Nieuws

Het KCVB: 18 brouwers en ruim 100 speciaalbieren 

03 juli 2017
Het KCVB: 18 brouwers en ruim 100 speciaalbieren 

Het Kenniscentrum voor Bier (KCVB) is al vanaf het eerste uur aanwezig op Gastvrij Rotterdam en maakt een mooie ontwikkeling door. De afgelopen edities was het KCVB de enige locatie op de beursvloer waar bezoekers bier konden proeven. Op de aanstaande editie van Gastvrij Rotterdam nemen enkele brouwers ook een plek elders in de hallen in, maar passen nog steeds dezelfde gastvrijheids principes toe als in het KCVB. Enkele voorbeelden daarvan zijn het schenken van proefglazen, geen muntenverkoop en het overbrengen van kennis over bier.

Het KCVB neemt dit jaar maar liefst 300 vierkante meter in gebruik, waarop 18 brouwers zich zullen huisvesten (bekijk hier de indeling). Aan de hand van meer dan 100 speciaalbieren brengen deze brouwers de beursbezoekers kennis bij over bierbehandeling en het gastronomisch product bier. Ook komen opnieuw enkele interessante sprekers uit de bierwereld naar het KCVB om hun verhaal te doen. Zo presenteert Bierproeven.nu bijvoorbeeld 12 verschillende 'Bier & Spijs'-combinaties.  Get inspired, kom proeven en upgrade uw bierkaart!

Meer informatie: www.kenniscentrumvoorbier.nl

 

    Founding partners
    • Bidfood
    • Eijsink Afrekensystemen B.V.
    • Heineken
    • J. van Doorn B.V.
    • Nice to Meat
    • Rational
    • Royaan
    • Rungis
    • Satelliet
    • Schmidt Zeevis
    • Verwiel en Wijngaard
    • Winterhalter Nederland BV
    Branchepartners
    • AF&BM
    • Bocuse d'Or
    • De Buik van Rotterdam
    • Euro-Toques Nederland
    • Gastronomisch Gilde
    • Gastvrijheidsgilde
    • Hotello TOP
    • HSMAI
    • Kenniscentrum voor Bier
    • KHN
    • Nederlands Patisserie Team
    • Nix18
    • SVH


    Mediapartners
    • Algemeen Dagblad
    • Culinaire Saisonnier
    • De Restaurant Krant
    • Dolce Magazine
    • Entree magazine
    • Gastronomie
    • Hospitality Management
    • Kokswereld
    • Marktaanbod Horeca
    • Misset Horeca
    • Pâtisserie & Desserts
    • Wine & Food Association