Nieuws

Finalisten Gaia Green Awards 2016 bekend

06 september 2016
Finalisten Gaia Green Awards 2016 bekend


De onafhankelijke vakjury van de Gaia Green Awards heeft afgelopen maandag in de COCO-MAT winkel in Amsterdam de 9 finalisten bekend gemaakt (3 per categorie). De volgende duurzame horecabedrijven zijn doorgedrongen tot de finale van de Gaia Green Awards 2016:

Restaurants: Vork en Mes (Hoofddorp), De Veldkeuken Amelisweerd (Bunnik) en Café Restaurant Logica (Leiden)

Strandpaviljoens: Pier 32 (Den Haag), Aloha Beach (IJmuiden Noordpier) en De Kwartel  (Den Haag)

Hotels: Radisson Blu Palace Hotel (Noordwijk), Kloosterhotel ZIN (Vught) en Suite Hotel Pincoffs (Rotterdam)

Jury
De finalisten zijn beoordeeld door de vakjury op basis van de inspanningen die zij het afgelopen jaar verricht hebben rondom duurzaam ondernemen. Jurylid Erik van Dijk (Green Key Nederland) geeft aan dat het een lastige keuze was om de 3 finalisten per categorie aan te wijzen: "Duurzaam ondernemen is een breed onderwerp, waarin alle genomineerden duidelijk een voortrekkersrol vervullen. Om daaruit 3 finalisten te kiezen was een uitdaging. Omdat we daarbij ook de ruim 2.000 publieksstemmen hebben laten meewegen in het uiteindelijke juryrapport, hebben we als jury elkaar aardig het vuur aan de schenen gelegd om tot een eerlijk en onderbouwd  oordeel te komen”.

Gastvrij Rotterdam
De award wordt uitgereikt door Ted Jansen (voorzitter EURO-Toques Nederland) en vindt plaats op het 'Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen’ op de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam op 19 september 2016 vanaf 16.00 uur in Rotterdam Ahoy.

De vakjury bestaat naast Erik van Dijk uit Wim van As (stichting Vis&Seizoen), André Brouwer (EKO keurmerk), Gregor Christiaans (Olijfbedrijf), Gursel Iz (COCO-MAT) en Stephan van der Stee (Strand Nederland). Jurylid Gregor Christiaans laat weten dat hij blij is dat de uitreiking op het groene paviljoen van Gastvrij Rotterdam plaatsvindt: "Het 'Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen’ is met 35 duurzame exposanten en een uitgebreid programma rondom duurzaam ondernemen een steeds belangrijker onderdeel van Gastvrij Rotterdam. Dat duurzaamheid in de horeca een eigen podium verdient mag geen punt van discussie meer zijn. De finalisten krijgen op deze wijze de aandacht die zij verdienen”.

    Founding partners
    • Bidfood
    • Douwe Egberts
    • Eijsink Afrekensystemen B.V.
    • Heineken
    • J. van Doorn B.V.
    • Nice to Meat
    • Rational
    • Royaan
    • Rungis
    • Satelliet
    • Schmidt Zeevis
    • Verwiel en Wijngaard
    • Winterhalter Nederland BV
    Branchepartners
    • AF&BM
    • Bocuse d'Or
    • De Buik van Rotterdam
    • Euro-Toques Nederland
    • Gastronomisch Gilde
    • Gastvrijheidsgilde
    • Hotello TOP
    • HSMAI
    • Kenniscentrum voor Bier
    • KHN
    • Nederlands Patisserie Team
    • Nix18
    • SVH


    Mediapartners
    • Algemeen Dagblad
    • Culinaire Saisonnier
    • De Restaurant Krant
    • Dolce Magazine
    • Entree magazine
    • Gastronomie
    • Hospitality Management
    • Kokswereld
    • Pâtisserie & Desserts
    • Perswijn