prijzen.

 

Tot slot presenteerde Maarten Wessels zijn onlangs verschenen boek. Het boek is geschreven vanuit de frisse blik van Wessels op gastvrijheid. In de bundel staan zowel eerder in entree verschenen columns als nieuwe columns.​

 

Het nieuwe circulaire restaurant The Green House Pop-up Restaurant had ook een grote aantrekkingskracht op de beursbezoekers. Ook Entree's Best Barista trok veel aandacht.

Founding partners
  • Bidfood
  • Carl Siegert
  • Eijsink Afrekensystemen B.V.
  • FrieslandCampina
  • Heineken
  • J. van Doorn B.V.
  • Nice to Meat
  • Rational
  • Satelliet
  • Schmidt Zeevis
  • Van Geloven
  • Verwiel en Wijngaard
  • Winterhalter Nederland BV
Branchepartners
  • AF&BM
  • Bocuse d'Or
  • De Buik van Rotterdam
  • Euro-Toques Nederland
  • FoodIntro Nederland
  • Gastronomisch Gilde
  • Gastvrijheidsgilde
  • Gault & Millau
  • Green Leisure
  • Hotello TOP
  • HSMAI
  • INCH
  • Kenniscentrum voor Bier
  • KHN
  • Nederlands Patisserie Team
  • Nix18
  • SVH


Mediapartners
  • Algemeen Dagblad
  • Culinaire Saisonnier
  • De Restaurant Krant
  • Entree magazine
  • Gastronomie
  • Hospitality Management
  • Kokswereld
  • Marktaanbod Horeca
  • Misset Horeca
  • Pâtisserie & Desserts
  • Uitgeverij Vizier