Nieuws

Genomineerden Keltum restaurantprijs 2016 bekend

25 juli 2016
Genomineerden Keltum restaurantprijs 2016 bekend

Euro-Toques is ook dit jaar weer prominent aanwezig op Gastvrij Rotterdam en presenteert zich in het Fine Food Village op het demoplein en in de Wedstrijd Arena, beiden in hal 6.

Op maandag 19 september reikt Ted Janssen, voorzitter van het bestuur van Euro-Toques, de Keltum Restaurantprijs 2016 uit. De vereniging kiest ieder jaar uit hun leden het beste restaurant van dat jaar. De winnaar wordt gekozen door een deskundige jury, samengesteld uit het bestuur van Euro-Toques. 

De drie genomineerden van dit jaar, in willekeurige volgorde, zijn: 

  • - Restaurant de Schans uit Montfort, Utrecht
  • - Restaurant Dames Pellens uit Rijsbergen, Noord-Brabant
  • - Restaurant Napoleon uit Hulst, Zeeland.


Door de jury wordt er o.a. kritisch gekeken naar de naleving van de Code van Eer, het uitdragen van de Euro-Toques doelstellingen, de puurheid van de keuken en het culinaire niveau van het restaurant. De winnaar ontvangt van Keltum een prachtige wisseltrofee en een 90-delige bestekcassette model "Prinses”. Verder ontvangt de winnaar van onze sponsors en Intentieleden o.a. een cheque van € 750,- van Hanos-ISPC, een cheque van € 750,- van de Van Drie Group, een beschilderd porseleinen herinneringsbord van Villeroy & Boch en het Fissler Bionic koksmes met diamantcoating t.w.v. €399,- van FISSLER-HORECA-PANNEN.NL. De andere genomineerden ontvangen een cheque van € 250,- van Hanos-ISPC.

Ook op maandag 19 september koken 5 teams, bestaande uit twee jonge koks van de Cas Spijkers Academie en één Juniorjager, met wild. Het wild wordt geslacht en schoongemaakt waarna de jonge koks het verwerken in een amuse en een hoofdgerecht.

Op dinsdag 20 september strijden 5 koks onder de 25 jaar om de Young Chef Award waarvoor zij uit een "Black Box” een volledig menu moeten bereiden en op.

Op woensdag 21 september koken 5 koks, leden van Euro-Toques ter gelegenheid van het 30 jarig jubileum een kookdemo van 11.00 uur tot 13.00 uur met als thema PUUR, EEERLIJK EN GEZOND in samenwerking met Nico Dingemans van Health Cuisine.

    Founding partners
    • Bidfood
    • Eijsink Afrekensystemen B.V.
    • Heineken
    • J. van Doorn B.V.
    • Nice to Meat
    • Rational
    • Royaan
    • Rungis
    • Satelliet
    • Schmidt Zeevis
    • Verwiel en Wijngaard
    • Winterhalter Nederland BV
    Branchepartners
    • AF&BM
    • Bocuse d'Or
    • De Buik van Rotterdam
    • Euro-Toques Nederland
    • Gastronomisch Gilde
    • Gastvrijheidsgilde
    • Hotello TOP
    • HSMAI
    • Kenniscentrum voor Bier
    • KHN
    • Nederlands Patisserie Team
    • Nix18
    • SVH


    Mediapartners
    • Algemeen Dagblad
    • Culinaire Saisonnier
    • De Restaurant Krant
    • Dolce Magazine
    • Entree magazine
    • Gastronomie
    • Hospitality Management
    • Kokswereld
    • Marktaanbod Horeca
    • Misset Horeca
    • Pâtisserie & Desserts
    • Wine & Food Association