Nieuws

Gastvrij Rotterdam breidt uit met extra hal

06 juni 2016
Gastvrij Rotterdam breidt uit met extra hal

Horecavakbeurs biedt bezoeker nog meer hoogstaande gastronomische ervaringen

Gastronomie op topniveau: Gastvrij Rotterdam opent dit jaar voor de vierde maal haar deuren in Rotterdam Ahoy op 19, 20 en 21 september 2016. Data die de ambitieuze horecaprofessional rood omlijnd in zijn agenda zet. De beurs breidt dit jaar uit van drie naar vier beurshallen en heeft horecaondernemers en  -managers daarmee nog meer te bieden op het gebied van food en non-food. Met naar verwachting circa 300 exposanten en een keur aan workshops, proeverijen, masterclasses, wedstrijden hoeven de horecaprofessionals zich geen seconde te vervelen op Gastvrij Rotterdam. 

Uitbreiding

Gastvrij Rotterdam is dé horecavakbeurs voor ambitieuze horecaprofessionals en heeft zich tijdens vorige edities bewezen als hoogstaand gastronomisch platform voor de horecabranche. Gastvrij Rotterdam heeft kwaliteit hoog in het vaandel, de nadruk ligt dan ook op horecaproducten en diensten  voor het midden en hoog segment horeca. In het eerste jaar van de beurs richtte Gastvrij zich nog vooral op Zuid-West Nederland, maar inmiddels is de Rotterdamse horecavakbeurs uitgegroeid tot de op één na grootste horecavakbeurs van Nederland. En dat in een tijd dat het de horeca niet bepaald voor de wind ging. Begon het ooit met zevenduizend bezoekers, inmiddels zijn dat er bijna tienduizend. Ook het aantal exposanten maakt een jaarlijkse stijging door, Gastvrij Rotterdam breidt daarom uit met een extra hal. In totaal bestrijkt het evenement nu vier beurshallen en worden in september ruim 10.000 ondernemers en managers uit de horeca uit heel Nederland verwacht. 

Aziatische invloeden
Tegelijkertijd met Gastvrij Rotterdam vindt in Hal 2 van Rotterdam Ahoy het prestigieuze event The World Championship of Chinese Cuisine (WCCC2016) plaats. Een culinair evenement dat mooi aansluit op het hoge kwaliteitsniveau van Gastvrij Rotterdam. Bezoekers van Gastvrij met een bijzonder interesse voor de Aziatische keuken kunnen tijdens Gastvrij twee vliegen in één klap slaan en ook het WCCC 2016 bezoeken. De evenementen bieden elkaar een interessante kruisbestuiving maar zijn niet verbonden en hebben beiden een eigen entree. Een toegangsbewijs voor Gastvrij geeft dan ook geen toegang tot het wereldkampioenschap en vice versa.  

 

    Founding partners
    • Bidfood
    • Eijsink Afrekensystemen B.V.
    • Heineken
    • J. van Doorn B.V.
    • Nice to Meat
    • Rational
    • Royaan
    • Rungis
    • Satelliet
    • Schmidt Zeevis
    • Verwiel en Wijngaard
    • Winterhalter Nederland BV
    Branchepartners
    • AF&BM
    • Bocuse d'Or
    • De Buik van Rotterdam
    • Euro-Toques Nederland
    • Gastronomisch Gilde
    • Gastvrijheidsgilde
    • Hotello TOP
    • HSMAI
    • Kenniscentrum voor Bier
    • KHN
    • Nederlands Patisserie Team
    • Nix18
    • SVH


    Mediapartners
    • Algemeen Dagblad
    • Culinaire Saisonnier
    • De Restaurant Krant
    • Dolce Magazine
    • Entree magazine
    • Gastronomie
    • Hospitality Management
    • Kokswereld
    • Marktaanbod Horeca
    • Misset Horeca
    • Pâtisserie & Desserts
    • Wine & Food Association