Nieuws

Topkoks en creatieve culinaire presentaties op nieuw KookPodium

03 juli 2017
Topkoks en creatieve culinaire presentaties op nieuw KookPodium

Het KookWeiland van Gastvrij Rotterdam wordt tijdens de 5e editie omgedoopt tot KookPodium. Niet alleen de naam veranderd, maar ook het uiterlijk krijgt een metamorfose waarover we u later meer vertellen. De presentatie blijft in handen van Ramona van Zweden en het programma, georganiseerd door diverse (Founding) Partners van Gastvrij Rotterdam, wordt weer van hoog gastronomisch niveau.

Graag belichten we alvast enkele highlights van de dagvullende programma's op het KookPodium.

Koninklijke ERU lanceert op Gastvrij Rotterdam een unieke samenwerking met een bekende Rotterdamse naam. Samen is er een nieuwe ERU Cheese Spread gemaakt. In een inspirerende demonstratie zal de chef-kok van deze Rotterdamse zaak het gemak en de veelzijdigheid van het gebruik van deze kazen in de keuken tonen en een mooi culinair gerecht bereiden.

Piet van den Berg van Nice to Meat verzorgt samen met Herman den Blijker een demo met het MRIJ rund uit eigen mesterij. Ook zijn er demo's van de Nice to Meat streetfood innovaties, waarbij de Ocean Beef gegaarde brisket, de Duke of Berkshire Texas style hotdog en Babi Pangang 2.0 worden uitgelicht. En Dimitri Roels van het Vlaamsch Broodhuys presenteert bijzondere combinaties van brood met vlees.

De Buik van Rotterdam presenteert hét Rotterdamse kooktalent van 2017. Uit negen kandidaten zal door de jury op RotterdamseKost één winnaar worden gekozen, die op het KookPodium van Gastvrij Rotterdam het winnende gerecht nogmaals demonstreert.

Livar laat meerdere bereidingen zien van het Livar-varken. Een varken dat is ontstaan uit een bijzondere kruising van rassen en door eerlijke zorg, ambachtelijk en smaakvol vlees van de beste kwaliteit oplevert.

 

    Founding partners
    • Bidfood
    • Eijsink Afrekensystemen B.V.
    • Heineken
    • J. van Doorn B.V.
    • Nice to Meat
    • Rational
    • Royaan
    • Rungis
    • Satelliet
    • Schmidt Zeevis
    • Verwiel en Wijngaard
    • Winterhalter Nederland BV
    Branchepartners
    • AF&BM
    • Bocuse d'Or
    • De Buik van Rotterdam
    • Euro-Toques Nederland
    • Gastronomisch Gilde
    • Gastvrijheidsgilde
    • Hotello TOP
    • HSMAI
    • Kenniscentrum voor Bier
    • KHN
    • Nederlands Patisserie Team
    • Nix18
    • SVH


    Mediapartners
    • Algemeen Dagblad
    • Culinaire Saisonnier
    • De Restaurant Krant
    • Dolce Magazine
    • Entree magazine
    • Gastronomie
    • Hospitality Management
    • Kokswereld
    • Marktaanbod Horeca
    • Misset Horeca
    • Pâtisserie & Desserts
    • Wine & Food Association