Menumenu

Verspilling is Verrukkelijk wijst de weg naar minder voedselverspilling en meer innovatie op Gastvrij Rotterdam!

15 September 2023

Gastvrij Rotterdam, hét toonaangevende evenement voor horecaprofessionals, vindt aanstaande maandag tot en met woensdag plaats in Rotterdam Ahoy. Dit jaar brengt een unieke groep van vijf start ups en scale ups, verenigd onder de noemer "Verspilling is Verrukkelijk” innovatie en duurzaamheid naar de voorgrond van de horecabranche.

 

Wist je dat elk jaar meer dan 30% van al het geproduceerde voedsel, wat neerkomt op ruim 1,3 miljard ton, wordt verspild? En als we daarbij de bij-componenten van de ingrediënten optellen, die uiteindelijk deel gaan uitmaken van producten die nooit geconsumeerd worden, dan stijgt dit cijfer zelfs nog veel verder.

Deze voedselverspilling heeft verstrekkende gevolgen voor het milieu, de economie en voedselzekerheid. Het draagt bij aan de uitstoot van broeikasgassen, leidt tot ontbossing en veroorzaakt verspilling van kostbaar water. Bovendien is deze verspilling niet alleen schadelijk, maar tevens ook een gemiste economische kans. Wat als we deze reststoffen kunnen benutten en omzetten in nieuwe en waardevolle producten?

In Hal 5, in het 'Dit Smaakt naar Meer Paviljoen,' laten een groep van 5 ondernemingen zien dat wat we als 'afval' beschouwen vaak kan worden omgezet in fantastische nieuwe producten. Ze komen graag in contact met horeca professionals, distributeurs en groothandels die zelf ook op zoek zijn naar circulaire innovatie!

Dit zijn de 5 ondernemingen:

Bakkersgrondstof: Dit bedrijf haalt dagelijks niet verkocht brood op bij bakkers, maakt er desem van en verkoopt dit terug aan dezelfde bakkers, waardoor de bakkers volledig circulair kunnen werken. Mooi toch! Lees meer 

Brewlicious: Na het brouwen van bier blijft er heel veel graan over. Brewlicious gebruikt dit biergraan om heerlijke en voedzame repen te maken en draagt zo bij aan een schonere wereld. Lees meer

De Ketchup Club: The Ketchup Club verbouwt samen met Keniaanse boeren ingrediënten onder de Keniaanse zon en maakt er heerlijke ketchup van. Zo krijgen boeren meer inkomen, wordt de natuur gespaard, en genieten consumenten van heerlijk, natuurlijke smaken. Lees meer

De Verspillingsfabriek: De Verspillingsfabriek maakt heerlijke gezonde producten, zoals soepen, sauzen, broodsalades en spreads, van verspilde groente. Lees meer

Pacha de Cacao: Pacha laat het vruchtvlees rondom cacaobonen niet zomaar wegstromen; ze maken er heerlijke sappen van. Een onconventioneel drankje - alle voordelen van sap, maar met een unieke twist! Lees meer

Gastvrij Rotterdam is voor horecaprofessionals een unieke kans om te ontdekken hoe deze bedrijven voedselverspilling verminderen, duurzame praktijken bevorderen en innovatie in de horecabranche stimuleren. Kom langs en proef de toekomst van duurzame gastronomie met deze 'waste' producten!

Bezoek hun stand, 'Verspilling is Verukkelijk,' in Hal 5 op standnummer 5.413.

 



Terug naar overzicht
Verspilling is Verrukkelijk wijst de weg naar minder voedselverspilling en meer innovatie op Gastvrij Rotterdam!