Menumenu

Het Gastronomisch Gilde lanceert een nieuwe wedstrijd!

04 Maart 2021

Ben jij de chef van de toekomst die niet alleen kneiter lekker maar ook gezond kan koken en volg je een koksopleiding op een ROC? Doe dan mee aan de ROC Battle: minder zout, meer smaak!!

Speciaal voor de jonge garde heeft Het Gastronomisch Gilde samen met de nierstichting een nieuwe wedstrijd bedacht.  

Wij vragen jullie in duo's een gerecht te maken met aandacht voor pure ingrediënten, verse producten, rijke smaakmakers en maximaal 2 gram zout. Jullie presenteren het gerecht door middel van een filmpje op social media en leggen hierin uit waarom jullie mogen deelnemen aan de finale op Gastvrij Rotterdam. Tag @deongezoutenwaarheid, @gastrogilde, @dejongegarde en @gastvrijrotterdam.

Op basis van deze voorrondes worden er 5 teams geselecteerd die op Gastvrij Rotterdam het tegen elkaar gaan opnemen.  Jullie kunnen tot 16 april het filmpje posten. Op dinsdag 27 april zullen wij de winnaars bekend maken.

Tijdens de finale op dinsdag 21 september koken de finalisten voor een jury een 2-gangen menu voor 6 personen. Hiervoor krijgen jullie 90 minuten de tijd. Hierbij wordt gebruik gemaakt van ingrediënten uit een black box. Het gehele menu bestaande uit 2 gangen mag maximaal 2 gram zout bevatten per persoon. (inclusief zout wat al van nature in producten aanwezig is).  

Bekijk hier de video

LET OP; een voorwaarde voor deze wedstrijd is dat je in september minimaal 18 jaar moet zijn. 


Wisten jullie dat we op jaarbasis gemiddeld een kilo zout te veel eten? En dat per persoon! De hoogste tijd om te minderen dus, en zo nierschade te voorkomen.

 Terug naar overzicht
Het Gastronomisch Gilde lanceert een nieuwe wedstrijd!